Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koje drzave bi trebale da sacinjavaju Balkansku (Regionalnu) ligu?
EX SFRJ
40.8%  (29)
Srbija, Madjarska, Rumunija i Bugarska
11.3%  (8)
Srbija, Hrvatska, Bugarska i Madjarska
2.8%  (2)
Srbija i neke druge drzave...
8.5%  (6)
Protiv sam Regionalne lige
36.6%  (26)
Ukupno glasova: 71
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Balkanska (Regionalna) Fudbalska Liga?  (Pročitano 140410 puta)
Poznata licnost

Dobro znaj da uvek tu sam ja...

Zodijak
Pol
Poruke 3997
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Smesno je samo sto mi ovde pravimo nasu regionalnu ligu(svako od nas u svojoj glavi pravi svoju),i svako od nas ima kombinacije  Smile

-prva kombinacija je sa kojim zemljama bismo pravili tu ligu
-druga je sa koliko bi klubova mi igrali i koliko bi klubova sacinjavalo tu ligu
-treca je oko navijaca,gostovanja i ispunjenosti stadiona
-cetvrta je profit i sponzori i ulaganja itd
-peta je dobit oko toga koliko bi igraci ostajali i napredovali
Smile

I jos mnogo kombinacija i tacaka i pod tacaka je nama u glavi oko toga,i kao sto neko kaze "misljanje je kao dupe,svako ima svoje" tako i mi svako ima svoju kombinaciju zemalja koja bi za Srpski fudbal i klubove bila idealna...

I sto je najgore od svega,dok se nesto zestoko ne povuce i ne uradi na tom planu,ostace tako,dok se ljudi iz saveza ne budu oglasili na tu temu,konkretno Tole,ovo ostaje u domenu nagadjanja...

A ta prica kao "dogovorice se nasi klubovi,kao savez nema nista sa tim" je jos smesnija,jer nasi klubovi ne mogu da se dogovore oko najglupoljih stvari jer svi vuku na svoj interes i interes svog kluba,takav smo narod,za nas ne postoji opsti interes...

I dok se dogovori prvo medju nasim klubovima oko toga da li ucestvovati i sa kim ne budu pokrenuli pre svega(a to ce biti mukotrpni pregovori),a onda tek oko dogovora sa drugima(sto ce biti isto tako tesko s' obzirom na kompleksne politicke odnose sa komsijama a boga mi i drugima sa kojima bismo mogli da igramo tu ligu),mnogo ce vode proteci i Dunavom i Savom i Jadranom i mnogo ce kise pasti na Balkan do tada...

a nama ostaje da ovde svakim danom,nedeljom i mesecom izmisljam "nas plan" i drmamo forum idejama oko projekata i fasciniramo postovima jedni druge...ali izgleda da nam je to sudbina,barem za sada...
IP sačuvana
social share
Ceo zivot u svom srcu nosim boje te, grad Beograd, zemlju svoju, Zvezdo volim te !

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
HTC Sensation
Bogami Jakso,bas si se posvetio ovome svaka cast jos jednom  Smile Smile

Elem,voleo bih da vidim tu Regionalni ligu koju si ti naveo mada mislim da ako i doje do razgovora o toj ligi da ce da nas naduvaju Kiprani i Rumuni,a da nam ulete CG i Bosanci...
S druge strane,kada se pre odredjenog vremena potegla prica o RL(regionalnoj ligi-da ga skratim) zapocela se tema formiranje jos nekoliko liga,a nesto mi je bila u glavi RL Austrija,Madjarska,Slovenija,Belgija,Slovacka...itd nisam siguran 100% tako da obrni okreni,ova "nasa" bi se svela na staru Jugu ligu + Bugari!!
Mislim da bi samo krajnji poredak bio bitan u toj ligi i stepen takmicenja u kojima bi se timovi na osnovi rankinga takmicili u Evropi,a da bi novcana nagrada bila skroz diskutabilna(Kluz je one god u LS imao budzet kao cela Srbija,Hr,CG,BIH) pa ne znam da li bi to igralo neku ulogu...

