Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 14:23:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Šta mislite?
Biblija je istina,sve u njoj je tačno.
Samo delimično je tačna
Ne znam
Pola od toga što piše je laž
Biblija i jevandjelja su osmišljena radi kontrole i manipulisanja čovečanstvom.
Neutralan/na
Idi dole
Stranice:
1 ... 282 283 285 286 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija,istina ili laž?  (Pročitano 540851 puta)
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Mnogi žele da veruju da je to fanatizam ili vole da taj stav nazivaju ispiranjem mozga, međutim na sceni je nešto sasvim drugo.
A šta je to sasvim drugo a ne fanatizam kada deci zabranjujete da slave svoje rođendane,zabranjujete da imate malo radosti u životu,da vaša deca imaju malo radosti,zabranjujete gledanje televizije i da ne nabrajam.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
JS nije religija već najmlađa sekta koja je totalno zastranila.Njihove vođe su čisti materijalisti i njih duhovnost ni najmanje ne interesuje.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
 Čekić,prestani da promovišeš jehovine svedoke već arguumentuj bibliju ako možeš.
  Čoveče ne verujem,stavio si ružičaste naočare i zaglavio se u hipno stanju..
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Kada budu spoznali šta je stvarno na sceni,za mnoge od njih biće kasno. Smile
IP sačuvana
social share
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Pozdrav svima!  Smile

Istina iz Božje Reči je jednostavna. Danilo 2:28 jednostavno naglašava:"Nego ima Bog na nebu koji otkriva tajne..."

Takođe u Amosu 3:7:"Jer Gospod Jehova ne čini ništa ne otkrivši tajne svoje slugama svojim prorocima".

Isus izjavljuje u Jovanu 17:17 "Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina."

Jehova nikada ne bi učinio svoju Reč nerazumljivom i misterioznom tako da je ljudi ne razumeju, naprotiv pisana je isključivo za nas da nam pomogne da vodimo srećan život i život koji donosi slavu našem Stvoritelju.

Pozdrav i svako dobro!

Smile

Smile Biblija je pisana isključivo za ljude u ono vreme, a ne za nas danas.  Smile Jedino što možemo mi danas, jeste da je razumemo u okvirima kada je ona nastala, i da primenimo određene principe. Ne bih da uobražavamo kako je Biblija pisana za nas danas. Pouke, saveti, šta god - mogu važiti i danas, ali Biblija nije pisana u 21 veku, nego toliko vekova unazad (i još više), ljudima koji su tako daleko od naše kulture, našeg načina razmišljanja, jezika, etc. Nisam siguran da je u svemu tako jednostavna, kako kažeš, ali dobro. Smiley

Pa jednom nabacih, pitah, ... nazovite kako hoceste .... jednu stvar. Ali to ostade bez odgovora. Mozda se i nije sta imalo reci ili se nije moglo preko nekih stvari preci.

Elem, a sta ako je Stari zavet, izokrenut ? Na sta mislim ? Jedan primer. Po S.Zavetu ispada da je Bog u vrtu izlagao Adama i Evu, da im je ogranicavao, sputavao i pretio. Na kraju, pretnju nije izvrsio, ... nije drzao do svoje reci. Zmija nasuprot Njemu, nije lagala, nije pretila, i sta god je rekla ispalo je tako.

Zar ne deluje da su tu pomesani neki loncici ??

Svakako nisam najpametniji (ne smeta mi to ni malo), niti sve znam o ovoj temi i pitanju koje si postavio, ali bih ja tebe nešto da upitam, budući da sam se i sam bavio sličnim pitanjima (nisam rekao i unapred kažem da ne znam sve odgovore): Ko kaže da je Bog izlagao, ograničavao, sputavao i pretio Adamu i Evi? Mora da postoji neka osnovna pretpostavka od koje ti polaziš, mene samo zanima koja? Pitam jer nisam tako shvatio događaje koji su opisani i koje znamo iz Svetog Pisma. Nebitno da li se to stvarno tako odigralo ili ne - potpuno nebitno. Ono što imamo jeste određeni poetski izveštaj ili narativ o Adamu i Evi. Pa sad - možda drugačije shvatamo istu priču ili neke detalje. Kapiraš me? Smiley

Isto tako je interesantno što Bog ipak jeste izvršio upozorenje dato pre toga (ostaje da vidimo da li je to zaista bila pretnja, sputavanje, etc...what else). Rekao je u dan koji čovek okusi plod - umreće. Čudno, onog "dana" kada je čovek okusio plod (a i žena, blago meni) - počela je duhovna smrt, ako ništa drugo, premda držim da postoje i još neka druga objašnjenja ovog narativa.

