Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 07:07:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bog ili placebo efekat  (Pročitano 11402 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
Dok god covek daje i pomaze drugima, nema razloga da strepi. Cak ni od Boga.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
zar stari svetac u svojoj shumi josh nije chuo da je bog mrtav ...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49873
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
Iskreni vernici pojma nemaju kako Bog izgleda, a još manje šta misli o nama. Nisam čula da ga je neko sreo ili upoznao.

Iskreni vjernici ni nikad neće saznati kako Bog izgleda ali će i dalje vjerovati. To je njihovo pravo. Da su ljudi na bilo koji čulni način u stanju da opaze Božju egzistenciju, oni ne bi bili slobodni. Bog je svima dao slobodnu volju da sami odlučuju kako će i šta će. U suprotnom ljudi bi bili opterećeni Božjom pojavom i ne bi mogčli prirodno da se ponašaju. Strahovali bi da ne bi njihovi postupci Bogu smetali i ne bi ih ni imali ili bi bili drugačiji. Ovako je svakome ostavljeno na slobodu da li će vjerovati ili ne. Znači, svako će kako on hoće; a Bog sve vidi i sve zna.

Druga stvar - Bog ne misli. On sve zna i kao takav nema potrebu da razmišlja. Ovaj proces je karakterističan samo za ljude zato što jedino oni stiču znanja. Životinje nemaju uma i ne razmišljaju, ne stiču znanja. Ljudi znanja stiču, i razmišljanje im je potrebno radi slaganje stečenog, dok Bog sve zna i sve mu je savršeno složeno. Dakle, opet ljudska osobina Gospodu.  Smile

I treće. Svi ćemo u Carstvo Nebesko.  Smile 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
Uopste mi nije jasno kako neko sa imalo razuma moze toliko opsesivno verovati i braniti dogmu. Zasto bi covek bio ne-slobodan onda kad spozna Boga? Kazes da bog ne misli. Ko ti je to rekao? Otkud ti znas da je to tako? Verujes u nesto u cije se postojanje nikada nisi uverio, u nesto sto moze biti ljudska izmisljotina. Pa i Bibliju su pisali ljudi, ne Bog. Ko kaze da svi oni apostoli nisu bili sujetni, surevnjivi i pakosni?
IP sačuvana
social share

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49873
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
Uopste mi nije jasno kako neko sa imalo razuma moze toliko opsesivno verovati i braniti dogmu.

Za vjeru nije potrebno mnogo razuma- i neki naučnici su bili ateisti.
Za vjeru je potrebna dovoljno razvijena svijest.

Zasto bi covek bio ne-slobodan onda kad spozna Boga?

Rekao sam. Treba ti primjer. Zamisli lopova kako se sprema da opljačka i ubije. E sada on je sat vremena prije toga čulno opazio Boga. Zaista misliš da će to uraditi 100% siguran da ga Bog gleda ?! Nije problem u spoznaji Boga već u čistoti ljudskog srca. Svi ćemo mi Boga na kraju spoznati ali prije toga moramo se čistiti. Za to i služi ovaj život. Ako je čovjek prisiljen da bude "po Božjoj volji" on takav u stvari nije; jer kad mu se ispere svijest da je spoznao Boga biće grešnik. Sami moramo obaviti najveći dio posla.

Kazes da bog ne misli. Ko ti je to rekao? Otkud ti znas da je to tako?

Ne moram ja sve znati. Vjerujem da je BOg savršen i kao takav prirodno da nema potrebu da misli. Kod tebe je problem da sve moraš znati. E pa postoje stvari koje nismo u stanju kao ljudi saznati. Nije čovjek plafon- postoje i više forme koje razum ne može da prihvati.

Verujes u nesto u cije se postojanje nikada nisi uverio, u nesto sto moze biti ljudska izmisljotina. Pa i Bibliju su pisali ljudi, ne Bog. Ko kaze da svi oni apostoli nisu bili sujetni, surevnjivi i pakosni?

Otkuda ti znaš da se ja nisam uvjerio ?  Ili ti želiš da je tako ?
Bibliju su pisali ljudi nadahnuti duhom svetim i svakako da je važna za vjernike. Bukvlizam je ključ za nerazumijevanje. Apostoli su mogli biti kakvi su god htijeli ali ja znam kakv sam ja i to mi je mnogo važnije. Rad na sebi je čudo !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
Jako razvijena svest, kad verujes u ono sto ti drugi kazu! Procitaj svoj poslednji post, kontradiktoran je.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Blago onome ko je sačuvao detinju veru. Možda je to hteo reći?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49873
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
Čitao sam više puta svoj post i nije mi ništa kontradiktorno. Ne možemo se razumjeti. Što je i dobro...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
A zasto je dobro sto se ne razumemo?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49873
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
vjerovatno zato da ne bi svi jednako mislili,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 07:07:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.