Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 20:41:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bravarski pomocnik Joska Broz  (Pročitano 60229 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 34
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Dakle, neki su neizlecivo chipovani komunistickom i jugoslovenskom idejom, a gle cuda...ni jedno ni drugo nije prezivelo test vremena  Smile

Komunizam je porazen i rekla bih prokuzen u svetu otprilike kao i njegov opozitni ekstremni suparnik fasizam, a Jugoslavije odavno nema ..osim u glavama neizlecivih.

Centralizvana drzava, drzavno pa drustveno (citaj nicije i svacije ) vlasnistvo doneli su nam uzasne nevolje da smo u situaciji da moramo da vratimo tocak vremena unazad, da izvrsimo promenu vlasnistva ,da prodjemo bolnu tranziciju, da se sve pruivatizuje, a tada nastaje samo pocetni ili divlji kapitalizam tj. pljacka.O restituciji jos niko ne sme ni da zucne!

Oni sto su 45. opljackali fabrikante i industrijalce, uselili se u njihove vile ..sada najcesce njihova deca pljackaju privatizujuci ono sto je vec oteto , a kroz razne NVO se lako uhlebljuju u  medjunarodne pljuvacke dobro placene organizacije pa vidimo da taj put od komuniste do mondijaliste i liberala i nje tako nemoguc u glavama Jugoslovena.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

1) Zasto je 2,5 miliona Shugoslovena pobeglo na "truli zapad" umesto da su ostali gde jesu ili da su otisli u recimo SSSR i Kinu ?
2) Zasto su "oslobodioci" streljali i pljackali svoj narod i nakon "oslobodjenja" 1945 ?
3) Zasto su se plasili izbora i glasa naroda ( pa ni za pola veka nijedne izbore nisu odrzali)  ?

Dakle, po 11 put  Smile
1) odlazili su ljudi ne samo iz Juge vec i Italije, Portugala, Spanije, Turske, Meksika i slicno, znaci nekomunistickih zemalja a ne samo iz Juge, a posle pada komunizma odlaze i dalje  Smile
2) Na Balkanu je vladao gradjanski rat i ljudi su se tamanili ko muve, eno koliko je mrtvih u demokratskoj Grckoj bilo posle rata  Smile
3) Ko sto sam rekao pa ajde da rezimiramo, izbori su bili i za izbore si dobijao cak i poziv. Istina, bili su u okviru jedne partije ali opet si mogao da biras kandidata kojeg si hteo  Smile

Dodje covek umoran s posla, ponada se raspletu na Bureku  kad ona baba i dalje vrti isto..Tito, Partija, Mozambik, boranija..
Al' tako to biva s pionirkama (generacija  '42. Smile ). Zato u prilog temi svom sagovorniku poklajam :

Nadam se da nisu previse luksuzne i burzoaske za proletere  Smile

Citat: sandra80 link=topic=546933. msg9725750#msg9725750 date=1308228829
Hehe maradicu sve zene Bureka su uz tebe  Smile

Sve do danas . .  

Poz Hajlenderu

Dupli nalozi, clanovi porodice  i ljudi sa malim brojem poruka se ne racunaju...  Smile

U familiji nemam nikog sa plavokosim avatarom.
Pocetno slovo mi poznato, uz njega se slaze plava kosa ..a i ona brojka na kraju deluje poznato  Smile

« Poslednja izmena: 16. Jun 2011, 23:04:26 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

Dakle, po 11 put  Smile
1) odlazili su ljudi ne samo iz Juge vec i Italije, Portugala, Spanije, Turske, Meksika i slicno, znaci nekomunistickih zemalja a ne samo iz Juge, a posle pada komunizma odlaze i dalje  Smile
2) Na Balkanu je vladao gradjanski rat i ljudi su se tamanili ko muve, eno koliko je mrtvih u demokratskoj Grckoj bilo posle rata  Smile
3) Ko sto sam rekao pa ajde da rezimiramo, izbori su bili i za izbore si dobijao cak i poziv. Istina, bili su u okviru jedne partije ali opet si mogao da biras kandidata kojeg si hteo  Smile

Jel ti to ne razumes Srpski il u cemu je problem  Smile

Dupli nalozi, clanovi porodice  i ljudi sa malim brojem poruka se ne racunaju...  Smile

Poceo covek od muke da se klonira, do sada je samo ponavljo pitanja ko mutav  Smile Smile
Al eto, i uvazeni profesor Boras je uz njega, iz hercegovacke akademije nauka i umetnosti  Smile
« Poslednja izmena: 17. Jun 2011, 03:03:24 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Jel ti to ne razumes Srpski il u cemu je problem  Smile

Ma srpski sam savladao ali onaj jugoslovenski mi ne ide nikako.
Ja postavljam pitanja na srpskom a dobijam odgovore na nekom sifrovanom, partijskom jeziku.  Smile

Ja o Shugoslaviji, ti o Mozambiku, ja o streljanju nevinih ti o svinjskim polutkama, ja o pravu glasa u SFRJ a ti obolis od halucinacija  Smile

Zbog tog kukavicluka ste i propali Wink

Al eto, i uvazeni profesor Boras je uz njega, iz hercegovacke akademije nauka i umetnosti  Smile

Bas si to dobro primetio. Srpski i hrvatski patrioti bi se mnogo brze i lakse sporazumeli nego sto ste vi partijasi uradili.
Da je bilo do nas, Srbi bi bili na broju, zrtve NDH  dostojno pobrojane a Hrvatska bi bila nezavisna verovatno jos 1945. i svi bi bili zadovoljni i pored toga sto bi mapa Hrvatske drugacije izgledala.
Al' eto sta se desi kad dojucerasnje komunjare pokusaju da glume srpske patriote.
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
Apple 15
Izvini.. ali to nije moj post. Wink

Budi ljubazan i citiraj kako pise...

