Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nigerija : Oslobođeno 16 trudnica iz "fabrike beba"  (Pročitano 8576 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
Nije to isto. Trgovina ima za cilj postizanje koristi, a razmena moze biti i kada ti ja dam sliku koju sam naslikao, a ti kazes da je do jaja.

E, vidis, ti naslikas sliku, ja ti dam dve skoljke za nju koje sam preneo preko Alpa i krenem nazad sa tom slikom. Na severu Italije se nekom svidi ta slika pa mu je ja uvaljam za cetiri skoljke, koje cu da upotrebim za razmenu kad drugi put krenem na sever. A taj sa severa Italije krene na jug pa tamo utopi tu sliku za dvadesetak skoljki posto su vlizu mora i skoljke su jeftine ali slike nisu, ukratko objasnjeno

Citat
Medjutim, ukidanje novca ce biti logican splet dogadjaja, usled razoja tehnologija. Kada i na koji nacin ce se to desiti, ja to vec ne znam.

Pa novac se vec i ukida uveliko, ja ne znam kad sam za novac nesto kupovao po marketima, uvek nosim karticu sa sobom  Smile

Citat
Lepo si rekao: Radi profita se stedi na bezbednosti automobila,

Eto, u tu cifru idu i saobracajke...
Kako se stedi na bezbednosti automobila kada svake godine maltene izbace neku dzidza bidzu koja cuva sigurnost, airbag, pa onaj sa strane airbag, pa abs, asr, pa xenon farovi, pa LED tehnika, navigacija i sta jos nece izmisliti, gde je tu usteda na bezbednosti automobila  Smile

Citat
To sto se siri, to je vise jos u ekperimentalnoj fazi.

Pa u Nemackoj imas vetrenjaca, solarki, imas termoelektrana gde se voda koristi za grejanje, imas elektrane koje koriste bio masu i tako to, sve to radi i eksploatise se.

Citat
U srbiji je to jos uvek misaona imenica.

Pa sad, u Srbiji su dosta stvari misaona imenica ali to ne menja stvar

Citat
Trenutno se radi o: kasirke, bibliotekari, prodavci, administracija, salter radnici, ucitelji, birokratija, soferi, prevodioci, novinari, proizvodnja..

Pa vec danas imas u nekim marketima automatske kase gde sam registrujes robu, ima i jedna gradska biblioteka gde su knjige u posebnoj prostoriji i automatski sistem trazi i donosi knjigu koju si ukucao u komp, prodavaca ima sve manje jer se kupuje preko interneta, soferi moraju biti jos jer jos nema 100% sigurnog automatskog sistema koji bi upravljao kolima a tu se slazes naravno, bezbednost je na prvom mestu, a sto se tice novinara, pogledas novine i vids da je ta profesija ili nestala ili nestaje  Smile

Citat
"Radimo poslove koje mrzimo, kako bi kupili stvari koje nam ne trebaju, da bi impresionirali ljude koje ne volimo"

Nit jedno nit drugo nit trece, kupim neku skupu i korisnu stvar da ne bi platio porez ali nije to stalno i ta stvar mi onda koristi...

Citat
Foxconn (vodeci u elektronskoj opremi), koji vredi 100 milijardi dolara i zaposljava oko 1.2 miliona ljudi, planira da 1 milion ljudi zameni automatima/robotima , radi povecanja efikasnosti i rezanja troskova. Slicno planira i Canon.

Eto, radi se na automatizaciji, u cemu je onda problem  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.63
E, vidis, ti naslikas sliku, ja ti dam dve skoljke za nju koje sam preneo preko Alpa i krenem nazad sa tom slikom. Na severu Italije se nekom svidi ta slika pa mu je ja uvaljam za cetiri skoljke, koje cu da upotrebim za razmenu kad drugi put krenem na sever. A taj sa severa Italije krene na jug pa tamo utopi tu sliku za dvadesetak skoljki posto su vlizu mora i skoljke su jeftine ali slike nisu, ukratko objasnjeno
Da, to je trgovina. Ja ne pricam o trgovini, vec o razmeni, poklonima.

