Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 01:09:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Šta mislite?
Biblija je istina,sve u njoj je tačno.
Samo delimično je tačna
Ne znam
Pola od toga što piše je laž
Biblija i jevandjelja su osmišljena radi kontrole i manipulisanja čovečanstvom.
Neutralan/na
Idi dole
Stranice:
1 ... 243 244 246 247 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija,istina ili laž?  (Pročitano 540779 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Magic Master
Остављаш утисак да одлично познајеш Стари Савјет. Међутим, Нови Завјет доноси нешто "ново", а ти га и даље тумачиш по старом калупу. То неминовно доводи до конфузија и рупа у твом учењеу, које објашњаваш као "лажи уметнуте у писмо". Овога нису поштеђена чак ни Јеванђења. Но свеједно мислим да доста можеш објаснити људима ослњајући се искључиво на старији дио писма.

Zanima me kako si stekao utisak da Novi zavet donosi nesto novo ?
Isus je ponovio Zakon i Proroke, njegove "dve zapovesti ljubavi" su identicne sa deset zapovesti Starog Zaveta,
posto "voleti Boga, bliznjeg i sebe" je isto sto i ne raditi ono sto su Starozavetne zapovesti rekle da se ne radi
ako je nekom stalo do zivota.
Sa druge strane Farisej Pavle koji je uz pomoc Petra udario temelje "hriscanstva" nije doneo nista novo
posto je zadrzao sve Farisejske neistine o "zivotu posle smrti" i "vaskrsenju grobova".
Ja nemam nikakvo "ucenje", ja samo govorim ono sto jeste, a to nemoze da se nauci, nego se ili zna ili ne zna.
Uce se samo teorije, verovanja.
Ako ti kazem " Masteru, eno drveta !" , ti nisi od mene nista naucio, nego i sam znas da je to drvo.

Apsolutno si u pravu da ni kanonska Jevandjelja nisu postedjena fabrikovanih lazi Fariseja Pavla i da coveku
koji ima mogucnost shvatanja istine koja se nalazi u metaforama Starog Zaveta Novi nije potreban.
Isusova parabolicna retorika je i prorecena kao nesto sto ce jos vise sakriti tajne Starog Zaveta.
Prevod koji mi imamo na srpskom ne odgovara onome sto je Psalm 78:2-3 rekao
" Otvaram za priču usta svoja, kazaću stare pripovetke.
Šta slušasmo i doznasmo, i što nam kazivaše oci naši, "

sto nema nikakve veze sa onim sto je prevedeno na engleski
"  I will open my mouth in parables,
       I will utter hidden things, things from of old-

what we have heard and known,
       what our fathers have told us. "

"To utter hidden things" znaci sakriti tajne do najviseg moguceg nivoa. To je bilo objasnjenje kako ce Isus govoriti, apsolutno sve sto je on rekao je parabola.
Cak i kada Isus kaze " Ja sam. " jako je bitno shvatiti da li on govori o njemu kao coveku ili o njemu kao
Duhu Bozijem cije je On bio otelotvorenje.

Ukoliko te zanima koliko je providna fabrikacija dogadjaja posle Isusovog vaskrsenja, koja kulminira
apsolutnom neistiniom o nekakvom "samolansiranju" Mesije u atmosferu, mogu ti je objasniti.

eyepheelYU

Kako ti sada mozes da znas dali neko govri istinu, ljudi su skloni preuvelicavanju licnih desavanja, tako da ti ne znas dali neko govori istinu u tome je poenta.
Govorim o shvatanju da li neko govori u okviru realnosti, ili govori jezikom naucne fantastike, necega sto se u realnosti nije desilo.
Ako neko preuvelicava licna desavanja, ti mozes da pretpostavis da on govori istinu, dok se ne uveris da je lagao, a kada se uveris da je jednom lagao, onda samo tvoja naivnost moze da te natera da ti bilo sta
sto ta osoba kaze pretpostavis da je istina.
Recimo koliko puta neko treba da pretpostavi da Mladjan Dinkic govori istinu, kada je slagao skoro sve sto je rekao ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50202
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
@eyepheelYU

Ја би те поставио на богословски факултет да предајеш Стари Завјет... и то би било то.. Поздрав за тебе.  Smile Smile
« Poslednja izmena: 14. Okt 2009, 19:26:48 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 397
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
@eyepheelYU

Ја би те поставио на богословски факултет да предајеш Стари Завјет... и то би било то.. Поздрав за тебе.  Smile Smile

