Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Разлике између различитих раса код људи
Суштински не постоје
37.5%  (39)
Постоје, али се могу превазићи
32.7%  (34)
Постоје и непремостиве су
22.1%  (23)
Наука тек треба да открије
2.9%  (3)
Како већина каже
4.8%  (5)
Ukupno glasova: 104
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Биолошке разлике међу људима  (Pročitano 66102 puta)
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Видим да се ништа није променило овде.

Све се мења осим промене, а до промене се може доћи једино тумбањем... Ерго, стално се тумба, па се стиче дојам да се ништа не мења Smile
А који је твој став по питању "биолошких" или ти расних разлика?
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
тек сам стигла сам дужег боловања, нисам сигурна да уопште могу да размишљам, али колико се сећам себе од пре Smile рекла бих да су за мене све те разлике потпуно ирелевантне.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
ево рецимо да лично нисам расиста. Сви ти покушаји да се научно докаже нека небулоза о пресечној тежини/ величини мозга, интелигенцији су ми речју - смешни.
Али разлике међу људима постоје. И на индивидуалном нивоу и на нивоу нације, државе, културно-историјске припадности итд. Не знам зашто се разлике на нивоу расе толико потенцирају осим као одмбрамбени механизам. Човек се осећа угроженим, почиње да зазире од појединца/ групе и на крају дође му да је природно и сврсисходно да мрзи целу расу. БФ вероватно живи поред неке циган-мале па му Цигани скачу по ганглијама.  Smile
Једноставно, раса је само једна у низу разлика међу људима и не видим зашто би јој придавали неки нарочит значај. С друге стране предрасуде се не формирају на неистинама већ на полуистинама. Предрасуда формирана на голој и безочној лажи не би опстајала вековима да се с времена на време  Smile не потврди у пракси.
А за све вас који тврдите да разлике па и расне на вас немају утицаја... ево питањце. Улазите у аутобус и имате два слободна места. Једно поред плавокосе/ог, плавооке/ог девојке/младића а друго поред просечног Цигана/Циганке произвољне боје очију. Поред кога ћете сести?
Ако стварно не правите разлику, свака вам част. Мада мислим да већина colour-blind не-расиста су ипак у фазону, не мрзим их али далеко им лепа кућа.  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Ja pak mislim da se promenilo. Ljudi se manje gloze, tolerantniji su, koliko ko u svojim mogucnostima i znanju postuje .... Naravno da u svakom zitu ima kukolja, ali to se da srediti. Tako da ostane ljudima prijatan kutak za razgovore i diskusije.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

Nego, jel moze jedno licno pitanje?
Ok znam da je ovaj deo foruma predvidjen za ovakve stvari ali ti zvoju  "rasnu svest" rasipash, skoro pa namecesh po celom forumu, ne verujem da se bavis ovim i profesionalno tako da... sta imash ti od svega toga? Licno.

pa nemam nishta lichno -tj materijalna korist na koju ti mislish. chak mogu da imam i shtete ...  ali to je razlika izmedju choveka i svinje - mozda jednog dana to shvatish  Smile 

Citat
Ti bi ispao najveca budala u mom drustvu.

shvatam ja to ... ali to shto se tvoje drushtvo smeje meni nije mnogo vazno . ali to shto  tvoje drushtvo smatra da je vagner glup ,a da je neki crnac reper kul  Smiley 1 , govori ne o vagneru nego o tvom drushtvu  Smile ... mozda bi trebao da ga promenish ...  Smile

Citat
Из овог твог поста видимо да ипак нису најбитније "биолошке" разлике, него неке друге, што ја од почетка теме говорим. Драго ми је да смо се сложили.

pa jesu najbitnije ,jer iz njih proizilaze sve druge - ali to ne znachi da su jedine ...

Citat
Само сам хтео доказати да је чисто "генетски" критеријум непрецизан и погрешан.

za shta neprecizan ? meni je moj pas drazi od vecine ljudi na ovoj planeti - shto ne znachi da izmedju nas ne postoje ogromne bioloshke razlike koje onemogucavaju da mi on bude "ravnopravan" ...  Smile

Citat
А знамо добро да "националсоцијалисти" нису били баш толико гадљиви на "мешанце",

saradjivati sa nekim ne znachi smatrati ga jednakim - a josh manje naseljavati ga u sopstvenoj zemlji   Smile hint : "mirni" protesti crnih emigranata u italiji tokom vikenda i sl ...  Smiley 1

Citat
То што је теби само проблем "расно мешање", а никако "бела куга" не значи да пад наталитета није у ствари једини прави проблем опстанку народа.

