Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 01:13:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Battlestar Galactica  (Pročitano 51265 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Kamera je ekstra odradjena, dočarava haos u kome se nalazi homo sapiens, a i u tom haosu on ipak ne zaboravlja borbu  za vlast i žeđ za krvlju ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 245
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Sada upravo gledam 4 sezonu, i mislim da od super ideju i odlicno tehnicki uradjena SF serijal  uspeli su do 4 sezone da naprave SF kasandru, gde se dejsvto previshe vrti oko medjusabno muvanje i borbu za vlast i ,, demokratiju,, kad je covecka rasa pred istrebljavanje. U 3 i u 4 sezonu dominira neki konfuzan religiozan aspekt price koi umesto da objani i da dopuni  pricu samo uspeva da zabrlja i da unisti glavnu temu price.
Osven toga ima puno greska i nedolsednosti, na primer ljudi  uspeli su bez problema da putulju u svemir a medicina, politicko uredjenje, oruzje, i skoro sve ostalo na danashno nivo.  U ST TNG nemozete naci takvi ,,bugs,, u pricu.
Sve na sve prosecni serijal. Smile

PS: Pobunjenici  na new Caprica koriste kalasnikov !!!!  Smile

« Poslednja izmena: 20. Apr 2009, 19:57:41 od goce03 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

20 u 10 ide jedan put sa ostatkom

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 60
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung M3510
U ST TNG nemozete naci takvi ,,bugs,, u pricu.
Sve na sve prosecni serijal. Smile

PS: Pobunjenici  na new Caprica koriste kalasnikov !!!!  Smile

Na Caprica-i koriste kalasnjikov, jer jos nisu izumeli fejzersku pusku kao u Star Treku. Ko ne zna kako izgleda fejzerska puska, neka se seti plavog ili crvenog Mocnog Rendzera. A za bug-ove u ST-u.... no comment
« Poslednja izmena: 21. Apr 2009, 01:51:46 od pajko83 »
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Potpis preko dozvoljene velicine.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Pa ko kaze da Kaljasnjikov nije dobar. Uostalom, vozaju se i u Hamviju po Caprici, u podzemnoj garazi se nalazi stari Citroen GS kao i ceska Tatra.
Sa druge strane, Galactica je brod koji je trebao da bude muzej, pa je reaktiviran. Samim time mu ni ambulanta nije bila na nivou vremena. A par stvari u cemu si bili bolji od nase nauke je FTL i vestacka gravitacija na brodovima.
Isto tako su ti battlestarovi gradjeni u vreme kad se vodio rat pa se nije mnogo eksperimentisalo sa nekim superoruzjima, nije bilo resursa kao ni vremena za to.
Za dizajn brodova su dosta posluzili danasnji nosaci aviona i podmornice. Da danasnja nauka vlada FTL-om i vestackom gravitacijom, brodovi bi bili upravo takvi kakvi su u Galactici. Al zato je i naucna fantastika, dozvoljeno je sve, od robota, ozivljavanja, lasera, klonova, reptila koji govore, put kroz vreme itd, nije uzalud fantastika. I da ne zaboravimo da se bazira na staroj Galactici iz ranijih vremena.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 245
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Naravno da ja zarn SF i da je sve dozvoljeno ali ima nedoslednosti u razvoju tehnologije. Normalno je odredjenom periodu da dominira razvoj odredjene nauke ali je nemoguce da jedna naoka ili jedna mala grupa da dostingne razvoj za koji je potrebno 200-300 godine a sve ostalo da stagnira. Granke u nauci su povezane i veliki napredak u jednoj nauci ima bitan efekat na druge.. . na pr. Nemoguce je u danshni ratovi da se vode u nebo sa super moderne avione a na zemju sa kubure i jatagani.  ( to moze samo u Civilization Smiley )
U Battestar galaktika genetski inzenering je na nezamilivo visoko nivou a rak je josh smrtonosna bolest.

Galactica je star brod ali pegasus je zadnji rec tehnice.....  prvi rat megju ljude i Mashine pred 40 godina, morao da ima strashan efecat u razvoju naoruzanja (vidite samo kako je uticao WW2 na naoruzanje) josh vishe sto opasnost nije uklonjena i nemaju nikakvih informacie za mashine u zadnjh 40 godina.
A, o  politicko uredjenje da ne pocinjem.... (copy-paste na Americki  sistem + ima i Air force one  Smile )

Tako da sve ovo nije neko smisleno scenario, vec nedostatak kretivnosti i nedoslednost price.

