Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 01:01:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bijelo dugme  (Pročitano 37203 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ubica nevinosti:
Citat
Članovi “Bijelog dugmeta” sinoć su, dan prije koncerta na beogradskom Hipodromu, u studiju TV Pinka na Košutnjaku snimili “Bijelo dugme unplugged”! Stare pesme u novim, “narodnjačkijim aranžmanima” za Bregovićev najavljivani budući CD i DVD otpevali su popularni srpski folk-pjevači i gost iz Hrvatske
- Petar Grašo.
Tako je Džej šarmantno zapevao “Napile se ulice”, Stoja je pesmom poručila “Meni se ne spava”, Novica Zdravković zapitao se što će biti “Kada odem, kad me ne bude”, Keba je pjevao samo “Za Esmu”, na što mu je Usnija Redžepova uzvratila: “A i ti me iznevjeri”… Dragana Mirković pak na Bregovićev je poziv došla iz Beča da bi otpevala “Na zadnjem sjedištu moga auta”.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
mob
Nokia Lumia 1020
Au... Zasto to uradi, covece?!
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Zemljo Srbijo.... a, sta je Kreketusa otpevala ili to nije dovoljno fancy za nju? Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Smile Smile odavno se bolje ne nasmejah!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Revolution in their minds!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 769
mob
Nokia 3650
BROOKA!!
Mislio sam da nema sanse da zeznu nesto al' ovo je bila katastrofa....Na vecini mesta se nista osim bas bubnja nije culo...Masa je bila mrtva...Sranjeee....
Ispred gazele smo izasli iz busa i peske na hipodrom i onda sledi razocarenje...
A to sto za Unplugged necu ni da znam...Bregovic je srusio svo postovanje koje su ljudi imali prema njemu....
Ja sam mislio da ce biti bolje od metallice, al ovo ne moze da se poredi sa metalikom.Metalika su odradili sve fenomenalno i ozvudcenje je bilo i jace nego sto je trebalo...Neverovatno...
IP sačuvana
social share
Life is ours, We live it our way!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Ne znam sto vas to toliko cudi? O tome kakvi su oni rokeri, ja sam znao jos od pre 20 godina, zato ih nikada nisam ni slusao, cak i kada su bili na vrhuncu popularnosti. Za one koji nisu znali, eto vam sada ovaj unpljuged kao materijalni dokaz kakvi su oni u stvari cobani, a ne rokeri. Takodje procitajte sta sam pisao pre par meseci o njima i ovom koncertu pa cete videti da bar za mene nista od ovoga cemu se vi toliko cudite nije nista cudno i neocekivano. O tome koliko su oni emotivno pristupili koncertu najbolje govori intervju sa Tifom, kao i cinjenica da su svi clanovi benda dobili po 100 000 eu. Nema to veze sa emocijama, nema to veze sa nostalgijom, nema to veze ni sa cim. To samo ima veze sa parama i besramnm gaenjem po otvorenim dusama naivnih ljudi koji su svemu ovom pristupili krajnje iskreno, dobronamerno i pre svega naivno. Znaci o Bregovicu i ostalima ne vredi trositi reci. Izvinajvam se ljudima koji su emotivno vezani za bijelo dugme, ali i pored cinjenice da su imali vise mega hitova, oni za mene nikada nisu bili nikakvi rokeri, vec ljudi koji sviraju cobanski r'n'r kako su ih i okarakterisali, a o Bregovicu kao najvecem plagijatoru i najvecem "biznismenu" medju muzicarima, koji gazi preko mrtvih ljudi da bi oteo pare necu ni pricam.

Evo cisto da ne bude da pricam u prazno. Ovo sam pisao dosta ranije, dok je jos koncert bio daleka buducnost.

