Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 19:57:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Šta mislite?
Biblija je istina,sve u njoj je tačno.
Samo delimično je tačna
Ne znam
Pola od toga što piše je laž
Biblija i jevandjelja su osmišljena radi kontrole i manipulisanja čovečanstvom.
Neutralan/na
Idi dole
Stranice:
1 ... 281 282 284 285 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija,istina ili laž?  (Pročitano 541098 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Pozdrav svima! Smile

Istina iz Božje Reči je jednostavna. Danilo 2:28 jednostavno naglašava:"Nego ima Bog na nebu koji otkriva tajne..."

Takođe u Amosu 3:7:"Jer Gospod Jehova ne čini ništa ne otkrivši tajne svoje slugama svojim prorocima".

Isus izjavljuje u Jovanu 17:17 "Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina."

Jehova nikada ne bi učinio svoju Reč nerazumljivom i misterioznom tako da je ljudi ne razumeju, naprotiv pisana je isključivo za nas da nam pomogne da vodimo srećan život i život koji donosi slavu našem Stvoritelju.

Pozdrav i svako dobro!

Smile
Smile Smile
 Da li bi se "Jehova" ljutio kad bi s vremena na vreme preispitivao uverenja? Smile

Pozdrav prijatelju!  Smile

Ne, naprotiv, Jehova nas sve poziva da ga proverimo, ispitamo rečima:"Jer ja Jehova ne menjam se..."
"Donesite sve desetke u spreme da bude hrane u mojoj kući, i okušajte me u tom, veli Jehova nad vojskama, hoću li vam otvoriti ustave nebeske i izliti blagoslov na vas da vam bude dosta".
(Malahija 3:6 i 10)

Dakle vidimo da nas Jehova poziva da ispitamo kakav je On Bog!

Pozdrav i svako dobro!

Smile
« Poslednja izmena: 19. Dec 2009, 16:07:45 od Čekić I »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Ćekić, izgleda da se "Jehova" menja. Ranije je bio konzervativan. Palio je i potapao neposlušne. Danas su liberalni principi koji se propagiraju izgleda uticali i na Njega da postane tolerantiji. Tumačenje Boga se menjalo u zavisnosti od epohe odnosno stanja svesti ljudi. Možda nekad naša svest naraste do nivoa kada će biti u mogućnosti spoznati Boga do tada ne trebamo je staviti u granicama mišljenja od pre par hiljada godina. Pisci Biblije i da su vođeni od Boga, bili su ograničeni duhom vremena u kome su živeli. To se najbolje vidi u razlici između Starozavetnog i Novozavetnog Boga. Ako svoje poglede zasnivamo na njihovim tumačenjima samo usporavamo razvoj svesti. Oslobodi se, Bogu ne trebaju robovi, podanici i svedoci. I ne postoji samo jedna staza koja vodi spoznaji, njih je mnogo. Zar misliš da bi te Bog ostavio bez mogućnosti za spasenje ako zbog vremena i mesta rođenja nisi mogao znati za Bibliju. To bi bilo okrutno i nepravedno. A da li je Bog takav?  
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Ćekić, izgleda da se "Jehova" menja. Ranije je bio konzervativan. Palio je i potapao neposlušne. Danas su liberalni principi koji se propagiraju izgleda uticali i na Njega da postane tolerantiji. Tumačenje Boga se menjalo u zavisnosti od epohe odnosno stanja svesti ljudi. Možda nekad naša svest naraste do nivoa kada će biti u mogućnosti spoznati Boga do tada ne trebamo je staviti u granicama mišljenja od pre par hiljada godina. Pisci Biblije i da su vođeni od Boga, bili su ograničeni duhom vremena u kome su živeli. To se najbolje vidi u razlici između Starozavetnog i Novozavetnog Boga. Ako svoje poglede zasnivamo na njihovim tumačenjima samo usporavamo razvoj svesti. Oslobodi se, Bogu ne trebaju robovi, podanici i svedoci. I ne postoji samo jedna staza koja vodi spoznaji, njih je mnogo. Zar misliš da bi te Bog ostavio bez mogućnosti za spasenje ako zbog vremena i mesta rođenja nisi mogao znati za Bibliju. To bi bilo okrutno i nepravedno. A da li je Bog takav?   

Pozdrav Crni!  Smile

Bio bih ti zahvalan kad bi svoje izjave potvrdio stavcima iz Biblije jer u protivnom sve što izjavimo je naše lično mišljenje što je, u većini slučajeva, u osnovi pogrešno!