Citat
Pa novac se vec i ukida uveliko, ja ne znam kad sam za novac nesto kupovao po marketima, uvek nosim karticu sa sobom  Smile

U cemu je razlika? Ne dugujes papir, vec brojke na racunu? : )

Citat
Eto, u tu cifru idu i saobracajke...
Kako se stedi na bezbednosti automobila kada svake godine maltene izbace neku dzidza bidzu koja cuva sigurnost, airbag, pa onaj sa strane airbag, pa abs, asr, pa xenon farovi, pa LED tehnika, navigacija i sta jos nece izmisliti, gde je tu usteda na bezbednosti automobila  Smile
To je tacno, medjutim, oni operisu u vec postojecim okvirima. Logika "zrtve moraju da padnu, ali hajde da pokusamo da umanjimo njihov broj". Znaci, to su sve kozmeticke izmene. Da ne govorim o potrebi da se novac izvlaci za osiguranje, potrosnja materijala itd. Ne postoji isttinska briga za bezbednost. To je kao kada alkoholicar ne pije 1 litar rakije vec 3/4, jer mu se to cini kao "bolja varijanta" : )

O cemu se radi: Dnevno se liftom preveze skoro isti broj ljudi kao i automobilima, a koliko ljudi strada u liftu, a koliko u saobracaju? : )

Ima ona "Pazi, klizavo kad je mokro" : ) Pa zasto ne napravis od materijala koji nije klizav kad je mokar? Shvatas analogiju?
Citat
Pa u Nemackoj imas vetrenjaca, solarki, imas termoelektrana gde se voda koristi za grejanje, imas elektrane koje koriste bio masu i tako to, sve to radi i eksploatise se.
Potrazi koliki je udeo u celokulnoj proizvodnji? : ) Kolike su cene?

Citat
Pa sad, u Srbiji su dosta stvari misaona imenica ali to ne menja stvar
Menja, jer nemac gradi, tako sto na drugom mestu rusi...sve je povezano ekonomskom igrom.

Citat
Pa vec danas imas u nekim marketima automatske kase gde sam registrujes robu,  ima i jedna gradska biblioteka gde su knjige u posebnoj prostoriji i automatski sistem trazi i donosi knjigu koju si ukucao u komp, prodavaca ima sve manje jer se kupuje preko interneta,
Eto, to je lepo...

Citat
soferi moraju biti jos jer jos nema 100% sigurnog automatskog sistema koji bi upravljao kolima a tu se slazes naravno, bezbednost je na prvom mestu, a sto se tice novinara, pogledas novine i vids da je ta profesija ili nestala ili nestaje  Smile
Google je skoro izzbacio svoje "autonomno" vozilo, koje je 100 vodjeno navigacijom i koje je nekoliko puta bezbednije od klasicnog, ljudski navodjenog vozila.

Citat
Nit jedno nit drugo nit trece, kupim neku skupu i korisnu stvar da ne bi platio porez ali nije to stalno i ta stvar mi onda koristi..
Ne znas ni sam sta si rekao : ) U cemu je fazon: Ciklicna potrosnja + monetarna ekonomija + novac kao dug = recept za armagedon.

Citat
Eto, radi se na automatizaciji, u cemu je onda problem  Smile
U nicemu, sto se mene tice, to je za svaku pohvala. Medjutim, ja nisam sam na ovoj planeti. Gde ce armije ljudi koje ce ostajati bez posla kako vreme odmice i sve ce ih biti vise? Novih masovnih zaposljavanja nece biti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Da, to je trgovina. Ja ne pricam o trgovini, vec o razmeni, poklonima.

Eto, vidis, danas znamo da je to trgovina i da tada niko nije nesto bas poklanjao, nit je neko lovio za tudje pleme niti vukao skoljke preko Alpa da bi ih nekom poklonio, ni tada nije bilo sve za dzabe...

Citat

U cemu je razlika? Ne dugujes papir, vec brojke na racunu? : )

Pa vidi se na tom papiru koliko sam privredio, zaradio i ne mogu da lezim i zivim na racun drugih  Smile

Citat
To je tacno, medjutim, oni operisu u vec postojecim okvirima. Logika "zrtve moraju da padnu, ali hajde da pokusamo da umanjimo njihov broj".

I sta je u tome lose smanjiti broj mrtvih u saobracajkama?