Poceo covek od muke da se klonira, do sada je samo ponavljo pitanja ko mutav  Smile Smile

Gorstaku.. nemoj da te smatramo i lazovom...  Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

Valjda ti kao skojevka i moderatorka najbolje znas koje su IP adrese u pitanju  Smile
I nemoj moje cheerleaders-ice da nazivas babama, licno sam se uverio u njihov uzrast Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 34
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

Citat

U familiji nemam nikog sa plavokosim avatarom.
Pocetno slovo mi poznato, uz njega se slaze plava kosa ..a i ona brojka na kraju deluje poznato  Smile

Citat

Smile  Smile

@ tema

Kad god se povede prica o periodu jugoslovenskog komunizma pojedinci pokusavaju da ga predstave u nekom romanticnom svetlu. Sve je divno, sve je bajno, ljudi su zaposleni, fabrike rade, deca idu u skolu...i sl.

A stavrnost je bila nesto drugo. Period od 1945-1955 je bio period gladi, otimanja zita, politickih progona neistomisljenika, unistavanje gradjanske inteligencije pa na kraju i golootocki kazamat nad bivsim drugovima.Ni  sledecih 15-ak god. nije bilo bolje, zivelo se tesko i u prilicnoj izolaciji. Otvaranje zemlje prema zapadu je pocelo tek negde 70-ih i SAMO ...iskljucivo SAMO tih 10 god. se zivelo prividno dobro. To je period kada je selo ispraznjeno, radnici otisli u inostranstvo, a dogovor Tito-Brant zauvek zatvorio vrata da Srbi naplate ratnu stetu od Nemaca . Brant se kasnije i javno hvalio da mu je to najveci pol. uspeh u karijeri. Vec 80-ih pocinje kriza..nestasice goriva, par-nepar, nestasice kafe, deterdzenta, toalet-papira, restrikcije struje..beda.

To je vreme Milke Planinc i perioda " stabilizacije" .

Kasnije dolaze 90-te i krvavi ratovi..

Nikada nije bilo dobro. Postojao je privid koji se odrzavao americkim parama dok je to pol. bilo potrebno, sve ostalo su fantazije Jugoslovena i komunista.

Vrednost necega se vidi po onome sto ostaje iza njega, a iza Jugoslavije je ostao krvavi raspad i bolno suocavanje sa istinom da je sve bio balon od sapunice namenjen potpunom hipnotisanju mase.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Ma sad je dobro, tj odlično. Beograd ima 17 000 industrijskih radnika, a 1990 je imao preko 200 000. Još dok se proda EPS, videćemo kako je lepo bez komunista. Komunisti sve i da su bili najgori, su znali jednu elementarnu stvar, a to je da nema ekonomije bez energetike i proizvodnje. Za toliko su makar bolji od svih političara koji su došli iza njih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
Apple 15

Valjda ti kao skojevka i moderatorka najbolje znas koje su IP adrese u pitanju  Smile
I nemoj moje cheerleaders-ice da nazivas babama, licno sam se uverio u njihov uzrast Smile

Da, to se zove zena u najboljim godinama... Smile

No, drago mi je sto nisi ukapirao i ovaj post... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

Ma srpski sam savladao ali onaj jugoslovenski mi ne ide nikako.

Izgleda mi da nisi savladao ni jedan kako valja  Smile Smile

Da je bilo do nas, Srbi bi bili na broju, zrtve NDH  dostojno pobrojane a Hrvatska bi bila nezavisna verovatno jos 1945. i svi bi bili zadovoljni i pored toga sto bi mapa Hrvatske drugacije izgledala.

Sigurno da bi granica drugacije izgledala, ko ona do '45 godine  Smile

Ja o Shugoslaviji, ti o Mozambiku, ja o streljanju nevinih ti o svinjskim polutkama, ja o pravu glasa u SFRJ a ti obolis od halucinacija  Smile

Vidim, ides na SSSR i Kinu, valjda i tamo Tito vladao  Smile
Nego, bio bi red da vratis stan koji si kupio za 100 maraka  Smile

Vrednost necega se vidi po onome sto ostaje iza njega, a iza Jugoslavije je ostao krvavi raspad i bolno suocavanje sa istinom da je sve bio balon od sapunice namenjen potpunom hipnotisanju mase.

Ajde malo i klo(v)novima da odgovaram  Smile
Evo, danas demokratija i sve bolje, grade se putevi, industrija, stanovi, u selo se ulaze, svako ima traktor, svima puca prsluce, niko ne ide u inostranstvo, spoljasnji dug samo tako opada, milina jedna ova demokratija  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 20:41:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.