Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:14:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bijelo dugme  (Pročitano 37158 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Ma ok, razumem ja to. Njihovo pravo je da im pare budu jedini i osnovni razlog bavljenja muzikom. Moje pravo je da ne idem da gledam bendove kojima je to glavni interes i svi srecni i zadovoljni. Ja da idem na mesta gde ce neko sa bine da me gleda kao novcanicu od 1000 dinara, jednostavno ne mogu, to je jace od mene.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ma vazno je da je Ciklo napisao da su Vangogh i Corba reprezent kakav rok bend treba da bude... Ako je to reprezent i ovakvo Dugme je pojam.. a ni VanGogh ni Corba u jos 3 zivota nece skupiti 200 000 ljudi na jednom mestu i nece napraviti 20 dobrih pesama koje svi znaju. I corba i vangogh nisu nista napravili 10ak odnosno 6-7 godina.. to sto je Corba koristio ko i Balasevic svaku priliku da opljune po Slobi pokazuje kakav je on roker... Priznajem im po 5-6 pesama sa pocetka oboma jer su stvarno dobre, ono posle, jad beda cemer i tuga. A o politickom angazmanu Corbe necemo ni pricati...
To sto su Bebek i Alen nesto snimali odraz je samo cinjenice da su verovatno ostali bez para i da su morali nesto da urade pa bolje da snime po jednu stvar koja ce da donese mnogo para nego da sami pokusavaju da naprave nesto, uloze brdo para, zaduze se i od toga ne bude nista.
E sad, oduvek sam isto tako voleo da cujem iz proverenih izvora koliko je ko dobio za ove koncerte.. pa bih molio da znam na osnovu cega je receno 100 000 e i ko je to dobio, posto se zna da je coca cola iskreshirala vise miliona eura za to, a voleo bih da vidim kome je koliko otislo.
Sa druge strane, apsolutno je jasno da svi veliki bendovi turneje prave zbog para.. ali ovo bas nije bila situacija u kojoj treba sve prodati ... No, i placeni osmeh je bolji nego nista..
Hajducku cesmu su radili iz duse,  da toga nije bilo danas i dalje verovatno ne bi imao nista ni nalik takvim spektaklima..
Ovo samo da je ok zvucalo sve, posebno Tifa i da je bilo dovoljno ozvucenja, niko glasa ne bi digao protiv njih.
Ni ovim koncertima Laza nece obezbediti novac za trajno lecenje, pevaci i muzicari ostali za penziju.. vazno je da ce se jos jedna generacija malih Bregovica kupati u parama...

Citat
Naravno da svako zivi od svog rada. Medjutim ovde je u pitanju bio go interes i otimanje pare. Namerno kazem otimanje, jer sve sto su ucinili, kako su se ponasali i ostalo je bio klasican primer da je jedini i osnovni interes bio samo i i skljucivo uzimanje pare, bez i trunke osecaja i emocije prema necemu, sto 90% ljudi koji su upravo i dosli na taj koncert upravo tako i dozivljava, znaci kao nesto krajnje emotivno. To nije moja teorija.
Otimanje od koga? Velika vecina onih sa kojima sam pricao je zadovoljna izasla za Hipodroma... Bilo je i nezadovoljnih, ali sve to ide u rok sluzbe.. niko nikog nije terao da kupuje kartu, a i cena je bila vise nego simbolicna za ovakav koncert.

Citat
To nije moja teorija. To su neki clanovi poput Tife jasno i glasno i rekli, a svako ko je hteo da vidi to je mogao da vidi iz izjava i ponasanja Bregovica vise nego jasno da je u pitanju bilo samo uzimanje para i nista drugo, sto zvuci jos gore kada je on u pitanju jer ako iko od muzicara sa prostora sfrj ne bi trebao da brine o svojoj egzistenciji i ako se iko nakupio para, onda je to upravo on.
Skoro je neko u mojoj porodici rekao: "Kad on bude mogao da otpeva svojih 40 minuta moze da sere po ostalima"
Svaka cast, voleo sam ga najvise, ali nije on morao biti taj koji ce da upropasi koncert.

Citat
Takodje ako je vec primarni i jedini cilj bio uzimanje para, to se moglo daleko elegantnije i maje upadljivo izvesti. Znaci dovoljno je bilo da se dogovore da ne daju takve izjave po novinama, da se smeskaju, grle i da na kraju svi onako iskreno puste po koju suzu, zajedno sa 200 000 ljudi koji bi u to sigurno poverovali i siguran sam da bi cela varos brujila o tome i da niko ne bi spominjao pare.
To se u srbiji nikad nece desiti, dokle god jedan bude dobijao manje a drugi vise prvi ce se dernjati po novinama i pljuvati po svima.

Citat
Uostalom svakom ko je imao sumnju oko motiva, svaka iluzija bi trebalo da je bila razbijena onog trenutka kada je video ko je medijski sponzor, odnosno kada je video pinkov znak. Mislim da bi Zeljko Mitrovic nesto sponzorisao a da nema debeli interes u tome?
Pink je najveca televizija balkana.
Pink je privatna televizija.
Privatne televizije rade samo i jedino iz interesa i ovde i bilo gde.
U tome nema nista lose.

Citat
Sta mislis li da Iron Maiden sviraju muziku iz ljubavi ili iz interesa? Da li to isto cini ACDC? Da li to cine RHCP? A da li su svi oni multimilioneri? Vidis, o tome ja pricam. Znaci novac treba da bude logicna posledica kvaliteta u muzici, a ne cilj koga se treba dokopati po svaku cenu koristeci sva sredstva pri cemu je muzika tu samo instument i nista vise
Nije i nikad nece biti za uporediti.