E sad sto se tice ove nase lige,imam neke predloge a to su:
Bas zbog toga sto smo takmicarska nacija,ne ide mi da pobednik lige dobije zahvalnicu i 350 000 evra...nego da recimo,svi timovi koji ucestvuju u RL imaju samo kao ucesce u njoj po 350 000 evra...a da pobednik nase lige dobije zahvalnicu i ucesce u RG umesto najslabije plasiranog tima u protekloj god iz iste zemlje( i to da vazi za sve zemlje koje ucestvuju u RG)...znam da sam ga komplikovano napisao al verovatno kapiras sta hocu da kazem....pa da vidis kako ce da padne kidanje Zvezde,Partiazna i Vose sto za 1. mesto u RL a i za neispadanje iz lige!! Tako ce biti i u svim zemljama koje se takmice a ne samo kod nas naravno...

A koje ce tek kidanje da bude u nasoj ligi za mesto u toj RL....i eto nama i vise publike i boljeg fudbala!! Losa stvar je sto nece iz iste zemlje 2 god za redom igrati isti timovi i sto bi verovatno bio skandal da Zvezda ili Partizan ispadnu i takmice se u nasoj i cele sezone giljaju po Srbiji a Indija se recimo kurci po HR,Madjarskoj...al jbg nek se trude pa da ne ispadnu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
malkin hvala jos jednom(drago mi je da ucestvujes u raspravi)!  Smile  Smile

Sto se tice te lige koja ti je ostala u glavi, mislim da mozda mislis na ovo, tj. hrvati su hteli da prave ligu sa austrijancima, madjarima i slovencima, ali mislim da su ih austrijanci odbili i sl. u sustini nista od te ideje nije bilo, a i verovatno nece biti... Odustalo se od toga valjda...

Sto se tice novcane nagrade u RL, pominjala se tu neka jako ozbiljna cifra tipa 5 miliona e, moje misljenje je da je to nerealno... Naravno prvi motiv treba da bude plasman u evropu i sl. ali i eventualna novcana nagrada bi mogla da odigra neku ulogu makar i sporednu(mada ce klubovi neki novac mozda dobijati kroz tv prava)...

Dalje, nisi bas verodostojno predstavio ono sto napisah Smile , tj. tih 350 000 se deli(napisah tamo), a sve to u cilju razvoja nasih klubova... Jednostavno te pare(makar i sitne) bi dosta znacile nasim klubovima... Sto se tice ucesnika RL(i da l ce dobiti neke pare za to), to treba da bude stvar organizatora RL(a moguce da ce imati kintu od tv prava ko sto napisah iznad), jednostavno nas savez treba da pomaze ucesnicima one jesenje domace lige...

Sto se tice ovoga da pobednik te jesenje lige ide u RL, to je jedna jako interesantna ideja(jako si se dobro setio  Smile Smile Smile )... Stvarno bi bila ludnica! Smile
Mozda previse, ali opet, jako interesantno... Mada u slucaju da bude previse, u RL bi isla prva tri tima zajednicke domace lige po prvobitnom scenariju...
Takodje kao sto rekoh tamo, stvarno ne bih potcenjivao to jesenje prvenstvo, i rekao "zahvalnica".  Smile 
Jednostavno ako u Brazilu moze svako regionalno prvenstvo da bude cenjeno, ne vidim sto to ovde ne bi bio slucaj...  Smile
Ok nacinalno(tj. zajednicko) prvenstvo je prava stvar i to(kao sto je i u Brazilu), ali realno i ta jesenja bi liga isto bila zanimljiva i trebala da ima odredjeni znacaj i odredjenu vaznost...

Takodje citiracu prethodni post, obzirom da je poslednji na prosloj strani, postoje velike sanse da nece biti vidjen, a obzirom da je dugo pisan...  Smile Smile

Hvala svima! Smile  Smile

Malkin ima istine u tome sto kazes, to za osecanja... I ok je sto je tako... Jer mi idemo da gledamo svoj klub, a ne zato sto mu dolazi neki protivnik... To je ono "Zvezda se voli svakog dana, ne samo protiv Milana"... Ali da ne bi doslo do podela na razlicite tabore(tj. svi navijamo za razlicite klubove), ovo se treba gledati kao interes srpskog sporta...

