Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 19:25:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biznis logistika  (Pročitano 30454 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
BlackBerry bold
Meni se svidja sistem flat taxa iskreno jer pripadam neoliberalnim ekonomistima jer je to najpravicniji sistem oporezivanja. Naravno uz minimalne poreze, carine i ostalo... Smeta ti moja magistratura? Da te obavijestim da spremam doktorat...

i gde to vodi?
98% zaposlenih u EU pripada malim i srednjim preduzecima! u SAD taj procenat je nesto manji, oko 90%! ti kao mr, dobro znas da su MiS preduzeca generator zaposlenosti, a i da su bitna jer su zapravo inkubator za velike kompanije!
dakle, to je nacin koji je prirodan i normalan ukoliko se zeli doci do neke "zdrave" ekonomije!
ukoliko, dozvolimo sebi takvu glupost, da korporacije i boranija imaju isti fiskalni tretman, nista necemo uraditi!
mada, vi montinigersi ste sad druga drzava, tako da me u neku ruku i raduje takvo vase razmisljanje! mislim, realno ste sada konkurencija nama, pa...!
samo tako nastavite magistri od Crne Gore!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zasjace palaci antike tarace cakulace sjore....

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
Nadam se da cemo tako nastaviti. Pogledaj Estoniju, Litvaniju, Letoniju sve uspjesni primjeri flat taxa. Slovacka takodje. Da ne idemo dalje. MIS preduzeca u Crnoj Gori cine oko 97% ekonomije i slazem se da su generator razvoja. Ali zasto ograniciti nekog ako je veliki i ako dosta zaradjuje? Zasto mu udariti porez veci od ostalih? Trziste je to koje treba da odredi odnosno njegova nevidljiva ruka a ne drzava. Tamo gdje drzava mijesa prste kroz zastitu odredjenih na stetu drugih tu nema posla...Konkurencija naravno, samo po trzisnim principima.
IP sačuvana
social share
Zasjace palaci, antike tarace, cakulace sjore, zije gracijane, svi oridjinali i sve karampane doci ce na festu za nas Kotorane
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6142
Zastava bg
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N95 8GB
ti rece da pripasas neoliberalnim ekonomistima. ali oni takodje propagiraju i politicki pritisak, ekonomske sankcije, u tvrdjoj varijanti zveckaju oruzjem. a i ne vidim da im nesto smeta progresivna stopa oporezivanja kao generator potrosackog drustva. naprotiv.
licno, ja ne bi da platim ni zutu banku poreza. samo sam konstatovao kako sistem funkcionise. u krajnjoj loniji i flat sistem je u istoj funkciji. doduse ne u njihovim zemljama. sa fletom nemas jaku drzavu koja moze da brani tvoje interese, a i oruzje je nesto poskupelo u zadnje vreme. osim singapura nije mi poznata ni jedna druga normalna drzava.
IP sačuvana
social share
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi vi ostarite.
I ta ce mi mladost tesko pasti...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
BlackBerry bold
dobro, ali si uzeo los primer koji moze lose da se protumaci! zjb oruzje, zadrzimo se na jakoj drzavi! dakle, svi se slazemo da ona mora da postoji, a ona kosta! i neka njeni mehanizmi budu umanjeni koliko je god moguce, ona je i dalje veoma skupa! efikasno obrazovanje, efikasna poreska sluzba,policija, i td. kostaju! sto je isto tako bitno, te institucije danas podrazumevaju gotovo neprekidno usavrsavanje kadrova kao i tehnologije koja je nuzna da bi se ostvarili ciljevi!
uz ovo treba uzeti u obzir i cinjenicu, da ozbiljna drzava treba da ulaze velika sredstva u razvoj nauke i tehnologije, zdravstvo,stipendije za obrazovanje mladih, ekologiju(koliko god da zvuci preterano, i o ovome mora da se razmislja da ne bi bili na nivou banana drzava). onda tu su i sredstva za razvojne programe,npr.mikrofinansiranje, male privrede!
a bilo bi lepo da i nemamo pnf, kao norveska, ali to je nemoguce!
dakle sume su ogromne, i pitanje je kako doci do njih na sto bezbolniji nacin!
a sta je bezbolnije i normalnije nego uzimati od onog ko najvise ima!

drugo, mi govorimo o progresivnom oporezivanju! dakle, zerov deo posta gde kaze da velike treba odrati odnosi se na njihovu zelju da novac izvade iz sistema i da ga ne investiraju! subjekti bi i dalje mogli da koriste mogucnost da profit u vrednosti do 70% mogu da reinvestiraju i izbegnu opterecenja! manji deo od 30% bi ulazio u oporezovanu masu!  to je model koji zapadu obezbedjuje razvoj, i treba ga usvojiti!
od asistenta sa fakulteta sam cuo interesantan podatak, da u usa kada dojde trenutak naplate poreza na profit, sam poreznik vam postavlja pitanje da li ste sigurni da zelite da platite pnf ili mozda zelitete da reinvestirate sredstva!