Citat
Zasto jedan takav bend kao sto je R.E.M. moze da dodje u Beograd, da obezbedi 100x bolje ozvucenje, da se lome po bini sminkaju i sviraju punim srcem da bi se svideli beogradskoj publici koja realno za bend takvog renomea nema bas nikakvog znacaja.
Poredeci prostor i broj ljudi, ono sto je dugme trebalo da odsvira je bar 1000 puta zahtevnije, a ozvucenje koje su sve grupe koje b92 dovodi swu obezbedjene kao i honorari za grupe iz sumnjivih izvora, jer realno, to koliko od karata uzmu ne moze da pokrije ni avion

Citat
Zasto jedan takav bend jednu od svojih poznatijih pesama posvecuje radio b92 i srpskom narodu kao njihov soprinos skidanju milosevica?
Moze da posvet ili b92 ili srpskom narodu, te dve stvari nikako ne idu zajedno

Citat
Jer mislite da ih je neko na to naterao? Jel mislite da oni imaju eki interes?
Naterao ne, platio da, i da oni imaju interes jer da nemaju ne bi ni dosli u ovu vukojebinu.

Citat
Mozda je interes u tome da sviraju malte ne da pokriju troskove transporta i smestaja za cene karata najnize ubedljivo na celoj njihovoj turneji.
Ne sekiraj se, posto je b92 kupio zgradu od 4000 kvadrata na elitnom mestu za 150 000e, ostalo im je da mogu da plate ovako nesto.

Citat
Ne, vec je to jedan odnos prema muzici, prema publici i zato su oni legende i zato su oni pravi rokeri i ako sviraju jedan meksi zvuk, ali zive zivot jednog legendarnog rok benda
Ne, to je odnos prema parama, a posto su i oni pravi rok bend.. sta je sledece....

Citat
S'durge strane imamo bijelo dugme koje se okupilo samo da bi uzelo pare, koje nije organizovalo ni valjano ozvucenje, ciji clanovi su se pljuvali po novinama kao neki cigani i medjusobno i samu grupu, ciji je sponzor bio pink i koja je to sve napravila iz jednog jedinog razloga, a to je zgrtanje para, bez i malo emocija i na taj nacin prodala ime koje je bilo simbol necega uz sta su mnoge generacije odrastale i necega sto je bilo zastitni znak jednog vremena, prostora i jedne generacije.
Sponzor je bio mb i cocacola, pink je zahvaljujuci mb pivari i pustio prenos.
Dugme nije organizovalo ozvucenje, ni izlazak ni nista.. to je radio Raka Maric.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Lepo receno SF, nema sta da se doda. A taman sam bio iskucao odgovor. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Ma vazno je da je Ciklo napisao da su Vangogh i Corba reprezent kakav rok bend treba da bude... Ako je to reprezent i ovakvo Dugme je pojam.. a ni VanGogh ni Corba u jos 3 zivota nece skupiti 200 000 ljudi na jednom mestu i nece napraviti 20 dobrih pesama koje svi znaju. I corba i vangogh nisu nista napravili 10ak odnosno 6-7 godina.. to sto je Corba koristio ko i Balasevic svaku priliku da opljune po Slobi pokazuje kakav je on roker... Priznajem im po 5-6 pesama sa pocetka oboma jer su stvarno dobre, ono posle, jad beda cemer i tuga. A o politickom angazmanu Corbe necemo ni pricati...

O politickom angazmanu Bore Corbe mislim sve najgore. Ustvari podrzavao sam ga naravno dok je pljuvao po Slobi, medjutim ovo sto sada radi i kako se ophodi prema Kostunici je za mene potpuno jadno i mnogo manje ga cenim od kada je poceo tako da se ponasa, a bio je za mene neprikosnovena rok legenda sa ovih prostora.

Uz riblju corbu sam odrastao, bukvalno odrastao, znaci u pocetku sam slusao kolibre i riblju corbu, kasnije riblju corbu i van goga, pa onda riblju corbu uz ritam nereda, a i sada volim da ih slusam uz naravno jos neke retke bendove koji nesto vrede. Mogu samo da ti kazem da riblju corbu izuzetno emotivno dozivljavam i mogu da ti kazem da silno gresis kada kazes da imaju 5-6 dobrih pesama, jer imaju izuzetno kvalitetnih pesama vise nego 90% drugi rok bendova sa ovih prostora i to zajedno. Hoces da ti nabrajam pesme i to samo sa prvih par albuma kao sto su r'n'r za kucni savet, odlazak u grad, nemoj sreco nemoj danas, ostacu slobodan, nazad u veliki prljavi grad, neke su zene pratile vojnike, dva dinara druze, rekla je i tako dalje, ili mozda da pomenem neke malo novije kao sto su kad hodas, moja inace najdraza balada, pogledaj dom svoj andjele, gluposti, crvena su dugmad pritisnuta i njima slicne. Cinjenica je da su zadnja dva tri albuma ispod nekadasnjeg nivoa, ali to uopste neumanjuje znacaj i legendu grupe kao sto je riblja corba. I tacno je da se Bora Corba dosta politicki angazovao, pa sta? On je bar bio dosledan svojim uverenjima i nije kao sto je to Balasevic pevao racunajte na nas i dva puta sam video tita, pa onda pesma o gefi fluperdi i devedesete. Ili mozda mislim da Bregovic nije bio politicki aktivan? Pa zasto su bijelo dugme zvali cudom komunistickih zemalja? Zasto su oni bili jedini veliki rok bend iz svih komunistickih zemalja? Pa zato sto su bili politicki podobni, svi znamo sta je to tada znacilo. Sta mislis koliko bi ljudi riblja corba okupljala tada da bora nije pljuvao po titu i slobi i hrvatima i slovencima? I jos nesto, riblja corba ne postoji 10ak godina vec okruglo 30 godina. I da, tacno je da riblja corba nije okupila 200 000 ljudi na svomkoncertu, ali u zemlji u kojoj je pre ovoga najveci koncert bio koncert cece i u kojoj svaka kvalitetna muzika u startu je osudjena na propast, zar mislis da je to nesto cime se treba hvaliti?

