Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 15:48:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bombardovanje smo mogli da izbegnemo  (Pročitano 37224 puta)
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Kakva kontradiktornost u samo dve prosto proširene rečenice. Druga rečenica potpuno logički opovrgava prvu tezu. Ako bi u obe varijante došli do današnje situacije (nezavisnost), onda znači da smo mogli izbeći bombardovanje, a Kosovo bi izgubili i ovako i onako.

Naravno da se bombardovanje moglo izbeći da je Milošević ozbiljno shvatio pregovore u Rambujeu. Sloba nije prihvatio papir iz Rambujea samo zato što se uplašio da će NATO trupe na teritoriji Srbije pokušati da izvrše "tihu okupaciju" i da ga uklone sa vlasti. Zbog svoje guzice Sloba je žrtvovao Kosovo, preko dve hiljade građana Srbije i praktično kompletnu infrastrukturu ove zemlje.

Ma nemoj? Znaci tako se to radi? Dodje neko u Srbiju i jednostavno zatrazi vojno prisustvo nekih tamo trupa, a mi, normalno, odmah treba da pristanemo? Dakle to je pravo resenje? Znaci to je garant da bi taj deo teritorije ostao u Srbiji?

Sta se konkretno nudilo u Rambujeu i da li je zaista trebalo prihvatiti sporazum za koji su brojni strani predsednici rekli da bi svako normalan to odbio?

Ostavimo na trenutak Slobu po strani, koji jos predsednik jedne evropske drzave dozvoljava boravak tudje vojske u svojoj drzavi, a sve pod izgovorom nekakve mirovne misije ili cega vec? Pa ne bi ga NATO tiho okupirao, vec bi se peti oktobar odigrao jos 1998 god. Sem toga, napad je brizljivo planiran mnogo pre nego sto je poceo, posmatracke misije su namerno "filovale" svoje izvestaje o humanitarnoj katastrofi, o genocidu, itd.

Danasnje prilike oslikavaju stanje nase vrle "diplomatije". Kao sto sam naveo u prethodnom postu, Sloba je iza sebe ostavio rezoluciju 1244 u kojoj se garantuje suverenitet i teritorijalni integritet tadasnje SRJ (Srbija je pravni naslednik). Nasa diplomatija se pokazala na delu tako sto je KiM izgubljeno i pored te rezolucije. Prvo je diplomatski osudjivano nelegitimno proglasenje nezavisnosti, pa su diplomate rekle da nikada nece odustati od KiM, pa su malo ublazili stav da bi, eto, prihvatili i nekakvu podelu KiM, pa su svi ostro bili protiv Euleksa, pa su sada nasli kompromis da Euleks ipak dodje ali da se postuju neki tamo uslovi, itd...

Glupo je pricati sta bi bilo kad bi bilo, pa da je umesto Slobe bio Tadic ali sta ima veze, neko se za svoju teritoriju bori, pa je i izgubi, neko je izgubi bez ijednog ispaljenog metka, tako to ide... CInjenica je da vise nema Slobe, a kolko ce se danasnji politicari vaditi na njega, ko zna, samo me bas interesuje sta ce onda kad Sloba padne u zaborav i kada ne budu mogli njega da krive za sve? Pa da, tu je onda Tito, Knez Lazar, itd.

Citat
Sloba nije prihvatio papir iz Rambujea samo zato što se uplašio da će NATO trupe na teritoriji Srbije pokušati da izvrše "tihu okupaciju" i da ga uklone sa vlasti.

Tako je, Slobu je samo interesovala lova, a love nema bez vlasti u njegovom slučaju.

Srecom, danas toga nema. Wink

Naravno da je bombardovanje moglo da bude izbegnuto, kao i sankcije, SAO Krajine, Dafine, Jezde, hiperinflacije, kupovine rumunskih žvaka i gaća na buvljacima.

Znam, svega ovoga ne bi bilo da se juzni sloveni nisu naselili na Balkansko poluostrvo. Sem toga, danas se iste te zvake i gace kupuju na buvljacima...

