Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 19:17:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Kada bi se danas organizovao referendum za izjasnjenje od Briselskom planu kako biste glasali
Za
32.3%  (21)
Protiv
52.3%  (34)
Ne bih izasao
15.4%  (10)
Ukupno glasova: 65
Idi dole
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 86
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Blic saznaje: Dačić parafirao tekst  (Pročitano 59245 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
А шта је очигледно  Smile

Vidis.. to se zove prikrivena borba protiv neprijatelja...
Prvo pises protiv njih, a zatim im uzimas pare...

Za golupčiće koji još nisu dobili svoju dnevnu Vučić-dozu,mogu je naći u vidu povećeg intervjua/monologa prepunog gandijevštine u današnjem broju svoga (odskora omiljenoga) dnevnoga lista Danas .  Smile
Ovoga će lika biti uživanje suditi zbog veleizdaje jednoga dana...

Nisam golupcic, ali mogu da pogledam...  Smile
« Poslednja izmena: 09. Maj 2013, 14:15:09 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Srbi moraju u Evropu

AUTOR: ALEKSANDAR VUČIĆ

Rizikujući da budem ismejan, što zbog nevelikih literarnih sposobnosti, što zbog pisanja na temu o kojoj su mnogi, pametniji i obrazovaniji od mene već dali svoj sud, ipak ću pokušati da bez idolatrijskog pristupa govorim o evropskoj današnjici, budućnosti i mestu Srbije, oko i unutar Evropske unije. Koliko puta dnevno samo izgovorimo to äEvropaô, bez velikih emocija, svesni da pominjemo nešto što još nismo dohvatili, češće optužujući sve druge za to, nego razmišljajući o sopstvenim greškama ili sopstvenoj krivici. Makar delimičnoj.

Mi Srbi, polazim prvo od sebe, a potom i od onih mnogo važnijih od mene, koji nisu imali pravo na tu i takvu grešku, nismo shvatali politički značaj Evropske ekonomske zajednice, kasnije Unije. Mi smo, valjda, jedini koji su prespavali pad Berlinskog zida, ili uopšte nisu razumeli političke i ekonomske procese koji su se valjali Evropom i svetom.

Živeli smo u prošlosti, uživajući, lakomisleno, u našem herojskom otporu svakoj ideji koja bi dolazila iz sveta očekujući da neradom, podrškom s Marsa, ili neke druge planete, obezbedimo granice koje smo želeli, imamo plate kakve imaju oni koji rade dvostruko više od nas. Razume se, to nije moglo da prođe. Svi zajedno tresnuli smo na zemlju i taj slobodni pad sa visina bio je bolan za svakog od nas pojedinačno, ali i za ceo naš narod i našu državu. Jedino dobro u svemu tome je to što smo, bar posle dvadeset godina, uspeli da sagledamo, prihvatimo i priznamo sopstvene greške, pragmatično i realno pokušavajući da saniramo posledice svega štetnog što smo iza sebe ostavili.

Da se razumemo, daleko od toga da je Evropa laka tema za Srbe. Nije. Ta i takva Evropa bezbroj puta se ogrešila o srpski narod i državu i to ni sami Evropljani ne kriju. Neretko su koristili dvostruke standarde i aršine za krizu na prostoru bivše Jugoslavije, krivac je uvek bio samo jedan. Pružali su i pružaju, čast izuzecima, nedvosmislenu podršku projektu stvaranja nezavisnog Kosova. To su činjenice. To su i njihovi politički interesi. Ipak, da pođemo od sebe. Kako smo to mi, uvek najpametniji, uspeli da sve ujedinimo protiv sebe. Nije li nas naš inat preskupo stajao? Nismo li mogli da budemo realniji u svojim željama i zahtevima, marljiviji u prikupljanju podrške za naše političke stavove, ili smo se samo oslanjali na naše mišiće, epsku retoriku i iščekivanje darova s neba?