Citat
To sto su Bebek i Alen nesto snimali odraz je samo cinjenice da su verovatno ostali bez para i da su morali nesto da urade pa bolje da snime po jednu stvar koja ce da donese mnogo para nego da sami pokusavaju da naprave nesto, uloze brdo para, zaduze se i od toga ne bude nista.

Ne znam zasto su to radili, znam samo da su radili, kao uostalom i Bregovic koji je od velikog rokera postao neki tamo konceptualni umetnik koji pravi neke performanse sa trubacima. ZNam samo da ljudi koje ja dozviljavam kao rokere tako nesto nikada ne bi uradili i da bi pre isli da kopaju rupe nego pevali u grad show-u, ali kazem ako neko to voli, neka i slusa. Ja imam pravo na svoje misljenje, a ono je da svako ko pravi pakt sa narodnjacima nije i nikada nece biti pravo roker i takvi ljudi me ne zanimaju, makar bili autori let it be.

Citat
E sad, oduvek sam isto tako voleo da cujem iz proverenih izvora koliko je ko dobio za ove koncerte.. pa bih molio da znam na osnovu cega je receno 100 000 e i ko je to dobio, posto se zna da je coca cola iskreshirala vise miliona eura za to, a voleo bih da vidim kome je koliko otislo.

Ne znam, to sam negde cuo, moguce i od samih clanova benda. U svakom slucaju dobili su dosta para.

Citat
Sa druge strane, apsolutno je jasno da svi veliki bendovi turneje prave zbog para.. ali ovo bas nije bila situacija u kojoj treba sve prodati ... No, i placeni osmeh je bolji nego nista..

Pa to i ja pricam.

Citat
Hajducku cesmu su radili iz duse,  da toga nije bilo danas i dalje verovatno ne bi imao nista ni nalik takvim spektaklima..

Jeste, to je tacno. To je bio potez koji je bio za svaku pohvalu, ali sve to pada u vodu posle ovog sramnog dogadjaja na hipodromu.

Citat
Ovo samo da je ok zvucalo sve, posebno Tifa i da je bilo dovoljno ozvucenja, niko glasa ne bi digao protiv njih.
Ni ovim koncertima Laza nece obezbediti novac za trajno lecenje, pevaci i muzicari ostali za penziju.. vazno je da ce se jos jedna generacija malih Bregovica kupati u parama...

Upravo tako

Citat
Otimanje od koga? Velika vecina onih sa kojima sam pricao je zadovoljna izasla za Hipodroma... Bilo je i nezadovoljnih, ali sve to ide u rok sluzbe.. niko nikog nije terao da kupuje kartu, a i cena je bila vise nego simbolicna za ovakav koncert.

Ja sam to i rekao. Kome se to svidja neka ide i ti ljudi su i isli i ako im je bilo lepo, meni je drago. Samo kazem da ja nikada necu ici na koncerte kojima miris para se oseca u vazduhu i koji gledaju da zavrse koncert sto pre da bi stigli na svoj privati avion i otisli odavde sto dalje i sto brze sa vrecama para.

Citat
Pink je najveca televizija balkana.
Pink je privatna televizija.
Privatne televizije rade samo i jedino iz interesa i ovde i bilo gde.
U tome nema nista lose.

Kazem opet, kada bih razmisljao kao Bregovic i kada bi mi jedini interes u zivotu bio uzimanje apra po svaku cenu, sigurno bih angazovao pink za medijsku promociju. Kada bih u zivotu bio vodjen jos necim osim golom zeljom za parama i to po svaku cenu onda bih mozda iz nekih drugih motiva zaobisao isti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Ciklo, najbolje je ne mesati posao i uzivanje/porodicu/privatna interesovanja. Naravno, covek mora da voli ono sta radi ali ne po cenu da izgubi realnost i da od silne ljubavi postane neefikasan u poslu.

Sto se Bore tice - zadnjih deset godina je za zaborav (zadnje sto je valjalo je ona kaseta sa 8 ili 9 pesama protiv vlasti, snimana u Austriji '94 valjda). Gadi mi se njegov politicki angazman. Ali zato pesme koje si nabrojao su vrh. Nisu samo za masu, po mom misljenju. @Ciklo - da li volis Ravnodusan prema placu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Ciklo, najbolje je ne mesati posao i uzivanje/porodicu/privatna interesovanja. Naravno, covek mora da voli ono sta radi ali ne po cenu da izgubi realnost i da od silne ljubavi postane neefikasan u poslu.

U pravu si, slazem se sa tobom. Ja samo ne mog da gledam na muzku kao na neki posao kao i svaki drugi. Mislim ako si ti automehanicar ili frizer ili zidar, ti mozes ili ne da to volis, ali to je tvoj posao, ti odradis svoj posao, dobijes pare za to i cist racun duga ljubav, to je naravno u redu. Medjutim ja muziku posmatram drugacije. Znaci naravno da i oni treba od necega da zive, ali rekao sam vec, svi vleiki bendovi su svoju slavu stekli ne tako sto su se okupili i rekli ajde sada da naravimo nesto kako bi zgnuli lovu, vec su krenuli da sviraju ono sto vole, ono sto im lezi na dusi, a taj kvalitet je onda bio nadjradjen lovom. Ovo sto je bijelo dugme napravilo je po meni poptuno neprihvatljivo jer je glavni i osnovni colj bilo samo uzimanje para i to otvoreno bez imalo pokusaja da se to priktrije nekim drugim stvarima i da se narodu koji je tamo isao puna srca da makar malo neke emocije i na neki nacin im se pokaze, makar odglumi da je bend tu ne samo da bi uzeo pare.