Deluje, deluje.
Sto je meni uvek bilo interesantno je sledece:
Bog je stvorio Adama i Evu koji su nesavrseni.
Rekao im je nemojte da jedete sa tog drveta.
Ako je svemocan znao je sta ce da urade unapred.
Kaznio ih zbog necega sto je znao da ce da urade.
Otkud tu logika?

Pa ako ja tebi kažem, nemoj ići tim mostom jer ćeš sigurno propasti, a ja unapred znam od čega je taj most i da ćeš ti zasigurno propasti (i u jevrejskom jeziku je naglašena radnja da će čovek "zaista umreti," jevreji iako nisu imali boldovane reči, imali su drugačiji princip kako su naglašavali radnju), i ako to zavisi isključivo od tebe a ne od mene - što bih ja bio kriv za tvoju ni manje ni više nego glupost, neverovanje, sumnju, what else? Samo glasno razmišljam. Di je tu logika?

Citat
Smeta mi jer se sve svodi na presipanje iz supljeg u prazno.  Proveri ti malo ko je Piso familija i sta su oni radili sa biblijom. To sto citirate bibliju ne predstavlja nikakav dokaz, i svako citiranje je bezmisleno. Drugo ako cete da diskutujete koristite svoje misli a ne necije tudje.

Dobro, ovo si namenio drugom forumašu, no ja sam prilično zagrejan da vidim šta to ima o Bibliji a što ja nisam do sada čuo? Baš me iskreno zanima šta je ta porodica radila sa Biblijom, a što bi bitno uticalo na sam tekst i prenos texta, budući da mi je hobi u slobodno vreme razumevanje Biblije na originalnim jezicima.  Smile

Pozdrav prijatelju!  Smile

Ne, naprotiv, Jehova nas sve poziva da ga proverimo, ispitamo rečima:"Jer ja Jehova ne menjam se..."
"Donesite sve desetke u spreme da bude hrane u mojoj kući, i okušajte me u tom, veli Jehova nad vojskama, hoću li vam otvoriti ustave nebeske i izliti blagoslov na vas da vam bude dosta".
(Malahija 3:6 i 10)

Dakle vidimo da nas Jehova poziva da ispitamo kakav je On Bog!

Pozdrav i svako dobro!

Smile

Pa da li daješ desetke ili ne? Ako ne daješ - nisi veran tekstu kojeg si citirao, a koji jasno i nedvosmisleno ukazuje na davanje desetka. Očito su jevreji, prema Malahiji proroku, zakidali Boga u desecima i prinosima. Čudno - Bog poziva da Ga ispitamo kakav je On. On poziva izrailjski narod da Ga okušaju i ispitaju - ali u blagoslovima koje prate ukoliko se daje desetak. Da li daješ desetak ili ne?  Smile

Ma koliko Biblija bila veličanstvena ipak je ograničena i u njoj nije sve zapisano.

Vraški si u pravu. Smiley U Bibliji nisam našao ništa o svinjskom gripu, npr., ili o koka-koli, ili o narkomaniji, ili o internetu.  Smile

Citat
Šta tek reći o tumačenjima koja su još više ogranićena zbog subjektivnosti tumača. Držati se samo nje znači voditi ograničen razgovor.

Tu si definitivno u pravu, i delim tvoje mišljenje. Međutim, primećujem da ipak nije problem u Bibliji, nego u - tumačima.  Smile Biblija stoji, sa svim svojim izjavama i zapisima, per se, sama po sebi, takva je kakva je. Mi možemo da je razumemo, nekad je to lakše, nekad teže. Mada, u osnovi, bilbijske istine (ako se tako smem izraziti) konzistentne su jedna sa drugom, dosledne su, jer istina ne može biti kontradiktorna. Tumači itekako mogu, budući ograničeni, ali avaj - ovo je komplexna tema za ovako kratak post a ja ne bih da dužim.  Smile

Citat
Ja želim da za trenutak izađemo izvan Bibliskih okvira i da pričam sa tobom, ne sa sistemom verovanja koje si usvojio. Želim da osetim tebe, a ne kolektivnu svest tvoje organizacije.

