Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 20:55:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Battlestar Galactica  (Pročitano 51294 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Interesantno je kako su Ameri opravdano gledali ljudsko zrtvovanje za slobodu kroz samoubistva u filmu na novoj Kaprici ,dok ih je ista situacija u Iraku stavila u suprotni polozaj Okupatora .
I ja mislim da su producenti stvarno imali muda za tako nesto, mislim, oci su mi ispale na toliku samokritiku, takve stvari kao 9/11 nisu tematizirali ni u X-Files zbog novaca.
Mislim, paralela je bila ocita. Caprica pod okupacijom veoma nadmocnog neprijatelja koji istovremeno trazi saradnike od "domacih" pa nekom pukne film i dodje sa ruksakom i umesto "Alah u akbar" kaze u sebi "So say we all". Dobro da nisu ubacili i letece cipele, koje pogadjaju Cavila po tintari.
Cak su imali u igri i marionetu od predsednika u Baltaru. Mozda ih je to malo pomerilo, al Ameri ko i svaka druga nacija, sto vise ljudi, vise i zatucanih, tako bilo oduvek.
Ujedno iprovokacije ljudi prema cyloncima kada su poslali Buldoga (Hero) iza linije razgranicenja pa mu ostetili lovca i mislili su da ce Adama krenuti sa Valkirijom da ga spasi i tako izazove sukob. Medjutim, nije pa je zato spao na Galacticu, za kaznu.
Amerima je nekako isti taj recept kad oce da isprovociraju sukob.
Reko sam da je serija malo vise od sci fi-ja, veoma je opipljiva, svaka im cast.
Ima par faca koji naprave nemoguce, ostalo je krema i tezi komercijalni kic.

"Kara Trace, you will be not forgoten"   Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

20 u 10 ide jedan put sa ostatkom

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 60
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung M3510
Ja, iskreno receno nisam ni u jednom renutku razmisljao iz te prespektive Irak, Iran, Bin Laden...... Meni je sve leglo kao odlicna prica. Pogotovo ta komponenta mistike, koja se vuce od samog starta pa sve do kraja bilo je pravi mamac za gledaoca. I da, u potpunosti se slazem da ovo nije obican sci fi. Kada me neko pita sta da gleda od serija, a ja mu kazem "BSG", oni mi najcesce odgovore: "Jao nemoj te sa velikim glavama, krivim usima i dlakavim licem....". Tesko je nekome i objasniti da postoji sci fi koji ne lici na vec toliko puta vidjeno. Ja sam 2x gledao od prve do poslednje. Sada kada su se sve kockice slozile, moze se reci da je prica dosat ozbiljna, pogotovo kada se u obzir uzme koliko je danas sve povrsno i bezvredno, pogotovo u tim serijama koje dolaze iz USA. Potpuno sam siguran da cu za neko vreme, ne mogu da kazem koje, ponovo gledati ovu seriju. Mislim da cu gledati i Caprica-u kada dodje vreme.
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Potpis preko dozvoljene velicine.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 

Naravno jedva cekam ovu novu seriju, verovatno svi ljubitelji Battle Star Galactica vec znaju gde se radi o legalnim pravima i advokatima koja se desava na Kaprici gde ce biti vrlo interesantnih slucajeva koji se bave "pravima"ljudi i cejlonaca koji dovode do rata ili su njegov uzrok.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
 Edward James Olmos je jednom rekao kako zamislja kraj po njemu. Galactica dolazi na zemlju, Amerikanci pobacaju nuklearke po njima i na kraju number six stoji iza Busha kao savetnik za strateska pitanja  Smile
Ne gledam ni ja skroz kroz prizmu aktuelnih dogadjanja al je koncept serije ipak takav da komentarise dosta stvari iz nama poznate istorije. Paralele se same namecu al to je bila i namera autora.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia Lumia 1020
Procurela je kapirka, može da se downloaduje Wink

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

saj.JPG
(29.77 KB, 624x352)
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1202
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.53
mob
Nokia E71
Ajd' da vidimo nasta ce da lici.Nakon sto sam odgledao trailer,izgubio sam svaku zelju da gledam ovu seriju.Valjda zato i sluzi pilot,da znamo sta nas kasnije ceka...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Pesaci su dosadni,pesaci su spori zato ih obori.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1239
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia N8
video sam sliku jednu zamenjen je adama i kaprika isto, tako da  Smile a i da su ostali sve jedno  Smile
IP sačuvana
social share
Ima jedno prorocanstvo koje kaze da ce nas Srba ostati taman toliko da cemo svi moci da stanemo pod jednu krusku.A u tom slucaju svi ostali ce stati pod jedan maslacak i to bez da se guraju.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Konacno kraj Galaktike i nov pocetak za nasu ljudsku rasu od cejlonske majke i oca originalne zemlje .
Nov pocetak bez tehnologije i bez gradova na bogatoj novoj "zemlji",
Svidjaju mi se vanzemaljski oblici vise inteligencije u Baltaru i broj 6 . 150 hiljada godina kasnije,
mislim da je super sto ispadosmo samo jos jedan eksperimenat.
« Poslednja izmena: 15. Apr 2009, 07:59:36 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Nit smrdi, nit mirise... Prvu sezonu sam izmrljavila, a 2-4 sam gledala na fast forward... Smiley
Ja sam tradicionalista... jedva cekam novi Star Trek... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia Lumia 1020
video sam sliku jednu zamenjen je adama i kaprika isto, tako da  Smile a i da su ostali sve jedno  Smile
Šta znači zamenjen? Serija je u prošlosti.
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 20:55:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.