To je ona prica o sponzorusama i krvama koju ja stalno pricam. Znaci ja recimo mnogo vise cenim kurve, nego sponzoruse. Kod kurve je cista situacije i sve je jasno i otvoreno. Znaci ti hoces seks, ona hoce pare i to je to. Sponzorusa te kao voli i sa tobom je zato si divan i ovakav  onakav, a ustvari je sa tobom samo zato sto imas pare i cim ostanes bez para, makar i na jedan dan ona ce te ostaviti. E po meni ovo sto je bijelo dugme uradilo je upravo ono sto sponzoruse rade. Znaci kao oni su se okupili da ozive legendu bijelog dugmeta, da pruze narodu zadovoljstvo i tako dalje, a u pozadini svegat oga je bilo samo prosto uzimanje love.

Citat
Sto se Bore tice - zadnjih deset godina je za zaborav (zadnje sto je valjalo je ona kaseta sa 8 ili 9 pesama protiv vlasti, snimana u Austriji '94 valjda). Gadi mi se njegov politicki angazman. Ali zato pesme koje si nabrojao su vrh. Nisu samo za masu, po mom misljenju.

Da, Bora je zadnja dva ti albuma tacnije posle koze nostre ukenjao potpuno. Doduse moze da se nadje par dobrih pesama, ali generalno to je dosta losije od nivoa koji je riblja corba imala. Mislim da je i on malo podlegao tim pritiscima i celokpunoj situaciji. Cak sam ga i slusao kada je pricao kako je poludeo vise i kako nema para deci da kupi hranu i tako dalje jer ga je sloba gusio na sve moguce nacine, cak je, ne znam da li to znas, i narucio njegovo ubistvo i onda se ispostavilo da je covek koji je to treba da uradi velki fun riblje corbe i njega licno i da mu je rekao da je trebao da ga ubije, ali da on to nikada ne bi mogao da uraid i da ga samo upozori da zna sta mu porodica milosevic-markovic kuva u svojoj kuhinji iz tolstojeve 33. Zato mislim da je on pravio donekle kompromis kako bi prezivo i prehranio porodicu, ali opet nikada nije odstupio od svojim elementarnih rokersih principa i nikada nije pravio duete sa cecom i pravio neke takve ispade. Zadnja dva albuma su dosta bolje od prethodnih nekoliko i mislm da ovo dosta vise lici na onu staru riblju corbu nego tih par losih albuma koje su izdali.

Citat
@Ciklo - da li volis Ravnodusan prema placu?

Ja volim Boru, volim Riblju Corbu i volim 90% pesama koje su oni snimili. Naravno, volim i nju, ali jednostavno se osecam nelagodno kada pisem koje su mi omiljene pesme, zato sto bukvalno osecam grizu savesti sto navodim samo neke a ne sve koje volim a kojih ima stotine.

I jos da kazem nesto oko tih hitova. Prvo prava rok muzika, bar kod nas tesko moze da bude hit, jer narod kome je ceca idol ne moze da prihvati da cuje nesto sto je potpuno drugacije u svakom pogledu od toga i da to prihvati kao nesto sto je dobro. Drugo, jezim se od tih reci, hit, da se vrt, da trese, projekat, materijal i slicno. Zato ovo sto je Bora izdavao ja vise volim da zovem nekim legendarnim pesmama, evergreen rok muzikom ili tako nesto, a nikako ne hitovima. Inace takvih pesama koje siroke narodne mase znaju i vole, ili su bar volele ima takodje gomila. Siguran sam da i oni koji slusaju najgori trash od narodnjaka znaju za nemoj da ides mojom ulicom, amsterdam, na zapadu nista novo, volim, volim, volim zene, pekar, lekar apotekar, necu da zivim u bloku 65, draga ne bude peder, ja ratujem sam i tako dalje i tako dalje.

I jos jedan dokaz da je Bora veliki covek pored toga sto je veliki muzicar. Taj album koji ti pominjes koji se zove njihovi dani i koji je posvecen iskljucivo slobi i miri, on je izdao u austriji i izdao ga je pod imenom Bora Djordjevic i cak u napomeni albuma pise da je on odgovoran iskljucivo za sve tekstove i svu muziku i da ostali clanovi benda nemaju nikakve veze sa tim, upravo zato sto je ocekivao kako ce milosevic-markovic reagovati na to i zato sto je hteo da on bude taj koji ce snositi eventualne konsekvece. Posle toga je dosao taj placeni ubica koji je trebao da ga likvidira.
« Poslednja izmena: 30. Jun 2005, 14:11:03 od Ciklopentanoperhidrofenan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
O politickom angazmanu Bore Corbe mislim sve najgore. Ustvari podrzavao sam ga naravno dok je pljuvao po Slobi, medjutim ovo sto sada radi i kako se ophodi prema Kostunici je za mene potpuno jadno i mnogo manje ga cenim od kada je poceo tako da se ponasa, a bio je za mene neprikosnovena rok legenda sa ovih prostora.
Svaka cast na 5-6 pesama, 95% onoga sto je izdao bilo je cisto djubre. I instrumentalno i tekstualno.