Dobro, tu si u pravu, slažem se sa tobom (iako si ovo namenio opet nekom drugom forumašu, a ja se izvinjavam što upadam stalno u reč LOL). Mene uglavnom zanimaju sve opcije, otvoren sam za mnoge druge vidike, poglede, zaključke, naravno ukoliko sve to ima nekog smisla i logiku. Ne mogu da verujem u gluposti tek tako. Smiley

Znaci u prevodu biblija nije 100% tacna.

Zavisi kako posmatraš ovaj problem. U kom smislu ili na koji način Biblija nije/jeste 100% tačna?

Citat
Drugo koliko ja razumem vernici bi trebali da slusaju bibliju bezpogovorno.

Možda si samo nešto pogrešno razumeo. Smiley Mislim da vernici trebaju razumeti biblijske principe i primeniti ih u svoj lični, svakodnevni život (a ovo je najteži deo). Toliko textova o licemerstvu, npr., a imaš X vernika koji su takvi. Toliko saveta protiv ovog, onog, a vernici kontradiktorni sa istima. Opet ponavljam - problem nema Biblija, nego ljudi.

Citat
Trece, ne mozete da birate koji jesu a koji nisu delovi biblije, ili je sve ili je nista.

Slažem se.

Citat
Znaci vi sada mozete da odredjujete zavisno od vaseg ubedjenja koji je deo od boga a koji deo nije iako je biblija od boga navodno, iako ni vi ni ti sto su pisali nemate predstavu uopste ko je i sta je vas bog  Smile

Pa pazi, čista opaska da generalizacije nisu baš najbolje rešenje za sve.  Smile Ipak teisti, kako god da veruju i/ili se međusobno razlikuju, mnogo bolje znaju šta veruju od onih koji to samo pretpostavljaju. Elem, svaki deo BIblije je nadahnut. Tako bar piše u samoj Bibliji. Isti princip važi i za spise prvog zaveta i za spise drugog zaveta (ili kako to hrišćani danas vele - Stari i Novi zavet, premda je takva reč (Stari i Novi zavet), koja se odnosila isključivo na spise, "sklepana" par vekova nakon pisanja novozavetnih spisa).

Mnogo spisa je izostavljeno za vreme kanonizacije Biblije,pa stoga ne možemo reći sve ili ništa.

Koji spisi su izostavljeni, ko i kada ih je izostavio, i zašto su oni izostavljeni?

Nema nikakvih sistema verovanja niti kolektivne svesti. Moj životi stav se bazira isključivo na principima Biblije, Božje Reči. To je veoma lako utvrditi, počni da primenjuješ principe iz Biblije i videćeš koliko je život lepši, lakši, radosniji i jednostavniji. Ipak za takvo što potrebno je imati jak motiv!

Pa super, jedva čekam da vidim primenu Malahije koji govori o desecima i prinosima.  Smile

Citat
Šta misliš zašto mi, Jehovini Svedoci, bez obzira na nacionalne, rasne i bilo koje druge razlike, imamo neoborivu veru, moral i vrednosti kojih se držimo i spremni smo da damo i svoj život da bi smo ostali lojalni biblijskim principima i Jehovinom zakonu? Mnogi žele da veruju da je to fanatizam ili vole da taj stav nazivaju ispiranjem mozga, međutim na sceni je nešto sasvim drugo.

Pa sad, ja sam solidno upoznao Js, njihova učenja, bio sam par puta na njihovim skupštinskim sastancima, bio sam i u Betelu, i stvarno mislim da je u pitanju naivno predstavljanje Biblije, a sve pod pokroviteljstvom njihovih vođa iz Bruklina, preko par časopisa koji su "jedini kanal istine," dok na sceni (ili na terenu) vidimo brojne kontradikcije, nedoslednosti, nemoral među vođama, malverzacije i manipulacije, prevođenje Biblije od strane osoba koje nemaju blage veze sa antičkim jezicima, povremena korekcija (čak i veće promene) u verovanjima - i tako dalje. Naravno, ovo nije uvreda (daleko od toga), ovo je samo moj dojam kojeg sam zaključio što posredno, što neposredno, što čitajući o njima, etc.