i na kraju darko, kao poznavalac trzisne keonomije, znas da mali u takvom sistemu ili dozivaljavaju rast i postaju veliki ili nestaju, a stagnacija je gotovo i nemoguca! pa posto postanu veliki, za njih pocinju da vaze druga pravila! tako da realno i nema diskriminacije!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
flat porez nije dobar za male i siromashne zemlje jer uglavnom stvara malobrojnu bogatu elitu i vecinu siromashnog,neobrazovanog stanovnishtva ,primer juzna amerika ,crna gora Smile Smile naravno ,shto se tiche srbije to bi moglo da ima pogubne posledice jer svi znamo kako su se obogatili danashnji "najuspeshniji" biznismeni .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6142
Zastava bg
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N95 8GB
,crna gora Smile Smile naravno
decko, ovako se diskusije ne vode!!!! nisi dobrodoso
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
U potpunosti se slazem sa time da drzava treba da bude minimalna. Nama je sad javna potrosnja oko 44% GDP-a sto nam ne moze donijeti stope rasta vece od 4.5% na godisnjem nivou. Smatram da taj procenat ne smije prelaziti 1/3. Drugo zasto se ne omoguci privatnom sektoru da radi neke stvari koje sada radi drzava? Izdavanje pasosa npr, ciscenje smeca, prerada otpadnih voda i slicno. Sto se tice reinvestiranja kod nas ce se uvesti sistem da investicije budu 100% oslobodjene placanja poreza. Sad je to na nivou od 70%. Takodje je bitno da kapitalni dobici koji su ulozeni u kupovinu novih hartija od vrijednosti u periodu od 12 mjeseci ne ulaze u poresku osnovicu, cime se direktno podstice trziste kapitala koje je imalo jako veliki rast u Crnoj Gori. Ja mislim da Crna Gora moze da prosperira samo kao potpuno otvoren sistem. Drugacije ne funkcionise...
« Poslednja izmena: 03. Jan 2007, 12:32:51 od darko582 »
IP sačuvana
social share
Zasjace palaci, antike tarace, cakulace sjore, zije gracijane, svi oridjinali i sve karampane doci ce na festu za nas Kotorane
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6142
Zastava bg
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N95 8GB
sto se crne gore konkretno tice slazem se apsolutno. sve drugo bila bi cista utopija.
crna gora je jedna od retkih evropskih drzava gde bi to dalo rezultat. bice tu muke oko postizanja politickog konsenzusa i kojekakvih nacionalnih dusebriznika, al vredi se boriti.
« Poslednja izmena: 03. Jan 2007, 15:29:04 od zero1 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
BlackBerry bold
Citat
Takodje je bitno da kapitalni dobici koji su ulozeni u kupovinu novih hartija od vrijednosti u periodu od 12 mjeseci ne ulaze u poresku osnovicu, cime se direktno podstice trziste kapitala koje je imalo jako veliki rast u Crnoj Gori.

ovo vam je pametno!

treba reci da cg sa par ozbiljnih investicija moze doci do pune zaposlenosti, imajuci u vidu br. stanovnika, kao i cinjenicu da dobar deo gradjana svoje radno mesto ima u turizmu! a sta uraditi u srbiji? ovde je sve komplikovanije i slozenije! par pogresnih mera i na vlast dolaze ili populisti ili ludaci!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
Kod nas politicki konsenzus i nije neki problem jer je Vlada i vise nego stabilna. Posto su sad bili izbori znaci naredne 4 godine sigurna Vlada sto je preduslov za dalje stvari. Moje neko misljenje je da Srbija treba da uvede Euro kao sredstvo placanja jer to tacno pokazuje sve bolne rane ekonomije i ne mozes da pomognes tako sto ces da odstampas dodatne pare. To jeste bolno ali meni je sad izuzetno drago sto smo 1999. godine uveli DEM a kasnije Euro ka sredstvo placanja. Iskreno mislim da Srbija moze da razbije sve ostale ekonomije samo ako rascisti sa nekim stvarima. Mi smo to uradili na nivou republike ali sad 21 opstina predstavlja 21 Vladu sa porezima, taksama i barijerama. To nam tek sad prestoji i nece biti nimalo lako. Sto se tice turizma u toku 2006. godine smo uvezli oko 30.000 ljudi (radnika) sa strane da rade iako imamo nezaposlenost oko 14%. Dalje, ono sto se sad radi je uklanjanje tog masovnog turizma kroz izgradnju luksuznih hotela. Ali opet fali ljudi. Hotel Splendid (mozda najbolji hotel u ovom dijelu Evrope) je trazio 900 radnika, a sa Biroa se prijavilo 200. Ostali su radnici iz drugih zemalja. Njima je ovdje omogucen isti status kao i domacim radnicima s tim sto se osiguranje placa drugacije (1.5E po danu). Medjutim, turizam nije i ne treba da bude razvojna grana jedina vec i ostale. Pomorska industrija je stvarala vise od turizma do 90-tih. Sad se polako i to budi i javljaju se privatne kompanije koje imaju svoje brodove. Lagano ali ide.Ali slazem se, Crna Gora ne moze da uspije ako se ne otvori ka svima u okruzenju...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 19:25:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.