Da ne bude zabune, ovo piše jedan od onih koji se, valjda, baš tako ponašao i zato to i te kako dobro razume. I, upravo zato, uveren sam da promena našeg stava, našeg odnosa prema Evropi i zapadnom svetu, ali i prema Rusiji, koju ćemo poštovati i voleti, ali ne i idealizovati, predstavlja početak stvaranja uspešnije, modernije i snažnije Srbije, Srbije koja će za koju godinu moći da bude stvarni lider u regionu, po visini plata i penzija, ekonomskom rastu, političkoj i svakoj drugoj stabilnosti, a ne da budemo lideri u regionu samo u toku izbornih kampanja, a da ni u čemu nismo ispred ni svojih najbližih komšija, a kamoli evropskih giganata.

Srbija može i hoće da bude pouzdan partner svima u regionu i Evropi, neko ko neće da krije ili da se stidi svojih stavova. Želimo da budemo neko ko će izvršavati svoje obaveze, ma koliko one bile teške, jer krajnje je vreme da u stvaranju pristojne i normalne Srbije, bar malo, zaboravimo na lične političke interese.

Evropa danas, u vreme svoje najveće krize, ekonomske i političke, u vreme podela na bogati Sever, uglavnom protestantski, i siromašniji Jug, katolički i pravoslavni, Evropa velikih dilema i razlika, istovremeno je i mesto koje privlači sve one koji maštaju o uređenim sistemima, šansi da trče ravnopravnu utakmicu sa drugim narodima, ekonomski napreduju, dele zajedničke vrednosti demokratije i ljudskih prava. Evropa je zajednica pet stotina miliona ljudi koji su uspeli da strogim pravilima naprave zajednički imenitelj vrednosti koje brane, ciljeva koje postavljaju pred sebe i mehanizama kojima rešavaju međusobne probleme.

Možemo li i mi Srbi u to da se uklopimo? Mislim da možemo. U stvari, moramo. Ne zbog njih iz Evrope, već zbog nas i budućnosti Srbije. Ne moramo ni da ih volimo, što nam, svakako, neće teško pasti, ali možemo i moramo da poštujemo njihove zakone, pravila, uređenost, prava, obaveze i ono što proizlazi iz svega navedenog: uspešna i napredna ekonomija.

Naša obaveza je da po dobijanju datuma za otpočinjanje pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, svi zajedno, iz petnih žila pokušamo da nadoknadimo vreme koje smo izgubili, da pokušamo da se na ulazu u ciljnu ravninu izjednačimo sa većinom u regionu i u finišu budemo uspešniji od ostalih. Imamo sjajne mlade ljude, obrazovane, energične i zajedno s njima moramo da privučemo više investitora nego naše komšije, moramo da stvorimo ambijent u kojem će svi želeti da dođu u Srbiju, da radimo na promeni imidža, da Srbija postane mesto ekonomskog i političkog procvata, a ne večiti izvor problema, stvarnih ili izmišljenih, svejedno.

Uostalom, mi kao narod i država poznati smo po tome da ne odustajemo lako. Iako smo u toj evropskoj trci gubili korak i činilo se da ćemo sami odustati i napustiti stazu, mi smo tu, nismo diskvalifikovani i približavamo se grupi koja vodi trku. Uz istu snagu i volju, uveren sam da će neka deca Srbije u budućnosti živeti jednako, po istim, ili sličnim pravilima, kao što danas žive oni koji su ispred nas.

Autor je prvi potpredsednik  Vlade Srbije i ministar odbrane

- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/politika/srbi_moraju_u_evropu.56.html?news_id=260373#sthash.BpJEVUJ3.dpuf

Izvor: Danas

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Motorola 
Nama fali jedan srpski Džordž Roj Bin,a zna se šta je ( po popularnoj kulturi) njegov legat...
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Чек чек није ту крај...вид ову тужну причу

Vučić: Dosta je bilo žrtvovanja tuđe dece

Odbijanjem biselskog sporazuma mislim da Srbija ne samo što bi bila zaustavljena na evropskom putu nego bi bila polako ali sigurno izolovana od ostatka čovečanstva, kaže prvi potpredsednik Vlade

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da je zahvalan svim ljudima koji u podršci sporazumu Beograda i Prištine nisu polazili od svojih ličnih stavova i uverenja zasnovanih na nečemu što je bilo devedesetih, već pre svega na onome što se danas zbiva, što su pokazali svoju širinu, veličinu, snagu da saslušaju argument i da se ponašaju u skladu sa interesima Srbije.