Usput, izvinjavam se na dužem postu, no ovde nije dozvoljeno pisanje 2 posta zaredom, pa zbog toga ja odužio...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
Citat
Ko kaže da je Bog izlagao, ograničavao, sputavao i pretio Adamu i Evi?
Pa ako nije lagao, onda se moze doci do jos teze i gore "optuzbe".
Naime , moze se reci i da je njegova ljubav tolika da se brinuo da prvi ljudi ne zastrane. Ok. Ali otkud onda njemu osecaji, ili te osecaje ljudi njemu pripisuju ? Uostalom, zasto je postavio drvo u tom vrtu ili zasto je postavio ljude u tom vrtu gde je to drvo ?
Da ne pominjem da su po Bibliji, oni prvi ljudi na Zemlji. Ako vec jesu, tu imamo i incest, u sirenju i mnozenju ljudskog roda. Ako se to pomene, neki pomenu kako u jevrejskim knjigama stoji da je bog stvorio Adama i Evi i ostale narode. Ako je tako, opet je jedna laz. Adam i Eva onda nisu prvi ljudi.
Treci ce reci da je to samo simbolika i predstavljanje na taj nacin. Adam, zemlja ... Eva, majka. Pa ako je simbolika, ko su onda prvi ljudi ? Koga je onda on stvorio i kome je rekao da se razmnozavaju.
Zar nije uvedena kazna za neposlusnost ? Da ce se Adam muciti ,a Eva u bolu radjati ? Zasto sve to ? Jel' to prikaz pada iz duhovnog u materijalni svet ? Moze biti , ok. I iz toga izvuci zabrinutost da se to ne bi desilo, bili su upozoreni da ne jedu plod. Ok i to.
Ali opet cemo se vratiti, na ono, zasto je drvo tamo ? Da izaziva ? Ili mozda iskusenje ? Ako je iskusenje, kako moze biti, ako oni vec nisu imali moc spoznaje? Ako vec nisu imali moc spoznaje, ne samo da bi se svodili na zivotinjski nivo, vec ne bi spoznali sta je iskusenje. Ako ih je vec hteo zastiti, da li im time nije onemogucio jednu od najelementarnijih stvari ? Spoznaju dobra i zla ?
Zasto onda nisu smeli imati takvu spoznaju ? Da ne pomisle kako su u zooloskom vrtu, ili negde gde je neko nesto stvorio samo zbog svoje samoljubivosti ?
Zasto im je "drzao oci zatvorenim", a sada se mnogi vernici bore da ostalima otvore oci ?
Ako je vec stavio svoju sliku na svoju kreaciju, i dodelio bozanske moci, ... zasto ih ogranicava i sputava ? Ako vec ima toliku moc, zasto nije ponistio uticaj ploda vec kaznjava proterivanjem ? Da li je u pitanju kako ne zeli da se mesa, ili postuje pravo na izbor ? Ako i postuje to pravo, zasto ga je zabranio, pa kada je iskorisceno ... kaznio ?
Slicnu, ako ne i istu stvar je uradio i prilikom gradnje vavilonske kule. Opet je jedini razlog ljudsko znanje. Spoznaja. A i njegova spoznaja da ce ljudsko znanje doseci nebesa. I opet kazna, izmesati jezike kako bi im se to otezalo, a da ne pricam o rusenju kule.

Sta sa drugim spisima, koji sire objasnjavaju podosta stvari, i gde nije u skracenom obliku izneseno, kao u Bibliji ? Sta sa spisima gde se kaze da su ljudi stvoreni da budu robovi ? Sta sa spisima gde se kaze da je ljudima oduzeta moc sagledavanja sveta ?

Sta sa time da je proslost vrvela od raznih bogova, a u zadnjih 2000 god nema ni jednog?
Da li je i on, ukapirao da je ljudski rod dosao do znanja i spoznaja, gde ce se mnoge stvari razotkriti ?

I o kojim bogovima uopste pricamo ? Po ko zna koji put cu to pitati. Sa malim "b" ili velikim "B" ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Eva i Adam su uzeti od poslednje kataklizme.
Neke stvari ljudski um ne može da shvati zato što ima ograničenja.
Kod pravoslavaca će biti najteže da se objasni incest.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia Luvmya 520
Eva i Adam su uzeti od poslednje kataklizme.
Neke stvari ljudski um ne može da shvati zato što ima ograničenja.
Kod pravoslavaca će biti najteže da se objasni incest.
Ovo je tema o bibliji, u njoj se ne spominje nikakva kataklizma u vreme nastanka i postojanja Adama i Eve, prvog ljudskog para koji je imao svest.
Ljudski um shvata apsolutno sve sto mu je potrebno da shvati da bi ziveo.
Ti znas sta ce kome biti najteze ?
Opet nesto sto nema veze sa temom/biblijom u kojoj pise da ce svima biti teze nego ikada u istoriji covecanstva, ukljucujuci i one koje ce biti spaseni, Matej 24:21-22 " Jer će biti nevolja velika kakva nije bila od postanja sveta dosad niti će biti; I da se oni dani ne skrate, niko ne bi ostao; ali izbranih radi skratiće se dani oni. "
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Mnogi žele da veruju da je to fanatizam ili vole da taj stav nazivaju ispiranjem mozga, međutim na sceni je nešto sasvim drugo.
A šta je to sasvim drugo a ne fanatizam kada deci zabranjujete da slave svoje rođendane,zabranjujete da imate malo radosti u životu,da vaša deca imaju malo radosti,zabranjujete gledanje televizije i da ne nabrajam.

