Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 214
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Beograd na vodi vredan osam milijardi evra!  (Pročitano 175521 puta)
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Nokia 6300
Чим е-новине и курир воде заједничку борбу за "Београд на води", зна се колико је сати  Smile

Projekat „Beograd na vodi“ iznervirao Vučićeve protivnike
Čemu žurba, vekovi su pred nama

Ono što bi u svakoj zemlji bila dramatično dobra vest – da je inostrani investitor spreman da u Srbiju uloži preko tri milijarde dolara, ovde se, po običaju, pretvara u sitnosopstveničku borbu za lične interese onih tajkuna koji su umislili da je glavni grad njihovo privatno vlasništvo. Gotovo identične kritike Dragana Đilasa, Milana Beka, Tadićevih obožavalaca sa peščanih sajtova, te ortodoksnih fašista s krajnje desnice – najnoviji su dokaz bizarne koalicije kojoj se ništa ne dopada: ni kad započnu pregovori sa EU, ni kad se potpiše Briselski sporazum, ni kad se uhapse ubice Slavka Ćuruvije, ni kad sa svojim novcem u ovu zemlju stižu investitori. Sledstveno tome, projekat „Beograd na vodi“ ujedinio je tadićevsko-šešeljevsko-tajkunski talog u političkoj ljubomori i zavisti, tako tipičnu za ovdašnju malograđanštinu duha

ZAŠTO MUHAMED NIJE PREKO BREGA KONSULTOVAO IGORA: Vest koju je emitovao Tanjug samo je početak priče: „Direktor novoosnovane kompanije ’Eagle Hills’ Mohamed Al Abbar predstavio je u Vladi Srbije projekat ’Beograd na vodi’ potpredsedniku Aleksandru Vučiću, predsedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću, predsedniku privremenog veća Beograda Siniši Malom i drugim članovima Vlade Republike Srbije. Mohamed Al Abbar, vlasnik kompanije koja je podigla najvišu zgradu na svetu Burdž Kalifa, spreman je da u projekat ’Beograd na vodi’ investira više od tri milijarde dolara“.
Nije maltene Al Abbar završio rečenicu, a već se oglasio izvesni Igor Marić, predsednik Udruženja arhitekata Srbije. Nakon što je preko agencije Beta mudro zaključio „da je rešenje za uređenje dela Beograda uz Savu trebalo bi da se izabere na međunarodnom konkursu“, Marić je samog sebe upitao „da li je Beogradu na tom prostoru potreban još jedan tržni centar i to površine 200.000 kvadratnih metara, koji će umesto izlaska na reku, zatvoriti taj deo ili bi prednost trebalo dati kulturnim sadržajima“.

Očigledni šeretski raspoložen, arhitekta Marić je dodao da je „potrebno napraviti integralni, studiozan plan i uključiti građane i struku u kreiranje Beograda na Savi“. Hteo je valjda da kaže da Al Abbar ne ume da napravi „integralni, studiozan plan“, već je neophodno da uključimo građane u „kreiranje“, što neodoljivo podseća na jalove javne diskusije po mesnim zajednicama kao proširenim porodicama. Osećajući potrebu da još nešto glupo kaže, arhitekta/predsednik vratio se u prošlost: "O silaženju centra Beograda na reke govori se i razmišlja niz decenija. Postoje predlozi koje je na projektu Treći milenijum objedinila Srpska akademija nauka i umetnosti osamdesetih godina prošlog veka, devedesetih je promovisan Europolis, a sad govorimo o Beogradu na vodi".

Iznervirani Marić što arhitekti Srbije, osim možda pojedinci, nisu „institucionalno“ uključeni u taj projekat, kriknuo je: "Čemu sad takva žurba kao da su trke? Valjda u ovoj našoj ojađenoj Srbiji treba, kada su ovakvi planovi u pitanju, pitati široki krug građana, arhitekata, inženjera, ekonomista".

VUČIĆ ODGOVARA MARIĆU I BIZARNOJ KOALICIJI: Na pitanje zašto nije raspisan konkurs za projekat "Beograd na vodi", vicepremijer Aleksandar Vučić rekao je da nema ništa protiv, ali da bi voleo da predstavnik Udruženja arhitekata "pronađe tri milijarde i sto miliona dolara pa da raspiše neki konkurs". Opisujući bizarnu političku koalciju koja se takmiči u nezadovoljstvu, Vučić je kazao: "Ja znam da nama Srbima nikada ništa nije dobro. Šta god da uradimo, uvek će se pronaći neko ko će u nečemu falinku da pronađe, pa makar to bilo najvelelepniji, najlepši mogući projekat za našu zemlju".

