Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li placate kartu u prevozu
Da , uvek
35%  (14)
Ne
35%  (14)
Ponekad
30%  (12)
Ukupno glasova: 40
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BusPlus kontrola VS Šverceri i obrnuto  (Pročitano 22343 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
HTC One
Daleko od toga da je tebi ista jasno.  Smile

ajde onda malo da skrenemo sa teme do nekog sledeceg napada na kontrolore i obrnuto

objasni ti meni mladom, glupom ,bagri ,stoci, seljaku kako se ti kao drzavni sluzbenik boris za nase bolje sutra

da se razumemo ne smeta meni sto si ti drzavni sluzbenik naprotiv drago mi je sto si uspeo  Smile

nego mi je dosta ljudi iz marcedesa ,bmw audia koji mi svakodnevno kroje sudbinu i govore sta moram a sta ne smem

dosta mi je onih dusebriznika koji nesto rade za moje dobro

Jel ti znas nesto o meni?  Smile Procitao si jednu recenicu jednog clana i doneo zakljucak. Tvoje pravo, ne znaci da je ispravno.

Pogresna pretpostavka u nasem drustvu (ali ne toliko neopravdana) je da svako ko radi u drzavnoj sluzbi mora biti stranacki kadar pa samim tim brani sve poteze vlasti (drzavnih, lokalnih...). I dok pojedini pljuckaju nemajuci pojma o cemu pricaju, nisu svesni da bi vecini zaoslenih u drzavnim organima zivot bio mnogo laksi kada bi se svim partijskim potrccima i parazitima podelili radne knjizice zajedno sa rodbinama, ljubavnicama i ostalima koji konkurs videli nisu a sto se obrazovanja tice imaju razne MegaFrendove i SingiduduKe.

Sto se tice Bus Plusa sam pisao hiljadu puta, nije ovo prva tema. Da li smatram da treba placati kartu? Smatram. Isto smatram i za TV pretplatu. To je obaveza, sta god mislili o njoj i dok je tako ja cu da placam. Moj otac je tako radio, to sam naucio od njega i nemam nameru da menjam praksu.

Sa druge strane, nije moj problem sto ljudi ne znaju svoja prava vec se raspravljaju i upadaju u nezgodne situacije. Kontrolor moze da ti trazi da napustis autobus, to je ujedno i najelegantnije resenje. Ako se svercujes, budi bar toliko spreman da izadjes ne da si bahat.

Situacija: kontrolor trai liku kartu, ovaj kaze da nema... kontrolor mu trazi licnu kartu, ovaj mu da i dobije kaznu. Dva koraka dalje lik kaze da nema kartu. Kontrolor mu trazi licnu ovaj kaze "Ne dam, sad cu da sidjem". I sidje na prvoj. Pitam tog kontrolora - kako to da jednom coveku pises kaznu a drugog pustas? Covek mi je bukvalno ovako odgovorio - pa dao mi je licnu kartu. Moje je da mu trazim, njegovo je da mi ne da i napusti autobus.

Eto, toliko je jednostavno. Samo sto su se sverceri toliko izbezobrazlili da se jos uvrede kada ih uhvate bez karte umesto da izadju i sacekaju drugi autobus.

Zato i kazem, ja bih stvarno uveo rigorozne kontrole i kazne. To nema veze sa obrazovanjem niti radnim mesto vec sa vidjenjem kako drustvo treba da funkcionise.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Sto se tice Bus Plusa sam pisao hiljadu puta, nije ovo prva tema. Da li smatram da treba placati kartu? Smatram. Isto smatram i za TV pretplatu. To je obaveza, sta god mislili o njoj i dok je tako ja cu da placam. Moj otac je tako radio, to sam naucio od njega i nemam nameru da menjam praksu.

Зар ти ниси написао раније, на једној од сличних тема, да ти фирма плаћа Бус плус?

Smile

Eto, toliko je jednostavno. Samo sto su se sverceri toliko izbezobrazlili da se jos uvrede kada ih uhvate bez karte umesto da izadju i sacekaju drugi autobus

Да, толико су се обезобразили да их контролори приводе и уврћу им руке на станици изван возила. Мислим која дрскост!
« Poslednja izmena: 10. Nov 2013, 23:44:23 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
HTC One
Firma svakome placa prevoz. Ne vidim kako me to sprecava da komentarisem. Dok se nisam zaposlio placao sam sam (sto je veci deo mog zivota), nakon toga firma. I?  Smile

Sto se tice fizickog kontakta sa bilo koje strane, bilo da se radi o putniku ili kontroloru, nedopustivo je. Samo sto se ti drzis price o jednom incidentu a ja celokupne o placanju prevoza.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Доживотни оптимиста :))P

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1605
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Samsung 
Citat
Jel ti znas nesto o meni?  Smile Procitao si jednu recenicu jednog clana i doneo zakljucak. Tvoje pravo, ne znaci da je ispravno.

ok onda sam se obratio pogresnoj osobi i izvinjavam se ako sam te uvredio zbog toga  

Treba kontrolorima uvesti sluzbeno oruzje. Sa stokom ne mozes drugacije.