Citat
Uz riblju corbu sam odrastao, bukvalno odrastao, znaci u pocetku sam slusao kolibre i riblju corbu, kasnije riblju corbu i van goga, pa onda riblju corbu uz ritam nereda, a i sada volim da ih slusam uz naravno jos neke retke bendove koji nesto vrede.
Ne vidim bas sta je tu imalo toliko slusati toliko godina, ali ako ti kazes...  I ne vidim ni jedan razlog za svrstavanje njih u dobre bendove... intrumentalno su uvek bili jako losi, a tekstualno.. bora je genije, samo mu selekcija pesama nije jaca strana.. Narocito poslednjih 10-15 godina... Ni jedan album nije valjao.
Imaju Dva dinara druze , Jedino moje , Kad hodas , Kad padne noc , Kad sam bio mlad , Lutka sa naslovne strane , Ostani djubre do kraja , Pogledaj dom svoj andjele ... to je 8 pesama.. sve ostale su prosek.. ako ne i manje od toga. A i kod ovih je glavni tekst, muzika je uglavnom i sporedna i prilicno nekvalitetna..

Citat
Cinjenica je da su zadnja dva tri albuma ispod nekadasnjeg nivoa, ali to uopste neumanjuje znacaj i legendu grupe kao sto je riblja corba.
Mnogo vise od 3 albuma od 90 , 92 godine.
Sa druge strane, to sto oni 15 godina nisu ni D od dobre pesme napravili ne umanjuje legendu... ali jedan los koncert dugmeta je smrt za dugme koje ima 25 pesama koje znamo od pocetka do kraja.

Citat
On je bar bio dosledan svojim uverenjima i nije kao sto je to Balasevic pevao racunajte na nas i dva puta sam video tita, pa onda pesma o gefi fluperdi i devedesete.
Oni u titovo vreme nisu pevali, sa druge sa tim istim Balasevic je Bira bio clan grupe upravo u vreme tih pesmica.

Citat
Pa zasto su bijelo dugme zvali cudom komunistickih zemalja? Zasto su oni bili jedini veliki rok bend iz svih komunistickih zemalja? Pa zato sto su bili politicki podobni, svi znamo sta je to tada znacilo.
Zato sto su u odnosu na sve ostale koji su se pojavljivali oni bili 10-20 puta popularniji.. sto mozes i u cifre pretvoriti lako.. tiraz borinih i njihovih albuma, borin koncert na stadionu ofka pred 20 000 ljudi, njihov koncert pred 200 000 (da je imalo mesto za 500 000 i da su karte bile 200-500 din bilo bi jos bar 200 000 ljudi).

Citat
Pa zato sto su bili politicki podobni, svi znamo sta je to tada znacilo.
Ne znamo, slusamo mitove posto od nas niko tad nije bio ziv, a i oni nisu mnogo godina pod tiletom svirali, a uglavnom su bili omrazeni, cenzurisani i zabranjivani.

Citat
I da, tacno je da riblja corba nije okupila 200 000 ljudi na svomkoncertu, ali u zemlji u kojoj je pre ovoga najveci koncert bio koncert cece i u kojoj svaka kvalitetna muzika u startu je osudjena na propast, zar mislis da je to nesto cime se treba hvaliti?
Cola je skupio 2x100 000, a i Ceci svaka cast... to sto ti ne umes da shvatis da je i to za diku i hvalu, to je tvoj problem, jer si ne konzervativan, nego konzerviran... I ta ceca je x puta bolja od vecine onoga sto dolazi sa zapada.

Citat
Ne znam zasto su to radili, znam samo da su radili, kao uostalom i Bregovic koji je od velikog rokera postao neki tamo konceptualni umetnik koji pravi neke performanse sa trubacima. ZNam samo da ljudi koje ja dozviljavam kao rokere tako nesto nikada ne bi uradili i da bi pre isli da kopaju rupe nego pevali u grad show-u, ali kazem ako neko to voli, neka i slusa. Ja imam pravo na svoje misljenje, a ono je da svako ko pravi pakt sa narodnjacima nije i nikada nece biti pravo roker i takvi ljudi me ne zanimaju, makar bili autori let it be.
Tog konceptualnog umetnika ceni cela Evropa i svojim radom obezbedio je svojih narednih 10 generacija. I prilicno sam siguran da ga boli kurac da li ti mislis da je on ok ili ne.
On je ni iz cega napravio jebeno mnogo.

Citat
Ne znam, to sam negde cuo, moguce i od samih clanova benda. U svakom slucaju dobili su dosta para.
Ako ne znas sto pricas, ako znas kazi konkretno.

Citat
Jeste, to je tacno. To je bio potez koji je bio za svaku pohvalu, ali sve to pada u vodu posle ovog sramnog dogadjaja na hipodromu.
Dvostruki arshini..

Citat
Ja sam to i rekao. Kome se to svidja neka ide i ti ljudi su i isli i ako im je bilo lepo, meni je drago. Samo kazem da ja nikada necu ici na koncerte kojima miris para se oseca u vazduhu i koji gledaju da zavrse koncert sto pre da bi stigli na svoj privati avion i otisli odavde sto dalje i sto brze sa vrecama para.
Opet... da li zaista mislis da je za opsti utisak bitno to sto ti neces ici?!
Ja nisam otisao pa ne ponavljam ko papagaj...
Prvo mrzis dugme, drugo nisi dao pare, trece nisi bio tamo.. odakle ti pravo da po tome pljujes?
Da bar volis dugme pa da covek kaze.. ok.. ali ovako..

Citat
Kazem opet, kada bih razmisljao kao Bregovic i kada bi mi jedini interes u zivotu bio uzimanje apra po svaku cenu, sigurno bih angazovao pink za medijsku promociju. Kada bih u zivotu bio vodjen jos necim osim golom zeljom za parama i to po svaku cenu onda bih mozda iz nekih drugih motiva zaobisao isti.
Odlicno, ti kad budes pravio koncert obavezno ga reklamiraj na Artu i slicnim televizijama pa ce oba gledaoca koja vide doci....

A sad samo ukratko:
Od koza nostre je proslo 15 godina
Dakle corba 15 godina tupi kurac.