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Ma koliko Biblija bila veličanstvena ipak je ograničena i u njoj nije sve zapisano. Šta tek reći o tumačenjima koja su još više ogranićena zbog subjektivnosti tumača. Držati se samo nje znači voditi ograničen razgovor. Ja želim da za trenutak izađemo izvan Bibliskih okvira i da pričam sa tobom, ne sa sistemom verovanja koje si usvojio. Želim da osetim tebe, a ne kolektivnu svest tvoje organizacije.
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Čekić I
Pisci Biblije su imali ubeđenje da je Bog okrutan i nemilosrdan a ne zato što im to Bog diktirao,već su tako zamišljali Boga jer Boga nisu poznavali.Zato takvi tekstovi nikako ne mogu biti od Boga.Ko poznaje Boga,neće pisati osobine sasvim suprotne ljubavi.I takve Božje osobine prihvata samo onaj ko ne poznaje Boga ni Božju istinu.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pozdrav svima! Smile

Istina iz Božje Reči je jednostavna. Danilo 2:28 jednostavno naglašava:"Nego ima Bog na nebu koji otkriva tajne..."

Takođe u Amosu 3:7:"Jer Gospod Jehova ne čini ništa ne otkrivši tajne svoje slugama svojim prorocima".

Isus izjavljuje u Jovanu 17:17 "Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina."

Jehova nikada ne bi učinio svoju Reč nerazumljivom i misterioznom tako da je ljudi ne razumeju, naprotiv pisana je isključivo za nas da nam pomogne da vodimo srećan život i život koji donosi slavu našem Stvoritelju.

Pozdrav i svako dobro!

Smile

Citat
Jel bi ti mogao da prestanes da ostavljas ovakve postove, remete rad ove teme majku mu
Hvala

Pozdrav Gavrane! Smile

Reci mi šta ti smeta Biblija ili nešto drugo. Ne želim da iritiram ljude.

Smile

Citat
Smeta mi jer se sve svodi na presipanje iz supljeg u prazno. Proveri ti malo ko je Piso familija i sta su oni radili sa biblijom. To sto citirate bibliju ne predstavlja nikakav dokaz, i svako citiranje je bezmisleno. Drugo ako cete da diskutujete koristite svoje misli a ne necije tudje.

Dakle smeta ti Biblija i citati iz Biblije ako sam dobro razumeo, zar ne?

Smeta mi presipanje iz supljeg u prazno.  JKontas li ti da si smorio?
Čekić I
Pisci Biblije su imali ubeđenje da je Bog okrutan i nemilosrdan a ne zato što im to Bog diktirao,već su tako zamišljali Boga jer Boga nisu poznavali.Zato takvi tekstovi nikako ne mogu biti od Boga.Ko poznaje Boga,neće pisati osobine sasvim suprotne ljubavi.I takve Božje osobine prihvata samo onaj ko ne poznaje Boga ni Božju istinu.
Znaci u prevodu biblija nije 100% tacna.
Drugo koliko ja razumem vernici bi trebali da slusaju bibliju bezpogovorno.
Trece, ne mozete da birate koji jesu a koji nisu delovi biblije, ili je sve ili je nista.
Znaci vi sada mozete da odredjujete zavisno od vaseg ubedjenja koji je deo od boga a koji deo nije iako je biblija od boga navodno, iako ni vi ni ti sto su pisali nemate predstavu uopste ko je i sta je vas bog  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Znaci u prevodu biblija nije 100% tacna.
Nije sa prevodom problem,već sa piscima.

Citat
Drugo koliko ja razumem vernici bi trebali da slusaju bibliju bezpogovorno.
Po meni vernicima bi Biblija trebala da bude putokaz,a ne put.Jedini put je Isus i Njegovo Jevanđelje.

Citat
Trece, ne mozete da birate koji jesu a koji nisu delovi biblije, ili je sve ili je nista.
Mnogo spisa je izostavljeno za vreme kanonizacije Biblije,pa stoga ne možemo reći sve ili ništa.
Citat
Znaci vi sada mozete da odredjujete zavisno od vaseg ubedjenja koji je deo od boga a koji deo nije iako je biblija od boga navodno, iako ni vi ni ti sto su pisali nemate predstavu uopste ko je i sta je vas bog
Ovde nema mi.Ovde sam samo ja.Moje ubeđenje da neki tekstovi ne mogu biti u kontradiktornosti,što je i logično.Ili ne poznajemo Boga pa slepo prihvatamo sve što nam se servira bez razmišljanja,ili poznajemo Boga i jasno razlikujemo šta je od Boga i šta je protiv.Ako neko napiše nešto nadahnut verom u religiji kojoj pripada,to još ne znači da je tekst bezuslovno od Boga.
A šta je i ko je Bog svaki pojedinac doživljava individualno u zavisnosti od njegovog stanja duhovne svesti.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Čekić ne ostavljaš utisak koreknog sagovornika. Siguran sam da imaš dobre namere, ali nije u redu što odbijaš diskusiju izvan onoga što smatraš istinitim, posebno što mi diskutujemo sa tobom o nečemu što ne prihvatamo. Ako mi to radimo red je da i ti postupiš isto. Čak odbijaš da pogledaš izvore koje ne priznaješ npr. situacija kad sam uporedio dokazivanje Biblije i Kurana, sam si tražio da to pokažem kako neki tu knigu dokazuju kroz nauku, kad sam ostavio link nisi želeo pogledat a kamoli komentarisati. Šta očekuješ da prihvatimo podređenu ulogu u diskusiji. Ne druže, nećemo tako, ako nekog saslušamo time ga ispoštujemo i uvažimo njegovo uverenje, očekujemo isto. Ako nastaviš da određuješ pravila, tipa diskutujem samo u okvru Biblije, i neću da gledam izvore koje ne priznajem, mislim da ćeš uskoro izgubiti sagovornike. Ovde imamo pripadnike raznih verskih skupina i niko se tako ne ponaša.
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia 6220
Nekad su ljudi trazili elektricitet u trenju pojedinih materijala, zato sto je to bio vid manifestovanja elektricnog polja koji je bio lako uocljiv. E sad, pametni ljudi pokusavaju da nacine napredak, dok se glupi uhvate onog najociglednijeg i ni makac dalje. Kao sto je i pisana rec, samo nivo u razvoju komunikacije i skladiscenja informacija, tako je i biblija korak ka spoznaji viseg nivoa postojanja.  Tako da, niti je biblija apsolutna istina(narocito stari zavet  Smile), niti ce neko u njoj naci Boga. Ali je korisno za dusu da spozna sta je Duh Sveti ucinio za coveka i kako se on zasluzuje.
« Poslednja izmena: 19. Dec 2009, 21:55:40 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Ma koliko Biblija bila veličanstvena ipak je ograničena i u njoj nije sve zapisano. Šta tek reći o tumačenjima koja su još više ogranićena zbog subjektivnosti tumača. Držati se samo nje znači voditi ograničen razgovor. Ja želim da za trenutak izađemo izvan Bibliskih okvira i da pričam sa tobom, ne sa sistemom verovanja koje si usvojio. Želim da osetim tebe, a ne kolektivnu svest tvoje organizacije.

