Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 03:34:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 118 119 121 122 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Budizam u Srbiji  (Pročitano 165933 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
33 Smile

prevod biblije na srpskom postoji od sredine 19. veka

ljudi u tim vremenima o kojima govoris su se bavili najvise opijanjem i duvanjem po parkovima,a rok metal i alkohol bio njihov bog,srecom po njih te je retko ko znao engleski jezik tako da nije mogao da razume otvoreno pozivanje na satanizam i destrukciju koja je bila prisuna u tekstovima tih numera,inace popularnost hipi kulture je stigao u srbiju sa nekih desetak do 20 godina zakasnjenja uporedo sa formanovom kosom jos jednim promotivnim filmom new age lobija
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
decky sine,tamo bi se osecao kao svoj medju svojima,budizam hinduizam i ostale istocnjacke filozofije nemaju perspektivu ovde

Prvo batice - ja licno - nemam ni svoje ni tudje. Ne pripadam nigde da bih pripadao svuda. Podele koje ti vidis u svetu ja ne vidim jer ih po meni nema, jer postoje samo u umovima ljudi koji zele da ih vide.

E sad - tvoja ocena kako nesto ima ili nema perspektivu "ovde" je samo tvoja perspektiva i kolko mogu da primtim veoma suzena. Toliko suzena da ne znam kako bi bilo koje drugo zivo bice osim tebe samoga naslo u njoj i trunku vazduha da prezivi (mada se i za tebe samog pomalo brinem). Samim tim puno srece u datoj perspektivi i pisi ponekad da znamo da joj uvek mrdas.

Uzgred da podsetim da je velelepni dolazak Biblije u Srbiju sredim 19tog veka prosao poprlicno neprimeceno jerbo je vise od 70% stanovnistva bilo nepismeno. Da ne idemo toliko daleko da je veliko pitanje koliko danas ljudi zaista razume takozvanu "srpsku" Bibliju i koliko je zaista procitalo.
« Poslednja izmena: 01. Maj 2011, 15:25:16 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
sinak ti samo znas da nista ne znas,a i to je nesto,inacenisma mislio na tebe nego na ovog buda majstora trubuntua,inace procenat iskrenih vernika ma koje religije u svetu krece se u promilima,to u sta ljudi veruju je vise neka tradicija
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
I da li ti ta cinjenica govori nesto? Da li je bitnije verovati u religiju ili u tradiciju ili u Paju Patka?
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
bitno je
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
33 Smile

ljudi u tim vremenima o kojima govoris su se bavili najvise opijanjem i duvanjem po parkovima,a rok metal i alkohol bio njihov bog,srecom po njih te je retko ko znao engleski jezik tako da nije mogao da razume otvoreno pozivanje na satanizam i destrukciju koja je bila prisuna u tekstovima tih numera,inace popularnost hipi kulture je stigao u srbiju sa nekih desetak do 20 godina zakasnjenja uporedo sa formanovom kosom jos jednim promotivnim filmom new age lobija

Pitam se odakle si ?
A pitam jer sam primetio da si u jednom postu rekao hrvatski evuluirao umesto srpski evolvirao .

Istina je bili smo tinejdzeri ,
Ti mi pricas o nekom prevodu ali Ja ti kazem Citali smo tada sve i nije bilo biblije po knjizarama ili bibliotekama
Ali Sta je bre stiglo sa 20 godina zakasnjenja ? mozda za tebe ako nigde nisi tada putovao ili bio u toku.
Istina je Slusali tada smo Drugi Nacin ,Smak i Atomsko skloniste ali to nije bila faza muzika je muzika
evo upravo sam vozio kola pre pola sata sa otvorenim prozorima kroz sred Londona  i maksimalno sam odvrunuo "Ulazak u Harem" i boli me patka , juce sam isto uradio sa Dragovackom trubom slusajuci 
"povratak otpisanih" mislis li da nekog stvarno to uzrujava ovde ili das misli da ja pozivam njihovu omladinu da bude destruktivna,ti se zezas.

