Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 21:20:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bog je vrhunsko Zlo !!!  (Pročitano 26380 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Prosto zapanjujuce, straobalno, itd.,dragi moj bf 109 g 6, da se ovdje ne primjecuje kako si ti pogodio - u metu! u srce!

Mislim da ce se onaj kojemu je stalo da prepozna tu srz, morati vratiti da iscitava slovo po slovo od onoga sto si napisao.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Desper-u

Straobalno. Pricali smo o neoborivosti prirodnih principa. Pa kako iz toga, iza toga, mozes tvrditi da je problem moguce rijesiti konsenzusom! Gdje si, u nekom, bilo kojem, prirodnom principu, zapazio - konsenzus! Prirodni principi su neoborivi, i iz toga slijedi da se problem moze rijesiti samo nekakvim prirodnim nacinom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Ali to ne znaci da je ispravno!
Ti nisi robot i tako se ne mozes ponasati.Takvo ponasanje vodi ka dzungli i degradaciji drustva.Poneka zloupotreba mora da postoji i jasno je da jaci mora da vlada ali ovako totalno stanje ne mogu da prihvatim.Jednostavno nije ispravno.Stidi se.Sta bi ti sad Sokrat rekao...
 Smile
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Caruros-u

Opet ne shvatas. Otkuda ti to da ovo sto ja govorim vodi ka nekakvoj propasnosti, ka nekakvom stanju koje ce znaciti propasnost po nas ljudski rod. Svjedoci to da ne umijes vidjeti. A pokazao sam kako je ovaj covjek, koji je i pokrenuo ovu temu, uvidio u cemu je stvar.

Za razliku od Despera, pokretac ove teme lijepo pokazuje kako nisu izmisljeni i dobro i zlo. Izmisljeno je samo dobro. A to dobro, koje je izmisljeno, ono je, u stvari, ono jedino, ono vrhunsko zlo!

Kapiras li "pojentu"! E, ko to shvati, sa njim se moze razgovarati o napretku covjecanstva, ljudskog roda. Dok se ne krene od te tacke, ljudski rod ce ostati u zivom blatu, lagano tonuci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne postoji samo jedan bog. Postoje mirijade (ne samo "milijarde", nego zaista mirijade!) bozanstava.

Naravno, ideja bozanskog nije identicna pojmu zla, ali to ne znaci da ne postoje i bozanstva koja manifestuju zlo. -- Medjutim svakako ne samo takva, mnogo vise je onih drugih.

prilichno glupava ideja . po chemu bi bice
kakvih ima na mirijade kako ti kazesh bilo
toliko izuzetno da se naziva bogom

Glupav je tvoj postulat da je bozansko uopste "toliko izuzetno" a da i ne kazes koliko je to "toliko".

Ali to je zato sto polazis od prilicno mentalno reatrdirane, skucene ideje monoteizma kao premise, bez obzira da li je promovises ili opovrgavas.
ono shto je bozansko je nemerljivo i neuporedivo ,
pa ne moze da se kaze toliko . inache zamishljati
da je svako bice koje je mocnije od coveka bog
stvarno dovodi do inflacije broja bogova
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

@bf_109_g_6

Opovrgavao sam tvoj zakljucak o bogu kao apsolutnom zlu jer nije u skladu sa formalnom logikom . Ako vec i ti , kao i ja polazis od prirode onda znaj da nema dobra i zla , vec samo borbe za opstanak i suprotstavljenih interesa . Zakjucak je da je bog samo sredstvo u toj borbi , koje najcesce koriste vladajuci , a moze koristiti i ostalima . Tako da zakljucak oВ  zlu ne moze da stoji ni u jednoj varijanti . Medjutim , ako ti je cilj da raznim vrstama "produhovljenih" dokazes da nisu u pravu -В  Smile to cenim , ali gledaj da se vise baziras na tome da su neki izmislili pricu o dobru i zlu da bi vladaliВ  i da je mnogi i sada prihvataju i nesvesno nekome omogucuju da vlada .
bojim se da nisi razumeo poentu . ti mozda razumesh
svet kao mesto sukoba interesa gde je dobro
za jednog zlo za drugog. medjutim upravo to
i jeste ono shto metafizika naziva zlom.
 Naime: zlo je upravo gledati samo svoj i interes
svoje grupe , odnosno chiniti dobro drugima
ochekujuci nagradu (novac,mesto u raju ,slavu ...)
 Upravo zato je nemoguce u dokazu koji sam
stavio na pocetku prosto zameniti dobro i zlo ,
i zato je moguce da na svetu postoji vishe zla
od dobra (nema ravnoteze)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Smile

Prosto zapanjujuce, straobalno, itd.,dragi moj bf 109 g 6, da se ovdje ne primjecuje kako si ti pogodio - u metu! u srce!

Mislim da ce se onaj kojemu je stalo da prepozna tu srz, morati vratiti da iscitava slovo po slovo od onoga sto si napisao.

dobro,dobro, samo ohladi malo sa tim cvecem i pohvalama.
niko ovde nije savrshen a mislim da svi mozemo da naucimo
dosta jedni od drugih
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
ono shto je bozansko je nemerljivo i neuporedivo ,
pa ne moze da se kaze toliko . inache zamishljati
da je svako bice koje je mocnije od coveka bog
stvarno dovodi do inflacije broja bogova

To je samo tvoje licno misljenje, koje, uostalom, nije tacno. Niti sam -- najzad -- igde rekao "mocnije od coveka".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
bf 109 g 6

Pa nisi valjda pomislio da ces sada, posto sam ja ukazao na istinitost tvojih (ne svih) rijeci, moci okolo da dijelis packe. E, vidis, gresis, u vezi sa tim, dragi moj.

Najprije, sta imas protiv moga cvijeca!: Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile...

A onda, u kakvo si ti to sada moralisanje krenuo kada tvrdis: "niko ovde nije savrsen a mislim da svi mozemo da naucimo dosta jedni od drugih." Takvom pricom ti si sada nama ovdje poceo da "propovjedas". Ali niko ovdje ne treba nikakvog propovjednika. I, uostalom, gdje si vidio da jedna prirodna pojava tako nesto "prica"?

Izgleda da si se ti to uplasio zbog toga sto si rekao istinu. Jer ova tvoja, gore navedena, izjava, sasvim jasno pokazuje kako se ti sada, odjednom, sa njom, "zavlacis", "ulagujes", itd., drustvu, i to onome istom za koga si rekao da je zlo. A to opet znaci da nisi pronasao princip kojim bi se moglo "dokati" tom zlu.

E, vidis, u vezi sa svim tim, dragi moj, ako te to, jelda, zalima, bice potrebno da dobro pratitis sta ja govorim - slovo po slovo!

P.S. Dobro sam, od pocetka, pratio misli koje je Tra-la-la-la-la, iznosio. Dragi moj, bf 106 g 6, on nigdje nije kazao kako bi sada, neki, iz te mirijade bogova, trebao biti vazniji od nekoga, iz iste te mirijade. Prema tome, on, Tra-la-la-la-la dakle,  jos uvijek nije pogresio!

Moje cvijece je moja stvar:  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Dopude ja se izvinjavam sto nisam napomenu da je moj poslednji post upucen desperu... Smile
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 21:20:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.