Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koje drzave bi trebale da sacinjavaju Balkansku (Regionalnu) ligu?
EX SFRJ
40.8%  (29)
Srbija, Madjarska, Rumunija i Bugarska
11.3%  (8)
Srbija, Hrvatska, Bugarska i Madjarska
2.8%  (2)
Srbija i neke druge drzave...
8.5%  (6)
Protiv sam Regionalne lige
36.6%  (26)
Ukupno glasova: 71
Idi dole
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Balkanska (Regionalna) Fudbalska Liga?  (Pročitano 141003 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
E kad čitam vas kak pričate o srpskom nogometu u budućnosti majke mi do riječi ste isti kao i Hrvati koji snivaju sne o nekakvoj "jakoj" Hrvatskoj ligi.

Zanimljivo mi je kak se svako malo na hr forumima provlači teza kako za svoj klub treba ić navijat na "male"  utakmice a ne samo kad u nekom pretkolu dođe Arsenal.
Kad netko spomene regionalnu ligu isto kao i ovdje počnu priče o apokalipsi tih malih klubova ono u stilu propast će. Pa njihovi navijači po toj "ultras logici" bi trebali navijat za svoj klub bilo gdje igro i protiv koga igro. Samo dolazimo do sljedećeg problema naime ti svi ostali klubovi nemaju navijače jer cijela država navija  za Dinamo ili Hajduk.
Istina postoji još i Rijeka kao i kod vas Vojvodina, ali slabo je to i u rangu 4. njemačke lige.

Pa kako može postojat liga 16 kad samo 3 kluba ustvari imaju navijače? Od čega živi ovih ostalih 13 klubova ako ne prodaju ulaznice, suvenire, tko će ih sponzorirat ako ih nitko ne prati?
Reći ću vam, od pranja mafijaškog novca, namještanja utakmica ili sumnjivih sponzorstava gdje 60% para se "vraća" sponzoru. Uglavnom plodno tlo za mafijaška posla. Nema to veze sa sportom.

Jugoslavija postoji najviše u glavama ljudi koji upravljaju tim malim klubovima, oni naime misle da trebaju primat državne sponzorske pare samo zato jer postoje na papiru.
Na HR forumima liik iz Osjeka priča kak bi NK Osijek propo da se osnuje RL, a on sam navija za Dinamo kao i 95% Osjeka!!! Parodija! Pa nek propadne j. ti ja klub za koji navija 100 ljudi, ako i tolko. Da ne pričam o Karlovcu, Slaven Belupu, Međimurju, Lokomotivi, NK Zagrebu, Istri itd.

Da bi klubmogao  bio jak, da bii imao nekakvo zaleđe da se postavi na svoje noge mora imat navijačku bazu. Znači govorimo najmanje o jednom gradu. Naglasak na GRAD, ne selo. Znači minimum milion ljudi da bi taj ljub mogao normalno ekonomski funkcionirat.

Sad pošto smo mi protekluh 1000 godina proveli u ratovima ubijajući se, nama je nezamislivo da imamo gradove sa po 5-10 miliona ljudi. Nemamo ih. Imamo Zagreb (vi Beograd koji je duplo veći) i Split koji je ispod milion stanovnika i to je to. Znači imamo 2  grada i 2 kluba i kraj priče.

Osnove za daljnji razvoj klubova nema jer sve ostalo su sela a SELO NEMOŽE IMAT PRVOLIGAŠA. Može ih bit 4-5 max, ali da sela tvore  80% prve lige?  Smile

Kao što je netko ovdje napiso kad Dinamo spuši/pobjedi jedno NK Međimurje koji k mi to znači? Boli me k.

Da Dinamo sutra pobjedi Partizan krv bi vam ovdje pio na slamku pola godine  Smile
Jer postoje navijači Partizana i znam da pate što mene čini veselim.  Smile

A kaj sa Međimurjem....... tam na domaćim tribinamai 50 ljudi, 30 ih navija za Dinamo a  ostatak su familija i žene igrača Međimurja.

Kaj će bit sa Javorom, Istrom, Čukurečkim, Inter Zaprešićem ... boli me k. kaj će bit sa njima nek igraju 2. i 3. ligu kam i spadaju.