Ali to je samo moje misljenje    Smile
« Poslednja izmena: 21. Apr 2009, 17:52:01 od goce03 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1202
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.53
mob
Nokia E71
To je bogami i moje misljenje.
Mada,ja sam celu seriju odgledao sa uzivanjem,ne obracajuci puno paznje na nelogicnosti i nedostatke iste.
Mnogo volim sf i mislim da je BSG jedna vrlo dobra serija,ali daleko od toga da je savrsena i da mi sada treba da je dizemo u nebesa i sl.
Kao sto ni Star Trek nije savrsen,ali to me ne sprecava da ga gledam sa uzivanjem...
Zato ljudi cutite i gledajte to sto nam serviraju i molite boga da bude jos slicnih serija...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Naravno da ja zarn SF i da je sve dozvoljeno ali ima nedoslednosti u razvoju tehnologije. Normalno je odredjenom periodu da dominira razvoj odredjene nauke ali je nemoguce da jedna naoka ili jedna mala grupa da dostingne razvoj za koji je potrebno 200-300 godine a sve ostalo da stagnira. Granke u nauci su povezane i veliki napredak u jednoj nauci ima bitan efekat na druge.. . na pr. Nemoguce je u danshni ratovi da se vode u nebo sa super moderne avione a na zemju sa kubure i jatagani.  ( to moze samo u Civilization Smiley )
U Battestar galaktika genetski inzenering je na nezamilivo visoko nivou a rak je josh smrtonosna bolest.

Galactica je star brod ali pegasus je zadnji rec tehnice.....  prvi rat megju ljude i Mashine pred 40 godina, morao da ima strashan efecat u razvoju naoruzanja (vidite samo kako je uticao WW2 na naoruzanje) josh vishe sto opasnost nije uklonjena i nemaju nikakvih informacie za mashine u zadnjh 40 godina.
A, o  politicko uredjenje da ne pocinjem.... (copy-paste na Americki  sistem + ima i Air force one  Smile )

Tako da sve ovo nije neko smisleno scenario, vec nedostatak kretivnosti i nedoslednost price.

Ali to je samo moje misljenje    Smile

Kreativnost mi ipak tu ne nedostaje. Sada, serija je radjena ipak prvenstveno za americko trziste. "Colonial One" je naravno kopija "Airforce One", vesti o napadu Sajlonaca kod Baltara u kuci na trenutak podseca na izvestaje  9/11, genetski inzenjering su usavrsili saje koji su samo to i radili, a oruzja koja su imali bila su dovoljna da dobiju rat.
A kad pogledas brodove iz drugog svetskog rata, krstarica Iowa iz drugog svetskog rata se koristila do devedesetih, jasno, uz modernizaciju. Tehnologija se u osnovi nije mnogo promenila, i dalje se koristi radar, topovi, radio veza i na kraju krajeva eksploziv. Cak je i pogon na dosta brodova jos na mazut. Jasno je da su radari jaci, bolji, precizniji, topovi automatski, rakete navodece itd. Al nema jos lebdecih brodova koji rasipaju laserima oko sebe. Mozda i bude al za nekih 50 godina u buducnosti.
Al fantastika je to. Jeste da je scenariju dosta puta "skrpljen" jer nisu znali kolko ce jos para da dobiju i kolka ce da bude gledanost, ali dizajn mi je odlican, nesto novo. Mesavina nosaca aviona i podmornice koja pluta svemirom kao i prepotopski telefoni.
Uz to, posle prvog rata sa sajama mislim da su bili podosta obazrivi prema kompjuterima a to je poznato, koci tehnologije.
Al u Galaktici ipak nije tehnologija zamisljena da bude u prvom planu vec prica.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Apple iPhone 12, S21
samo krenite od toga da je Galaktika napravljena pre tridesetak godina...
modrnizovali su scenografiju, ali ideja ostaje stara, i puna tehnoloskih rupa i nedostataka ...
ali ako sve to stavite u stranu...ostaje jedna fina serija za gledanje...
« Poslednja izmena: 22. Apr 2009, 00:56:03 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Upravo sam video novi film "Caprica"Kapriku 58 godina pre pada super je preporucujem svima
odlican izbor glumaca ,fenomenalna scenografija,
samoubilacki teroristi koji veruju u jednog boga
Bill Adama je samo mali decak koji je izgubio majku i sestru u "teroristickom" napadu.
Jedina stvar sto mi stvarno nestaje ovde na zemlji osim holo-suita bio bi restoran gde mozes da zapalis cigaretu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia Lumia 1020
Galaktika upravo na avali, prva epizoda...miniserija već bila.
Gledajte Smile
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 01:13:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.