Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 11:04:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bombardovanje smo mogli da izbegnemo  (Pročitano 37279 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Kakva kontradiktornost u samo dve prosto proširene rečenice. Druga rečenica potpuno logički opovrgava prvu tezu. Ako bi u obe varijante došli do današnje situacije (nezavisnost), onda znači da smo mogli izbeći bombardovanje, a Kosovo bi izgubili i ovako i onako.

Naravno da se bombardovanje moglo izbeći da je Milošević ozbiljno shvatio pregovore u Rambujeu. Sloba nije prihvatio papir iz Rambujea samo zato što se uplašio da će NATO trupe na teritoriji Srbije pokušati da izvrše "tihu okupaciju" i da ga uklone sa vlasti. Zbog svoje guzice Sloba je žrtvovao Kosovo, preko dve hiljade građana Srbije i praktično kompletnu infrastrukturu ove zemlje.

Ma nemoj? Znaci tako se to radi? Dodje neko u Srbiju i jednostavno zatrazi vojno prisustvo nekih tamo trupa, a mi, normalno, odmah treba da pristanemo? Dakle to je pravo resenje? Znaci to je garant da bi taj deo teritorije ostao u Srbiji?

Sta se konkretno nudilo u Rambujeu i da li je zaista trebalo prihvatiti sporazum za koji su brojni strani predsednici rekli da bi svako normalan to odbio?

Ostavimo na trenutak Slobu po strani, koji jos predsednik jedne evropske drzave dozvoljava boravak tudje vojske u svojoj drzavi, a sve pod izgovorom nekakve mirovne misije ili cega vec? Pa ne bi ga NATO tiho okupirao, vec bi se peti oktobar odigrao jos 1998 god. Sem toga, napad je brizljivo planiran mnogo pre nego sto je poceo, posmatracke misije su namerno "filovale" svoje izvestaje o humanitarnoj katastrofi, o genocidu, itd.

Danasnje prilike oslikavaju stanje nase vrle "diplomatije". Kao sto sam naveo u prethodnom postu, Sloba je iza sebe ostavio rezoluciju 1244 u kojoj se garantuje suverenitet i teritorijalni integritet tadasnje SRJ (Srbija je pravni naslednik). Nasa diplomatija se pokazala na delu tako sto je KiM izgubljeno i pored te rezolucije. Prvo je diplomatski osudjivano nelegitimno proglasenje nezavisnosti, pa su diplomate rekle da nikada nece odustati od KiM, pa su malo ublazili stav da bi, eto, prihvatili i nekakvu podelu KiM, pa su svi ostro bili protiv Euleksa, pa su sada nasli kompromis da Euleks ipak dodje ali da se postuju neki tamo uslovi, itd...

Glupo je pricati sta bi bilo kad bi bilo, pa da je umesto Slobe bio Tadic ali sta ima veze, neko se za svoju teritoriju bori, pa je i izgubi, neko je izgubi bez ijednog ispaljenog metka, tako to ide... CInjenica je da vise nema Slobe, a kolko ce se danasnji politicari vaditi na njega, ko zna, samo me bas interesuje sta ce onda kad Sloba padne u zaborav i kada ne budu mogli njega da krive za sve? Pa da, tu je onda Tito, Knez Lazar, itd.

Citat
Sloba nije prihvatio papir iz Rambujea samo zato što se uplašio da će NATO trupe na teritoriji Srbije pokušati da izvrše "tihu okupaciju" i da ga uklone sa vlasti.

Tako je, Slobu je samo interesovala lova, a love nema bez vlasti u njegovom slučaju.

Srecom, danas toga nema. Wink

Naravno da je bombardovanje moglo da bude izbegnuto, kao i sankcije, SAO Krajine, Dafine, Jezde, hiperinflacije, kupovine rumunskih žvaka i gaća na buvljacima.

Znam, svega ovoga ne bi bilo da se juzni sloveni nisu naselili na Balkansko poluostrvo. Sem toga, danas se iste te zvake i gace kupuju na buvljacima...

Da smo bili malo pametniji i da su ovu državu vodili normalni ljudi a ne notorne budale opsednute ostankom u svojim foteljama i neostvarljivim nacionalnim idejama iz 19. veka Srbija bi danas bila regionalni lider i centar investicija na Balkanu.Ali za tako nešto Srbiji treba ostvarljiva nacionalna ideja, a ne neracionalna i sumanuta priča o svim Srbima u jednoj državi.

