Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 15:17:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bog ili placebo efekat  (Pročitano 11425 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
A prirodna zelja je lose nesto, a institucijalni su dobri? Smile Smile
« Poslednja izmena: 24. Apr 2007, 13:20:15 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Hvala vam.
Decky, u pravu si što se tiče nadanja i želje. Jedan dobijen odgovor na određeno pitanje povlači sa sobom još više pitanja. Ostaviti stvari da se razvijaju same od sebe mi i danas izgleda teško, teže nego ostvarivanje želje da se ide na Mars. Kao strah da će život proći neostvaren. Svidja mi se ovo od bf_109_g_6 - dopustite svojim prirodnim težnjama da se razviju, a ako ih upravo ove lažne želje sprečavaju u tome, onda sve je jasno.
Livingston, čime sam zaslužio da dobijem na lotariji? Po potrebi rekao bih, mada nisam crkveni miš ali i dalje ne vidim ničega lošeg u tome, jes da zvuči kao želja pravog egoiste i materijaliste ali daleko sam od toga i verujem da u slučaju hitne potrebe zbog nečega je moguće ostvariti to. Zlo jeste kako si napisala nocebo efekat, posledica neuspeha i gubitak vere.
« Poslednja izmena: 24. Apr 2007, 21:06:56 od Luke Jackson »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
Zlo je suvise esencialno pojam, kao i Bog. Pitanje da li je i placebo esencijalan, da li moze mentalne reprezentacije delovati na mentalne reprezentaciju? Odgovor je da. Al tako da uvek u centru pitanji je to da sta je covek. Informacijska difuzija sta je , na koji nacin se desava? To nije jezicki spoljasnost, vise je matematicki sa haoticnim tokovima informacija. A te atraktori, mentalne reprezentacije, na jedno drugome , kao fraktali, sa delom dimenzijom deluju. U tome jos ima puno pitanja, al to je sigurno da taj pojava nije tako esencialno, kao sto prethodna kolega tu opisao.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Hm... A, onomad ja pisah o susretu sa zlom na temi o "Luci mikrokozma" i...  Smile Smile Smile

Kazem ja vama...  Smile Batalite novce- izvor zla, tj. dajte ih samo na knjige i izlaske, a zivite od vazduha i posmatrajte nebo.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
Na kontu ove priče, preporučujem film "Nebo nad Berlinom" Wima Wendersa...Možda je sama priča mala digresija na ovu temu ali suština koju pokazuje građena je na osnovnim činjenicama da je čoveku sve dato i da ima maksimalnu slobodu, mnogo veću od samog anđela, ali na čoveku ostaje kako će se služiti tim dobrima, da li će uopšte imati sluha za relevantnu sveobuhvatnu procenu svog bitisanja...U ostalom videćete i sami, da se ne bavim detaljnim analizama cele priče...Usput, film je veliko umetničko remek delo, tako da  sem edukativnog ima i očaravajući efekat za svog gledaoca...
Pozdrav i Svako Dobro Smile
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

nema dovoljno mesta da se napishem neka xtra poruk

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson w550
                             Placebo! ffs......

moje mishljenje je da bog ne postoji....  Smile Mislim da kao i sva ostala bozanstva, koja su plod mashte, ili zudnje da se stvari na koje ljudi direktno ne uticu (na pr. vremenskih (ne)prilika), hrishcanstvo nije razlicito. Drugarica me jednom prilikom pitala kako ja to ne verujem u boga(hrishcanskog), a ja sam joj odgovorila: `Pa da si se rodila oko 1,5 hiljada km dalje od Bg-a, ti bi verovala u alaha.... Shto je priznacete i istina...
Ali i ako bog postoji, zashto su se takve stvari kao shto su katastrofe poput tornada, cunamija, ratova, at. bomba desile.....? Neko bi odgovorio `Gods ways r misterious....`, ali cega ``misterioznog`` ima u masovnim mucenjima, umiranjima..... Pored toga, da bog postoji ne bi bio tako lud da nam zabrani sex...(shala Smile ). Opet ako bog ipak postoji, on je shovinista i rasista. Shovinista je zato shto samo papa, pop, arhiepiskop moze da bude samo mushkarac, a i zato shto je i sam bog(ako postoji) mushkarac. Naime, bog predstavlja savrshenstvo, znaci da je ``savrsheno biti mushkarac`` shto je xtremno shovinisticki. Ona ista drugarica mi je rekla da je bog i mushko i zensko na shta sam joj ja odgovorila `A kome je onda upucena pesma ``Oce nash``???!???` Shovinista je zato shto je bele rase, a pored toga je i uobrazen... (nemoj imati nijednog idola osim mene...). Sushtina je u tome da zivot nema smisla. Mozda zvuci depresivno, ali kada bolje pogledate, iz druge perspektive, vidite da jedno shto u zivotu morate da uradite je da umrete... Skolop kosmosa je odredjen necim tako sporednim kao shto su to slozena molekulasrna ustrojstva na jednoj majushnoj planeti koja orbitira oko jedne sasvim prosecne zvezde na spoljnjim ograncima jedne prilicno tipicne spiralne galaksije, rekao je Stiven Hoking u knjizi Crne rupe i bebe vaseljene. Preporucujem ovu knjigu za ljude koji drze do sebe i ne blamiraju se tako shto veruju u jeftinu ispirku tipa: aaa, to je sudbina, ti tu nishta ne mozesh, tako je booooog odlucio....

ne zavaravajte se bogom, ne mogu da verujem da su toliki ljudi zarobljeni necim tako naivnim....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49920
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24

ne zavaravajte se bogom, ne mogu da verujem da su toliki ljudi zarobljeni necim tako naivnim....

čitajući postove zaključio sam da je svaki ateist isti. Sa druge svaki vjernik vjeruje na svoj način. Može se reći da su ateisti ubjeđeni u samo jednu istinu, dok vjernici imaju na hiljade drugih. Bez obzira vjerovali u Hrista, ALaha ili drugo...

Niko ne može reći da je njegova istina jedina, ali neki ljudi znaju put kojim se kreću. 
« Poslednja izmena: 12. Maj 2007, 19:58:00 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
Bravo Sara Smile Smile Smile Common sense Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Ono sto sam radio je rekao bih borba sa svojim umom, da ga nateram da razmislja onako kako ja želim a ne kako on želi. Negde sam prethodno pročitao da nam je ljudski um najsnažniji i najopasniji neprijatelj koji postoji, a koji može postati naš saveznik ukoliko ga ukrotimo, a tada sam se stvarno uverio u to, koliko je teško naterati ga da razmišlja onako kako ja želim, kako da se u potpunosti koncentrišem na jednu stvar. Decky lepo kaže da se prihvati mir kao opcija, vera bez očekivanja, ali ja to još ne mogu i mislim da ću uskoro ponoviti ovo s tim što ću... što ću... Videću.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
Luky ti si posedjivan, i ne samo od samog sebe. Poznato tebi taj pojam kao alter, kao sto je ja, al ustvari sto nisam ja samo moj krivi ogledalo. a to je to sto ne pusta paznju. To je od laze kao sto da budes posedjivan ili otudjen itd. A naravno prirodan nacin je smirenja toga da ocistis ogledalo, meditacija.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 15:17:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.