Pozdrav Crni!

Nema nikakvih sistema verovanja niti kolektivne svesti. Moj životi stav se bazira isključivo na principima Biblije, Božje Reči. To je veoma lako utvrditi, počni da primenjuješ principe iz Biblije i videćeš koliko je život lepši, lakši, radosniji i jednostavniji. Ipak za takvo što potrebno je imati jak motiv!

Šta misliš zašto mi, Jehovini Svedoci, bez obzira na nacionalne, rasne i bilo koje druge razlike, imamo neoborivu veru, moral i vrednosti kojih se držimo i spremni smo da damo i svoj život da bi smo ostali lojalni biblijskim principima i Jehovinom zakonu? Mnogi žele da veruju da je to fanatizam ili vole da taj stav nazivaju ispiranjem mozga, međutim na sceni je nešto sasvim drugo.

Ne znam da li si imao prilike da stvarno proučavaš Bibliju ali ako nisi, probaj pa ćeš se uveriti!

Pozdrav i svako dobro!

Smile

Citat
Makros Crni

Čekić ne ostavljaš utisak koreknog sagovornika. Siguran sam da imaš dobre namere, ali nije u redu što odbijaš diskusiju izvan onoga što smatraš istinitim, posebno što mi diskutujemo sa tobom o nečemu što ne prihvatamo. Ako mi to radimo red je da i ti postupiš isto. Čak odbijaš da pogledaš izvore koje ne priznaješ npr. situacija kad sam uporedio dokazivanje Biblije i Kurana, sam si tražio da to pokažem kako neki tu knigu dokazuju kroz nauku, kad sam ostavio link nisi želeo pogledat a kamoli komentarisati. Šta očekuješ da prihvatimo podređenu ulogu u diskusiji. Ne druže, nećemo tako, ako nekog saslušamo time ga ispoštujemo i uvažimo njegovo uverenje, očekujemo isto. Ako nastaviš da određuješ pravila, tipa diskutujem samo u okvru Biblije, i neću da gledam izvore koje ne priznajem, mislim da ćeš uskoro izgubiti sagovornike. Ovde imamo pripadnike raznih verskih skupina i niko se tako ne ponaša.

Već sam ti odgovorio da je Kuran mnogo mlađe delo od Biblije (ako se ne varam pojavio se u 7. veku NE), sadrži celu knjigu Isaije što je prepis iz Biblije i rekao bih na 1. mestu zato što Kuran podstiče na "sveti rat", dakle rat i krvoproliće među ljudima. Znači ako bi Kuran zaista bio božje delo onda za mržnju u takvom jednom delu nema mesta. Na drugoj strani Biblija ima direktnu podršku autora Biblije, Jehove!

Maksimalno se trudim da odgovaram na sva pitanja. Naravno da želim diskusiju ali na realnim i korektnim osnovama, ne želim da se ponavljam i gubim dragoceno vreme. Ako sam odgovorio na pitanje i priložio argumente a ti argumenti nisu dovoljno dobri za onoga ko ih čita i boljih i razumnijih nemam, logično je da takvu diskusiju ne mogu da nastavim. Ne zato što nisam korektan već zato što bolje odgovore nemam!

Smile
« Poslednja izmena: 21. Dec 2009, 18:44:14 od Čekić I »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 281 282 284 285 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 19:57:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.