Nisam ja rekao da je Srbijom tada vladao svetski politicki krem. I u WWII da smo slusali odredjene politicare, danas bi bili lider Balkana, ko zna. Posle bitke sve generali.

Ranije sam mislio da je normalno boriti se za svoju zemlju u ma kakvom slucaju ali eto, bio sam mlad i neukusan...

E moj Crowz, od svog tvog pisanija, jedino je tačno ono da se neko bori za nešto (recimo za neku teritoriju) pa izgubi, a neko izgubi bez ispaljenog metka. Poenta je da se nešto GUBI u oba slučaja. Samo budala nije mogla da predvidi i shvati da će Kosovo biti izgubljeno kad tad. Pogotovo u situaciji raspada Jugoslavije, koja je ipak bila nekakav faktor stabilnosti u Evropi, pa velikim silama nije bilo u interesu da se svrstavaju na šiptarsku stranu.

Prema tome, kad već znaš da nešto moraš da izgubiš, onda pametan gleda da šteta bude što manja. Bombardovanje Srbije se moglo izbeći, i čak sam siguran da bi Milošević na kraju prihvatio sporazum iz Rambujea, samo da radikalsko-patriJotski hohštapleri i ratni profiteri nisu vršili strahovit politički pritisak na Miloševića, ucenjujući ga padom Marjanovićeve vlade, što bi značilo i automatski pad Miloševića sa vlasti.

Što se tiče rezolucije 1244, koliko ja znam upravo po toj rezoluciji su mnoge države priznale Kosovo, tumačeći tu rezoluciju na malo drugačiji način od tvog tumačenja. Piše tamo da se garantuje suverenitet svih država u regionu, uključujući SRJ, ali u toj istoj rezoluciji piše da će konačni status Kosova biti rešen naknadno. Svako tumači rezoluciju 1244 kako njemu odgovara.

PS.  Pročitaj jednom sporazum iz Rambujea, nemoj ovde samo da mi ponavljaš davno zaboravljene teorije zavere Gorana Matića. To je on lupetao da niko ne bi dopustio tek tako da mu strana vojska vršlja po zemlji. Kao da je NATO bio glavna tačka pregovora u Rambujeu, a ne status Kosova.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
А ти си велики експерт о томе ко је сарађивао са нацистима?! Да си стварно толико мудар, не би се распитивао код хрвата јели твоја девојка спонзоруша.  
"Udara" je ko stigne , i nju i njega !   Smile Smile Smile

Hajde napisi neki smisleni komentar , nesto malo jace od proste recenice  Smile

Ovde mi pricamo dve price. Ja za razliku od vas vidim samo stvarnost u kojoj je Srbija, mala zemlja
slaba i nerazvijena. Sanse da se suprotstavi NATO-u su bile smesne.

Cak su i oni to znali i videli, pa nas nisu unakazili kao Irak illi Afganistan da ne ostane kamen na kamenu.
Irak i Afganistan su brojali mrtve u desetinama hiljada, a mi kada nas je bombardovao NATO ?
Koliko 4000 ili manje ?

Za vreme bombardovanja smo uglavnom i imali struje, kao da je to bitno, reci ce neko.
Ali taj neko treba da se seti da je nasa populacija navikla da drzi hranu u friziderima i zamrzivacima...

Usput mogli su, ali nisu, da nam potpuno uniste termocentrale -> 10 god bez struje. A sta to
znaci za bolnice
, to je vec teska prica....

Takodje kada sam vec kod bolnica, nas zdravstveni sistem u tom trenutku nije bio ni blizu spreman
da prima ranjene ciji bi broj bio u hilljadama da je bombardovanje bilo ozbiljno.

Zamisli horor situaciju u kojoj 5-6 B-52/B-2 prave tepih nad NS ili BG i to nad rezidencijalnim cetvrtima

Ali srecom to NISU uradili, a moglo im se... ko bi ih sprecio ? Niko.

Samo su nam RTS ugasili.

Vasa prica je o Caru Lazaru i mrtvim kraljevima i vojskovodjama koji odavno ne postoje. Prica o Srbiji kao
mega sili koja moze ovo ili ono, a toga jednostavno nema u stvarnosti, to ne postoji.

