Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Без посла остаје 100.000 чиновника  (Pročitano 10621 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung Galaxy S2
Administracija može skoro potpuno da se automatizuje. Treba samo sve dokumente svesti na jedan jedini: lična karta. To bi dovelo da značajnog smanjena broja administrativaca. Sledeći korak je izbaciti sve muškarce koji mogu volu rep da iščupaju iz administracije. Treba ostaviti samohrane roditelje, invalide, nepokretne, gluvoneme i slično. Automatizovan sistem će raditi čak i kada su oni na bolovanju.

Sada će razni teoretičari zavere da grakću na tu ideju o čipovanim ličnim kartama. Imajući u vidu da bi to skratilo administraciju za bar 60%, znamo zašto grakču.

у потпуности се слажем Smile
али да додам...стрељати и све стручњаке мушког пола у ит сектору и на њихова места довести жене,инвалиде,самохране родитеље...надам се да се слажеш?

Otpustiti, ne streljati. Ipak rad kod privatnika je veći izazov  Smile. Tako da se delimično slažem.

Naravno treba poodpuštati i ove sa fiktivnih radnih mesta po opštinskim upravama. Može volu rep da iščupa, nema škole.  a glumi nekog "službenika" ili "obezbeđenje". Ne sećam se da je za vreme SFRJ i komunista toliko bilo zaposlenih u tim opštinskim upravama.
« Poslednja izmena: 02. Jul 2012, 14:39:50 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung XYZ1004
Citat
али ће нам драти ко стоку.

Sto kao? Mi jesmo stoka! Narod koji dodje u ovakvu poziciju je kompletna stoka!!! (tu mislim i na mene...bas sam se juce uhvatio u situacji da se ponasam kao stoka, samo zato sto je to u ovoj drzavi drustveno prihvatljivo ponasanje!)....cak bi reko divljac, jer stoka je ipak pitoma zivotinja  Smile

Skoro 700.000 ljudi radi za drzavu....alo breeeeee. I posle su krivi politicari, i oni su govna a mi smo kao fini, dobri, plemeniti, nego eto, dosli zli politicari da nas upropaste!
Nisu oni pali sa marsa nego su dosli iz naroda...istog tog naroda koji nema nikakav problem da upadne na posao preko veze, da nista ne radi na polsu i da ocekuje platu za to, da cak strajku i buni se jer mu je malo para koje dobija da ne radi nista, da ocekuje da pola drzave radi za njega koji ce da mrsi muda i ceka platu za nikakav rad (koji je naravno uvek povezan sa korupcijom)

Tako da ne treba odpustiti, treba streljati 100.000 ljudi, da bi ostalih 7 miliona i ova drzava mogla da prezivi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung Galaxy S2
Citat
али ће нам драти ко стоку.

Sto kao? Mi jesmo stoka! Narod koji dodje u ovakvu poziciju je kompletna stoka!!! (tu mislim i na mene...bas sam se juce uhvatio u situacji da se ponasam kao stoka, samo zato sto je to u ovoj drzavi drustveno prihvatljivo ponasanje!)....cak bi reko divljac, jer stoka je ipak pitoma zivotinja  Smile

Skoro 700.000 ljudi radi za drzavu....alo breeeeee. I posle su krivi politicari, i oni su govna a mi smo kao fini, dobri, plemeniti, nego eto, dosli zli politicari da nas upropaste!
Nisu oni pali sa marsa nego su dosli iz naroda...istog tog naroda koji nema nikakav problem da upadne na posao preko veze, da nista ne radi na polsu i da ocekuje platu za to, da cak strajku i buni se jer mu je malo para koje dobija da ne radi nista, da ocekuje da pola drzave radi za njega koji ce da mrsi muda i ceka platu za nikakav rad (koji je naravno uvek povezan sa korupcijom)

Tako da ne treba odpustiti, treba streljati 100.000 ljudi, da bi ostalih 7 miliona i ova drzava mogla da prezivi!

Oće narod nobles da bude. Ne znam da li si primetio, ali ti ljudi su počeli već i da se gade ljudi koji rade nešto. Imao sam priliku da vidim kakve sažaljive face prave kada čuju da neko radi u privatnoj firmi ili da radi nešto
uopšte.  Smile
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
LG Nexus 5
Cudno kako niko nije spomenuo vojsku. Ima ih 36 000, sto je mnogo. Treba to sve ukinuti, ionako policija obezbedjuje granicu.

Treba ostaviti samohrane roditelje, invalide, nepokretne, gluvoneme i slično. Automatizovan sistem će raditi čak i kada su oni na bolovanju.

