Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Blajburg: Naoruzani Hrvati odali "pocast" ustasama, Austrijska policija reagoval  (Pročitano 8688 puta)
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.112
mob
Nokia 33-10
Ratna pravda je gruba i neprecizna. Tito je u obračun sa ustašama u Blajburgu gurnuo prekaljene borce željne osvete za svoja spaljena sela i zaklane najmilije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37273
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 46.0
Требало је бити и мало паметан па на вријеме пребјећи партизанима.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 46.0
mob
LG Nexus 5
Nisu u blajburgu ubijane samo ustaše.

Ubijeni su vojnici NDH - pronacisticka tvorevina, Pavelicevi gerilci, ustase, kako god. 

Danas rokaju borce ISIS-a, a mene nesto preterano ne interesuje na koji su nacin mobilisani.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.102
mob
LG G3
Zaboravljaš da je Pavelić na svoju ruku spojio Domobrane sa Vojnicom i time ih poistovetio sa Ustašama i onemogućio ih da prihvate onu Titovu amnestiju iz '44.Ali seti se da je ta amnestija pored Ustaša u isti koš stavljana i pripadnike SDK i Ruskog zaštitnog korpusa,koji su predstavljeni kao saradnici osovine i koji us zajedno hvatali bežaniju kroz Sloveniju.Dakle ubijani su i Srbi koji su smatrani saradnicima okupatora,a isto takoi mnogo civila i naših i Hrvatskih.

IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Chrome 50.0.2661.89
Zasluzili I ti srbi I rusi
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 46.0
mob
LG Nexus 5
Dakle ubijani su i Srbi koji su smatrani saradnicima okupatora,a isto takoi mnogo civila i naših i Hrvatskih.

Ne vidim problem.

Pa vidi, sigurno nije bilo kao za vreme lova na vestice, dovoljno je da komsija kaze da si saradnik i ti odmah bivas ubijen. Nesto ne verujem da je bas tako bilo.

Ovo za civile prvi put cujem, a kako je krenulo, nece me cuditi da novija istorija napise da je stradalo mnogo zena, dece i staraca, a da vojnika nije uopste ni bilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.102
mob
LG G3
Za civile je opšte poznato,nisi valjda mislio da će porodice tih ustaša,domobrana,četnika,ljotićevaca i ostalih da ostanu u zemlji gde dolaze partizani željni krvi?
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 16.0
pazi ovog smrada  Smile

Citat
Banjalučki biskup Franjo Komarica uporedio je stradanje na Blajburgu s događajima u Banjaluci tokom proteklog rata u Bosni i Hercegovini.

"Mi smo ovde Blajburg. To je muka i to sam želio u Blajburgu da poručim", rekao je biskup Komarica nakon sastanka s predsjednikom Hrvatskog sabora Željkom Rajnerom odgovarajući na pitanje novinara iz Republike Srpske zašto je 14. maja išao u Blajburg gde je, kako je prenijela Hina, predvodio misu.

"Ljudi ,šta vi govorite ovde? Dođite u Banjaluku pa vidite, tamo je Blajburg. Gdje su Banjalučani, zašto su oni pobijeni, zašto je njima oduzeto pravo na identitet? Nemaju pravo na svoje rodno mjesto. To je Blajburg za mene", rekao je Komarica.

Hrvatska agencija prenosi biskupove riječi da je "zaborav o zločinima, gdje god oni bili počinjeni, ponavljanje jednom počinjenog zla".

On je, takođe, navodi Hina, rekao da se "danas na taj način pokušavaju zaboraviti progoni iz Banjaluke, baš kao što se decenijama pokušavala ignorisati istina o zbivanjima na Blajburgu".

"Onaj ko to prećutkuje time pokazuje svoje pravo lice", dodao je Komarica.

Hina prenosi da je i Rajner rekao kako su "neopravdana nastojanja da se istina prećutkuje pod bilo kojim izgovorom".

"Bez istine nema ni pomirenja, jer pomirenja nema u tome da živimo u laži, pogotovo kada se radi o stvarima koje su prošlost od prije 70 ili 75 godina i posebno kada se radi o stvarima koje su istorijski jasne i dokazane", naveo je Rajner dodajući kako "sve nedužne žrtve zaslužuju pođednako poštovanje".