Postoji i treci slucaj @Гамбино koji pokusava da predstavi EU kao tvorevinu fasista i nacista. EU koja se sastoji
kao i SAD od skoro svih nacija i rasa sveta.  Smile. Kao fora, drzite se pocinje WWII  Smile

Podseticu na reci mudrog Srbskog gospodina Partijarha Pavla:
Radije i nestati kao ljudi, nego opstati kao neljudi; za nas drugog izbora nema

Moze, slazem se. Ali to mozes da uradis samo SAM, ne smes to da uradis drugima, koji ne zele
da nestanu... koji svoj zivot i vreme na ovom svetu smatraju dragocenim.

@Elmahico kada su predali Radovana haskome sudu, nasi gastosi su urlali, pretili, ali se nijedan
iz svabije ili svice iz portesta nije vratio u Srbiju , bas nijedan
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Hajde napisi neki smisleni komentar , nesto malo jace od proste recenice 
Ja sa takvim komuniciram samo jezikom koji takvi kao ti zaslužuju , virtuelno ti je dovoljno od mene i to da ti se obratim u stvarnosti te nebih ni pogledao , jer na  takve kao što si ti ja se serem !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Qtek 小米
Citat
Postoji i treci slucaj @Гамбино koji pokusava da predstavi EU kao tvorevinu fasista i nacista. EU koja se sastoji
kao i SAD od skoro svih nacija i rasa sveta.  Smile. Kao fora, drzite se pocinje WWII
У Србији нико не спроводи империјалистичку политику и не уцењује и терорише друге државе.
У Србији се граде џамије и нико не прави проблем, нико не позива народ на референдум да се изјасни поводом тога.
А и те нације и расе је пројекат који је пропао тамо, па зар си заборавио када је горела Француска.  Smile
Europe ... rest in piss.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.61
mob
Nokia N70
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma nemoj? Znaci tako se to radi? Dodje neko u Srbiju i jednostavno zatrazi vojno prisustvo nekih tamo trupa, a mi, normalno, odmah treba da pristanemo? Dakle to je pravo resenje? Znaci to je garant da bi taj deo teritorije ostao u Srbiji?
Tacno! Srbija je imala mogucnost da bira i naravno izabrala trnovit put. Da je Sloba pustio Amere na KiM danas ne bi bilo problema na Kosovu, placaju ti rentu, Albanci imaju autonomiju. Ameri i EU otvaraju svoje fabrike ... milina za Srbiju u odnosu na danasnju situaciju Smile
Naravno bombe '99. su bile samo shlag na tortu, posle svih "pobeda" tokom 90-ih od strane Srbije.
NATO cak nije ni morao da postavlja ultimatum Slobi, jer ih je ovaj tokom 90-ih chikao i napadao sve tri zemlje bivse SFRJ, pocevsi od severa ka jugu, respektivno. Da sam ja bio neki moj u NATO, samo bih usao u Srbiju ... Sloba je rat izgubio, samim tim gubi pravo na ono u vezi cega je ratovao. Tako je oduvek bilo i bice. Pobednik slavi, gubitnik tuguje.

Citat

Ostavimo na trenutak Slobu po strani, koji jos predsednik jedne evropske drzave dozvoljava boravak tudje vojske u svojoj drzavi, a sve pod izgovorom nekakve mirovne misije ili cega vec? Pa ne bi ga NATO tiho okupirao, vec bi se peti oktobar odigrao jos 1998 god. Sem toga, napad je brizljivo planiran mnogo pre nego sto je poceo, posmatracke misije su namerno "filovale" svoje izvestaje o humanitarnoj katastrofi, o genocidu, itd.
Poljska, Ceska, Italija ... sve zemlje imaju americke, pa tek onda NATO baze. I sta im fali? Kao, oni su u NATO, zato su u krivu, a mi smo izvan NATO i zato smo u pravu Smile Da je Srbija Rusija, onda bi imalo smisla praviti ovakve smesne paralele. Medjutim, Srbija je Srbija i kao takva, posle svega nema prava na mnogo toga. Setimo se price o pobednicima i gubitnicima i kako prolaze jedni, a kako drugi.
Srbija nece da prizna da je tokom 90-ih sve zivo na Blakanu poremetila, sebe poslala u kameno doba, ljude ispunila mrznjom i sad trazimo pravdu ... na osnovu cega?