Pravo u centar.  Smile  Smile

Ipak, mi zaista i imamo par klubova koji imaju svoje navijace(i u nekoj perspektivi mogli bi imati ih jos vise), i to su Radnicki Nis, Radnicki Kragujevac, i eventualno Novi Pazar i Sloboda Uzice... Naravno moze da dodje jos neki klub iz jos nekoga grada, mada opet, realno, tesko da se tu moze stvoriti kvalitet koji bi mogao igrati ligu sampiona ili biti prvak drzave... Eventualno ako se pojavi neki seik ili sta znam...

Zato i jesam za model u kome ce se igrati i domaca liga sa 8 klubova... Tacno bi ti klubovi koji zasluzuju da igraju, dobili priliku da igraju i to je to...  Nasa liga u svakom slucaju ne zasluzuje da ima vise od 10 klubova jer jednostavno, relativno smo mala i siromasna drzava, i sta da se radi...

I pisao sam dosta o tome na prethodnim stranama, mislim da bi to bilo bolje resenje i za te klubove i za ove koji bi igrali tu regionalnu ligu...

« Poslednja izmena: 02. Jan 2011, 10:27:22 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 386
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
fudbal je na području zemalja bivše jugoslavije, jedna obična mafijaška organizacija, prožet kriminalom i korupscijom, osim u sloveniji, kod njih mi se čini da je sport u globalu postavljen na zdrave temelje. prije sređivanja stanja u istom iluzorno je pričati o nekakvom regionalnom povezivanju. prvo neman treba pustiti da crkne, pa je onda ponovo podići na zdravim nogama...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Малкине то о чему ти причаш је кратког даха, пример ти је баскет. У старту је била паљевина, сад је сморина.

WTF?!Kome bre smorina,Jadranska zadnje 2-3 godine nikad jacha!Ako ne pratish i nisi upucen u materiju nemoj da komentarishesh.Pionir nam je svaku tekmu pun,5000 ljudi po tekmi u NLB.Jezero krcato svaku tekmu,cak i Zvezda puni Pionir od kad su zaredjali sa pobedama.Olimpija ove godine izuva i u NLB i u Evroligi,Cibona je trenutno u kanalu ali izvucice se oni kao i uvek.Zadar je vec dobio garancije da ce dobiti opasan kesh da izvuku zivu glavu i opstanak u nikad zajebanijoj i neizvesnijoj borbi.Koja crna smorina jbt!Stranci koji igraju su zverine,domaci igrachi ostaju godinama u ligi koja je mozda i u top3 a sigurno u top5.

Ako hocemo da spasemo fudbal regionalna nam ne gine.A glavni argument za neigranje regionalne je gusenje nekih fudbalskih centara.Sta bi bilo uguseno?Ovi bajni fudbalski centri poput Subotice,Cacka itd?E pa za njih me boli ona stvar,20 godina ih cekamo,cekacemo ih josh 20...A i ni u kakvom oni gubitku nece biti,igrace i dalje jednih protiv drugih samo ce 3 najbolja kluba ce da odu stepenik vishe.A oni nek budu najbolji u toj konkurenciji pa nek se pridruze trojci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

много пре других 1923

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 14288
Zastava Аеродром, Крагујевац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
Ја знам да је лепо живети у илузијама, али дај да ствари назовемо правим именом.

Језеро није крцато сваку текму, ја то најбоље знам јер сам сваку текму у том истом Језеру.
Вама Пионир није сваку текму пун, до ове сезоне је било 258 људи у њему.

Друга ствар, за исте те центре за које тебе боли курац, нас не боли. Али лакше је ићи линијом мањег отпора у животу, односно подржати Звезду и Партизан. Јер, јелте, једни су стуб српства а други су третутно доминантни. Што бих подржао локални клуб кад могу да гледам Лигу Шампиона или Европа Лигу. Јел тако ?

Лепо рекоше, чини ми се Мераклије. Смер евакуације за пичке из провинције. Ко разуме схватиће.
IP sačuvana
social share
ТОДОРОВИЋ ДУШАН
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Ја знам да је лепо живети у илузијама, али дај да ствари назовемо правим именом.