Znaci, to su sve kozmeticke izmene. Da ne govorim o potrebi da se novac izvlaci za osiguranje, potrosnja materijala itd. Ne postoji isttinska briga za bezbednost.

Pa sada koliko su kozmeticke izmene, uporedi automobil po standardu sigurnosti iz sezdesetih i ove danasnje, u kojem ces lakse preziveti? A sada, pa mozes da vozis i bez osiguranja, izazoves nesrecu i nikom nista, ujo vuk magare?  Smile

Citat
O cemu se radi: Dnevno se liftom preveze skoro isti broj ljudi kao i automobilima, a koliko ljudi strada u liftu, a koliko u saobracaju? : )

Au, al ti je poredjenje, mislim, ajde navedi primer mogucnosti da se sudare dva lifta, ili da nepazljivi lift boy izazove nesrecu sletevsi sa puta  Smile

Citat
Ima ona "Pazi, klizavo kad je mokro" : ) Pa zasto ne napravis od materijala koji nije klizav kad je mokar? Shvatas analogiju?

Pa mozda jedino da pokriju sve puteve nekim nastresnicama da ostanu suvi? Inace, zove se "prilagodjavanje brzine uslovima na putu", znaci, imas lisce na putu, poledicu, sneg, kisu, promenljive uslove koje jedino nemas u tunelu...

Citat
Potrazi koliki je udeo u celokulnoj proizvodnji? : ) Kolike su cene?

Udeo je u porastu a cene padaju jer se vise proizvodi  Smile

Citat
Menja, jer nemac gradi, tako sto na drugom mestu rusi...sve je povezano ekonomskom igrom.

Dobro, sta je taj Nemac porusio u jednoj Rumuniji, Moldaviji, Albaniji, mislim, da li su imali neku zavidnu proizvodnju pa dosli Nemci i srusili im to?

Citat
Google je skoro izzbacio svoje "autonomno" vozilo, koje je 100 vodjeno navigacijom i koje je nekoliko puta bezbednije od klasicnog, ljudski navodjenog vozila.

Naravno, samo ne mozes na osnovu nekih 10,000 km da kazes, prosao si sve situacije sto mogu da se dogode u voznji i to je zrelo. Drugo, u svakoj saobracajki imas krivca, mali izuzetak je neka visa sila. E, sad Google auto pukne u neko drugo isto takvo, pa ko je sada tu kriv, ko placa stetu? Jedino da sve racune za popravku, lecenje, odstete salju Googlu, koji bi i pored svega ubrzo bankrotirao. Nista se nije doga+alo preko noci pa i taj Google automobil treba svoje vreme...

Citat
Ne znas ni sam sta si rekao : )

Procitas pazljivo pa vidis sta sam napisao

Citat
U nicemu, sto se mene tice, to je za svaku pohvala. Medjutim, ja nisam sam na ovoj planeti. Gde ce armije ljudi koje ce ostajati bez posla kako vreme odmice i sve ce ih biti vise? Novih masovnih zaposljavanja nece biti.

Pa sada, dogovori se da li si za automatizaciju svega ili nisi, ne mozes sve automatizovati i uposljavati jos ljudi, ili jare ili pare...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.63

Eto, vidis, danas znamo da je to trgovina i da tada niko nije nesto bas poklanjao, nit je neko lovio za tudje pleme niti vukao skoljke preko Alpa da bi ih nekom poklonio, ni tada nije bilo sve za dzabe...

Jeste, zato sto je covek ziveo u oskudici...puno ljudi na malo prostora. Danas se oksudica vestacki stvara zarad profita.

Ljudima ne treba trgovina, vec pristup : ) Zasto ti ne trgujes vazduhom? Zasto unutar svoje porodice ne uspostavis kapitalizam, da vidis kako je to lepo : )

Citat

Pa vidi se na tom papiru koliko sam privredio, zaradio i ne mogu da lezim i zivim na racun drugih  Smile
Netacno. Tvoja zarada i ustedjevina je gubitak nekom drugom, tako da se drugog oterao u problem. Naravno da zivis na racun drugog, citav sistem tako opstaje...

Citat
I sta je u tome lose smanjiti broj mrtvih u saobracajkama?
Nista lose, zasto bi bilo lose!? Ali to ne resava problem pogibija na putevima.