Blajburškom tragedijom naziva se stradanje pripadnika NDH i drugih poraženih vojnih formacija u Drugom svetskom ratu, kao i civila. Oni su hteli da se predaju savezničkim snagama, ali su ih one predale jugoslovenskoj vojsci.

Dio zarobljenih odmah je ubijen, a dio je sljedećih nekoliko mjeseci ubijen u marševima kroz bivšu Jugoslaviju, zvanim Križni put. Tačan broj ubijenih još nije utvrđen.

u cemu je sad problem...ubijali austrijanci i rusi i jugosloveni ustase u blajburgu  Smile
i ubijali ustase ..cetnici..u banjoj luci  Smile
mada ih mal te ne niko nije ni drao u bl..
jesu sklanjani na dobro cuvana i bezbjedna mjesta....oni to danas zovu logorima..a nisu to bili logori...
ali vrs i grad banjaluka nisu ubili ni jednog....nevinog hrvata...

jest bilo sporadicnih uleta u hrvatska domacinstva...od strane raznih dzukela rata....
jesu ih uznemiravali i fizicki maltretirali - da bi im ovi dali novac i tako to....
ali sve i jedan je bio uhapsen....
ali sa tim..takodjer... vrs i grad banjaluka nista nisu imali.... Smile

u sustini...sta nam je to  biskup cjenjeni htio poruciti..mozda to  da su svi hrvati ustase  Smile

znamo znamo mi to....njofra  Smile

ali ipak nisu svi....
ja znam neke koji su bili veci srbi u ratu od mnogih srba...ima ih i dan danas sirom srpske...
koji su nosili srpsku uniformu....i pucali na ustase i balije.... i zajedno sa srbima
branili svoje gradove ...od pomenutih  zlikovaca Smile

a recimo ima i onih koji su nosili uniformu hrvatske vojske.....koji nisu bili ustase....
nego bas suprotno..bili su pre svega  ljudi....
recimo ovo nije ustasa  Smile

ivan hiti ...odlikovan je i od spc-a  Smile

i taj covjek je s tim svojim casnim djelom..koje bi uradio svaki normalan covjek na njegovom mjestu....
on je sebi prikacio vjecnu eitiketu izdajnika...
i imao je problema ..tolkih..da je godinama prezivljavao...i o i njegova porodica....nisu mogli da dodju do zaposlenja....
i djeca su mu morala  otici u kanadu ...da bi se zaposlila..
i da apsurd bude jos veci....(za hrvate) u kanadi ih je zaposlio srbin  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11.4
Browser
Safari 601.5.17
mob
Apple 15
Civili su pusteni, to Hrvati prepravljaju "povijest"
Kao sto je u gradicu u Bosni ubijedno dve milijarde ljudi, a u Jasenovcu 40.000.
Po tim novim istoricarima, Holokaust se nije ni desio, a ni Hvatska nije bila jedina zemlja u istoriji koja je imala iskljucivo deciji logor(e)...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.102
mob
LG G3
Ja znam dve Ljotićevske porodice gde su 90% njih satrli komunisti,ostala samo dva siroćčeta koja su kasnije osnovala svoju porodicu i preživeli su samo ztao što su ih sklonili kod nekih rođaka četnika u selu Čestin blizu Kragujevca,a ostatak porodice je krenuo ka Trstu,a trag im se gubi negde u Sloveniji,tri puta pogađaj gde.

Pradeda je među prvima stigao u Trst i do '70 bio u Italiji,a dedin stric je zapalio tamo odakle nam naši šalju poklone.I bilo je i više civila nego što sad svi osporavaju,mada glupo je nazivati ih civilima kad su bili izbeglice koje su se našli u sendviču između dva istorijski najveća krvnika naših naroda Engleza i crvenih Rusa,podpomogunti raznim mešanicam domaće KPJ.

I pradeda i njegov brat su bili u odredu Šipćić Vlade koji je odbio da se preda kada su svi krneuli da se predaju.

A da ne pričam koliko su ti fini komusniti pobili žene i dece samo iz moje familije na "Pasijem groblju".

Al lepo je što vi kordunaši branite svoje pretke koji vas doveli u Beograd,da malo vidite sveta  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.