Smile ja ne bih jer stvari koje prica nisu tacne...

isus pa apostoli su mnogo toga donjeli...neke stvari su preformulisane kao sto kazes ali opet..su na najbolji nacin i primjerima pokazali kolika je ljubav bozija
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50202
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy S24
@eyepheelYU

isus pa apostoli su mnogo toga donjeli...neke stvari su preformulisane kao sto kazes ali opet..su na najbolji nacin i primjerima pokazali kolika je ljubav bozija

Све што је рекао у вези старог завјета је углавном тачно. Што се новог тиче, наравно да га не бих поставио ни ја...  Smile
« Poslednja izmena: 16. Okt 2009, 17:00:43 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Serdar_Scepan

Ne pricam ja nista, ja pricam sta Biblija kaze. Isus je rekao da se nista iz starog Zaveta ne menja, on je samo doneo drugacije objasnjenje ( dato u parabolama ) za isto sto je Stari Zavet govorio, i Zakon (zapovesti)
i Proroci ( prorocanstva ) su netaknuti.
Matej 5:17-18 " Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.  Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši. "
U Starom Zavetu je sve receno, ukljucujuci epizodu sa Isusom, Bozijim Jagnjetom.
Farisej Savle/Pavle je doneo Farisejski judaizam u svojim poslanicama, i neki apostoli (Isusovi ucenici) su to prihvatili.
Ljubav Bozija je rezervisana samo za one koji se nalaze u "Knjizi zivota", oni koji nece umreti, Bog nema ljubav
za one koje ce da ubije i one koje je vec ubio, posto ljubav postoji samo u zivotu, Bog je samo Bog zivih.

Zakon i Proroci su istina, poslanice Fariseja koje je Isus nazvao "Deca Djavola,Oca lazi" su lazi.
Jovan 8:42-47
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 119
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
Citat: eyepheelYU link=topic=262206.  msg7643084#msg7643084 date=1255538195
Citat: Magic Master
Остављаш утисак да одлично познајеш Стари Савјет.   Међутим, Нови Завјет доноси нешто "ново", а ти га и даље тумачиш по старом калупу.   То неминовно доводи до конфузија и рупа у твом учењеу, које објашњаваш као "лажи уметнуте у писмо".   Овога нису поштеђена чак ни Јеванђења.   Но свеједно мислим да доста можеш објаснити људима ослњајући се искључиво на старији дио писма.   

Zanima me kako si stekao utisak da Novi zavet donosi nesto novo ?
Isus je ponovio Zakon i Proroke, njegove "dve zapovesti ljubavi" su identicne sa deset zapovesti Starog Zaveta,
posto "voleti Boga, bliznjeg i sebe" je isto sto i ne raditi ono sto su Starozavetne zapovesti rekle da se ne radi
ako je nekom stalo do zivota.  
Sa druge strane Farisej Pavle koji je uz pomoc Petra udario temelje "hriscanstva" nije doneo nista novo
posto je zadrzao sve Farisejske neistine o "zivotu posle smrti" i "vaskrsenju grobova".  
Ja nemam nikakvo "ucenje", ja samo govorim ono sto jeste, a to nemoze da se nauci, nego se ili zna ili ne zna.  
Uce se samo teorije, verovanja.  
Ako ti kazem " Masteru, eno drveta !" , ti nisi od mene nista naucio, nego i sam znas da je to drvo.  

Apsolutno si u pravu da ni kanonska Jevandjelja nisu postedjena fabrikovanih lazi Fariseja Pavla i da coveku
koji ima mogucnost shvatanja istine koja se nalazi u metaforama Starog Zaveta Novi nije potreban.  
Isusova parabolicna retorika je i prorecena kao nesto sto ce jos vise sakriti tajne Starog Zaveta.  
Prevod koji mi imamo na srpskom ne odgovara onome sto je Psalm 78:2-3 rekao
" Otvaram za priču usta svoja, kazaću stare pripovetke.  
Šta slušasmo i doznasmo, i što nam kazivaše oci naši, "

sto nema nikakve veze sa onim sto je prevedeno na engleski
"  I will open my mouth in parables,
       I will utter hidden things, things from of old-

what we have heard and known,
       what our fathers have told us.   "

"To utter hidden things" znaci sakriti tajne do najviseg moguceg nivoa.   To je bilo objasnjenje kako ce Isus govoriti, apsolutno sve sto je on rekao je parabola.  
Cak i kada Isus kaze " Ja sam.   " jako je bitno shvatiti da li on govori o njemu kao coveku ili o njemu kao
Duhu Bozijem cije je On bio otelotvorenje.  