Danasnje prilike oslikavaju stanje nase vrle "diplomatije". Kao sto sam naveo u prethodnom postu, Sloba je iza sebe ostavio rezoluciju 1244 u kojoj se garantuje suverenitet i teritorijalni integritet tadasnje SRJ (Srbija je pravni naslednik). Nasa diplomatija se pokazala na delu tako sto je KiM izgubljeno i pored te rezolucije. Prvo je diplomatski osudjivano nelegitimno proglasenje nezavisnosti, pa su diplomate rekle da nikada nece odustati od KiM, pa su malo ublazili stav da bi, eto, prihvatili i nekakvu podelu KiM, pa su svi ostro bili protiv Euleksa, pa su sada nasli kompromis da Euleks ipak dodje ali da se postuju neki tamo uslovi, itd...
Sta jos treba da se desi, da bi neki Srbi shvatili da je njihova egzistencija obrnuto srazmerna sa njihovim shvatanjem medj. prava?
Kada Srbija bude imala 0,8% nezaposlenih, nuklearno oruzje i uticaj u svetu, onda mozemo da se za nesto i pitamo. Ovako, nam samo ostaje da plivamo u talasima koje prave drugi. Nismo jedini u tim talasima, plivaju i drugi, ali dosta bolje od nas.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
LG Nexus 5
E moj Crowz, od svog tvog pisanija, jedino je tačno ono da se neko bori za nešto (recimo za neku teritoriju) pa izgubi, a neko izgubi bez ispaljenog metka. Poenta je da se nešto GUBI u oba slučaja. Samo budala nije mogla da predvidi i shvati da će Kosovo biti izgubljeno kad tad. Pogotovo u situaciji raspada Jugoslavije, koja je ipak bila nekakav faktor stabilnosti u Evropi, pa velikim silama nije bilo u interesu da se svrstavaju na šiptarsku stranu.

Prema tome, kad već znaš da nešto moraš da izgubiš, onda pametan gleda da šteta bude što manja. Bombardovanje Srbije se moglo izbeći, i čak sam siguran da bi Milošević na kraju prihvatio sporazum iz Rambujea, samo da radikalsko-patriJotski hohštapleri i ratni profiteri nisu vršili strahovit politički pritisak na Miloševića, ucenjujući ga padom Marjanovićeve vlade, što bi značilo i automatski pad Miloševića sa vlasti.

Ocigledno je da su nam misljenja totalno razlicita i nemam nameru da te ubedjujem u sopstveno. Wink

Ja pricam o prilikama 1997/98 u SRJ i o politickom okruzenju tog vremena. Zanimljivo je da meni prisivas da se sluzim zaverama Gorana Matica i te boranije, a u isto vreme pominjes radikalsko-patriJotske hohštaplere i ratni profitere? Znaci nije Sloba vladao u SRJ, vec neki Seselj i Legija?  Smile

Bombardovanje bi se moglo izbeci da:
- je SRJ imala 500 modernih lovaca;
- je SRJ imala najmodernije PVO sisteme (aj kad vec pisem, evo jedne ironicne scene u prvim danima rata: pitam ja jednog, nazvacu ga "cika": "Kakvo je stanje naseg PVO i mozemo li bilo sta uraditi?" Kaze meni taj cika: "Vidi mali, 1968 god., Beograd je bio medju 5 prvih najbranjenijih gradova u svetu. E ti sistemi koje smo tada imali, danas nas brane..." - zanimljiva prica, jel da? Smiley  );
- je SRJ imala nuklearno naoruzanje;
- je predsednik SRJ bio Boris Tadic;

Dakle, sve ono cega nije bilo tada...

Krenimo tvojom logikom iz gore citiranog... Da li, onako hipoteticki, smem da pretpostavim da ce u buducnosti Vojvodina pozeleti nezavisnost? Ili, eto, njen mali deo? Dakle, recimo da ja sada tvrdim da ce Vojvodina ili njen deo biti nezavisna kad tad, znaci bolje da se odma nacrta nova granica da ne bi narod protestvovao, da smanjimo mogucnost da neki novi radikalsko-patriJotski blok ne napravi neko sranje. Jednostavno da svedemo bilo kakvu krizu u regionu na minimum. Verujem da i sam znas da sciptarija pretenduje teritoriju do Nisa, takodje verujem da znas da siptara ima i po Kraljevu, Krusevcu i okolini, ne u velikom broju ali ih ima. Sta cemo sa Novim Pazarom, Tutinom, Sjenicom? Treba li cekati da krenu neredi i demonstracije, te akcije vehabija i slicno? Ako vec gubimo kad tad, sto ne bismo ucinili lepo svima uslugu i svi srecni, mladi i debeli?