Pirox gde nabavljaš takve dezinformacije? Zašto ne pitaš nego optužuješ i klevećeš? Ja imam troje dece i svi su odrasle osobe. Dvoje njih su kršteni Jehovini svedoci dok je najstariji (20 godina) još uvek nekršten. Naša deca odlučuju samostalno o tome da li će služiti Jehovi ili ne. Poklone dobijaju tokom cele godine ne moraju da čekaju specijalne datume, naročito ne rođendane. Izlaze i normalno se druže, naravno biraju društvo i uživaju u mladosti i životu onako kako ih savest izgrađena na temelju biblijskih principa vodi.

Dakle mi, Jehovin narod se ne razlikujemo ni u čemu od ostalih ljudi izuzev što živimo po Biblijij, ne činimo ono što Jehova osuđuje i ono što je nekorisno za nas ljude!

Smile

Za Yahida!
Citat
Čekić
Pozdrav svima!  Smile

Istina iz Božje Reči je jednostavna. Danilo 2:28 jednostavno naglašava:"Nego ima Bog na nebu koji otkriva tajne..."

Takođe u Amosu 3:7:"Jer Gospod Jehova ne čini ništa ne otkrivši tajne svoje slugama svojim prorocima".

Isus izjavljuje u Jovanu 17:17 "Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina."

Jehova nikada ne bi učinio svoju Reč nerazumljivom i misterioznom tako da je ljudi ne razumeju, naprotiv pisana je isključivo za nas da nam pomogne da vodimo srećan život i život koji donosi slavu našem Stvoritelju.

Pozdrav i svako dobro!

Smile

Smile Biblija je pisana isključivo za ljude u ono vreme, a ne za nas danas. Smile Jedino što možemo mi danas, jeste da je razumemo u okvirima kada je ona nastala, i da primenimo određene principe. Ne bih da uobražavamo kako je Biblija pisana za nas danas. Pouke, saveti, šta god - mogu važiti i danas, ali Biblija nije pisana u 21 veku, nego toliko vekova unazad (i još više), ljudima koji su tako daleko od naše kulture, našeg načina razmišljanja, jezika, etc. Nisam siguran da je u svemu tako jednostavna, kako kažeš, ali dobro. Smiley

Pozdrav prijatelju! Smile

Ne znam koliko poznaješ Bibliju ali principi Biblije ne važe samo za ljude tog vremena kada je Biblija pisana. Biblija je pisana u razdoblju od 1600 godina, znači obuhvata ogroman period, zatim principi Božje Reči su večni i svaki mudar čovek koji ih primenjuje i živi po principima Biblije, živi najsrećniji, najradosniji i najsvrsishodniji život i danas. Govorim iz ličnog iskustva, iskustva članova moje porodice, rođaka, prijatelja i iskustava više miliona ljudi.

Evo samo jedan od mnogih principa koji je veoma poznat:

1. Voli bližnjeg svoga kao samog sebe!

Jednostavan princip. Kada bi se svvi ljudi držali ovog jednog jedinog principa bio bi apsolutni mir u svetu. Kako?
Ljubav prema bližnjem, ali iskrena ljubav sprečila bi ubistva, kriminal svake vrste, laž, preljubu, razvode, da ne govorim o ratovima, prestižu, sebičnosti i slično. Dakle kad bi čovek iskreno voleo svog bližnjeg kao samog sebe, ne bi drugome činio ono što ne bi želeo sebi!

Smile
« Poslednja izmena: 24. Dec 2009, 16:52:52 od Čekić I »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Greška
« Poslednja izmena: 24. Dec 2009, 16:55:42 od Čekić I »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 282 283 285 286 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 14:23:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.13 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.