Sto se Bijelog Dugmeta tice, oni odstupaju od svih pravila. Licno nikako ih ne volim, nisam ih ni voleo i nikada ih nisam smatrao legendama i najvecom rok atrakcijom sa ovih prostora ili kako su ih jos nazivali rok cudom u komunistickim zemljama. Nije Tocak jedini koji je tako nesto izjavio. Slican stav koji su na ovaj ili onaj nacin iskazivali, su imali i svi dokazani rok virtuozi. Oni imaju epitet "cobanskog r'n'r benda" i to im najbolje pristaje. Cinjenica je da su imali puno stvari koje su ostaive traga i uz koje su odrasle mnoge generacije, koje ih zbog toga nose us rcima i zbog cega ce misliti da je ovo sto ja pisem teska uvreda, ali generalno to je cinjenica koja se najbolje pokazala razvojnih putem njihovih clanova u post bijelodugmetskoj eri. Pogledaj Bebeka, peva covek sa Mirom Skoric duet. Pogledaj Alena Islamovica, peva u grand show-u na koji se svaki roker, cak i pocetnik u najmanju ruku jezi. Pogledaj na kraju krajeva is amog Bregovica, sa trubacima, nekim zenama koje nesto tamo uzivkuju i tako dalje. Pa jel to rok muzika? Jel to nesto cime treba da se bavi jedan roker? To je bruka i ponizenje za rok i zato ne mogu da razumem da neko ko sebe smatra rokerom moze da smatra bijelo dugme najvecom rok senzacijom sa ovih prostora. Znaci jos jednom da ne budem pogresno shvacen i ako mi to ne gine verovatno. Bijelo dugme je imalo dosta legendarnih pesama koje podsecale na rok, ali rok nije samo muzika, rok i nacin zivota, a oni ovo drugo nikada nisu imali. Goran Bregovic je jos i u vreme vrhunca bijelog dugmeta snimao spotove u nekim kafanama, sa nekim kariranim stoljnacima i u nekom narodnjackom fazonu. Da ne pricam cak i o tome da su svi do jednom iz bijelog dugmeta sekli vene na tita i jugoslaviju, a dobro se zna da to drzavno uredjenje nikako nije moglo pogodovati bilo kom rasnom rokeru. Zasto Van Gogh, Bora Corba i ostali nikada nisu mogli da smisle Milosevica? Zasto su zatvarani proganjani, zabranjivani i tako dalje? Zato sto su bili dosledni svojim rokerskim idealima. Na drugojs trani imas Bregovica koga direktno prenosi televizjia i to u drugom dnevniiku.

« Poslednja izmena: 30. Jun 2005, 09:57:13 od Ciklopentanoperhidrofenan »
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Hmmmm... Pevac peva za pare, fudbaler igra za pare, politicar sere za pare. Sta vas to cudi? Ides kod frizera za 400 din za frizuru, ides na koncert za 1000 din radi zabave. Kad klub plati fudbalera 100.000 mesecno niko se ne cudi. Oni zive od muzike. Naravno, fora je bila da su napravili besplatan koncert ali mora i o penziji da se misli.

Pevaljke nikakvog kvaliteta dobijaju 50 eu po pesmi od 3 minuta na prosecnim svadbama. Za mene licno dileme nema - 1000 din za 3 sata > 50 eu za 3 minuta, makar kvalitet bio isti.

Naravno oni sviraju neki mek rok, ali sta ima veze, imaju dosta jakih pesama.

Na kraju krajeva, niko nije na silu otisao na koncert, islo se dobrovoljno.

Ono sto mi se ne svidja je ozvucenje i eventualno su mogli jos neki bis da urade.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Hm... slazem se sam marnikom... Zar stvarno mislite da svetski bendovi idu na turneju zbog ljubavi prema publici i muzici?

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Naravno da svako zivi od svog rada. Medjutim ovde je u pitanju bio go interes i otimanje pare. Namerno kazem otimanje, jer sve sto su ucinili, kako su se ponasali i ostalo je bio klasican primer da je jedini i osnovni interes bio samo i i skljucivo uzimanje pare, bez i trunke osecaja i emocije prema necemu, sto 90% ljudi koji su upravo i dosli na taj koncert upravo tako i dozivljava, znaci kao nesto krajnje emotivno. To nije moja teorija. To su neki clanovi poput Tife jasno i glasno i rekli, a svako ko je hteo da vidi to je mogao da vidi iz izjava i ponasanja Bregovica vise nego jasno da je u pitanju bilo samo uzimanje para i nista drugo, sto zvuci jos gore kada je on u pitanju jer ako iko od muzicara sa prostora sfrj ne bi trebao da brine o svojoj egzistenciji i ako se iko nakupio para, onda je to upravo on. Ja sam siguran da on ima daleko vise para cak i od ovih trash narodnjackih pevacica tipa cece karleuse i ostalih spodoba. Mozda bih razumeo da su ostali clanovi benda morali da ovo naprave da bi uzeli pare koje su im neophodne, ali Bregovica ne mogu da razumem nikako. Takodje ako je vec primarni i jedini cilj bio uzimanje para, to se moglo daleko elegantnije i maje upadljivo izvesti. Znaci dovoljno je bilo da se dogovore da ne daju takve izjave po novinama, da se smeskaju, grle i da na kraju svi onako iskreno puste po koju suzu, zajedno sa 200 000 ljudi koji bi u to sigurno poverovali i siguran sam da bi cela varos brujila o tome i da niko ne bi spominjao pare. Ali ne, oni su to izveli potpuno ogoljeno i beskrupulozno. Uostalom svakom ko je imao sumnju oko motiva, svaka iluzija bi trebalo da je bila razbijena onog trenutka kada je video ko je medijski sponzor, odnosno kada je video pinkov znak. Mislim da bi Zeljko Mitrovic nesto sponzorisao a da nema debeli interes u tome?