U skladu sa time, mora se postaviti pitanje, sa kojim ligama bi mi trebali praviti to...

Pa recimo, ja bih voleo da tu budu Kiprani, koji su bili zainteresovani za tu opciju, Imaju 2-3 jako solidna kluba, i interesantno gostovanje. Dalje, Madjari bi sigurno imali 2 solidna predstavnika... Bugari bi u pogledu kvaliteta bili dobri ucesnici sta vise odlicni, ali oni imaju i tendenciju da budu seratori u celoj prici(ovo je licni utisak, pojma nemam zasto to mislim)... Onda dolazimo do Hrvata, koji bi realno mogli dati 2-3 kluba koji su solidne jacine, a uz to i tu je taj rivalitet, ali opet, njima nikada nisam verovao... Prosto nisam ubedjen u sigurnost nasih fudbalera tamo, a kamoli navijaca... Rumuni bi bili idealni, ali pitanje je koliko bi oni bili zainteresovani, mada je bilo nekih indicija...
(Naravno prica sa Hrvatima, Bugarima, Madjarima i nije bas prijatna iz razloga sto smo sa svima svojevremeno ratovali i nismo nesto preterano u prijateljskim odnosima, ali sta da se radi... )
Dakle nama CG, Slovenija, Makedonija, pa ni Bosna i nisu toliko potrebne, jer tamo je liga slaba stvarno i klubovi su slabi... Ok je to tesko gostovanje u Podgorici, Skoplju i sl. ali ako cemo tako, tesko je gostovanje i u Krusevcu...

Dakle ako bi ta liga imala po onom planu 12-13 ucesnika, moglo bi izgledati ovako:

1.CRVENA ZVEZDA
2.PARTIZAN
3.VOJVODINA
4.APOEL
5.ANORTHOSIS
(OMONIA)
6.LEVSKI
7.CSKA SOFIA
8.LOKOMOTIVA SOFIA
9.DEBRECEN
10.VIDEOTON (pih)
11.DINAMO ZAGREB
12.HAJDUK SPLIT
(SLAVEN BELUPO)
+ 1 mozda(od ova dva u zagradama)

Ili umesto hrvata sto bi bilo idealno:
STEAUA
CLUJ
UNIREA

Takodje, tu bi mogli ici i slovaci, cesi ili poljaci(nisam siguran ko od njih, ali znam da je neko od njih bio zainteresovan za takvu ligu, pricao je valjda Tole jos odavno)... E pa sad tu treba kombinovati lige i klubove...

Posle toga bi se nastavila liga po onom rasporedu...

UEFA bi tu trebala da da 1 mesto za sigurnog ucesnika LS(tj. za pobednika lige), plus da se ne menja broj kvalifikanata iz nacionalnih prvenstava.
Takodje bi 2. i 3. mogli da dobiju neko mesto za kvalifikacije u Ligu Evrope(tamo mislim da vise nema sigurnih ucesnika ako se ne varam)...
E sada, da ne bi doslo do povecanja kvalifikanata iz ovog regiona za to takmicenje, trebalo bi urediti da se u odredjenom trenutku poslednji kvalifikanti iz nacionalnih prvenstava susretnu(primera radi, ako iz Srbije ima 3 kvalifikanta za Ligu Evrope, taj 3. bi trebao da se susretne u nekom od kola(pre onih glavnih) sa takodje poslednjim kvalifikantom iz neke od zemalja ucesnica regionalne lige)... E tu vec ima problema, obzirom na to da ce neke zemlje obezbediti ta mesta za LE i sta se desava sa tim viskom, ali sigurno da se i za to moze lako naci resenje...  Kao i za cinjenicu da ima 5 zemalja koje bi ucestvovale pa je jedna visak u tim kvalfikacijama, tj. to sa poslednjim kvalifikantom za LE... Elem za te stvari se mogu naci solucije...

Novcana nagrada za prvih 4 npr. u ligi bi bila idealna ukoliko je moguca...

Onda, dolazimo do domace lige...