Prava rok muzika moze da bude veliki hit, sasvim je dovoljno uzeti azru, smak, kerber za primer.
Narod kome je britni spirs hit i spajs girls je napravio sve sto valja u muzici, zato opet nemoj lupetati gluposti.
Trece.. te price o placenim ubicama.. boru mozes svaki dan kolima da ubijes kao sto si i tad mogao, da ga je neko hteo ubiti otresao bi ga ko kuce.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Ok, nemam nameru da se raspravljam oko ukusa, to je uvek bilo nezahvalno. To sto ti govoris za riblju corbu za mene je neprihvatljivo, ali dobro, ako ti tako mislis, to je tvoja stvar, isto kao sto ja mislim o dugmetu sto je moja stvar. Pored licnog ukusa naveo si vec nekoliko netacnih podataka za riblju corbu. Prvo ako je zaista bitno sto meni svakako nije broj ljudi koji su dosli na neciji koncert, onda treba reci da je najveci koncert u bivsoj sfrj i to u istoj onoj sfrj i pod onim rezimom koji je toliko proganjao riblju corbu, najvise ljudi doslo upravo na koncert riblje corbe na tasmajdanu gde je snimljen i legendarni zivi album u ime naroda. Znaci u takvim okolnostima to je bio do tada najveci koncert koji bi sigurno bio i poseceniji da je mesto na kome se odrzavao bilo vece. Znaci ako je to neko merilo sto ja mislim da nije, onda eto, treba reci i to. Takodje tada je rok scena nekim cudom i ako je rok bio generalno protivnik tog rezima, funkcionisala, pa je postjala jedna odredjena populacija ljudi koja je bila rokerski orijentisana i zahvaljjujuci kojoj subendovi poput azre, riblje corbe, smaka, silueta i tako dalje mogli da funkcionisu. Takodje je i muzicka kultura bila na znatno visem nivou jer su tada sansone i slicne pesme bile znatno zastupljenije od narodnjaka i generalno muzicka scena je bila znatno zdravija nego sada, tako da je broj ljudi na necijem koncertu i ako nebitan, ipak znatno merodavniji podatak nego sto je to sada, kada je ceca neprikosnovena muzicka velicina, ciju slavu moze jedino da pomuti jelena karleusa.

To da je riblja corba instrumentalno losa, necu da komentarisem, posto je potpuno apsurdno. Procitaj samo sta o tome misle neke velicine, poput Laze Ristovskog, Tocka i ostalih legendarnih muzicara sa ovih prostora. Sto se tekstova tice rekao sam vec da je Bora dosta bio i dalje je politicki aktivan, tako daje jedan dobar broj pesama posvetio toj sovjoj politickoj borbi i takve pesme sigurno nisu evergreen vecu su bile namenjene odredjenom trenutku i pisane sa odredjenim ciljem. Velika vecina pesama je muzicki svakako znatno kvalitetnija od bijelog dugmeta, a tekstualno je tesko generalizovati stvari, ali svakako 80% pesama su tekstualni dragulji.

Sto se albuma tice, upravo koza nostra je bila zadnji dobar album posle koga je nastupila pauza, odnosno izbacili su tacno tri losa albuma i to labudova pesma, zbogom srbijo i ostalo je cutanje. Tu je bilo takodje par dobrih pesama, cak sta vise veoma dobrih, ali generalno ti albumi su losi. Zadnja dva albuma koji su izasli nojeva barka i pisanje uz vetar su daleko bolji od ova tri i i ako nisu na nekadasnjem nivou, veoma su dobri i ima izuzetno dobrih pesama.

To sto pricas za Balasevica takodje nije tacno. Ako mislis na grupu suncokreti, to je bila kratkotrajna saradnja izmedju njih dvojice koja se veoma brzo zavrsila jer kako je Bora rekao njih dvojica su dva razlicita sveta i u muzickom i u svim ostalim pogledima na svet. Sto se muzickog opredelenja tice to valjda svako moze da shvati, a i sto se politickog opredelenja i doslednosti u svojim stavovima tice takodje. Balasevic je pevao racunajte na nas i dva puta sam video tita, pa sada peva o gedi gluperdi i devedesete i sada je on veliki protivnik komunizma i tako dalje. Znaci Boru mozes da volis ili ne, ali on je covek koji je dosledan svojim stavovima i koji je veliki covek, veliki roker i veliki srbin. Za mene su neki njegovi stavovi suvise ekstremni. Doduse bio sam 100% uz njega kada je svo ono sranje trajalo, ali sada kada sam sazreo nekako mi je to suvise ekstremno, ali cenim to sto sta gad je rekao on je tome ostao doledan. Znaci rekao je da nikada nece pevati u Hrvatskoj i nikada nece ni pevati, borio se protiv tita i milosevica i ostao je dosledan do kraja.

Bijelo dugme je veliki bend, sa daleko vise pristalica od riblje corbe, to je tacno. Ja nisam rekao da ih mrzim, vec samo da ne volim ljude koji se okrecu kako vetar duva i koji su vodjeni iskljucivo svojim licnim imteresima i koji da bi to ostvarili ne prezaju ni od cega. Jednostavno ne mogu da svarim da neko ko se prodaje kao roker snima duete sa narodnim pevaljkama, ne mogu da svarim pare budu jedina pokretacka snaga jednog rok benda, ne mogu da svarim jos puno drugih stvari kada su oni u pitanju. Priznajem da su vleiki bend na nasim prostorima i priznajem da su snimili gomilu hitova koji ce se verovatno jos dugo pamtiti, a o tome da li je to rok i sta je to uopste i da li je bregovic tu pokrao sve i svasta ili nije, necu da pricam da ne bi ulazili u nepotrebne diskusije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Samo jos da kazem ovo. Taj narod kome je Britney Speras i Spice girls hit, je takodje onaj anrod kome je Metallica, RHCP, Guns'n rosses i ostali hit. E sada ako je Britney Spears isto sto i neka tamo Djana, ko je ona pandam RHCP kod nas?