“Postojali su ljudi od kojih nisam očekivao podršku, slušao sam Nikolu Samardžića, Nenada Prokića, ako hoćete i Čedomira Jovanovića i zahvalan sam im na tome što nisu postavljali ne znam kakve uslove ili ne znam kakva pitanja. Pri tom, ne mislim da danas delimo potpuno iste vrednosti i ne bih da ulazim u to čije su vrednosti ispravne, čije ne, ali ono što je važno za Srbiju to je da budućnost smatramo prioritetom, da smatramo da moramo da preživimo da bismo mogli da živimo za pet ili 10 godina, da je bilo dosta žrtvovanja naroda, žrtvovanja tuđe dece i drugih ljudi zarad ličnih političkih interesa, da je možda vreme da politčari nekad i žrtvuju svoje političke poene, ali da narod u budućnosti može da živi bolje”, kaže Vučić.

Prema njegovim rečima, odbijanje biselskog sporazuma za Srbiju bi značilo povratak nazad.

“U to nema nikave sumnje i pitanje je kakvu bi budućnost zemlja imala. Čak i oni koji su danas protiv i oni znaju da govorimo istinu, da smo u pravu. Mislim da Srbija ne samo što bi bila zaustavljena na evropskom putu nego bi bila polako ali sigurno izolovana od ostatka čovečanstva. Bilo bi pitaje dana kad će ponovo da se uvede vizni režim, odjednom bi bio veći broj onih lažnih azilanata, postavilo bi se pitanje prekograničnih kredita”, navodi on.

Vučić ističe i da bi odbijanje dovelo do toga da nijedan investitor ne bi došao u Srbiju.

“Ovako sam siguran da će doći mnogi investitori posle 28. juna ako Srbija dobije datum, a verujem da će dobiti. Ne mogu da kažem da će da hrle u Srbiju, to zavisi od nas i ambijenta koji napravimo, ali da će ih biti više biće i da će Srbija biti na dobrom putu da postane normalna i pristojna zemlja, u to nemam nikakve sumnje”, ističe on.

Na pitanje šta bi Srbija morala pogrešno da uradi da u junu ne dobije datum Vučić odgovara:

“Mislim da ćemo dobiti datum ako se potpiše implementacioni dogovor. To je početak, posle toga moramo mnogo da radimo, čeka nas set pravosudnih zakona, strategija za borbu protiv korupcije: I još važnije, čeka nas uprošćavanje procedura za ulaganje u našu zemlju”.

Naglašava i da nas čeka nam mnogo posla oko pravljenja boljeg poslovnog ambijenta.

“Mislim da će prvi put posle mnogo godina Srbija imati šansu da bude jednaka u regionu sa drugima, da imamo istu startnu poziciju a ne da na sto metara trčimo sa deset metara iza kao do sada”, kaže potpredsednik Vlade Srbije.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
mob
Samsung Galaxy S2
Za golupčiće koji još nisu dobili svoju dnevnu Vučić-dozu,mogu je naći u vidu povećeg intervjua/monologa prepunog gandijevštine u današnjem broju svoga (odskora omiljenoga) dnevnoga lista Danas .  Smile