Kada se prica o ozivljavanju centara treba imati u vidu i jednu stvar... Mi smo narod sa pobednickim mentalitetom... I ne znam zasto, ali nekako, misljenja sam da je cak poseta na tribinama veca kada se klubovi nalaze u drugoj ligi i bore se za prvu, nego posle kada klub udje u prvu ligu(sem tekmi sa CZ i PFC)...

Dakle takmicarski motiv je jako bitan, i trebalo bi da postoji i za tu ligu koja ce se igrati pre ukrstanja sa klubovima iz Regionalne lige... Pobednik bi trebao da dobije neku titulu za osvojeno prvenstvo, kao i novcanu nagradu... Novcana nagrada bi mogla biti obezbedjena od strane eventualnog sponzora, kao i od fudbalskog saveza srbije... Primera radi, ne mora to da bude neka ogromna suma, ali da ukupan fond za nagrade bude 350 000 e to bi bilo odlicno... Prvi dobije 150, drugi 100, treci 75 i cetvrti 25 000... I kao sto rekoh pocasti za prvaka... Pa sto da ne... Ako Brazilci mogu da imaju prvenstva okruga i sl. pa tek onda da igraju Nacionalno prvenstvo(po jednokruznom sistemu valjda), sto da ne... (*Inace i taj jednokruzan sistem bi isto mogao da bude interesantan, ali mozda ipak ne)... Dakle sto mi ne bi imali isto tako prvaka te lige, kao sto brazilci imaju prvaka regiona(ili primera radi Apertura i Klausura u Argentini su dva odvojena prvenstva(jesen i prolece), koliko ja znam))... Da se vratim temi...

Po prethodnoj zamisli u prvoj ligi bi trebalo biti 12/13 klubova(mozda bolje 12), pa to bi mogli biti npr.

1.OFK Beograd(RAD)
2.Radnicki Nis
3.Radnicki Kragujevac
4.Smederevo
5.Sloga Kraljevo
6.Spartak Subotica
7.Indjija
8.Sloboda Uzice
9.Borac Cacak
10.Novi Pazar
11.Jagodina
12.Napredak Krusevac
+Eventualno Dinamo Vranje, Macva Sabac, Rad, Srem itd.

Sastavljah ovako otprilike listu, u skladu sa sadasnjim kvalitetom i tendencijama, kao i privrednim potencijalom sredina... Otud Kraljevo, Indjija i sl. Prihvatam sve ispravke!  Smile
Mislim da bi ovo prvenstvo bilo stvarno interesantno, kao i borba za tu titulu(mislim da bi i poseta bila veca i sve)...  Smile

Posle bi se ukrstali po vec utvrdjenom scenariju, gde bi se odredjivao plasman u evropu i regionalnu ligu...  Smile

Sta mislite o celoj toj ideji i prici? Meni je posebno interesenatan ovaj poslednji deo, sa pricom o nasoj ligi(ovo iznad sa ucesnicima i UEFA-om je u domenu spekulacija)... Stvarno sam misljenja da bi to bilo jako interesantno i dobro...

P.S. Takodje sve izneto u ovom postu podrazumeva i ovaj post(tj. poznavanje njegovog sadrzaja): http://forum.burek.com/balkanska-regionalna-fudbalska-liga-t416495.msg7032292.html#msg7032292

P.P.S. Covece imam i napomene u postu, kao knjigu da sam pisao... Inace sutra(jednog dana kada se bude igrala regionalna liga) kad mi ovi iz FSS-a ukradu sve ideje za dzabe, bice veselo...  Smile

P.P.S. Malo editovah, tj. dodah negde nesto da bi bilo jasnije...  Smile

« Poslednja izmena: 06. Feb 2010, 03:31:02 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Samsung 
То да домаћа првенства постану нека врста друге лиге, је сасим нормална идеја. Само тако би те лиге и имале неког смисла. Да тражимо пролаз у Европу и кроз регионално и кроз национално првенство је ипак мало бахато превише.

Што се учесника тиче, видим да су неке моје претходно изнете идеје већ делимично прихваћене. О чему је реч? Укратко зајебите причу о бившој СФРЈ лиги. Ако јуримо квалитет, онда га сигурно нећемо добити са бившом браћом или "браћом". Ту могу проћи Хрвати и то је то. Можда и Словенци с једним тимом и ту се све завршава.