Ubistvo Bore Djordjevica je bilo naruceno i to je nesto sto je javno poznato. Ako trazis dokaze sa suda, to neces dobiti posto Bora takav kakav je, veliki covek, nije tuzio tog coveka, koji mu je doduse na eki nacin i postede zivot, pa bo to donekle i bilo apsurdno, a o tome da je tuzio Slobu ili Miru mislim da je apsurno pricati. Tacno je da Bora zivi normalan zivot i da nema nikakvo obezbednje i slicno, sto samo govori da je on normalna covek sa malo para i covek koji je jedan od nas i ako je u sustini velika legenda i covek koji bi imao i te kako razloga da digne nos i da ceka da mu ljube noge po ulici.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Ok, nemam nameru da se raspravljam oko ukusa, to je uvek bilo nezahvalno. To sto ti govoris za riblju corbu za mene je neprihvatljivo, ali dobro, ako ti tako mislis, to je tvoja stvar, isto kao sto ja mislim o dugmetu sto je moja stvar. Pored licnog ukusa naveo si vec nekoliko netacnih podataka za riblju corbu. Prvo ako je zaista bitno sto meni svakako nije broj ljudi koji su dosli na neciji koncert, onda treba reci da je najveci koncert u bivsoj sfrj i to u istoj onoj sfrj i pod onim rezimom koji je toliko proganjao riblju corbu, najvise ljudi doslo upravo na koncert riblje corbe na tasmajdanu gde je snimljen i legendarni zivi album u ime naroda. Znaci u takvim okolnostima to je bio do tada najveci koncert koji bi sigurno bio i poseceniji da je mesto na kome se odrzavao bilo vece.
Prvo... ono sto sam ja rekao o Corbi si i ti sam rekao...
Prvo si rekao par godina, onda od koza nostre.. sto je ono o cemu ja pricam dakle 15 godina.
Drugo si rekao da ima brdo dobih pesama.. nema.. ima 10 dobrih pesama koje ce se pamtiti, a ostalo sem mozda po nekom intrigantnom refrenu ili naslovu je odavno zaboravljeno.
Trece, koncert Lepe Brene na Tasmajdanu je bio poseceniji od Corbinog, al to i nije toliko bitno, cast za to sto su napravili, ali nakon toga su mnogo djubreta dali da bi im se to racunalo kao bog zna sta.

Citat
Znaci ako je to neko merilo sto ja mislim da nije, onda eto, treba reci i to. Takodje tada je rok scena nekim cudom i ako je rok bio generalno protivnik tog rezima, funkcionisala, pa je postjala jedna odredjena populacija ljudi koja je bila rokerski orijentisana i zahvaljjujuci kojoj subendovi poput azre, riblje corbe, smaka, silueta i tako dalje mogli da funkcionisu. Takodje je i muzicka kultura bila na znatno visem nivou jer su tada sansone i slicne pesme bile znatno zastupljenije od narodnjaka i generalno muzicka scena je bila znatno zdravija nego sada, tako da je broj ljudi na necijem koncertu i ako nebitan, ipak znatno merodavniji podatak nego sto je to sada, kada je ceca neprikosnovena muzicka velicina, ciju slavu moze jedino da pomuti jelena karleusa.
To sto je par bendova sviralo.. pritom jako lose i pevalo neke pesme, ne znaci da je rok bio ziv. Rok je umro krajem 80tih i pocetkom devedesetih.
I ako ce ga Corba i Bajaga vracati bolje da krenemo da slusamo narodnjake, bar cemo znati na cemu smo.
Ceca je velicina poslednjih 15 godina. Svidjala se ona meni ili ne.

Citat
To da je riblja corba instrumentalno losa, necu da komentarisem, posto je potpuno apsurdno.
To je apsolutno realno, ako se izuzme par pesama, totalni trash. Pogledaj poslednjih 15 godina rada, o pocecima necu da pricam, tada jesu bili dobri, ali ne gledaju se samo poceci.

Citat
Procitaj samo sta o tome misle neke velicine, poput Laze Ristovskog, Tocka i ostalih legendarnih muzicara sa ovih prostora.
Tacno.. oni su legende.. i to ni jedan muzicar iz Riblje Corbe nece nikad postati

Citat
Sto se tekstova tice rekao sam vec da je Bora dosta bio i dalje je politicki aktivan, tako daje jedan dobar broj pesama posvetio toj sovjoj politickoj borbi i takve pesme sigurno nisu evergreen vecu su bile namenjene odredjenom trenutku i pisane sa odredjenim ciljem.
Takve pesme su vise od pola onoga sto je on radio.

Citat
Velika vecina pesama je muzicki svakako znatno kvalitetnija od bijelog dugmeta, a tekstualno je tesko generalizovati stvari, ali svakako 80% pesama su tekstualni dragulji.
Stvar licnog dozivljaja, neke pesme jesu bolje, neke nisu.

Citat
Sto se albuma tice, upravo koza nostra je bila zadnji dobar album posle koga je nastupila pauza, odnosno izbacili su tacno tri losa albuma i to labudova pesma, zbogom srbijo i ostalo je cutanje. Tu je bilo takodje par dobrih pesama, cak sta vise veoma dobrih, ali generalno ti albumi su losi. Zadnja dva albuma koji su izasli nojeva barka i pisanje uz vetar su daleko bolji od ova tri i i ako nisu na nekadasnjem nivou, veoma su dobri i ima izuzetno dobrih pesama.
U poslednjih 15 godina izdali su zvanicno 15ak CDova (nisu svi bili albumi, mnogi su bili kolekcije razne).. ne pratim koji je koji album, ono sto sam imao prilike da cujem nije valjalo. Nista od toga sto nije iz osamdesetih i samog pocetka devedesetih.

