Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 08:37:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bog - politicki nekorektan !?  (Pročitano 17292 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Dete ko dete, ne mozes ocekivati da dete iskaze strahopostovanje necemu sto ne razume. Nisu sve mosti takve. Licno sam se uverio da su mosti Sv. Simona (Stefan Prvovencani) u Studenici svetlo zute boje i mirisu nepojmljivim mirisom. A mosti mati Anastasije njegove mati su gotovo bele. Vazno je da kada se pridje kivotu oseti se lep miris i veliki mir i veliko strahopostvanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49818
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
To za miris je tacno.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
... a sto se tice mostiju, kad vec pricamo o koloritu, ne izgledaju bas lepo.
posto je uslov da su dehidrirane i smolaste, sve imaju neku tamnu i ruznu boju i maloj deci ulivaj strah a ne strahopostovanje
ako gresim, ispravite me Smile

Po ovom pitanju ne grešiš. (Ne znam za drugo.)

Meni, kao urbanom hrišćaninu je jako, jako neobično zašto je Bog izabrao (između ostalog)
i jedan tako ... 'degutantan' način da objavi svoju volju.
Dal' da preskoči naše predrasude ('od leša ništa živo ne proizilazi') ili da posvedoči o svojoj moći
da vaskrsava, ili .... Bog će ga znati!

I suviše sam video, čuo i pročitao da bih zadržao svoju intimnu jeres ("Bog ne čini čuda kroz mošti i miro").
A da mi se i danas danji u prvih par sekundi zgrči stomak pri kontaktu sa moštima - o da!
Ali to je danas; daće Bog, proćiće me i to.

I našem detetu ne dozvoljavam da ima kontakt sa moštima dok još ne odraste.
Mirom je već pomazivana i ekcem jeste 'otišao'.

IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
@nemam pojma, sad videh tvoj moto
bice bolje  Smile  Smile
moram priznati da si mi uveselio ovo prepodnevno gustiranje kafe
lepota mostiju? nepojmljivi miomirisi? tamno, zuckasto, belkasto?!... jaoooo
fuj  Smile
ako bih verovala u bozju promisao, radije bih otisla na livadu ili u prvu i najblizu zardinjeru da se divim cudima prirode i mirisem cvece. em je zivo, em je lepo, em bogovski mirise
ovo sa mirisnim ostacima nezivog jeste degutantno... stvarno smo cudni mi ljudi  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
@nemam pojma

Prosto ne mogu da verujem da kao pravoslavan vernik tako pricas. Pa jel ti muka da se pricescujes iz iste kasicice, ako je pri tome recimo neki uprljan prosijak primio pricesce, pa si onda ti dosao iza njega...znas ovo malo i boli kada jedan brat po duhu tako kaze. Kazes Bog ne cini cuda kroz mosti i miro! Ne znam sta si onda procitao i video. A sta ces. Nekima teku suze pred mostima, neki se gade. Neki se iscele, nekoga zaboli stomak ili glava. Vera je ta koja nam pomaze ne mosti same po sebi. Ne znam sta da ti kazem, ti imas svoj nacin kako shvatas veru, ako ti se gadi celivati mosti, onda koliku bi zrtvu prineo Hristosu kada bi se nasao u nekoj "prljavoj i gadnoj" situaciji. Pitas zasto je Bog izabrao takav nacin. Izabaroa je zato da bi posvedocio da je taj covek cije su mosti bio svet covek, da je bio veran Hristov borac, revnitelj u propovedanju hriscanstva i veliki pokajnik. Mosti su dokaz netruleznosti naseg tela, buduceg zivota i vaskrsenja u tom istom telu.

@Machkaz

Kazem gore i nemam pojma sve je to stvar vere. Bez sumnje da je cvece dokaz kako Bog oblaci svoju tvorevinu u takvu lepotu, i daje joj basnoslovne mirse. i da je cvece nesto cemu se treba diviti i radovati. Medjutim to je samo cvece. Ako cu se diviti Bozijoj promisli onda cu svakako pre se diviti onome sta Bog cini za nas ljude. Cvece je tu sporedna stvar jer Hristos je rekao za one koji se suvise brinu za ovozemaljske stvari:

А кад траву у пољу, која данас јесте, а сутра се у пећ баца, Бог тако одева, а камоли вас, маловерни? (Mt 6,30)

Dakle nema tog cveca koje ce mene zadivti u odnosu na pomisao o ljepoti u koju ce Bog obuci pravednike, i koji ce zamirisati lepse i od svake ruze i zasijati jace i od svake zvezde. A mosti su upravo praizgled i samo mrvica tog buduceg zivota. Uostalom dok ne vidis ne mozes ni znati. Miris koji se oseti iz mostiju ne merljiv je sa svim cvecem ovoga sveta. Jer to nije mirs koji doalzi iz tela kao tela nego je to miris buduceg Carstva Bozijeg, a kojim ce se pravednici nasladjivati do vecnosti.

