Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BIGZ - Nalog Pred Iseljenje  (Pročitano 4650 puta)
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Citat
U zgradi Bigza vežba više stotina bendova i producenata među kojima su: The Schtrebers, DžDž, Metak Za Zlikovca, Stuttgart Online, Autopark, Petrol, Repetitor, Minstrel, Sinestezija, Tobija, The Branka, Damjan od Resnika, Bolesna Štenad, Figlio Di Puttana, Vox Populi, Dažd, SARS, Very Heavy Sars, Vid Marijanovic , Simone Roge i mnogi drugi.

Назовите ме необавештеним или обожаватељем турбо фолка али ја никад нисам чуо за ове набројане истакнуте уметнике Smile

Пардон...чуо сам за Сарс тј њихову једну песму Smile
« Poslednja izmena: 31. Jul 2015, 00:03:19 od Мргец »
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 43.0.2357.130
A šta bi ti uradio sa BIGZom?

Pa, kad me već vučeš za jezik...
Da se razumemo, govorim iz prve ruke. Često sam tamo, naročito tokom tekuće godine i smatram potpuno očiglednim manjak ulaganja usled manjka utilizacije prostora. Da je BIGZ aktuelan i atraktivan kao '09, '10 verovatno bismo razgovarali o vlasniku kao jedinom krivcu za sudbinu zdanja.

Ovako, pojam obnove zdanja ima presudnu ulogu. Čak i da ne proveravam, čisto sumnjam da je Grad sklopio poguban ugovor sa Matićem, gde mislim da njegov kapital ne može da izmeni izgled, funkcionalnost i (okvirnu) namenu zgrade. On bi jednostavno morao da iznađe način i poboljša svaki aspekt namene objekta (ne bi li on još jednom postao primamljiv i pristupačan) ili bi morap da pristane i proda zdanje po ceni manjoj od tržišne.

Citat
Za mene je ovo još i dobro, odnosno manje je zlo, jer sam ja bio siguran da će stoka da ga pusti da istruli i propadne, a onda ga sruši i napravi neko novo staklenjarsko smeće. Umesto toga, obnoviće zgradu, što je po meni super, jer je ona pravi naš građevinski i spomenik kulture.

Suuuper, zasijaće - kako Siniša Mali kaže - kao pomoćni objekat, praktično, inostranog rezervata poznatijeg pod nazivom "Radison Blu".  Smile

Citat
A i da se ne lažemo, svi ti umetnici i bendovi koji koriste prostor tamo, su znali da će to biti privremeno. Uostalom, svi oni iznajmljuju prostor. Nije im prodat, već iznajmljen. Dakle na privremeno.

Tako možeš da pišeš kada poseduješ stambenu zgradu na periferiji nekog Sijetla, Bakua ili Roterdama, koja uzgred budi rečeno ima dva lokala u upotrebi, i to u samom suterenu.
Zdanje BIGZ-a ima istorijsku, kulturnu i umetničku vrednost - a umetnici spremni na nastavak rada u tim i takvim okvirima su produžetak te tradicije. Daleko bilo da su samo okupanti i podstanari nekog tamo Matića.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Ja sam bio u toj zgradi zadnji put pre tri godine. Još tada je bila urnisana od strane posetioca koji dolaze u nju, a ko zna na šta tek sad liči. Koliko su ti umetnici i muzičari održali zgradu, toliko su je svojim prisustvom i oštetili. Jer da nema tih svirki, ne bi bilo ni tih posetioca i propaliteta koji je šaraju, lome, zapišavaju i uništavaju.

Što se tiče obnove, ja kažem da je u odnosu na ono što sam ja očekivao da urade s njom (da je zapuste još više, sruše i naprave neko njesra), obnova dobra stvar.

A što se tiče tih prostora koje umetnici koriste, stvar je prilično jasna. Ta zgrada je nekad bila štamparija i sedište BIGZa. Onda je taj BIGZ propao. I njega je kupio jedan Petar Matić. Zgrada je početkom 2000ih prestala da bude štamparija, i da bi imala bar neki izvor novca za održavanje, počela je da izdaje prostor. Taj prostor postaje zanimljiv muzičarima, bendovima i umetnicima jer je jeftin, i oni ga iznajmljuju. Znači nikom ništa nije prodato, već mu je iznajmljeno. A iznajmljeno znači da onaj kome se iznajmljuje nije i vlasnik, i nije čak ni korisnik (u smislu katastra), već je on tu samo privremeno,i da vlasnik odlučuje o tome ko u toj zgradi ostaje, a ko mora da ide.

Dakle, šta hoću da kažem, nisu ti muzičari i umetnici izgradili tu zgradu, niti su oni vlasnici, pa da se sad oni nešto pitaju tu. Oni su samo privremeni korisnici tih lokala nekih 15ak godina, koji su prilikom sklapanja ugovora sa preduzećem koje im je izdalo prostor, vrlo dobro bili upoznati sa činjenicom da : 1)oni tu imaju vrlo ograničena prava, odnosno da o svemu odlučuju vlasnici i 2) da iznajmljivanje ne znači ni kupovina, ni doživotno korišćenje, ni bilo kakvo veće odlučivanje i upravljanje tim objektima... već čisto privremeno korišćenje tih objekata za određenu sumu.

