Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 20:16:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biznis logistika  (Pročitano 30223 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6142
Zastava bg
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N95 8GB
porez na dobit...
iznosi 10% + 10%(preracunato) ako hocete da podignete Vasu dobit u kesu.
"ubijanje" dobiti, kroz investicije, ulaganja i sl. se priznaje u visini od 70%
zarade preduzeca, sve ostalo se prenosi u sledeci obracunski period.

Navali narode, de ima za 20% pranje para u organizaciji drzave.

mozda nekom zatreba....
IP sačuvana
social share
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi vi ostarite.
I ta ce mi mladost tesko pasti...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
BlackBerry bold
odlicna tema! Smile

jedno pitanje, cisto da pokrenemo temu!
da li domace firme smeju da promaju strane cekove na ime naknade za svoje usluge?

Citat
"ubijanje" dobiti, kroz investicije, ulaganja i sl. se priznaje u visini od 70%
zarade preduzeca, sve ostalo se prenosi u sledeci obracunski period.

ovo iskreno prvi put cujem! ako mozes, pojasni! stvarno ne mogu da zamislim kako ovo izgleda u praksi!

p.s. 20% pranje novca? zasto je to pranje kada je placen porez i sve je legalno?
« Poslednja izmena: 29. Dec 2006, 23:57:29 od Kamaro24 »
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6142
Zastava bg
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N95 8GB
Cekove? hm ne znam na kakve konkretno cekove mislis. barirani cekovi postoje samo u americi ali to je za njihov interni
medjubankarski promet. U principu moze kartica (firmina) ali onda moras da je provuces kroz kasu jer generalno mora da ti legne kes na racun. Al da kucas usluge kroz kasu je prilicno egzoticno.

investicije1: dobit ti je 1.000.000. dinara. ako bi svih milon ulozio u recimo masine, halu investiro u proizvodnju
kupio neko preduzece(mozes i na berzi) i sl. drzava bi ti priznala 700.000 dinara, na 300.000 bi platio porez od 10% .
sledece godine imas dobit opet milion. sad neces da investiras, ali ti se onih 300.000 odbija i placas porez na 700.000
investicije2: dobit ti je 1.000.000, ali podizes kes (10%+ 10%) i investiras ovu sumu ali kao licni kapital. recimo kupis halu pa je izdas sopstvenoj firmi i naplacujes kiriju sto ide na trosak firme, a i ako pupu nesto krene naopako to ne ulazi u stecajnu masu.
pranje novca: pa i jeste legalno i to u organizaciji drzave. sta mislis sta radi ova gomila kikiriki firmi sem sto prevlaci pare preko preduzeca registrovanog u srbiji, plate 20% i imaju cagu da su legalno zaradili pare. mi kao drzava imamo ugovor sa masom drzava o duplom oporezivanju, tako da kad neko plati porez ovde, ne mora recimo i u Austriji.
Zato i nije bitno sto su neke firme kupljene za mnogo vise para nego sto realno vrede kad je mangupima to mnogo jeftinije nego da prave cirkus preko svajcarske gde to kosta 30% a i nije vise sigurno ko sto je nekad bilo.

ekonomija u jakim drazavama zasniva se na perpetum mobile sistemu. Ako stane ode sve u p***u materinu.
Iz tog razloga je i uvedeno progresivno oporezivanje.zasto? pa njima ne odgovara da ti platis porez i povuces pare i odes u penziju. recimo zaradis 100.000.000 usd. i sta platis 20 ili 30 ili cak 40-50 % uzmes lovu i kazes od mene dosta.
e ne moze. onda ti nabiju porez na 90% pa i vise i kazu investiraj, kupuj trosi, pomazu ti bre da ubijes dobit svu ako treba a treba, jer ti trosis tako sto nekom drugom pravis promet i tako u krug. znaci njima porez na dobit sluzi samo kao pretnja da ne povuces pare iz igre, nije im u interesu da ga naplate vec da te nateraju da nastavis, pa ko prezivi pricace. platila baba dinar da udje u krug a dva da izadje. al u ovom slucaju kroz prozor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zasjace palaci antike tarace cakulace sjore....

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
To je glup sistem jer sto ako ja vise zaradjujem treba vise i da placam. Kod nas je uveden proporcionalni sistem oporezivanja gdje je:
1. Porez na dobit preduzeca 9% (najnizi u okruzenju)
2. Porez na dohodak fizickih lica 15% (2009. je predvidjeno da se smanji na 12% a 2010 na 9%)
3. Porez na dodatu vrijednost 17% (7% je za usluge iz oblasti turizma)
IP sačuvana
social share
Zasjace palaci, antike tarace, cakulace sjore, zije gracijane, svi oridjinali i sve karampane doci ce na festu za nas Kotorane
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6142
Zastava bg
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N95 8GB
To je glup sistem jer sto ako ja vise zaradjujem treba vise i da placam. Kod nas je uveden proporcionalni sistem oporezivanja gdje je:
1. Porez na dobit preduzeca 9% (najnizi u okruzenju)
2. Porez na dohodak fizickih lica 15% (2009. je predvidjeno da se smanji na 12% a 2010 na 9%)
3. Porez na dodatu vrijednost 17% (7% je za usluge iz oblasti turizma)

Daaaaa, to je proporciajan sistem.... ali proporcijalan u odnosu na drzavu u kojoj zivis.
Glup sistem je da sto vise zaradjujes manje placas, jel? Ekonomista, magistrat? ccccccc...

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry bold
sto se tice cekova ni ja sam ne znam koji su u pitanju! pitanje sam video na nekom formu, a moj odgovor se podudara sa onim sto si i ti napisao!