Sunce mu, pa koliko tih izdajnika u srbiji ima ? 40, 50 ili 70 procenata stanovnistva ?
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Vučić je retard za spoljnu politiku kao i većina ljudi koja se bavila tom problematikom. Nema Evropa nikakav interes na Kosovu, nego Nemačka i Turska protežiraju svoje pulene na Balkanu. Ameri, Englezi i Francuzi su vodili lošu spoljnu politiku u poslednjim decenijama, pa pošto je spoljna politika važan element ekonomskog razvoja, normalno da su zalutali u slepu ulicu, i ne znaju kako da pokrenu svoju ekonomiju. Priča "treba više da radimo da bi imali više para" su klasično zamlaćivanje naroda, jer se privreda nije rmbanje, nego nauka. Uzmi motiku i kopaj ceo dan, nikad ne možeš zaraditi lovu kao baja koji radi par sati sa motokultivatorom.  Poseješ šargarepu i ne možeš da obradiš 10 ari ručno, dok majstori sa traktorima i dobrim herbicidima obrađuju desetine hektara. Cela ta priča "treba više da radimo" je spinovanje liberalnih "kapitalista" smišljena da se natera narod na kuluk, dok jedna manjina treba da živi begovski. Para nema bez nauke i industrije. Možeš da mlatiš ceo dan primitivnim sredstvima za rad i ostaćeš beda. U tom kontekstu je i priča o tobož "prirodnoj" hrani, ko da ima neka poljoprivredna kultura koja može da opstane u prirodi. Prirodne mogu da budu divlje jagode ili pečurke, kukuruz teško.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64

daj link daj link ... kriziram    Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Vučić: Primena donosi datum

Fonet    | 09. 05. 2013. - 15:18h | Komentara: 0
Srbija će dobiti datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji (EU) ako se potpiše implementacioni dogovor, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je zahvalan svim ljudima koji u podršci sporazumu Beograda i Prištine nisu polazili od ličnih stavova i uverenja zasnovanih na nečemu što je bilo devedesetih.

Postojali su ljudi od kojih nisam očekivao podršku, slušao sam Nikolu Samardžića, Nenada Prokića, ako hoćete i Čedomira Jovanovića i zahvalan sam im na tome što nisu postavljali ne znam kakve uslove ili ne znam kakva pitanja, rekao je Vučić u intervjuu Novom magazinu.

Vučić je naglasio da sa njima ne deli potpuno iste vrednosti, ne ulazeći čije su vrednosti ispravne ili ne.

Ono što je važno za Srbiju to je da budućnost smatramo prioritetom, da smatramo da moramo da preživimo da bismo mogli da živimo za pet ili deset godina, da je bilo dosta žrtvovanja naroda, žrtvovanja tuđe dece i drugih ljudi zarad ličnih političkih interesa, poručio je Vučić.

Možda je vreme da političari nekad i žrtvuju svoje političke poene ali da narod u budućnosti može da živi bolje, smatra Vučić.

Odbijanje biselskog sporazuma za Srbiju bi značilo povratak nazad i u to nema nikakve sumnje, rekao je Vučić i dodao da i oni koji su protiv znaju da Vlada Srbije govori istinu i da je u pravu.

Bilo bi pitanje dana, ukazao je on, kad će ponovo da se uvede vizni režim, odjednom bi bio veći broj onih lažnih azilanata, postavilo bi se pitanje prekograničnih kredita.

Ovako sam siguran da će mnogi investitori doći posle 28. juna, ako Srbija dobije datum, a verujem da će dobiti, rekao je Vučić.

Ne mogu da kažem da će da hrle u Srbiju, to zavisi od nas i ambijenta koji napravimo, ali da će ih biti više biće i da će Srbija biti na dobrom putu da postane normalna i pristojna zemlja, u to nemam nikakve sumnje, istakao je on.

Mislim da će prvi put posle mnogo godina Srbija imati šansu da bude jednaka u regionu sa drugima, da imamo istu startnu poziciju, a ne da na sto metara trčimo sa deset metara iza kao do sada, zaključio je Vučić.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Nokia 
А шта је очигледно  Smile

Koza, šargarepa, štapče i kanapče i tako to. Bolje neka nam daju to konopče da se obesimo nego što nas njime ko slepce vodaju. Pitam se dokle ćemo da gutamo istu priču, koja je toliko puta sažvakana i dovedena u proces  ponovnog preživanja. 
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 86
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 19:17:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.101 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.