Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BIGZ - Nalog Pred Iseljenje  (Pročitano 4698 puta)
30. Jul 2015, 22:44:22
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Najnovija investicija u glavnom gradu, tik pored mosta Gazele, trebalo bi da adaptira zgradu BIGZ-a u moderan poslovni prostor. Još se nije oglasio vlasnik zgrade (Petar Matić) a na navode o ulaganju blizu 35 miliona evra od strane austrijske "Soravije".

Kompanija, inače favorit gradonačelnika Siniše Malog za otpočinjanje radova početkom 2016, u samoj blizini zdanja već poseduje hotel "Radison Blu". Ceo projekat bi bio sproveden nauštrb brojnih umetnika i organizacija, jer one već dugi niz godina stvaraju i okupljaju se u zdanju podignutom 1937. godine.

Izvor: B92 dot Net
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Ta zgrada je meni lepa, sto se mene tice, tu nista, sem obnove ne bi trebalo dirati, kao uostalom sve sto je u Bg-u u tom bauhaus fazonu  Smile
« Poslednja izmena: 30. Jul 2015, 22:59:24 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Bigz je poslednjih desetak godina bio stecište alternativne scene, i uopšte umetnika i najrazličitijih stvaralaca sa prebivalištem u glavnom gradu. Gledao sam, čuo i ispratio dešavanja vezana za najmanje dvadeset muzičkih sastava oformljenih radom pod krovom BIGZ-a.

Administracija je dočekala "slepu tačku" sezone, kako većina stvaralaca nastupa u regionu i šire - i objavila preuzimanje ogromnog zdanja u trenucima kada se čini da se tamo više ništa ne dešava.

"Kako je propao R'N'R", ko zna koji deo.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Ni na jedan momenat neću da branim Malog ili još gore jedno govance kao što je Matić, ali... a šta treba da bude sa BIGZom, da ostane ovakva rupčaga doveka?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Ne bih se uopšte mrdnuo da Bgd čini trideset miliona ljudi, i da (pre svega) muzička industrija može da "izdrži" težinu zdanja u rangu bivše zgrade BIGZ-a. Uostalom, u takvim uslovima tržište jeste jedini faktor odlučivanja kada se dovodi u piitanje sudbina mnogih andergraund umetnika.

U ovim i ovakvim okolnostima mislim da je odluka čisto političke prirode.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
A šta bi ti uradio sa BIGZom?

Za mene je ovo još i dobro, odnosno manje je zlo, jer sam ja bio siguran da će stoka da ga pusti da istruli i propadne, a onda ga sruši i napravi neko novo staklenjarsko smeće. Umesto toga, obnoviće zgradu, što je po meni super, jer je ona pravi naš građevinski i spomenik kulture.

A i da se ne lažemo, svi ti umetnici i bendovi koji koriste prostor tamo, su znali da će to biti privremeno. Uostalom, svi oni iznajmljuju prostor. Nije im prodat, već iznajmljen. Dakle na privremeno.
« Poslednja izmena: 30. Jul 2015, 23:37:18 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.125
Ta zgrada je meni lepa, sto se mene tice, tu nista, sem obnove ne bi trebalo dirati, kao uostalom sve sto je u Bg-u u tom bauhaus fazonu  Smile

Vise je socrealizam i industrijal, ali i to ima svoj smek koji je veoma Beogradski.

Bigz je poslednjih desetak godina bio stecište alternativne scene, i uopšte umetnika i najrazličitijih stvaralaca sa prebivalištem u glavnom gradu. Gledao sam, čuo i ispratio dešavanja vezana za najmanje dvadeset muzičkih sastava oformljenih radom pod krovom BIGZ-a.

Da, jebes im majku.
Narod, tj. kul klosari nadju neku kul namjenu ali ne zadugo.

Jebiga, Beograd ima neku svoju energiju i ona ce negdje opet isplivati. Ono, sve se mjenja.

U ovim i ovakvim okolnostima mislim da je odluka čisto političke prirode.

Cisto poslovne, prestizna lokacija, veliki objekat.

..
Da smo neki kul narod ko Francuzi, Njemci..  svatili bi autenticnost BIGZ subkulture i to patentirali i zastitili.
Pa eventualni turististicki potencijal i nezamjenjivi faktor imidza. Ta zgrada bi mogla da ide na neki Discovery, NatGeo da se snimi kako su ljudi tu kul i drugaciji.

Ali mi smo cigani i jedina racunica je "odma pare".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Zgrada pripada moderni, čisto da znate... Tipična arhitektura iz 30ih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.125
Damn. Smiley

Meni je djelovala bas socijalisticki glomazno.

D mor ju nou..
« Poslednja izmena: 30. Jul 2015, 23:43:48 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Zgrada pripada moderni, čisto da znate... Tipična arhitektura iz 30ih.

I ti i ja smo u pravu Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.