Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 15:51:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Brutalno...  (Pročitano 2151 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Ovakvi tekstovi bash bude u nama zelju da ili nemamo decu ili da ako se to desi bash nama, da bi smo prvo pretukli te roditelje dece, a onda i samu njihovu decu sa sve tetkama i ujacima.

Mislim, realno sve nas to mozda ceka kao buduce i sadasnje roditelje, i prosto covek da se iskreno zapita sta bi uradio da si na mestu roditelja zlostavljanog deteta? Mislim ako ih premlatish, ici ces u zatvor, ako ih prijavish, najgore sto moze da im se desi je da dobiju neku glupu vaspitnu meru, tipa 4 iz vladanja. Sta raditi u slucaju da nikakav zakon ne moze da ti pruzi satisfakciju i/ili u buducnosti da zastiti tvoje dete od ovakvih brutalnih izivljavanja?

Ne bih sad da ulazim u istinitost svih iznesenih tvrdnji, ali kada sam ja jednom potegla pitanje sta da radis kad ti neko zlostavlja dijete - odgovor je bio da tuzim roditelje zlostavljaca u ime svog djeteta u privatnoj parnici pred građanskim sudom, zbog nanjetog tjelesnog i duševnog bola.
To ti je best of Ministarstva prosvete.
Nikakve druge sankcije nisu moguće tj. nikakve ozbiljne sankcije.

Inače, pošto u kući imam klince, mogu da kažem, da dosta zavisi od direktora i kolektiva.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung S7
U privatnoj parnici? Znaci jos da placam advokate i da se to provalaci mesecima kroz nashe sudove i na kraju pojeo vuk magarca. A dete ne sme vise da ide u skolu jer se istraumiralo.

Ne znam, prosto, nadam se da nece nikad doci do toga, ali mislim da bih ipak pretukao roditelje od te dece sa gajtanom od pegle.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
U privatnoj parnici? Znaci jos da placam advokate i da se to provalaci mesecima kroz nashe sudove i na kraju pojeo vuk magarca. A dete ne sme vise da ide u skolu jer se istraumiralo.

Ne znam, prosto, nadam se da nece nikad doci do toga, ali mislim da bih ipak pretukao roditelje od te dece sa gajtanom od pegle.

- Ovako ako pipnes dijete zlostavljača - najebao si do neba, to su ekstra visoke zatvorske kazne, em oni tebe mogu da tuže
- Da nalemaš roditelje - možeš, ako si jači, a on nije naoružan - ali opet ti si problematična strana - negine ti dosije i tužba

Jedina alternativa je da prebaciš odmah dijete u drugu školu i da se nadaš da ga tamo neće zadesiti isto.

- Škola nema pravo da na bilo koji način kažnjava djecu za stvari koje su se desile van nastave i van škole / dvorišta
Tako da npr. imaš likove koji traže od klinaca da im kupuju užinu, rade domaći, rade kontrolne - i ako mučenik, nema para ili ga nastavnici uhvate - neginu mu batine.

Pametne siledžije tabaju van škole, jer onda niko iz škole ne smije ništa
- Ako se žrtva odluči da prijavi to nekom - onda ga tabaju ortaci mučitelja, opet van škole - i pošto žrtva ne zna ko su, a policija nije zainteresovana, opet bude pojeo vuk magarca uz prelom par kostiju

Po našem zakonu klinci do 14 godina ne odgovaraju nizašta. Mogu da siluju, pale, lome, biju - koga hoće i niko im ništa ne smije.

Ako se incident desi u školi, najviše što može da zadesi zlostavljača je da psiholog odredi da mučitelj dolazi jednom nedeljno na terapiju ili da mu snize ocjenu iz vladanja, koj se nigdje ne piše. Ništa više od toga.
Većina nastavnika se ionako boji zlostavljača, a pošto nemaju nikakva ovlašćenja, lakše im je praviti se da ne vide.

Onaj koji zlostavlja dijete ne smije biti izbačen iz škole sve dok mu se ne nadje druga škola, koja hoće da ga primi i dok oba roditelja ne daju saglasnost - što se vrlo rijetko dešava.

Tako da ti je u svakom slučaju najlakše da pokupiš svoje dijete i da brišeš.

Jedna od većih bizarnosti je da čak i da imaš video snimak na kome se vidi klinac kako diluje drogu, maltretira druga, vara na testu - ti ne smiješ da izađeš kao direktor škole pred kolege i roditelje i da kažeš:

- Marko Marković diluje drogu
- Josip Kostić bije drugu djecu
- Petar Jakšić vara na testovima

Jok jer onda ti njemu ugrožavaš privatnost.

Nego bi trebao da postrojiš kolege i roditelje i kreneš otprilike ovako:

- Dame i gospodo, ja moram da vas izvjestim da su se u našem kolektivu zapatile vrlo ružne pojave. Naime mi sumnjamo da ima onih koji diluju drogu, biju djecu i varaju na testovima, ali mi ih kao što dobro znate ne smijemo kazniti, pa molimo vas da, ako se slučajno u ovome prepoznate, a imate nešto protiv toga da vam dijete diluje drogu, vara na testovima ili
bije djecu - da ozbiljno sa svojom djecom porazgovarate.

Kad sam ja išla u školu, znalo se koja mi je škola najbiliža  i tu su me upisali. Nije se postavljalo pitanje da li je to dobra ili loša škola. Danas, međutim, ja bih dobro razmislila u koju ću OŠ upisati svoje dijete - i više bih se brinula o bezbjednosti nego o znanju koje će da ponese.

Ebi ga možda sam elitista - ali kad sam bila klinka imala sam utisak da većina nas ima normalne roditelje - danas kad gledam roditelje današnjih klinaca - jeza me hvata.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung S7
Pa danasnji roditelji su dizelasi iz nashe mladosti, sta da radimo, nismo mogli tada, a ne mozemo ni sada da ih prevaspitamo.

Ja sam isao u dve osnovne skole, jer smo se preselili. U prvoj je bio neki lik Igor koji je imao samo mamu a tata negde zbrisao. Taj nas je non-stop maltretirao, ali nije bash bilo bolno, bilo je jako iritirajuce. Kad sam dosao u 4. razred osnovne, gurnoo sam ga kroz staklo od vrata da me vise ne dira. Najebao sam kod uciteljice, samo sto me nisu izbacili iz skole.

Posle od 6 - 8 razreda smo imali par siledzija u razredu ali opet nije to bilo toliko strasno i nije bilo mnogo bolno. Kasnije kad sam ih video posle jedno desetak godina izgledali su mi ko patuljci, svi nizi od mene, a mentalno su ostali negde tamo...

Ali danashnje vreme je donelo neke nove klince, nove represije zahtevaju nove odbrambene tehnike.
« Poslednja izmena: 29. Okt 2012, 16:35:12 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
sve je to zato sto deca nesmeju da se biju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung S7
Ne vidim da je u filmu Maratonci to mnogo pomoglo da Mirko izraste u coveka  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
nije ga dovoljno tukao  Smile

ja sam posle prvih batina sve skapirao i vise ih nikad nisam dobio  Smile
al mnogi sporo kapiraju pa treba biti istrajan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung S7
Pa kakvi su mu otac, deda i pradeda, dobar je i ispao. I na kraju ko je upropastio firmu?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 15:51:31
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Brutalno

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.