Da smo bili malo pametniji i da su ovu državu vodili normalni ljudi a ne notorne budale opsednute ostankom u svojim foteljama i neostvarljivim nacionalnim idejama iz 19. veka Srbija bi danas bila regionalni lider i centar investicija na Balkanu.Ali za tako nešto Srbiji treba ostvarljiva nacionalna ideja, a ne neracionalna i sumanuta priča o svim Srbima u jednoj državi.

Nisam ja rekao da je Srbijom tada vladao svetski politicki krem. I u WWII da smo slusali odredjene politicare, danas bi bili lider Balkana, ko zna. Posle bitke sve generali.

Ranije sam mislio da je normalno boriti se za svoju zemlju u ma kakvom slucaju ali eto, bio sam mlad i neukusan...

Crowz,

Nisu ti baš neki argumenti.

Ceo koncept politike Srbije je bio naopak i Miloševićeva politika konfrontacije je išla ka bombardovanju. Priče o starim Slovenima i Balkanu nemaju veze sa ovim.

Jedan narod i država mogu da vode pametnu politiku i donose svojoj naciji prosperitet a mogu da vode i glupu politiku i da je vode ka sunovratu. Nacionalna ideja koju je promovisao Milošević i SANU je jednostavno bila nedorasla, nezrela i vrlo loša po Srbe u Srbiji i Srbe van Srbije.

Ovde se vrtimo u krug oko jednih te istih priča. A poenta je sledeća: Jesmo li kao nacija naučili nešto iz glupih devedesetih ili ne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Citat
Srbiji vojska ni ne treba.

ajde ok....znamo da si nesposoban,jadan i bedan...placipickica....ali ne moras onda da tvrdis da ne treba srbiji vojska Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
OK uz duzno postovanje svacijeg misljenja moram da kazem ovo:  system to sto si napisao je jedna od najglupljih stvari koje sam ja u zivotu cuo!!! Misim mojne se ljutis al pazi sta si ti napisao

"Ja za razliku od vas vidim samo stvarnost u kojoj je Srbija, mala zemlja
slaba i nerazvijena. Sanse da se suprotstavi NATO-u su bile smesne."
- slazem se

"Cak su i oni to znali i videli, pa nas nisu unakazili kao Irak illi Afganistan da ne ostane kamen na kamenu."
- i sta sad treba da im budemo zahvalni????!!!!!?!?!?!

"Irak i Afganistan su brojali mrtve u desetinama hiljada, a mi kada nas je bombardovao NATO ?
Koliko 4000 ili manje ? "
-JEL TI MALO 4000 ???? Pa zamisli (hipoteticki pricam, ne daj boze nikom!) da su tebi ubili sestru od 3 godine na nosi. To je jedna osoba, i to nije mnogo, nego PREVISE!!!!

"Za vreme bombardovanja smo uglavnom i imali struje, kao da je to bitno, reci ce neko.
Ali taj neko treba da se seti da je nasa populacija navikla da drzi hranu u friziderima i zamrzivacima..."
- xaxaxaxaxxaxaxaxaxa  pazi situaciju: juce je u moje selo upalo 200 ustasa koji su sve stanovnike izveli na sred sela ispred crkve. tu su silovali vecinu zena onda su ih poklali kao i njihovu decu a vecinu muskaraca su obesili na drvece po seoskim sokacima. mi koji smo uspeli da pobegnemo iz sela odlucili smo da se ne bunimo da mocni okupator ne bi srusio strujna postrojenja jer onda stanovnici naseg glavnog grada ne bi imali struje i svo bi im se meso pokvarilo :S:S:S:S  ma strasno !

"Usput mogli su, ali nisu, da nam potpuno uniste termocentrale -> 10 god bez struje. A sta to
znaci za bolnice, to je vec teska prica....
Takodje kada sam vec kod bolnica, nas zdravstveni sistem u tom trenutku nije bio ni blizu spreman
da prima ranjene ciji bi broj bio u hilljadama da je bombardovanje bilo ozbiljno."
- pazi ovo: onaj koji se odluci da ide fizicki da brani svoju zemlju i narod mora u sebi da donese odluku da je spreman da za to i pogine. jednostavno to tako ide. a zamisli da se skupi ceo narod jedinstven da se brani (kao npr. u wwII) i onda se pojavi jedan batica i kaze ako budemo ratovali necemo imati struje i bice ranjenih. znaci narod se nalazi pred pitanjem sta je bitnije:  da imamo struje i da nam se meso ne pokvari ili da budemo slobodni svoji na svome ?    STA TI MISLIS??