Ima još: „Poštovaćemo zakon, svakako, ali tražimo da se i nečiji novac poštuje. Ako mislite da idemo u Evropu, ali da se sprdamo s tuđim novcem, da ga nipodaštavamo, da je naša pamet mnogo preča i važnija i to što smo mi mnogo lepi, nego nečije tri milijarde dolara, a ja vas pitam gde vi mislite da mi živimo, gde hoćete da mi živimo? Šta hoćete ljudi, da onaj ko da tri milijarde, da to ne poštujemo!? Pa kakav to svet hoćemo da pravimo? Hoćemo li u socijalističko samoupravljanje da se vratimo? Ja neću!", rekao je Vučić.

Okružen planovima projekta „Beograd na vodi“, vicepremijer je poručio: "Pokažite ljudima danas kako izgleda Bara Venecija i pokažite 2017. kako će to da izgleda. I onda ću da vas pitam: 'A zašto ste pravili na svakom mestu prepreke i pokušavali nešto da zaustavite?'. Uopšte se neću obazirati na to i uopšte se državni organi neće obazirati na sve moguće prepreke, poštovaćemo zakon, ali ćemo posao da završimo", rekao je Vučić.

Sećajući se afere „Hrast“, Vučić je dodao: "Na hrastu sam i sam naučio lekciju. Mnogo sam je dobro naučio. Zbog toga što sam poslušao sve druge koji su solili pamet i držali predavanje danima, mi danas gubimo bezmalo dva miliona evra na godišnjem nivou zbog jednog drveta. Mnogo mi je drago to drvo, ali ta dva miliona evra mi treba da uzmemo od vas, od poreskih obveznika. Pa kada vas pitam da li više volite da za ta dva miliona evra izgradimo pet vrtića ili taj jedan hrast, vi mi odgovorite da više volite jedan hrast. Ali, ja ne mislim da je to tako".

Ko je Mohammed bin Ali Al Abbar?
Kada je reč o investicijama u Srbiji, a setimo se predizornih solarnih panela, Zahe Hadid koja će napraviti stakleno čudo na Dorćolu, tunela ispod Pariske ulice, Oblaka od čelika na Savi, Fontane na Slaviji, Teslinog tornja na Trgu Dimitrija Tucovića, uljnih škriljaca i svih pratećih dripaca, valja biti oprezan. Proverili smo; za razliku od DS investitora, Mohamed Al Abbar zaista postoji. Nije imaginarna ni njegova kompanija Al Abbar Group http://www.alabbargroup.com/ , a Beograd na vodi nije njihov prvi projekat, o čemu svedoči prezentacija urađenih i planiranih projekata među kojima dominira najviša kula na planeti – Burdž Kalifa. Investitor koja najavljuje ulaganje od tri milijarde evra, ugledan je poslovni čovek iz Dubaija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i predsednik je borda kompanije Emaar Properties. Diplomirao je The Albers School of Business and Economics na Univerzitetu u Sijetlu 1981. godine.

A šta pišu delegati bizarne koalicije?

GLAS RUSIJE: Iako se ovih dana intenzivno govori o arapskom ulaganju u projekat „Beograda na vodi“, koji će po rečima vicepremijera značiti „siguran izlazak iz krize“, ostaje činjenica da od njega trenutno ne postoji čak ni idejni projekat, te da nema nikakve garancije da i on neće podeliti sudbinu spektakularno najavljenog ulaganja u srpsku poljoprivredu, od čega na kraju nije bilo ništa, a od svih dosadašnjih priča na temu arapskih ulaganja, čini se da su građani Srbije videli jedino prefarbani rep aviona, koji sada leti pod nazivom Novak Đoković. Naime, timovi eksperata nastavljaju da rade na kompletiranju predloga idejnog rešenja, ali ono se zasad još uvek ni ne nazire, iako se unapred najavljuje da bi na prostoru beogradskog priobalja trebalo da nikne grandiozni šoping mol i neboder od 180 metara, za kojeg bi narodni guslar rekao – „kula ni na nebu, ni na zemlji“.
PEŠČANIK: U subotu je u Beogradu počela nova budućnost predstavljanjem printova 3D modela budućeg grada na vodi. U izveštajima agencija se vidi da su takozvani renderi baš lepo ispali, odštampani na kvalitetnom papiru, sjajni i u boji. Doduše, bili su poređani po podu pa su se fotoreporteri namučili kako da u isti kadar uglave i političare koji su budućnost doneli u Beograd ali je, srećom, predsednik parlamenta nizak a prvi potpredsednik je seo. I videlo se da je ozaren blagonaklonim ponosom dok je osmatrao kvalitetnu kompjutersku grafiku.

Luksuzne printove je doneo Mohammed Al Abbar, gost iz dalekog Dubaija koji je jednom već bio ovde, pre mesec dana, dok se o novoj budućnosti još uvek maštalo a privremene gradske vlasti tek raščišćavale teren u gradskim upravama i sekretarijatima. Iz nekog razloga, Al Abbara su domaćini predstavili kao vlasnika „Emaar Properties“ i investitora najveće izgrađene strukture na svetu, kule Burdž Kalifa u Dubaiju. U budući Beograd investitor je stigao sa crtežom nešto skromnije kule – visoke 180 metara, koja će se zvati „Belgrade tower”, a čiju će konačnu namenu odrediti „savremena stremljenja modernog kapitala“. Al Abbar ima novu firmu za taj posao, Eagle Hills, koju Google još nije stigao da indeksira osim u izveštajima ovdašnjih medija o tri milijarde evra obećanih investicija i još mnogo čemu što su beogradski domaćini dočekali u punoj pripravnosti.