Da li si se ikada pitao zasto privatnici izbegavaju da zaposle gore nabrojane?

Nemoguce je potpuno automatizovati stvari o kojima ti govoris. Bas zbog koriscenja "muskarcina" koji mogu volu rep da isupaju u svrhe postonosa, kurira, istovarivaca paketa, imamo sluzbenice na salterima koje sem entera na tipkovnici ne znaju nista drugo da pritisnu ali zato znaju kompletnu glumacku postavu sulejmana velicanstvenog.

U administraciji treba zaposliti pre svega sposobne ljude, kojima nece "padati sistem" svakih 15 minuta. Sledeca ilustracija je inace "pad sistema" prilikom vadjenja licnih dokumenata:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Prf.. otkrili nasi to odavno..
Eto, u Nemanjinoj pada na 15 minuta...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Ja već dadoh predlog na jednoj temi.

Oni koji imaju do 30 000 plate, ostaju.

Oni koji imaju 30 000 - 60000 dole 15 posto
Od 60000 - 100000 dole 25 posto
preko 100 000 plate dole 35 posto
preko 200 000 plata dole 50 posto .....

Eto ogromne uštede.

Ko smatra da je u tom slučaju loše plaćen, neka da otkaz, i neka potraži bolje plaćen posao u privatnom sektoru.

Prosto kao pasulj.

I samo da se dopunim, sestra mi danas dade ideju ....

ovi koji preostanu, da rade po smenama ... citiram "svaki put kada treba nešto da vadim, moram da molim na poslu da me zamene, da menjam smenu, da uzimam slobodan, jer "rad sa strankama" traje od 09:00-13:00 .. ne brate, neka rade i oni prva od 7 do 15, druga od 12 do 20.00, taman od 12-15 kad preklapaju, imaju vremena da sve srede, i da i onaj ko radi do 3, i onaj do 5 popodne može da ide da završi posao kad završi svoje radno vremee!"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Ja već dadoh predlog na jednoj temi.

Oni koji imaju do 30 000 plate, ostaju.

Oni koji imaju 30 000 - 60000 dole 15 posto
Od 60000 - 100000 dole 25 posto
preko 100 000 plate dole 35 posto
preko 200 000 plata dole 50 posto .....

Eto ogromne uštede.

Ko smatra da je u tom slučaju loše plaćen, neka da otkaz, i neka potraži bolje plaćen posao u privatnom sektoru.

Prosto kao pasulj.
I sta dobijas time? Dva meseca bonusa, posle toga bi bilo gore nego ikad (nesto kao efekat jo jo kod ljudi sa problemom viska kilograma)....mislim da sam ti na prethodnoj temi pokusaoda pojasnim zabludu oko zagovaranja "stednje".

Oni mogu da rade sta hoce, bukvalno, da stede, otpustaju, zaposljavaju, trose, zaduzuju se...dug raste i raste : )) Ne samo kod nas, u Srbiji, vec svuda u svetu.

Ponovicu, nije mi problem: greska je sistemska! Sistem je zasnovan na pokeru! Ali, ove stvari tesko kapiraju i ekonomisti, zato sto ih kroz skolovanje zaglupljuju, a o ljudima kojima ekonomija nije profesija, da ne govorim....

Sistem (na globalnom nivou) proizvodi radna mesta, a ne dobra koja na duze staze pomazu coveku, deci, unucima. To je jos jedna od slepih ulica sistema! Ova cinjenica je samo dodatni pokazatelj da sve mora puci
« Poslednja izmena: 02. Jul 2012, 18:26:20 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
LG Nexus 5
Ponovicu, nije mi problem: greska je sistemska! Sistem je zasnovan na pokeru! Ali, ove stvari tesko kapiraju i ekonomisti, zato sto ih kroz skolovanje zaglupljuju, a o ljudima kojima ekonomija nije profesija, da ne govorim....

I dalje mi je nejasno sta ti pokusavas da kazes? Po tvojoj prici je najbolje vratiti se u stari vek pa menjati kilo kursaka za kilo boranije, jer samo je to ok trgovina i samo tako trgovci mogu da opstanu?

Ako nije tajna, koje si ti ekonomske nauke izucavao ako su danasnji ekonomisti zaglupljeni skolovanjem?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 14.0
sve je to kozmetika.
ko kad netakolepa zena (da ne kazem ruzna) stavi sminku. onda postane nakaradna. takva je sad srpska ekonomija.
ostalo je samo pitanje da li EPS ide rujama ili kinezcicima i koliko puta ce nam podici cenu struje... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.