bela kuga se ne reshava zhutom ili crnom - nego unishtenjem judeo-liberalnog sistema vrednosti - s tim da kod nas drzava namerno ide na shirenje bele kuge. inache , u japanu ljudi rade i posle 70-te godine , tako da ne predstavljaju opterecenje drushtvu do duboke starosti  Smile

----

p.s. poshto se stonka vratila sa robije "sluzbenog puta"  Smile Smile ,mogla bi da ulozi svoju reputaciju antropologa po ovom pitanju  ,pa da vidimo shta joj je vaznije PK ili nauka ...  Smile
« Poslednja izmena: 22. Sep 2008, 23:20:16 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.2.149.30
mob
Nokia 300
bravo bf  ti si car Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49872
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
bravo bf ti si car Smile

bf već ima fanove  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Само сам хтео доказати да је чисто "генетски" критеријум непрецизан и погрешан.

za shta neprecizan ?

Непрецизан за одређивање савезника и непријатеља. Сећаш се, ова тема је започета зато што сам из твојих и још неких иступа закључио како мислите да су Србима већи пријатељи рецимо Французи него Кинези, односно да би у међусобном надгорњавању требало "навијати" за "Европу" која нас је зајебавала или директно угњетавала већи део модерне историје. Сећаш се "братство по крви" (крвне групе Smile ) и сличне глупости...
Кад оно сад ни сви белци нису браћа Smile

Је ли, а шта је конкретно Алексеј Милер урадио да буде највећи непријатељ беле расе?! Ево, нећу ништа рећи, реци ти што га сматраш непријатељем, занимљивије је Smile

Citat
saradjivati sa nekim ne znachi smatrati ga jednakim - a josh manje naseljavati ga u sopstvenoj zemlji   

Добро, и?
Ко хоће да насељава... Где да насељава?
А то једнаки, не-једнаки ме заболе... Свако је "једнак" колико сам заслужи.
Ни на крај памети ми није да негирам глобални значај Индије и Бразила који је све већи, јер се то не уклапа у нечије "расно свесне" дефиниције.
Ништа што је против западне хегемоније не треба одбацивати. Smile

Citat
hint : "mirni" protesti crnih emigranata u italiji tokom vikenda i sl ... 

Видиш, то је мени радостан призор... мада сад као сазнајем да се то догогило, не пратим баш све Smile
Сами су их довели, хтели су да им неко ради прљаве послове, а они да се уживају... И сад ето им га на Smile Smile

Citat
bela kuga se ne reshava zhutom ili crnom - nego unishtenjem judeo-liberalnog sistema vrednosti

С овим се само делимично слажем.
Није реч о "јудео-либералном" већ о нормалној фази декаденције која је на крају сваке цивилизације. То би било и без Јевреја, масона, куваца-палаца Smile
То се догодило Римљанима и Арапима, у извесној мери Индусима и Кинезима, мада је тамо теже то патити кроз историју. Западни систем вредности свеједно умире.
Права ствар је створити нови систем вредности, бити креативан а не само уништавати!

ево рецимо да лично нисам расиста. Сви ти покушаји да се научно докаже нека небулоза о пресечној тежини/ величини мозга, интелигенцији су ми речју - смешни.
Али разлике међу људима постоје. И на индивидуалном нивоу и на нивоу нације, државе, културно-историјске припадности итд. Не знам зашто се разлике на нивоу расе толико потенцирају осим као одмбрамбени механизам. Човек се осећа угроженим, почиње да зазире од појединца/ групе и на крају дође му да је природно и сврсисходно да мрзи целу расу. БФ вероватно живи поред неке циган-мале па му Цигани скачу по ганглијама. Smile
Једноставно, раса је само једна у низу разлика међу људима и не видим зашто би јој придавали неки нарочит значај. С друге стране предрасуде се не формирају на неистинама већ на полуистинама. Предрасуда формирана на голој и безочној лажи не би опстајала вековима да се с времена на време Smile не потврди у пракси.
А за све вас који тврдите да разлике па и расне на вас немају утицаја... ево питањце. Улазите у аутобус и имате два слободна места. Једно поред плавокосе/ог, плавооке/ог девојке/младића а друго поред просечног Цигана/Циганке произвољне боје очију. Поред кога ћете сести?
Ако стварно не правите разлику, свака вам част. Мада мислим да већина colour-blind не-расиста су ипак у фазону, не мрзим их али далеко им лепа кућа. Smile

Са овим се постом углавном слажем...
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
bf
Pa nisu crnci samo reperi.  Smile Setimo se ko je stvorio rok i dzez. Crnci.