DRAGAN ĐILAS: Projekat „Beograd na vodi“ je bajka.

MILAN BEKO: Što se projekta „Beograd na vodi“ tiče, sarađivaću sa Arapima na vodi, ali ništa ne mogu protiv Vučića. Ako je on s njima, a ne u oba projekta, kako dolikuje, ja ću se povući. I onda će ovo biti Luka.

http://www.kurir-info.rs/kome-smeta-beograd-na-vodi-clanak-1189985
http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/97504-emu-urba-vekovi-pred-nama.html

Ваљда је након ове здружене офанзиве е-новина и курира некима јасно о чему се овде ради. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 32.0.1700.76
za to vreme u dečijoj bilnici negde u zemunu ...

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung XYZ1004
E jebem ti sunce, kad su e-novine krenule da brane Vucica.....voimjaoca!

Iskreno, sve mi je teze da mi ovaj Vucic bude simpatican  Smile   ....ono lizanje sa Basarom nekako i da shvatim, ali kad je i sa ludim Perom na istoj liniji, ja iz higijenskih razloga moram da se distanciram od toga!

Glasam za to da se Savamala potopi!....da napravimo Beograd pod vodom.....Sava ionako mutna, a mi se u mutnom najbolje snalazimo  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Nokia 6300
Да се Бара Венеција откопа, а Прокоп закопа  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6212
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Ljudi idu u Prag da se dive praškoj kulturi i arhitekturi, idu u Pariz da osete duh Pariza, idu u Budimpeštu da vide Budimpeštu, a u Beograd će dolaziti da vide Abu Dabi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
E jebem ti sunce, kad su e-novine krenule da brane Vucica.....voimjaoca!

Iskreno, sve mi je teze da mi ovaj Vucic bude simpatican  Smile   ....ono lizanje sa Basarom nekako i da shvatim, ali kad je i sa ludim Perom na istoj liniji, ja iz higijenskih razloga moram da se distanciram od toga!

Glasam za to da se Savamala potopi!....da napravimo Beograd pod vodom.....Sava ionako mutna, a mi se u mutnom najbolje snalazimo  Smile

чика пера је директно подржао николића за председника још 2012 Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Samsung SGH-E590
Niste dugo spomenuli Vuciceve usne! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ljudi idu u Prag da se dive praškoj kulturi i arhitekturi, idu u Pariz da osete duh Pariza, idu u Budimpeštu da vide Budimpeštu, a u Beograd će dolaziti da vide Abu Dabi.

Pa to sto su izgradili u Parizu, Becu, Pragu nece vise niko izgraditi. Jednostavno su imali srece u odredjenom periodu a BG nije. A neka Abu Dabi arhitektura, ako bi gledali original, bila bi u vidu nekih kucica od cerpica i ilovace, ili mozda par beduinskih satora. Ovo sto oce da naprave je beton i staklo, ko sto grade svuda po svetu.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Meni samo nije jasno zasto se nije ispostovala zakonska procedura neke javne licitacije, konstatovanje strucnjaka, odradjivanje studije isplativosti i prognoziranog priliva kao i prakticne i ekonomske namene objekata  Smile

Ovako samo poture maketu i to je to...>>??>>

Mada, ako posmatramo politicku pozadinu projekta, mozda je cilj zadobijanje glasova manjina i nekompletnih licnosti Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0

Heh,lepo rečeno. Kažem ja,Beograd će uskoro da bude 100% kao Indijske selendre - velika kaša svega i svačega, klupko kičeraja uvaljan u štroku i nered. Već ispunjava dobar deo uslova za to po pitanju ulica, saobraćaja, javnih površina i sprovođenja zakona. Još samo da mu se promeni i ovo malo normalne arhitekture što mu je ostalo i eto nas na putu da postanemo mala Orijentalna cigamala.

Pa to sto su izgradili u Parizu, Becu, Pragu nece vise niko izgraditi. Jednostavno su imali srece u odredjenom periodu a BG nije. A neka Abu Dabi arhitektura, ako bi gledali original, bila bi u vidu nekih kucica od cerpica i ilovace, ili mozda par beduinskih satora. Ovo sto oce da naprave je beton i staklo, ko sto grade svuda po svetu.

To je kao da kažeš ''Pa dobro šta,ajmo opet da pravimo Trabant,šta mu fali? Ima točkove,ima sedišta,ima volan... tako prave automobile svuda u svetu''.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 214
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.