Slazem se takodje da svaki bend mora da ide po turnejama da bi zaradio pare. Naravno svi su oni zivi ljudi i moraju od necega da zive, ne mogu da zive od ljubavi prema muzici. Medjutim svi bendovi koje ja cenima kao prave bendove imaju primarni i osnovni motiv ljubav prema muzici koju sviraju, odakle onda proizilaze kvalitetne pesme, koje se onda i unovcavaju po raznim turnejama i tako dalje. Sta mislis li da Iron Maiden sviraju muziku iz ljubavi ili iz interesa? Da li to isto cini ACDC? Da li to cine RHCP? A da li su svi oni multimilioneri? Vidis, o tome ja pricam. Znaci novac treba da bude logicna posledica kvaliteta u muzici, a ne cilj koga se treba dokopati po svaku cenu koristeci sva sredstva pri cemu je muzika tu samo instument i nista vise. Zasto jedan takav bend kao sto je R.E.M. moze da dodje u Beograd, da obezbedi 100x bolje ozvucenje, da se lome po bini sminkaju i sviraju punim srcem da bi se svideli beogradskoj publici koja realno za bend takvog renomea nema bas nikakvog znacaja. Zasto jedan takav bend jednu od svojih poznatijih pesama posvecuje radio b92 i srpskom narodu kao njihov soprinos skidanju milosevica? Jer mislite da ih je neko na to naterao? Jel mislite da oni imaju eki interes? Mozda je interes u tome da sviraju malte ne da pokriju troskove transporta i smestaja za cene karata najnize ubedljivo na celoj njihovoj turneji. Ne, vec je to jedan odnos prema muzici, prema publici i zato su oni legende i zato su oni pravi rokeri i ako sviraju jedan meksi zvuk, ali zive zivot jednog legendarnog rok benda. S'durge strane imamo bijelo dugme koje se okupilo samo da bi uzelo pare, koje nije organizovalo ni valjano ozvucenje, ciji clanovi su se pljuvali po novinama kao neki cigani i medjusobno i samu grupu, ciji je sponzor bio pink i koja je to sve napravila iz jednog jedinog razloga, a to je zgrtanje para, bez i malo emocija i na taj nacin prodala ime koje je bilo simbol necega uz sta su mnoge generacije odrastale i necega sto je bilo zastitni znak jednog vremena, prostora i jedne generacije.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Ciklo, kada ides kod frizera ne ocekujes da te voli! Isto i za ove ljude. Lepse bi bilo da su pokazali sta osecaju, da odglume makar, ali nisu. Otpevali su jako fer ono sto su imali, osim ozvucenja ostalo je bilo jako fino. Jedina greska je bilo to kasnije pljuvanje po novinama ali me ne bi cudilo da novine naduvaju pricu zbog tiraza!

Niko nije terao narod da ide. A i glavni cilj je bilo slusati muziku, ljudi su pevali, to je bilo osnovno, a ne grljenje. Stoji da ljubav prema muzici i profesionalizam mnogo poboljsavaju i utisak i kvalitet svirke ali eto, nisu svi bendovi isti. To sto je Pink bio sponzor me bas briga, i oni gledaju da zarade, i ja bih isto postupio da sam u prilici!

Posao je goli interes, kako god ga okrenes. Ako oni ne osecaju vise sta osecaju, neka uzmu pare i idu. Ali ima mnogo ljudi koji su dobili sta su hteli - lepu turu Dugmetove muzike, po zadnji put uzivo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 01:01:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.375 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.