Inace, apsolutno se slazem da se donese zakon u kome ce stajati da niko ni pod kojim okolnostima ne mora da se odazove mobilizaciji, da se ukine vojska u potpunosti, da su granice Srbije relativan pojam, itd.

Što se tiče rezolucije 1244, koliko ja znam upravo po toj rezoluciji su mnoge države priznale Kosovo, tumačeći tu rezoluciju na malo drugačiji način od tvog tumačenja. Piše tamo da se garantuje suverenitet svih država u regionu, uključujući SRJ, ali u toj istoj rezoluciji piše da će konačni status Kosova biti rešen naknadno. Svako tumači rezoluciju 1244 kako njemu odgovara.

Pre svega, rezolucija 1244 se tumaci samo onako kako kazu vodece sile(odnosno USA), nemoj samo da mi kazes kako si ti jos 1999-te tumacio rezoluciju kao dokument koji Kosovu i Metohiji garantuju nezavisnost...

Sem toga, Bus je prilikom posete siptarima izjavio istorijsku recenicu: "Odlucio sam, KiM nezavisno..."

PS.  Pročitaj jednom sporazum iz Rambujea, nemoj ovde samo da mi ponavljaš davno zaboravljene teorije zavere Gorana Matića. To je on lupetao da niko ne bi dopustio tek tako da mu strana vojska vršlja po zemlji. Kao da je NATO bio glavna tačka pregovora u Rambujeu, a ne status Kosova.

Sto se tice sporazuma iz Rambujea, procitaj ga ti ponovo, procitao sam ga bar 10 puta do sada. Probaj i njega da formulises na nacin na koji si formulisao i rezoluciju 1244. Moze se tumaciti onako kako se digne nekome, zar ne? Da li je to teorija zavere? ne bih rekao.

Nema potrebe za pominjanjem Gorana Matica i slicnih pokemona koji su imali 5 minuta "slave" u udarnim terminima. Wink

@system_V_r4

Sta god ti mislio o Srbiji, moras znati par osnovnih cinjenica o toj zemlji:

1. Srbija nije zemlja koja zivi od konstantnog ratovanja;
2. Srbija nije zemlja koja svakodnevno ubija ljude sirom sveta;
3. Ti procitaj izmedju redova i shvatices da se radi o tvojim fanovima. Wink

Kada Srbija bude imala nuklearno oruzje i uticaj u svetu, onda mozemo da se za nesto i pitamo.

Aha, znaci nukklearno oruzje je garant za uticaj? Smiley Da ga upotrebimo ako neko krene na nas, jel da?

« Poslednja izmena: 30. Okt 2008, 21:26:17 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Qtek 小米
Нису заслужили ни мир на оном свету
то је сленг
rest in pee
капиш ?
 Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
pocivaj i pisaci Smile mislim da si to hteo da kazes Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
1. Srbija nije zemlja koja zivi od konstantnog ratovanja;
2. Srbija nije zemlja koja svakodnevno ubija ljude sirom sveta;
3. Ti procitaj izmedju redova i shvatices da se radi o tvojim fanovima. Wink
E to je taj lazni moral o kojem pricam Zamislimo na trenutak Srbiju u poziciji Amerike. Sta bi se tu desavalo? Opsti svetski ratovi, sve drzave u okruzenju sprezene vec odavno nuklearkama, masovna ubistva nesitomisljenika u zemlji Srbiji, streljanja, vesanja, Nemcima bi vracali za '41, Turcima za 1389-tu, Austriji za WW1, Amerima i NATO za '99 i ratovima nikad kraja, Bina Ladenu bi kopali oci zato sto nije srusio vise od 10 aviona na Ameriku. E, zato postoji drzava koja je shef u svetu i bez koje svet ne bi mogao da funkcionise, verovali ili ne ...

Kada Srbija bude imala nuklearno oruzje i uticaj u svetu, onda mozemo da se za nesto i pitamo.

Aha, znaci nukklearno oruzje je garant za uticaj? Smiley Da ga upotrebimo ako neko krene na nas, jel da?
Citiraj ceo post  Smile
Pre svega ekonomija. Srbiji vojska ni ne treba. Dovoljno je nesto nalik na nac. gardu Ohaja  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 11:04:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.