Svi su pricali engleski  i tad i sad ziveli smo zivot ,Ja sam u Srbiji svoju prvu gitaru dobio 1980 a svoj prvi kompjuter 1982 kad pomenu film "Kosa" bas se dobro secam bio je prikazan na nasoj televiziji za Novu godinu iste 1982 god.
Sta ti mislis ,da mi tada nismo znali da je to vec u proslom vremenu,
Ja sam tad vec bio u zadnjim godinama faze Punk-a i nisam nosio dugacku kosu ,
Sto me nije sprecilo da se bavim meditacijom ,citam knjige o Budizmu ili pratim nase pravoslvne obicaje .

« Poslednja izmena: 01. Maj 2011, 22:23:20 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 637
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Nisam iz prethodne diskusije baš najbolje razumeo šta mi se zamera, savetuje, preti, podsmeva ili šta već, pa bih ja ipak da nastavim, ako nemate ništa protiv.
Ko čita ove citate čita, koga ne zanima, ostaju mu ostalih 5000 tema na ovom forumu. Sloboda za sve  Smile

Trenutak uma

Sadašnji trenutak se menja toliko brzo da često ni ne primećujemo da
on postoji. Svaki trenutak uma je nalik seriji slika koje prolaze kroz
kinoprojektor. Neke od tih slika dolaze od čulnih utisaka. Druge
potiču od sećanja na prošle događaje ili od maštanja o budućnosti.
Svesnost nam pomaže da zaustavimo svaku od njih i postanemo svesni
svojih senzacija i iskustava dok se događaju, neizmenjenih bojama
koje im dodaju društveno uslovljene reakcije ili navike.

Bhante Gunaratana: Eight Mindful Steps to Happiness

« Poslednja izmena: 01. Maj 2011, 22:30:25 od trubuntu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Ma cepaj samo i ne obracaj paznju ,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
33 Smile

Pitam se odakle si ?
A pitam jer sam primetio da si u jednom postu rekao hrvatski evuluirao umesto srpski evolvirao .

Istina je bili smo tinejdzeri ,
Ti mi pricas o nekom prevodu ali Ja ti kazem Citali smo tada sve i nije bilo biblije po knjizarama ili bibliotekama
Ali Sta je bre stiglo sa 20 godina zakasnjenja ? mozda za tebe ako nigde nisi tada putovao ili bio u toku.
Istina je Slusali tada smo Drugi Nacin ,Smak i Atomsko skloniste ali to nije bila faza muzika je muzika
evo upravo sam vozio kola pre pola sata sa otvorenim prozorima kroz sred Londona  i maksimalno sam odvrunuo "Ulazak u Harem" i boli me patka , juce sam isto uradio sa Dragovackom trubom slusajuci 
"povratak otpisanih" mislis li da nekog stvarno to uzrujava ovde ili das misli da ja pozivam njihovu omladinu da bude destruktivna,ti se zezas.

Svi su pricali engleski  i tad i sad ziveli smo zivot ,Ja sam u Srbiji svoju prvu gitaru dobio 1980 a svoj prvi kompjuter 1982 kad pomenu film "Kosa" bas se dobro secam bio je prikazan na nasoj televiziji za Novu godinu iste 1982 god.
Sta ti mislis ,da mi tada nismo znali da je to vec u proslom vremenu,
Ja sam tad vec bio u zadnjim godinama faze Punk-a i nisam nosio dugacku kosu ,
Sto me nije sprecilo da se bavim meditacijom ,citam knjige o Budizmu ili pratim nase pravoslvne obicaje .

+1 eh da bila su to dobra vremena - sad zvucim ko neki chicha od 100ljeta
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
bitno je

Tvoj odgovor me je prosvetlio u trenutku - dosegao sam nirvanu i spoznao sve svoje prethodne inkarnacije.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 118 119 121 122 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 03:34:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.