"da je bombardovanje bilo ozbiljno."
- molim te kad budes imao vremena idi u Batajnicu i ocu Milice Rakic reci da je imao srece sto bombardovanje bilo ozbiljno. MOLIM TE!!

"Zamisli horor situaciju u kojoj 5-6 B-52/B-2 prave tepih nad NS ili BG i to nad rezidencijalnim cetvrtima"
-da te obavestim : uradili su to u ALEKSINCU!!!!! bombardovali su centar grada u kome su postojale samo kuce!!!

"Ali srecom to NISU uradili, a moglo im se... ko bi ih sprecio ? Niko."
-kao sto sam vec napisao JESu uradili su, a i sticem utisak da si ti zahvalan sto su nam naneli tako "malo" stete, jer Boze moj mogli su daleko vise, ovo je sitnica!

ZNACI prijatelju pazi sta pricas, ja mogu da razumem razlicito misljenje ali nemoj da pises nesto sto nema logike pre svega. Sve te cinjenice koje iznosis moraju da se sklope u nesto sto ima  s m i s l a !! Nemoj da se ljutis, samo sam hteo da istaknem neke debele greske u tvom postu

i najbitnije:

"
Citirani autor: Dominick Danas u 18:57:37
Podseticu na reci mudrog Srbskog gospodina Partijarha Pavla:
Radije i nestati kao ljudi, nego opstati kao neljudi; za nas drugog izbora nema

Moze, slazem se. Ali to mozes da uradis samo SAM, ne smes to da uradis drugima, koji ne zele
da nestanu... koji svoj zivot i vreme na ovom svetu smatraju dragocenim."

-zelis da opstanes kao necovek???????????????????????????????????????????????????????? i sta je dragoceno u tome da vreme provodis kao necovek????????????????????????????????????

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
"da je bombardovanje bilo ozbiljno."
- molim te kad budes imao vremena idi u Batajnicu i ocu Milice Rakic reci da je imao srece sto bombardovanje bilo ozbiljno. MOLIM TE!!
Da, ali zasto se uvek setimo zrtava kad poginu?  Smile Treba da se odlucimo, ili da ginemo zbog Kosova ili da im damo Kosovo. Ako budemo praktikovali i jedno i drugo, nece biti ni Srba ni teritorije  Smile Slobu je izabrao narod, znaci ljudi su hteli Slobu i njegov "rad".

Sloba je znao da ce biti zrtava (on se nadao da ce ih biti daleko vise), nadao se da ce rat trajati godinama, jer ipak je fotelja i "otpor okupatoru" u pitanju  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Emptyclip,

U čemu je neko nečovek ako hoće normalnu porodicu, posao, da odgaja i školuje svoju decu ali ne zato da bi ih neodgovorne budale i salonski nacionalisti poslali po tuđim Vukovarima i Dubrovnicima u ime naopake nacionalne ideje iz devetnaestog veka?

Biti čovek ne znači samo braniti sebe od drugih, nego i ne uzimati tuđe i ono što ti ne pripada. 
« Poslednja izmena: 30. Okt 2008, 22:30:44 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Citat
Biti čovek ne znači samo braniti sebe od drugih, nego i ne uzimati tuđe i ono što ti ne pripada.