Citat
To sto pricas za Balasevica takodje nije tacno. Ako mislis na grupu suncokreti, to je bila kratkotrajna saradnja izmedju njih dvojice koja se veoma brzo zavrsila jer kako je Bora rekao njih dvojica su dva razlicita sveta i u muzickom i u svim ostalim pogledima na svet. Sto se muzickog opredelenja tice to valjda svako moze da shvati, a i sto se politickog opredelenja i doslednosti u svojim stavovima tice takodje. Balasevic je pevao racunajte na nas i dva puta sam video tita, pa sada peva o gedi gluperdi i devedesete i sada je on veliki protivnik komunizma i tako dalje. Znaci Boru mozes da volis ili ne, ali on je covek koji je dosledan svojim stavovima i koji je veliki covek, veliki roker i veliki srbin. Za mene su neki njegovi stavovi suvise ekstremni. Doduse bio sam 100% uz njega kada je svo ono sra*e trajalo, ali sada kada sam sazreo nekako mi je to suvise ekstremno, ali cenim to sto sta gad je rekao on je tome ostao doledan. Znaci rekao je da nikada nece pevati u Hrvatskoj i nikada nece ni pevati, borio se protiv tita i milosevica i ostao je dosledan do kraja.
Kako mozes lupiti glupost da se borio protiv tita?
Ja mogu da shvatim neke stvari, ali corba je skoro slavila 25 godina a tito je umro pre 25 godina, dakle on je eventualno mogao da pljuje po mrtvom coveku.
Sto se slobe i doslednosti tice, konkretno on je clan stranke koja revitalizuje sve ono sto je sloba radio.
Balasevic je pevao kako je Tri puta video tita i to je cast. Za svakog normalnog.

Citat
Bijelo dugme je veliki bend, sa daleko vise pristalica od riblje corbe, to je tacno. Ja nisam rekao da ih mrzim, vec samo da ne volim ljude koji se okrecu kako vetar duva i koji su vodjeni iskljucivo svojim licnim imteresima i koji da bi to ostvarili ne prezaju ni od cega. Jednostavno ne mogu da svarim da neko ko se prodaje kao roker snima duete sa narodnim pevaljkama, ne mogu da svarim pare budu jedina pokretacka snaga jednog rok benda, ne mogu da svarim jos puno drugih stvari kada su oni u pitanju. Priznajem da su vleiki bend na nasim prostorima i priznajem da su snimili gomilu hitova koji ce se verovatno jos dugo pamtiti, a o tome da li je to rok i sta je to uopste i da li je bregovic tu pokrao sve i svasta ili nije, necu da pricam da ne bi ulazili u nepotrebne diskusije.
Bajaga je bio clan Riblje corbe a pisao je mnogo hitova za narodnjake, verovatno i Bora samo se to ne zna... a i ako nije, on je bajagu stvorio a njegov pulen je radio takve stvari Smiley
A kada po nekome pljujes tom zestinom kojom ti to radis, to sa ne voljenjem nema neke narocite veze.. to je cista mrznja...

Citat
Taj narod kome je Britney Speras i Spice girls hit, je takodje onaj anrod kome je Metallica, RHCP, Guns'n rosses i ostali hit. E sada ako je Britney Spears isto sto i neka tamo Djana, ko je ona pandam RHCP kod nas?
Gunsi ne sviraju vec 13 godina, Metallica nije nista dobro izdala od black albuma iz 90', Rhcp je takodje odavno zaboravio sta je to Rock... Tako da... Tamo imas ljide tipa linkin park, green day i slicne koji dobijaju nagrade za album godine.. ono sto je vredelo tipa stonsa, acdc, iron maidena, mettalice, motorhada i sl se odavno povuklo u ilegalu.
U odnosu na to mi ipak imamo relativno dovoljno kvalitetnih bendova.. smak je izdao skoro unplluged, i odlican je, neverne bebe, alogija, ritam nereda... etc.

Citat
Ubistvo Bore Djordjevica je bilo naruceno i to je nesto sto je javno poznato. Ako trazis dokaze sa suda, to neces dobiti posto Bora takav kakav je, veliki covek, nije tuzio tog coveka, koji mu je doduse na eki nacin i postede zivot, pa bo to donekle i bilo apsurdno, a o tome da je tuzio Slobu ili Miru mislim da je apsurno pricati.
Da ga je neko zaista hteo skinuti skinuo bi ga... to sto se pricalo pricalo se za jos 1000 ljudi .. ali da je to poteklo sa vrha i da je to stvarno bila necija zelja on bi to i uradio.

Citat
Tacno je da Bora zivi normalan zivot i da nema nikakvo obezbednje i slicno, sto samo govori da je on normalna covek sa malo para i covek koji je jedan od nas i ako je u sustini velika legenda i covek koji bi imao i te kako razloga da digne nos i da ceka da mu ljube noge po ulici.
To bas i nije normalan zivot... Bora od kako je prestao da pije izgleda kao da zivi na ulici.. jedno te isto odelo nosi svuda i kosu nije oprao... par godina... Ne vodi racuna o izgledu ni najmanje, ne mora da se puderise, ali on je ipak velika licnost, mora da pazi na sta lici. A i pre tog zivota kakav sad ima.. bio je alkos koj se teturao preko 27mog marta izmedju 2 kafanice a kasnije kladionice i kafanice... Mada je kao alkos napisao i najbolje stvari i nije u tome usamljen u istoriji, nije bas primer kako neko treba da izgleda...

Samo primer... Bregovic je stariji od njega, Bebek skoro 10 godina... pogledaj kako izgledaju ljudi....
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:14:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.