Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BUSPLUS sistem kontrole karata u BG - ustvari sistem za praćenje ljudi!  (Pročitano 369603 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Apple 15
Moja je samo malo napukla.... ni ne vidi se...  posto su pravljene od neke bzvz plastike.... i to po sredini...

Nije mogla da se ocitava. Posto lom ne podleze reklamaciji, morala sam da vadim novu...

Nego, da li je neko nasao korisnicki ugovor na njihovon sajtu.. ili cu morati da opet trazim od njih ...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Samsung SGH-E590
moze li nekako da se razmagnetise kartica, da se unisti, da kad je prineses bilo kom citacu, on je ne vidi i ne moze da je cekira  Smile

na taj nacin bi mogao da je pokazes kontroli i da kazes "evo pokusavam sve vreme, ali nece ni na jednom da me ocita" ..  Smile
Unutra valjda ima neki cip, tako da moze cekicem da se razlupa. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
mob
Samsung 
Moja je samo malo napukla.... ni ne vidi se...  posto su pravljene od neke bzvz plastike.... i to po sredini...

Nije mogla da se ocitava. Posto lom ne podleze reklamaciji, morala sam da vadim novu...

Nego, da li je neko nasao korisnicki ugovor na njihovon sajtu.. ili cu morati da opet trazim od njih ...

Па шта си ти радила са том картицом ? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
to bi trebalo probati.. ipak. To sa magnetom  Smile mozda je i olupati cekicem sto kaze Roki.. ali da se ne vide spolja mesta gde je udarana, da ne izgleda kao da je namerno unistavana ..

na obicnoj onoj papirnoj probati magnet, ja mislim da i ona ima traku  Smile

neki sistem mora da postoji.. mora.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Apple 15
Nista... Izgleda da je pukla jer sam je pljusnulna na automat.  I nisam bila jedina koja ju je zbog toga menjala. Par ljudi je bilo u redu s istim problemom.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 11.64
mob
Samsung SGH-E630
Ovo je unutrašnjost papirne

Antena se jasno vidi, čip je dole desno, na spoju kod broja 2
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
moze li nekako da se razmagnetise kartica, da se unisti, da kad je prineses bilo kom citacu, on je ne vidi i ne moze da je cekira  Smile

na taj nacin bi mogao da je pokazes kontroli i da kazes "evo pokusavam sve vreme, ali nece ni na jednom da me ocita" ..  Smile

Ljudi, nije magnetni zapis već kako stoji na sajtu BusPlusa:
"Podsistem karata za prevoz zasnovan je na RFID tehnologiji sa elektronskim beskontaktnim smart karticama kao medijumom plaćanja usluga."
A za one koji nisu baš upućeni ima na WikiPedia-i:
"RFID је скраћеница од Radio frequency identification (у слободном преводу — Идентификација путем радио фреквенције). RFID је систем даљинског слања и пријема података помоћу RFID плочица/одашиљача. RFID плочица је изузетно мали објекат који се може залепити или уградити у жељени производ. RFID плочице садрже у себи антену која им омогућава пријем и слање радио таласа од RFID примопредајника."

Mislim da je ideja o uništavanju potpuno suluda jer te to ne oslobađa odgovornosti da moraš imati uredno validiranu kartu. Da li ti ona radi ili ne to je tvoj problem tj. ti moraš voditi računa, kao i sa platnom karticom, ili karticom za mob. Kad se pokvari zameniš je. A jače elektromagnettno polje (magnet) bi verovatno vodio uništenju čipa.

E sada ako hoćete da "zezate" kontrolore dobar način je da se strogo prdržavate pravila o validiranju. Na sajtu BusPlusa doslovno piše:
"Postupak validacije za personalizovane beskontaktne i papirne beskontkaktne kartice je sledeći:

1. Prinošenje kartice validatoru - putnik po ulasku u vozilo prilazi validatoru i postavlja karticu u zonu antene validatora (razdaljina 1-2 cm) koja je vidno označena na ekranu."

1-2cm je otprilike širina prsta pa probajte, dobar deo validatora vam neće očitati kartu i onda možete reći nisam uspeo. A ako vas upitaju što ne prislanjate kartu na ekran pozovete se na njihovo uputstvo i to "da strahujete da vam čitač ne sprži čip jer ste čuli da je nekima spržio".
« Poslednja izmena: 19. Jul 2012, 20:37:00 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Citat
Mislim da je ideja o uništavanju potpuno suluda jer te to ne oslobađa odgovornosti da moraš imati uredno validiranu kartu. Da li ti ona radi ili ne to je tvoj problem tj. ti moraš voditi računa, kao i sa platnom karticom, ili karticom za mob. Kad se pokvari zameniš je.

e pa nije, jer ti njemu kazes : probala sam i nece, probala sam na svim u ovom busu i nece.. da li je do vas ili do mene ja ne znam, meni ova kartica radi inace i napunjena je kreditom..

najgore sto moze da ti kaze je da napustis autobus.. a ti uvek imas istu pricu kad naidje kontrola.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Samsung SGH-E590
Osim ako ti oduzme...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3917
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG 
Клупко се одмотава...

"Bus plus" nema pravo da ukida linije gradskog prevoza u Beogradu

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/334058/Bus-plus-nema-pravo-da-ukida-linije-gradskog-prevoza-u-Beogradu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.709 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.