Citat
investicije1: dobit ti je 1.000.000. dinara. ako bi svih milon ulozio u recimo masine, halu investiro u proizvodnju
kupio neko preduzece(mozes i na berzi) i sl. drzava bi ti priznala 700.000 dinara, na 300.000 bi platio porez od 10% .
sledece godine imas dobit opet milion.
...i ti ponovo investiras! da li to znaci da ponovo placas porez na 300.000 din. od zadnjeg god. profita! ili se vodi da si ga ti vec platio prosle godine, kao sto i jesi?

Citat
investicije2: dobit ti je 1.000.000, ali podizes kes (10%+ 10%)
jel ovde porez zapravo 20%, ili na 10% se oporezuje jos 10%?

sto se tice ugovora o izbegavanju duplog oporezivanja, mali je br. zemalja sa kojim je potpisan! tako da sem slovenije ne bih mogao navesti jos neku zemlju ciji su investitori ovo koristili kao lajt motiv prilikom dolazka! imajuci u vidu situaciju, dodao bih, na zalost!

darko582, za ozbiljne ekonomije je progresivni pravo resenje! proporcionalni je vise svojstven ekonomijama koje su u tranziciji i pokkusavaju da privuku kapital kao i ekonomijama koje mirisu na"egzotiku"!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6142
Zastava bg
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N95 8GB
Citat
...i ti ponovo investiras! da li to znaci da ponovo placas porez na 300.000 din. od zadnjeg god. profita! ili se vodi da si ga ti vec platio prosle godine, kao sto i jesi?
ne. imas opet milion na to dodas 300.000=1.300.000 i to je onda osnovica za 70% =910.000 a na ostatak (390.000)placas porez na dobit. i tako u krug. defakto uvecavas osnovicu za prebacenu dobit iz prethodnog obracunskog perioda i na to placas porez na dobit.
Citat
jel ovde porez zapravo 20%, ili na 10% se oporezuje jos 10%?
porez na dobit je 10%. ako ne podignes novac sa racuna na tome se zavrasava. ako hoces da podignes kes ima neka matematika za obracun poreza na podizanje gotovine koja kad preracunas iznosi 10%
Citat
sto se tice ugovora o izbegavanju duplog oporezivanja, mali je br. zemalja sa kojim je potpisan! tako da sem slovenije ne bih mogao navesti jos neku zemlju ciji su investitori ovo koristili kao lajt motiv prilikom dolazka! imajuci u vidu situaciju, dodao bih, na zalost!
sa vecinom, velikom, zemalja EU imamo potpisan taj sporazum. sta mislis sto su kojekakve laiki kikiriki banke dosle?
sto se tice "investitora" nije njihov motiv ne dolaska u nekoj vecoj meri gore navedeni razlog, vec se plase da ne ulete u nesto sto im je jos uvek klimavo. Uglavnom dolaze manji, koji su fleksibilniji i mogu lako da begaju, bez bojazni da ce da izgube ugled u svetu jer kako da izgube nesto sto nemaju. ovi veci su vrlo zainteresovani al oni uvek cekaju da se sistem koji je uspostavljen pokaze kao stabilan na duze staze. njih kisobran za jednu kisu ne zanima.
fakat je da su dosle neke vece firme koje su spremne da plate cip koji ako propadne nista strasno, a sa druge strane mnogo mogu da dobiju ako se pokaze da cemo da legnemo na rudu. i hocemo. ne postoji objektivno u ovom delu evrope tako interesantno podrucje za biznis kao sto je srbija. beograd necu ni da spominjem jer ima mozda 5-6 metropola u evropu medju kojima je beograd, ostalo nije vredno pomena.
« Poslednja izmena: 31. Dec 2006, 01:13:18 od zero1 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry bold
Citat
porez na dobit je 10%. ako ne podignes novac sa racuna na tome se zavrasava. ako hoces da podignes kes ima neka matematika za obracun poreza na podizanje gotovine koja kad preracunas iznosi 10%
znaci, dobit je 1.000.000 din. platim pnd 100.000 din. i posle,ako dizem sa racuna 900.000 din. placam jos 90.000 din.? u tom slucaju u koferu imam 810.000 din.,sto nije lose! raj za likove cije firme ostvaruju velike profite! stvarno bi bilo pametno uvesti progresivno oporezivanje dobiti! ali istovremeno, bilo bi i dobro ukinuti illi smanjiti poreze na dividende, kako bi se investitori motivisali da ulazu u akcije. tako da bi trziste hartija od vrednosti moglo da postane jedan od razloga sto bi kompanije sa velikim profitima nastavile da investiraju,a ne da izbegavaju placanje pnd-off shore uslugama illi bezanjem u druge zemlje zbog fiskalnog dampinga!
mislim,na taj nacin,prodajom akcija bi mogle da ulaze u jace investicije, vrsili disperziju rizika, i td. to bi ih motivisalo da se odluce da profit i dalje drze u sistemu a ne da ga vade na razne nacine-legalne i nelegalne! uz sve to smanjenje doprinosa na plate bi takodje znacilo!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zasjace palaci antike tarace cakulace sjore....

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
Meni se svidja sistem flat taxa iskreno jer pripadam neoliberalnim ekonomistima jer je to najpravicniji sistem oporezivanja. Naravno uz minimalne poreze, carine i ostalo... Smeta ti moja magistratura? Da te obavijestim da spremam doktorat...
IP sačuvana
social share
Zasjace palaci, antike tarace, cakulace sjore, zije gracijane, svi oridjinali i sve karampane doci ce na festu za nas Kotorane
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6142
Zastava bg
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N95 8GB
Citat
Smeta ti moja magistratura?
ne.
Citat
Da te obavijestim da spremam doktorat...
cestitam.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 20:16:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.