Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 11:31:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Boziji Narod  (Pročitano 35361 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
starozavetni proroci proriču grčku kao carstvo i carstva pre grčke,a tu se takođe prikazuju nebeskio anđeli,kakav ti je to zaključak da je zbog nekih crteža u grkoj Biblija kopija grčkoj mitologiji ili čemu već?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple iPhone 6s
Za mene je kad se kaze Biblija misli se na Hristcanstvo, a kad malo bolje pogledas , eto i sam kazes da su u Grckoj bili nebeski andjeli, a otkud su oni znali za bibliju u to vreme, a imali su svoja bozanstva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Možda su imali neka iskustva sa tim bićima. Anđeli se ne vezuju samo za hrišćanstvo, a ni za period posle Isusa. Šta više svete knjige govore o njihovoj interakciji sa ljudima mnogo ranije. Nego, ako ćemo o tome bolje je na drugoj temi. Možda filosofsko-religiske diskusije.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
spomenuo sam samo da su anđeli pokazani u Bibliji pre grčke civilizacije,mnogo pre.pitanje je šta se tamo prikazuje,u paganizmu je uvek sve izvrnuto.grci su bili pagani.neko je rekao da anđeli nisu tako prikazani u Bibliji,kako ih slikaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple iPhone 6s
Pa zasto ih onda slikaju tako ako nisu tako prikazani u Bibliji.
Ja samo hocu da kazem da mi je cudno to da su oni izradjivali figurice sa krilima, sto lici na adjele kakve mi poznajemo. A malo bi mi bilo cudno da su oni u to vreme znali za Bibliju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia Luvmya 520
crkva koja će vaskrsnuti je ona koja veruje u Hrista i drži reč.drugo,rimljanima poslanica kao i sva mesta u Pismu govore o narodu Božjem.Bog će svoju milost povratiti na jevreje.danilo prorok,isaija,jeremija svi oni govore o tome.ali ti očito imaš gnostičko tumanje,sve si izmešao,u stvari ti si nevernik,i onda si jedan filozof,koji naprazno dumaš.ne veruješ u boga i što očekivati drugo.ali i to je u redu,to je tvoj izbor.a Božji je sud na to.
Ja sam sve izmesao ? A ti koji govoris da su jevreji Boziji narod, a Bozija Crkva su ono koji veruju u Hrista govoris
koherentno ? Koliko ima jevreja koji veruju da je Isus Hrist Gospod Bog ?
Ako se cela Biblija odnosi samo na jevreje, koja bi svrha bila nekom drugom narodu da je cita ?
Poslanice govore o Narodu koji ce biti spasen priznanjem da je Isus Sin Boziji koji je umro i vaskrsnuo na treci dan, a realnost nam govori da su svi koji su do sada to verovali umrli, sto je potpuno suprotno od spasenja.
Sto znaci da su poslanice lazna obecanja, za razliku od Isusa koji nije rekao ni jednu laz.
Smrt ne moze da bude spasenje u bilo kojem obliku ili formi.
Sta sam ja je samo moja stvar, ako zelis da mene lepis raznim nalepnicama, trebalo bi da to i dokazes.
Niti sam gnostik, niti sam filozof, ili bilo sta sto si ti rekao da jesam.
Citat: slavisaj
Ja sam njih nazvao Andjeli jer tako izgledaju, hteo sam da kazem da je Hriscanstvo jedna obicna kopija, nije originalno. Ok mi sada andjele zamisljamo sa krilima, jer nam je tako servirano, ali ko je tim ljudima u Grckoj rekao da prave takve statuice?
"Hriscanstvo" je kopija Farisejskog judaizma a ne grcke mitologije. Niko do sada nije dokazao da andjeli postoje,
ali dokazano postoje ljudi koji u te budalastine veruju. Ljudi koji veruju u nesto sto ne postoji se i dalje radjaju dok ti ovo citas.
Samo laz moze da bude originalna potpuno je isti izvor ideje koja je prvog grka naterala da napravi statuicu
andjela, kao sto je naterala Fariseja Pavla da laze ljude kako Isus Hrist postoji. ima puno ljudi koji veruju u fizicko postojanje andjela i fizicko postojanje Isusa Hrista.
Citat: Makros_Crni
Možda su imali neka iskustva sa tim bićima. Anđeli se ne vezuju samo za hrišćanstvo, a ni za period posle Isusa. Šta više svete knjige govore o njihovoj interakciji sa ljudima mnogo ranije. Nego, ako ćemo o tome bolje je na drugoj temi. Možda filosofsko-religiske diskusije.
Ti zadrzavas pravo da verujes u sve sto je bilo gde napisano, ali za tvrdnju o postojanju andjela su potrebni
fizicki dokazi, a ne verovanje vernika, interakciju sa ljudima moze da ima samo materijalni entitet, covek ne moze da ima interakciju sa fantazijama.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.37
mob
Nokia 950
Nemojte mesati hriscanske andjele sa nekom tamo mitologijom molim vas...to sto nese crkveno slikarstvo prikazuje andjele sa krilima i td. je samo radi opisa i da bi se slika dobila bozanski izraz a kako jevandjelja prikazuju andjele:

Iz reci Samoga Hrista znamo da dusu u trenutku smrti susrecu andjeli: “A kad umre siromah, odnesose ga Andjeli u narucje Avraamovo” (Lk. 16, 22).

Takodje iz Jevandjelja znamo u kakvom se obliku pojavljuju andjeli: “A lice njegovo (Andjelovo) bese kao munja, i odelo njegovo belo kao sneg” (Mt. 28, 3); “mladic obucen u belu haljinu” (Mk. 16, 5); “dva coveka u blistavim haljinama” (Lk. 24, 4); “dva Andjela u belom” (Jn. 20, 12). Tokom citave hriscanske istorije Andjeli su se uvek javljali u obliku mladica obucenih u belo. Ikonografska tradicija predstavljanja Andjela je takodje kroz vekove bila u skladu s tim i uvek ih je predstavljala kao blistave mladice (cesto sa dva krila, koja su naravno samo simvolicni detalj, jer se obicno prilikom javljanja Andjela ne vide).

Kao ljude...

@yu
Nisu mogli da nam ostave materijalni dokaz,nesto opipljivo...jedino sto su mogli kao dokaz da nam ostave jesu jevandjelja,vekovima prenoseci ih ljudi pokusavaju da nam veru odrze,zakljucak,da li je moguce da su hriscani toliko slepi i veruju papirima,nisu,zato je nasa vera  danas jaka i ako nije sve po volji Bozijoj,zato sto su hriscanji u jevandjeljima prepoznali kako treba pravilno ziveti i kako u Boga verovati.Kako verovati?...ja nisam vernik fanatik i privatno nisam toliko zborit prema Bogu kao ovde,jer ovde Boga skrnave a u realnom zivotu nema mnogo hrabrih da to rade,ja u Boga iskreno verujem,u Boziju silu i Boziji put a ni ja neradim sve po volji Bozijoj,sto on od nas to netrazi....
'Дође једанпут игуману Антонију неки човек са болесним ногама и каже: - Баћушка, ноге ме боле, не могу да чиним поклоне и то ме смућује. О. Антоније му рече: - Па, у Светом Писму је речено: Сине, дај ми срце, а не ноге.'
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
HTC One
Nisam dugo diskutovao, pa sam van forme  Smile Kratko oko teme iz moje vizure...

1) Bog ne postoji. Iz toga sledi da ni jedan narod nije Boziji posto, jelte, istog nema. Postoje samo vise ili manje zaludni pojedinci u narodu koji bi zeleli da su deo bozijeg naroda... umesto da nadju neku svrhu u svom zivotu  Smile

2) Kako smo svi nastali od jedne/prve grupe ljudi to znaci da smo svi mi od istih predaka. Ja se drzim evolucije, ali diskusije radi obraticu paznju na religijski aspekt... Adam i Eva i od njih svi ostali... znaci, masa njihovih naslednika razbacana svuda po svetu koja se nazvala razlicitim imenima/nacijama... to sto su se oni tako prozvali ne menja cinjenicu da su svi potekli od prvo dvoje (prve bozije dece) pa su samim tim svi ljudi bozija deca i samim tim svaki narod je boziji. To sto su stavili odrednice za pripadnost ne menja tu cinjenicu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Ant.com
to i ja govorim. crnci su Srbi koji su se puno suncali. jedino ne znam sta se desilo Srbima koji danas pripadaju zutoj rasi  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
HTC One
to i ja govorim. crnci su Srbi koji su se puno suncali. jedino ne znam sta se desilo Srbima koji danas pripadaju zutoj rasi  Smile

Posledica zutice  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 11:31:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.