Ukoliko te zanima koliko je providna fabrikacija dogadjaja posle Isusovog vaskrsenja, koja kulminira
apsolutnom neistiniom o nekakvom "samolansiranju" Mesije u atmosferu, mogu ti je objasniti.  

Citat: thug_life link=topic=262206.  msg7642986#msg7642986 date=1255535987
eyepheelYU

Kako ti sada mozes da znas dali neko govri istinu, ljudi su skloni preuvelicavanju licnih desavanja, tako da ti ne znas dali neko govori istinu u tome je poenta.  
Govorim o shvatanju da li neko govori u okviru realnosti, ili govori jezikom naucne fantastike, necega sto se u realnosti nije desilo.  
Ako neko preuvelicava licna desavanja, ti mozes da pretpostavis da on govori istinu, dok se ne uveris da je lagao, a kada se uveris da je jednom lagao, onda samo tvoja naivnost moze da te natera da ti bilo sta
sto ta osoba kaze pretpostavis da je istina.  
Recimo koliko puta neko treba da pretpostavi da Mladjan Dinkic govori istinu, kada je slagao skoro sve sto je rekao ?

"To utter hidden things" znaci: glasno objaviti skrivene stvari
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: ddejanbg
"To utter hidden things" znaci: glasno objaviti skrivene stvari
utter - carried to the utmost point or highest degree : absolute, total <utter darkness> <utter strangers>

To utter hidden things znaci da sakrije istinu do nemogucnosti spoznaje, tako je i objasnio svojim ucenicima, da samo odabrani mogu znati istinu, Matej 13:10-12 " I pristupivši učenici rekoše Mu: Zašto im govoriš u pričama?
A On odgovarajući reče im: Vama je dano da znate tajne carstva nebeskog, a njima nije dano.
Jer ko ima, daće mu se, i preteći će mu; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima. "

" zasto govoris u pricama ? " , da je dosao "da objavi skrivene stvari" ne bi govorio 'u pricama' nego bi govorio prostim jezikom, posto su one vec skrivene metaforama.
Engleski je prilicno komplikovan.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 119
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
Citat: ddejanbg
"To utter hidden things" znaci&#58; glasno objaviti skrivene stvari
utter - carried to the utmost point or highest degree : absolute, total <utter darkness> <utter strangers>

To utter hidden things znaci da sakrije istinu do nemogucnosti spoznaje, tako je i objasnio svojim ucenicima, da samo odabrani mogu znati istinu, Matej 13:10-12 " I pristupivši učenici rekoše Mu: Zašto im govoriš u pričama?
A On odgovarajući reče im: Vama je dano da znate tajne carstva nebeskog, a njima nije dano.
Jer ko ima, daće mu se, i preteći će mu; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima. "

" zasto govoris u pricama ? " , da je dosao "da objavi skrivene stvari" ne bi govorio 'u pricama' nego bi govorio prostim jezikom, posto su one vec skrivene metaforama.
Engleski je prilicno komplikovan.

Potpuno se slazem. Engleski je vrlo komplikovan. Na primer, ako kazes "I will utter xxx" onda je "utter" glagol, a ne pridev, kao sto se tebi cini i ne smes da gledas u recniku znacenja prideva (koja si odlicno naveo), nego glagola, a to je: 1. izrziti recima, 2. oglasiti se (ispustiti glas, ne mora da bude rec), 3. pustiti u promet (npr. utter counterfeit currency - pustiti u promet falsifikovane pare)

-----------------------------------------------------------

Poruka #2448 danas u 11:55:21

Izvinite, nisam nasao u spisku da li postoji neki forum o uporednim religijama. Da li bi neko mogao da mi odgovori?

« Poslednja izmena: 17. Okt 2009, 13:42:57 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Sony xperia
Ne, forum kao forum, neki drugi u okviru Burek foruma, ... koji se bavi ovim pitanjima, stvarima, ... sem ovog ne postoji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 119
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
Hvala!
P.S. Da li bi mogli u anketi da izmenite "neznam" u "ne znam". Ne bih zeleo da neko kaze da oni koji raspravljaju o svetom pismu nisu pismeni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 243 244 246 247 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 01:09:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.