Hebo te, skrene ti paznju da ne mozes da se vozis bez karte, njakas i sebe, i druge i posle te ne mrzi da skupis ekipu pa prebijes kontrolora  Smile

pa bolje da je odma zamolila drugare da je prevezu od tacke A do tacke B  Smile Smile Smile
a ne ovako  Smile zalosno
i ja se obicno svercujem jer mi je nekad mnogo da platim za kartekad presedam vise puta
ali jednu po jednu stanicu malo peske i stignem gde sam krenuo , a kad se zurim nije mi problem da otkucam kartu
ali ovo sto je ova uradila je stvarno jajarski  Smile
sto je bar nije sama sacekala ako je tolka faca Smile
ne gajim neke posebne simpatije prema kontrolorima nazalost ima onih koje bi bilo dobro malo prevaspitati ali ima i onih koji nisu to zasluzili jer samo rade svoj posao

ja sam svoje misljenje u vezi ove teme vec izneo ranije
ali sam posle nastavio da branim stav da razumem ljude koji se svercuju jer i sam to ponekad radim
dok se ti i dalje budes vadio na zakon ja cu i dalje razumeti one koji nece ili ne mogu istu da kupe ili otkucaju
razumem ja da si ti u pravu jer kazes da je to po zakon ali pojedini zakoni se i prave zbog toga da bi se nesto moralo
« Poslednja izmena: 11. Nov 2013, 00:04:36 od zilezvezdas048 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.16
mob
Nokia 6220
Nista, treba grad da u potpunosti finansira gradski prevoz, od onih para koje i inace uzima. Ako to znaci dva polaska dnevno i voznju na tri tocka, onda toliko. Naravno, pustiti privatne prevoznike da paralelno sa tim organizuju sopstveni prevoz, i dati im ovlascenje da likvidiraju svercere na licu mesta. Siguran sam da ce privatnici voditi racuna o socijalno ugrozenim ljudima  Smile
« Poslednja izmena: 11. Nov 2013, 00:04:27 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Firma svakome placa prevoz. Ne vidim kako me to sprecava da komentarisem. Dok se nisam zaposlio placao sam sam (sto je veci deo mog zivota), nakon toga firma. I?  Smile

Значи ти не плаћаш из свог џепа превоз, а делиш моралне лекције онима који то морају?

А са обзиром да обојица знамо како се добија државни посао овде (добро, нећеш јавно да признаш како си га стварно добио, разумем), да си ти део система, да и ти на посредан начин добијаш део колача од харача Бус плуса, онда твоји мотиви и понашање постају кристално јасни. Експлоататорски и паразитски слој се чуди што се експлоатисани буне, уместо да послушно плаћају харач, кога су ови ослобођени...

Smile

Подсећа ме на ону причу о масном директору који се ождерава на рачун фирме, и прозива гладну сиротињу како само кука и тражи храну за џабе, уместо да плати као сав нормалан свет (попут њега).

Додуше, барем си донекле поштен, за разлику од неких мање артикулисаних ликова на овој теми.

Sto se tice fizickog kontakta sa bilo koje strane, bilo da se radi o putniku ili kontroloru, nedopustivo je. Samo sto se ti drzis price o jednom incidentu a ja celokupne o placanju prevoza.
Ето, барем да се сложимо по питању насиља.

Па и ти наводиш случајеве, који иду у прилог твојој тези, јер наводиш неке примере као доказ ирационалног ината и безобразлука оних који не плаћају карту.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
LG Frizider
Evo bas me zanima da li gandelrtuixyzh ima nesto protiv dai kupi mesecnu kartu kada ga potpuno legalni validatori maltretiraju latinicom? Ne mora da prilazi istom na 2 metra da ga ne pojede, a postuje propisan zakon o obavezi placanja karte Smile

Ili opet imamo neki nebulozan razlog za svercovanje?
« Poslednja izmena: 11. Nov 2013, 00:14:59 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Evo bas me zanima da li gengelrtuih ima nesto protiv dai kupi mesecnu kartu kada ga potpuno legalni validatori maltretiraju latinicom? Ne mora da prilazi istom na 2 metra da ga ne pojede, a postuje propisan zakon o obavezi placanja karte Smile

Ili opet imamo neki nebulozan razlog za svercovanje?

Зашто ми се јавља да и теби фирма плаћа превоз?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
HTC One
Jesi li ti zaposlen?  Smile

5. Naknada troškova

Član 118

Zaposleni ima pravo na naknadu troškova u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu, i to:

1) za dolazak i odlazak sa rada, u visini cene prevozne karte u javnom saobraćaju;

2) za vreme provedeno na službenom putu u zemlji;

3) za vreme provedeno na službenom putu u inostranstvu, najmanje u visini utvrđenoj posebnim propisima;

4) smeštaja i ishrane za rad i boravak na terenu, ako poslodavac nije zaposlenom obezbedio smeštaj i ishranu bez naknade;

5) za ishranu u toku rada;

6) za regres za korišćenje godišnjeg odmora.

http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_radu.html

Placam iz svog dzepa, to "firma mi placa" znaci da ja zaradim i te pare, nisu mi poklonjene. Niko mi nista ne udeljuje, to je moje po radnom pravu.

Smile
« Poslednja izmena: 11. Nov 2013, 15:12:25 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Jesi li ti zaposlen?  Smile

Наравно да не.  Smile

A tvoj komentar o zaposlenju je bedan toliko da vise sa tobom nemam nameru da polemisem. Znam da ce ti doci kao iznenadjenje ali ima nas i strucnih, koji znanjem i strucnoscu nadjemo posao. Tamo gde ja radim je u poslednjih 10-ak godina primljeno vise stotina ljudi, od toga su bila samo dva konkursa preko kojih se zaposlilo 30 ljudi.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.