Citat
Pa sada koliko su kozmeticke izmene, uporedi automobil po standardu sigurnosti iz sezdesetih i ove danasnje, u kojem ces lakse preziveti? A sada, pa mozes da vozis i bez osiguranja, izazoves nesrecu i nikom nista, ujo vuk magare?  Smile
Ne znam koliko je pametno porediti. Danas su automobili mnogo jaci i brzi. Zasto nije moguce napraviti situaciju da do sudara ne dodje? To je vrlo moguce. Nema profita.

Citat
Au, al ti je poredjenje, mislim, ajde navedi primer mogucnosti da se sudare dva lifta, ili da nepazljivi lift boy izazove nesrecu sletevsi sa puta  Smile
Upravo o tome se i radi, naprotiv, to je vrlo dobro poredjenje, poceo si da mislis  : ) Npr, istopolni magneti se odbijaju, ugradis slican sistem u automobile, za koliko bi opao broj saobracajki?

Naravno, to nije cilj, jer je  danas problem=profit

Jesi li mozda primetio, da kad god postoji neki problem, proglasimo "resenje" u obliku rata!? "Rat protiv droga, rat protiv terorizma, rat protiv kriminala. rat protiv kancera" ...ali...nikako da proglasimo npr "rat protiv gladi, siromastva, bezkucnistva ? : )) Jesi li razmilio o ovome nekad? Tesko ; )

Nikad nece ni proglasiti rat protiv onoga sto ljudima zaista pravi problem, ne...obicno prvo stvore problem, pa onda ponude resenja, koje to nije, odnosno bave se poslediacama, a ne uzrokom.

Citat
Pa mozda jedino da pokriju sve puteve nekim nastresnicama da ostanu suvi? Inace, zove se "prilagodjavanje brzine uslovima na putu", znaci, imas lisce na putu, poledicu, sneg, kisu, promenljive uslove koje jedino nemas u tunelu...
To je po tvojoj logici jedino resenje : ) Resenja ima mali milion. Bas ce neko pijan da prilagodi brzinu...do duse ima ljudi koji kada su pijani voze 20km/h : )

Citat
Udeo je u porastu a cene padaju jer se vise proizvodi  Smile
To je lepo cuti : )

Citat
Dobro, sta je taj Nemac porusio u jednoj Rumuniji, Moldaviji, Albaniji, mislim, da li su imali neku zavidnu proizvodnju pa dosli Nemci i srusili im to?
Ne, nisu srusili direktno, vec indirektno. Zgrade od starosti gube fasadu, a novca nema da se obnove. Putevi takodje...

Citat
Procitas pazljivo pa vidis sta sam napisao

Simpaticno  Smiley

Citat
Pa sada, dogovori se da li si za automatizaciju svega ili nisi, ne mozes sve automatizovati i uposljavati jos ljudi, ili jare ili pare...
Naravno. Ja jesam za maksimalnu automatizaciju, pazlvjivo citaj. To ce coveka osloboditi od dosadnih, ponavljajucih, opasnih, unazadjujucih poslova. Vec danas se moze automatizovati 80% poslova.

1949, prema podacima, masine su obavljale oko 6% poslova oko branja pamuka na jugu. 1972. godine 100% berbe pamuka su radile masine. 1860. godine, 60% amerikanaca je radilo u poljoprivredi, a danas manje od 3%.

1950. godine oko 1.6 miliona radnih mesta je bilo izgubljeno u sektoru proizvodnje automobila za 9 godina, usled automatizacije, a proizvodnja je za taj period porasla.

1950. godine 33% radnika u SAD su radili u sektoru proizvodnje, danas samo oko 8%.

Industrija celika u SAd, je podigla proizvodnost, u periodu od 1982. do 2002. sa 77 miliona na 120 miliona tona, istovremeno se broj radnika smanjio sa 289 000 na 71 000!!
itd itd
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Vreme je da se preimenuje tema u Mandara vs Kristal who will win? i preselim je u buvljak  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
LG Frizider
Vaistinu e, jebase mu majku.
Kol'ko sme da se stisne ovo dugme pre nego sto eksplodiraju serveri i sjebe se svetski internet? Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.119 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.