Sad, kako je taj BIGZ propao, kako je kupljen, kakav je Matić kao čovek i kako je došao tu gde jeste, da li je u redu da se ovo radi ili nije, da li se može smatrati da su umetnici doprineli da BIGZ postane popularan... o tome svemu može da se raspravlja. Al ono što je činjenica, i o čemu po zakonu ne može, odnosno nema šta da se raspravlja, je to da su svi ti ''stanari'' tamo znali kakav ugovor sklapaju, i da vlasnici imaju svako pravo da sa tim objektom rade šta hoće. Naravno, dokle god je to u skladu sa odredbama koje važe za tu zgradu kao spomenik kulture.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.125
Pravno gledano si u pravu. Jasno ko dan.

Ali ljudma je lijepo, i ne razmisljaju pankeri o tome, nego samo da im je kul fora i da hoce jos.

A ti si The Man, odjelo, tako razmisljas  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.125
mob
Nokia 6630, valjda
Dakle, pored hotela morash dimash trzni centar... ne moz bez toga...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.125
Da, ako shvatas brand kao trend, moras da napravis taj event.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
LG Nexus 5
Petar Matić prodaje BIGZ, Soravija bi da kupi

Vlasnik kompanije MPC Petar Matić pregovara o prodaji zgrade BIGZ sa austrijskom kompanijom “Soravija”, pišu beogradski mediji.

Da se nešto dešava na relaciji dve kompoanije postalo je jasno u sredu kada je austrijska kompanija "Soravija grupa" iskazala interesovanje za ulaganje i obnovu zgrade BIGZ-a u razgovoru sa beogradskim gradonačelnikom Sinišom Malim.

Da još nisu kupili BIGZ—ovu zgradu, potvrdili su za više beogradskih listova u srpskom predstavništvu austrijske kompanije.

“BIGZ i dalje nije prodat. Pregovori su u toku sa Matićem i drugim suvlasnicima koji imaju 20 odsto BIGZ-a”, kazali su u “Soraviji” za beogradsku Politiku.

“Ne postoji konkretno definisan plan što se tiče BIGZ-a, pošto nije u planu proširenje hotela “Stari mlin””, naveli su iz te kompanije za Novosti.

Inače, “Soravija” je pored zgrade BIGZ-a pre nekoliko meseci renovirala Stari parni mlin i otvorila hotel “Radison blu” i poslovnu kulu.

Po kojoj ceni prodaju višespratnicu koju je matić pre osam godina kupio od države za 310 miliona dinara (3,87 miliona evra), Politika nije uspela da sazna u MPC-u.

Gradonaćelnik Beograda Siniša Mali u sredu je razgovarao sa vlasnikom "Soravija grupe" Hanoom Soravijom o mogućnostima investiranja u Beograd i istakao da bi investicija te austrijske kompanije u BIGZ vratila stari sjaj jednom od najvećih arhitektonskih ostvarenja u Beogradu, zgradi koja je nedovoljno iskorišćena i trenutno u lošem stanju.

"Njihova ideja da od zgrade 'BIGZ' naprave poslovni prostor, doprinela bi razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetnika, start-ap firmi i kreativne industrije. Ovakva ulaganja za nas ne znače samo uređivanje grada, već i razvoj društveno-ekonomske perspektive Beograda", rekao je Mali.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.125
mob
Samsung SGH-E590
Ja procitao Soraja bi da kupi Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
A ti si The Man, odjelo, tako razmisljas  Smile

Ne baš. Daleko sam ja od takvih stavova. Već je problem što ljudi zanemaruju neke činjenice. Prvo, ta zgrada je najviše propala upravo u periodu izdavanja prostora svim tim umetnicima. Ne pričam o građevinskoj šteti zbog neodržavanja, nego o vandalizmu unutar nje, koji je počeo jelte, onda kad je zgrada postala pit stop za sve i svašta.

Druga stvar, svaki od tih umetnika, odnosno korisnika prostora, kada je sklapao ugovor o zakupu, znao je da je to privremeno izdavanje, i da neće doveka biti tu. Čak i pre 15 godina, kad je zgrada privatizovana, znalo se da je sve to sa izdavanjem samo privremeno. Dakle i sa te strane, umetnici nemaju nikakav argument. I treće, da je svim tim umetnicima i posetiocima zaista toliko stalo do zgrade, ne bi je doveli u onakvo stanje. Nego su svi po starom srpskom običaju ladili jaja i furali fazon ''ma zabole me, nek drugi sređuju'', sve dok nisu videli ovu vest, pa im sad kao odjednom stalo do zgrade.

To su dakle činjenice, ono oko čega nema šta da se raspravlja. Može da se raspravlja oko nekih drugih stvari, ali oko ovih mema šta. A što se mog ličnog mišljenja tiče, ja jesam za ovu ideju, jer je meni draže da vidim obnovljenu zgradu, i spomenik kulture, koja sija i radi punom parom, nego sivu propalu ruinu koja smrdi na pišaćku i čeka da se sruši.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
Apple 15
S obzirom da su od sjajne zgrade naparvili zapisani skvot... samo napred...

Inace, zgrada je namenski pravljena da bude stamparija i poslovna zgrada... onaj deo koji izgleda kao knjiga je bio biblioteka, a velika staklena sala menza.... i to jos po planu iz tridesetih...

Dusa mi place kad vidim sta su uvazeni umJetnici i Matic ucinili...

Uostalom, Sajam je poslovni deo...
« Poslednja izmena: 31. Jul 2015, 23:30:34 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.