mislis na kosovo? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Mrgec,

Mislim na Osijek, Dubrovnik, Vukovar i sva ona mesta koja smo "oslobađali" dok su ljudi sa auto puta cvećem i boksovima cigareta pozdravljali naše tenkove koji su išli u te pohode. Ta ista bahata politika "oslobađanja" tenkovima je dovela do toga da budemo bombardovani i da ostanemo bez Kosova.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
LG Nexus 5
1. Srbija nije zemlja koja zivi od konstantnog ratovanja;
2. Srbija nije zemlja koja svakodnevno ubija ljude sirom sveta;
3. Ti procitaj izmedju redova i shvatices da se radi o tvojim fanovima. Wink
E to je taj lazni moral o kojem pricam Zamislimo na trenutak Srbiju u poziciji Amerike. Sta bi se tu desavalo? Opsti svetski ratovi, sve drzave u okruzenju sprezene vec odavno nuklearkama, masovna ubistva nesitomisljenika u zemlji Srbiji, streljanja, vesanja, Nemcima bi vracali za '41, Turcima za 1389-tu, Austriji za WW1, Amerima i NATO za '99 i ratovima nikad kraja, Bina Ladenu bi kopali oci zato sto nije srusio vise od 10 aviona na Ameriku. E, zato postoji drzava koja je shef u svetu i bez koje svet ne bi mogao da funkcionise, verovali ili ne ...

Ne. To nije lazni moral. Ja pricam o situaciji kakva jeste, ti pricas o situaciji "sta bi bilo da smo mi amerika". To je razlika. Da smo zaista kao amerika, verujem da bi ti prvi urlao "Nuke the fuckers..." i ostale fraze koje govore debelguzi amerikanci kada ih pitaju na ulici sta treba raditi sa neposlusnim zemljama koje su opasne po USA.

Crowz,

Nisu ti baš neki argumenti.

Ceo koncept politike Srbije je bio naopak i Miloševićeva politika konfrontacije je išla ka bombardovanju. Priče o starim Slovenima i Balkanu nemaju veze sa ovim.

Jedan narod i država mogu da vode pametnu politiku i donose svojoj naciji prosperitet a mogu da vode i glupu politiku i da je vode ka sunovratu. Nacionalna ideja koju je promovisao Milošević i SANU je jednostavno bila nedorasla, nezrela i vrlo loša po Srbe u Srbiji i Srbe van Srbije.

Ovde se vrtimo u krug oko jednih te istih priča. A poenta je sledeća: Jesmo li kao nacija naučili nešto iz glupih devedesetih ili ne?

Ti neprekidno tvrdis jedno te isto. Sve je bilo pogresno, sve je bilo nedoraslo i nezrelo... Zbog te price sam ja rekao ono za juzne slovene. Da nismo imali Tita, spasili bi milion srba...

A za poentu, tj tvoje pitanje bih ipak voleo da mi ti das odgovor. Vec vise puta sam postovao ovu frazu, pa evo i sada cu: "Pogodili smo cilj ali smo promasili sve ostalo" - odnosi se na sadasnjost. Nema rata, nema mrtvih, svega ostalog ima i dalje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Mislim na Osijek, Dubrovnik, Vukovar
A ne na Knin , na Jasenovac, Ustaše  , šta hoceš da kažeš sa pobrojanim i šta smo trebali posle naknadne pameti da uradimo , da pustimo da nas pobiju kao cetrdeset prve ili misliš da to dobri Hrvati nebi uradili , jedina greška Slobe je biila što nije ušao u rat i ako mu ima ko da se zahvali to su Hrvati ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Crowz,

Apsolutno stojim da je bilo pogrešno i naopako. Uostalom ne treba biti genije za takav zaključak. Nikakve koristi kao nacija nismo imali od te politike, a štete smo imali itekakve.

Da bi nam bilo drugačije treba i da počnemo da razmišljamo drugačije i tako se ponašamo. Pogledaj samo naše drage forumaše. Čovek se žali kako mu ne ide, nije plaćen, ne može da prehrani porodicu ali zapravo ne želi promenu sistema vrednosti koja podrazumeva da se ponašaš i pred sobom i pred svetom u skladu sa nekim kriterijumima. Tako je npr apriori protiv toga da se Mladić isporuči Hagu. A ne kapira da zbog tog Haga i Mladića kao odavno obećane i neispunjene međunarodne obaveze između ostalog trpi i srpsko tržište rada jer nema dovoljno investitora koji bi ponudili nova radna mesta.

« Poslednja izmena: 30. Okt 2008, 22:52:11 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 15:48:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.