Дакле треба јурити Мађаре, Аустријанце, Словаке (зато и рекох оно за Дунавску лигу), Бугаре. Једни да се наговоре и уз Хрвате би већ имали окосницу. Онда за допуну броја позовемо можда Словенце, можда неког другог, а ако би двоје од горе поменутих пристало, то би било то.

Него ја видим један проблем овде. Ако би ова лига добила прођу у Европу, то би изазвало неку врсту ланчане реакције. Сви који имају проблем са квалитетом и који не могу да прођу квалификације за европске купове, би можда покушали исто. Зато мислим да ће УЕФА тешко одобрити пролаз у ЛШ, овом такмичењу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
HTC Sensation
Jakso bas sam na tu drugu RL mislio koju si ti rekao i dobro je sto su Austrijanci iskulirali Hrvate(za taj podatak stvarno nisam znao)...
Sto se tice nase domace lige(mozda sam malo preterao sa zahvalnicom  Smile ) ali samo sam hteo da docaram da pored ili umesto novcane nagrade treba da postoji neka veca stimulacija(kao sto bi bilo ucesce u RL)...i da se u toj nasoj ligi razgranice stvari,koliko timova ispada iz te lige a koji timovi ulaze,da se i tu jos vise nabije tenzija(i kod timova koji ne teze da budu prvi)

E sad mi pade na pamet,kada bi se nekim slucajem obistinila ta RL sto si pricao(Madjari,Bugari,Rumuni..) da li bi bilo skupa sva ta zajebancija oko putovanja?? Svaki drugi-treci dan bi se puovalo negde i to sve avionom?? Ko to da plati??

Duki pricao sam o toj lancanoj reakciji i formiranju drugih RL...i bas zbog toga mi najvise izvodljivo deluje krajnja ideja da to bude neka ex YU liga + Bugari,eventualno Madjari...al bre nije ni to u krajnjom meri toliko tragicno,i to bi bilo dobro za nas fudbal,jer i u tim ex repblikama ima u svakoj po 2-3 ozbiljna kluba koji bi bili u RL a ovo ostalo boranija tako da bi opet dobili na kvalitetu...

E sad,problem jeste ta nagrada osvajacu RL al meni pada nesto na pamet:
Onaj ko osvoji RL ide direktno u LS(jbg izborio se za nju tezim putem nego da su se igrale one jebene kvalifikacije koje se sad igraju za LS) ALI da iz te zemlje ciji pobednik osvoji RL(i plasira se u LS) automatski zatvori jedno mesto u Evropi te godine(znaci pobednik nase play off lige ide standardno u kval. za LS,drugi u kval. za LE a treci dobije kurac(jer ipak imamo predstavnika u LS te godine  Smile )...i samo da se na taj nacin omoguci nekoj zemlji da eventualno u jednoj sezoni ima 2 predstavnika u LS,mislim da je to realno i da nije nista laksi put do LS preko RL nego ovako do sad...
« Poslednja izmena: 06. Feb 2010, 12:48:52 od malkin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Dobro znaj da uvek tu sam ja...

Zodijak
Pol
Poruke 3997
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Kapiteni ''večitih'' protiv regionalne lige

http://sport.blic.rs/Fudbal/172476/Kapiteni-vecitih-protiv-regionalne-lige

kao oni su protiv  Smile
« Poslednja izmena: 06. Feb 2010, 13:19:07 od Il_Padrino »
IP sačuvana
social share
Ceo zivot u svom srcu nosim boje te, grad Beograd, zemlju svoju, Zvezdo volim te !