Ti pokusavas da ubedis hiljade i hiljade ljudi da si ti u pravu, a da smo/su svi oni u krivu. Sta nam to govori o tebi? Ne mozes ti prihvatati samo i jedino svoje "izvore znanja" kao relevantne. U stvari mozes, niko ti ne moze zabraniti, ali to je slepa ulica, stativa, zid.Cesto imas obicaj da citiras neke psidze, antropologe itd za koje ti garantujes da su "jedini pravi izvor informacija". Ljudi imaju razlicita misljenja o svemu, pa i o rasama. Ja znam da bi ti zeleo jednoumlje i pro-fasisticku drzavu, ali to jednostavno vise nije moguce. Predji preko toga.

Covek je covek, sa svim manama i prednostima. Te razlike koje definitivno postoje se prevazilaze vrlo lako. Bitno je samo kako gledas na zivot. Ti si dosta opterecen gupostima i verujem da tako i zivis. To nije dobro.
« Poslednja izmena: 23. Sep 2008, 14:28:52 od RaznosacPica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

Непрецизан за одређивање савезника и непријатеља. Сећаш се, ова тема је започета зато што сам из твојих и још неких иступа закључио како мислите да су Србима већи пријатељи рецимо Французи него Кинези, односно да би у међусобном надгорњавању требало "навијати" за "Европу" која нас је зајебавала или директно угњетавала већи део модерне историје.

ovde se ne govori o saveznishtvima (mada trajna saveznishtva traze i trajan interes ,a takav postoji samo kad ima prirodnih slicnosti  Smile ). postavicu stvari u drugi ugao - chovek moze da se zestoko posvadja sa svojim bratom ali su oni i dalje braca . s druge strane ,moze sasvim lepo da zivi s nekim chovekom na drugom kraju grada ali oni nisu rod .

Citat

Је ли, а шта је конкретно Алексеј Милер урадио да буде највећи непријатељ беле расе?!

eh ,kad bi on bio najveci neprijatelj ...  Smile  miler  je tipichan jevrejin ,obogatio se shpekulacijama na rachun rada i pameti ruskog choveka   ... i naravno uz to ide i odredjeni (dekadentni) nachin zivota koji promovishu oligarsi po rusiji ...
Citat

Добро, и?
Ко хоће да насељава... Где да насељава?

vijetnamke , stanovi za "socijalno ugrozene rome" ,"ravnopravnost" od 3000 dinara i 30 poena ,poslovi samo za rome ...  Smile Smiley 1

Citat
Сами су их довели, хтели су да им неко ради прљаве послове, а они да се уживају... И сад ето им га на Smile Smile

a bice ti verovatno drago i kad ih dovedu u srbiju ,pa ovde pochnu da pljachkaju ,siluju ,diluju drogu (kao ta 6-orica zbog kojih je pochelo sranje)  Smile

Citat
Није реч о "јудео-либералном" већ о нормалној фази декаденције која је на крају сваке цивилизације. То би било и без Јевреја, масона, куваца-палаца Smile

normalna faza dekadencije (ako tako neshto postoji  Smile ) se dosad nije zavrshavala istrebljenjem chitavih naroda  Smile .rimljani su izuzetak ,ali oni upravo propadoshe kad su pocheli gradjanstvo da prodaju raznim "obojenim"  ..

Ti pokusavas da ubedis hiljade i hiljade ljudi da si ti u pravu, a da smo/su svi oni u krivu. Sta nam to govori o tebi?

ne tako davno ,vecina ljudi je verovala da je zemlja ravna plocha  Smile . shta nam to govori ?  Smile

i ako si primetio - mene mishljenje te tzv "vecine"  Smile Smile ne interesuje ,kao shto nije interesovalo bilo koga na svetu ko se borio za istinu ...  Smile

---------------------------------------------

p.s. za one kojime je prethodni chlanak o velicini mozga ,rasi i inteligenciji bio suvishe komplikovan Smile ,evo jednog neshto "laksheg"  Smile :

vadim mali deo :

Brain Size Differences. Studies using magnetic resonance imaging (MRI) find a correlation of brain size with IQ of about 0.40. Larger brains contain more neurons and synapses and process information faster. Race differences in brain size are present at birth. By adulthood, East Asians average 1 cubic inch more cranial capacity than Whites who average 5 cubic inches more than Blacks.

http://www.news-medical.net/?id=9530
« Poslednja izmena: 23. Sep 2008, 15:47:16 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.