Dakle sve je to stavr vere ko sta izabere i kako ko misli da mu odgovara.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 ......Uostalom dok ne vidis ne mozes ni znati...   Smile

meni se taj vecni zivot nista ne mili, pravo da ti kazem
em sto mi se ne dopada ideja 'budi dobar, pa ce ti cika dati cokoladu'
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Ako bi mi Bog rekao dacu ti moc da zivis u ovozemaljskom zivotu vecno, onda bih molio Boga da ne cini to. Naravno ziveti vecno sa ovim nasim ogranicenim telom i ogranicenim prilikama bio bi pravi pakao bas onakav kakvim ga katolici predstavljaju. Dakle ni meni se ne mili vecan zivot u ovozemaljskom poimanju stvari.

"budi dobar, pa ce ti cika dati cokoladu" je prosudljivanje ljudskom logikom. To sto se nekome ne svidja ta "budi dobar, pa ce ti cika dati cokoladu" je plod ljudke gordosti i sujete. Kada ti covek kaze budi dobar i dacu ti ovo, onda to vredja nasu sujetu, jer ko je taj covek da se nama tako obraca. I to se obicno negoduje kada je u pitanju nepoznata ili osoba koja nam nije draga. Medjutim ako bi nam sa nas otac, majka, brat ili sestra obratili tim tonom, onda svakako ne bi smo rekli kako nam se to ne mili nego bi smo probali ispuniti tu sovju dobrotu za rad cokoladice. E pa opet ko ne shvata Boga kao Oca naseg, ne mogu mu zameriti, jer se on samim tim sto tvdi da Bog ucenjuje obraca Bogu kao nekom strancu. Dakle ovo je stvar vere.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@nemam pojma, sad videh tvoj moto
bice bolje Smile Smile
....
ako bih verovala u bozju promisao, radije bih otisla na livadu ili u prvu i najblizu zardinjeru da se divim cudima prirode i mirisem cvece. em je zivo, em je lepo, em bogovski mirise
ovo sa mirisnim ostacima nezivog jeste degutantno... stvarno smo cudni mi ljudi Smile
"Stavite osmeh na svoje lice jer tako je lepo biti srećan." (Marko Janković) Smile

Ako ti se dogodi pa poveruješ u Božiju promisao, ti otiđi na livadu ili do žardinjere.
Najlepša stvar kod Boga je da ne moramo da Ga ... 'foliramo', i da nas On voli 'šta god - kako god'.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@nemam pojma
Prosto ne mogu da verujem da kao pravoslavan vernik tako pricas. Pa jel ti muka da se pricescujes iz iste kasicice, ako je pri tome recimo neki uprljan prosijak primio pricesce, pa si onda ti dosao iza njega...znas ovo malo i boli kada jedan brat po duhu tako kaze.
Nije mi problem da se pričešćujem iza ... bilo koga.
Ni ne razmišljam ko stoji ispred mene u tom trenutku, imam fokus na Bogu jedinome.

Vidim da si ti pobožniji od mene, i nadam se da će Bog nastaviti da bude strpljiv
prema meni do pune mere Hristovoga rasta.
Neću dozovliti da me moje rođene emocije odvuku od Divnoga Boga.
Kao što napisah gore (u vezi moje male gadljivosti):
"to je danas; daće Bog, proćiće me i to."
Kazes Bog ne cini cuda kroz mosti i miro! Ne znam sta si onda procitao i video. A sta ces. Nekima teku suze pred mostima, neki se gade. Neki se iscele, nekoga zaboli stomak ili glava. Vera je ta koja nam pomaze ne mosti same po sebi. Ne znam sta da ti kazem, ti imas svoj nacin kako shvatas veru, ako ti se gadi celivati mosti, onda koliku bi zrtvu prineo Hristosu kada bi se nasao u nekoj "prljavoj i gadnoj" situaciji.
Pažljivo pogledaj moju poruku još jednom.

Ja se molim Bogu tokom celivanja moštiju Njegovih svetitelja.
Pitas zasto je Bog izabrao takav nacin. Izabaroa je zato da bi posvedocio da je taj covek cije su mosti bio svet covek, da je bio veran Hristov borac, revnitelj u propovedanju hriscanstva i veliki pokajnik. Mosti su dokaz netruleznosti naseg tela, buduceg zivota i vaskrsenja u tom istom telu.

Dobro si rekao, bolje nego ja.
Mošti zaista jesu dokaz vaskrsenja.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Moram da se izvinim zato sto sam pogresno razumeo o tome da si tvrdio da su mosti necudotvorne. Da kada si kazao jeres mislio si na tvrdjenje da mosti nisu cudotvorne. Da to ima smisla Smiley

Da ce naravno Bog da prodje ta gadiljovst i da ce preovladati ljubav Bozija naspram svih pogleda prozetih ovozemaljskom logikom.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 08:37:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.