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

MAC MAC

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2249
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson w200i
Bas bi voleo da pocne regionlna liga da gledamo malo bolji fudbal Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Pre svega sto se tice Austrijanaca oni valjda ne zele da igraju takvoj ligi, a i ne cudi me...  Smile

malkin sto se tice putovanja... Ne znam kako je to regulisano u Jadranskoj ligi u basketu, ali pazi svakako da bi bili veci troskovi nego sada, ne znam dal bi ih organizacija lige nekim delom snosila... To je vec stvar ozbiljne analize... Da ne idemo toliko duboko...  Smile

DuKiM57 pazi... Prvo ne znam dal si primetio, ali dosta paznje sam bas posvetio UEFA-i... E sada ako se uporedi broj ucesnika u evropi koje bi nastankom lige dobili i onih koje imaju sada te drzave, mozemo doci do broja od 1 direktno mesto za LS vise, i eventualno 1 mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope vise(mada to nije neophodno)...
Ne znam dal se secas, pre neku godinu, LS je imala mesto viska, koje je poklonjeno Rumunima, pa su te godine bese imali 2 predstavnika u LS... Mislim da je realna opcija da se na 5 zemalja pokloni to jedno mesto, a eventualno da dodje opcija(ali to ne bi bilo dobro) da iz te drzave ciji predstavnik osvoji RL se oduzme jedno mesto koje poseduje za LS(kazem jedno, jer mozda neke drzave koje bi ucestvovale imaju 2 mesta za kvalifikacije, mada ne verujem, poznato je da mi imamo samo jedno)...
Ta lancana reakcija koja bi mogla biti izazvana je glavni razlog sto je sve to daleko daleko od realizacije(sve i da se dogovore savezi i klubovi)... Zasto... UEFA se plasi da ce grupa najbogatijih klubova(pisao sam o tome vec ovde) se izdvojiti i napraviti posebnu ligu(kao NBA), ako dozvoli tako nesto, tj. usvajanje tog pravila o prepoznavanju regionalnih liga... Ukoliko se takva stvar izbegne, ostaje ona druga lancana reakcija, gde ce zemlje u slicnoj poziciji kao mi praviti te regionalne lige, ali ne verujem da bi ukupan broj presao 4 RL...
Takodje Platini je vise puta izjavljivao da je on mnogo vise za format LS kakav je bio nekada, tako da ako bi kod nekoga moglo da se iskamce mesta za sampione tih liga, to je kod njega... Naravno treba imati u vidu i najave da bi on mogao da ode sa pozicije predsednika UEFA-e...
Naravno to su poprilicne spekulacije i gledanje u daleku buducnost, ali je svakako prva stvar o kojoj ce UEFA raspravljati ukoliko se pojavi inicijativa za ostvarenje lige(mislim na lancanu reakciju)...
Nadam se samo da nasi klubovi nece previse verovati Mamicu, jer on nije bas neko sa kime bi mi trebali dogovarati i ostalo... Nista protiv njega, ali premazan je on, nije neko na kome bi trebali bazirati buduce akcije...

EDITOVAH ponegde kako bi bilo jasnije...  Smile
« Poslednja izmena: 06. Feb 2010, 15:23:44 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7001
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
HTC One M8
                                                  AVNOJ sad u Ljubljani  Smile

Predstavnici svih fudbalskih saveza bivše SFRJ sastaće se polovinom meseca u Ljubljani. Tema - unapređenje fudbala na ovim prostorima.
Fudbalski savez Srbije prihvatio je poziv organizatora da sredinom februara bude učesnik sastanka svih saveza bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

"Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv da učestvujemo na dvodnevnom sastanku koji će se održati u Ljubljani. Biće to skup čelnika svih fudbalskih saveza sa prostora bivše SFRJ, a jedina tema će biti unapređenje fudbala na ovim prostorima", potvrdio je Tomislav Karadžić predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Ostaje nejasno da li će se u Ljubljani razmatrati ideja o regionalnoj ligi koju zagovara veliki broj fudbalskih radnika sa ovih prostora, ali joj se i veliki broj suprotstavlja.

sportske.net

Mozda je ovo taj pocetak koji cekamo... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Гробари Нови БеГе

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4919
Zastava Blokovi batice...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 5800 express mus
Ja nemam stav povodom ovog...Da bi bio bolji fudbal bio bi a samim tim dobili bi jace tekme i za Evropu kao u kosarci tek sad se vidi kvalitet ove lige.  Smile E sad mnogo je to kombinacija i cenim da rumuni nema sanse da bi igrali sa nama kad imaju vec extra jaku ligu. Dakle ostaje klasicna nlb liga...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.