Језеро није крцато сваку текму, ја то најбоље знам јер сам сваку текму у том истом Језеру.
Вама Пионир није сваку текму пун, до ове сезоне је било 258 људи у њему.

Друга ствар, за исте те центре за које тебе боли курац, нас не боли. Али лакше је ићи линијом мањег отпора у животу, односно подржати Звезду и Партизан. Јер, јелте, једни су стуб српства а други су третутно доминантни. Што бих подржао локални клуб кад могу да гледам Лигу Шампиона или Европа Лигу. Јел тако ?

Лепо рекоше, чини ми се Мераклије. Смер евакуације за пичке из провинције. Ко разуме схватиће.

Moj lokalni klub je Partizan  Smile Drugo podrzavam da svako navija za svoje lokalne klubove,ne vidim u cemu je poenta? Vi ste usli u NLB,tako se borite i u fudbalu da udjete svojim kvalitetom u Jadransku u fudbalu i to je to.Zar nije bolje da igrate protiv najboljeg kluba Makedonije(koji ce biti mnogo bolji nego sto je trenutno jer ce sve sto valja u MKD pohrliti u njega) i najboljih klubova Hrvatske ili da igrate protiv kostolomaca iz Ivanjice na nekoj livadi gde su pasle krave 3 sata pre utakmice?I oni ako se dignu igrace drugu ili prvu regionalnu,svako po zasluzi.Al poenta je da moramo da dignemo fudbal na vishi nivo kao u basketu.Hocesh da kazesh da NLB nije podigla kvalitet u basketu?Ako to tvrdish onda mi nema o cemu vishe da prichamo...

EDIT:I da Pionir je pun,a za Jezero su me izgleda lagali,mada po onome sto vidjam na reportazama i pregledima rekao bih da nisu...
« Poslednja izmena: 02. Jan 2011, 20:16:52 od Taribo.West »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Mnogo tu kontradiktornosti ima... S' jedne strane Zvezda i Partizan su krivi za sve, a sa druge strane hocete da igrate sa njima...  Smile

A to Jezero bi kao sigurno bilo punije protiv Ergonoma, Zdravlja iz Leskovca, Metalca ili sta ti ja znam, nego protiv Olimpije, Cibone, Zadra itd... Nije nego...  Smile

Meni nije jasno samo u cemu je problem, najveci klubovi ce svakako dobiti priliku da igraju ligu koju treba da igraju(8 najvecih gde spadaju i Radnicki Kg-Nis itd.), a oni manji nece i to je to...

I opet ponavljam licno mislim da je to najbolje resenje za sve...

Bane posto verovatno nisi video u nekom od prethodnih postova kad te pitah, da li mozda znas koliko je kostala izgradnja terena na stadionu u Kragujevcu, znaci samo travnata podloga i to, bez ostatka stadiona?

EDITOVAH da bi bilo jasnije...  Smile

« Poslednja izmena: 02. Jan 2011, 21:01:24 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

много пре других 1923

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 14288
Zastava Аеродром, Крагујевац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
@Taribo

Ок, мислио сам да си још један навијач близанаца из унутрашњости. БГ навијачима свака част, мада би и они могли да навијају за ОФК, часније је  Smile

@Jaksa

Не знам, хајде видећу да питам неког ко можда има такве информације. Пустићу ти приватну поруку, уколико дођем до такве информације.
IP sačuvana
social share
ТОДОРОВИЋ ДУШАН
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Ma opusteno, nije bitno, mislio sam da mozda ti znas, al ako ne znas, nije bitno, nemoj da se cimas bzv...  Smile

« Poslednja izmena: 02. Jan 2011, 22:47:01 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Sta bi bilo uguseno?Ovi bajni fudbalski centri poput Subotice,Cacka itd?E pa za njih me boli ona stvar

Нема проблем, нек се Партизан пребаци у ХНЛ и ја задовољан.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Ako neki klub ne moze da postoji bez pomoci nekog drugog kluba, pa makar i u vidu gostovanja,taj klub ne treba ni da postoji.

Ako neko zasniva celu sezonu i napredak u igri na gostovanju Zvezde ili nekog drugog, to je krajnje neozbiljno i nije baza na kojoj se moze formirati klub.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.