Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koje drzave bi trebale da sacinjavaju Balkansku (Regionalnu) ligu?
EX SFRJ
40.8%  (29)
Srbija, Madjarska, Rumunija i Bugarska
11.3%  (8)
Srbija, Hrvatska, Bugarska i Madjarska
2.8%  (2)
Srbija i neke druge drzave...
8.5%  (6)
Protiv sam Regionalne lige
36.6%  (26)
Ukupno glasova: 71
Idi dole
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Balkanska (Regionalna) Fudbalska Liga?  (Pročitano 140370 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Samsung 
Ма који Јадран, ја сам за Дунавску лигу. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Dunavski kup ko nekad!  Smile Smile 

Ako je neko voljan da raspravlja kako bi sve moglo da izgleda, napisacu ja elaborat kasnije...  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

S.P.Q.R.

Zodijak
Pol
Poruke 1608
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 531.2
@jaksa
procitao sam sta si napisao na 37oj stranici,i eto,bas si lepo to sklopio...
problem je sto ljudi zele da se ojaca ceo srpski fudbal,a to se nikada nece desiti ako se nastavi ovako,samo ce jos vise da propadnu partizan i zvezda...stvarno ko smatra da od cukarickog moze da bude dobar tim nek se ubije...
sistem 3 u regionalno 12 u nacionalno na jesen
pa 8 u nacionalno na prolece i 7 u plejof bi bio odlican...
od toga samo mogu da ojacaju partizan zvezda,vosa,napredak,spartak,javor itd malo bolje rangirani timovi,ali stvarno ne mozete da poredite cukaricki i mladog radnika na cije utakmice dodje po 300 ljudi sa Hullom koji ima stadion od 25 hiljada,i kod koga dodje 50 puta vise ljudi po utakmici...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
idispavaj drago mi je pre svega da si procitao(i da si imao zivaca da citas sve ono) onaj post da ti se dopala moja ideja, a drago mi je i da si voljan da raspravljas po ovoj temi.

Videcu da kasnije napisem jos neki dodatak na celu pricu, tj. neki predlog kako bi to trebalo ili moglo da izgleda(u smislu zemalja ucesnica, Uefa i sl.), u prevelikoj sam guzvi, pa stignem samo da bacim pogled.  Smile
« Poslednja izmena: 05. Feb 2010, 19:32:56 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29583
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Јебига Јакша не вреди твоја идеја док неко од мудоња не изађе и изнесе је осталима. Можемо само да нагађамо какво би такмичење било.

Што се мене лично тиче, ја нисам за то. Ипак смо ми превише острашћени и међусобно се мрзимо, тако да је ово само нови начин да се укину и навијачке групе и да нам се одузме играње у европи и још хиљаду ствари... У праву је Мамић за ову изјаву у прошлом интервјуу, али објасни ти то 15 милиона људи... Разумеће те 100.000.

На такво нешто може да се мисли тек за једно 100 година, ако се закопају ратне секире. Ја сам за неко пријатељско такмичење земаља бивше СФРЈ (пази пријатељско и СФРЈ у истој реченици) и ништа више од тога.

Слично такмичење постоји у скандинавским земљама али тренутно не могу да се сетим имена.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Forza Juve , vinci per noi !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4220
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
SonyEricsson W810i
Јебига Јакша не вреди твоја идеја док неко од мудоња не изађе и изнесе је осталима. Можемо само да нагађамо какво би такмичење било.

Што се мене лично тиче, ја нисам за то. Ипак смо ми превише острашћени и међусобно се мрзимо, тако да је ово само нови начин да се укину и навијачке групе и да нам се одузме играње у европи и још хиљаду ствари... У праву је Мамић за ову изјаву у прошлом интервјуу, али објасни ти то 15 милиона људи... Разумеће те 100.000.

На такво нешто може да се мисли тек за једно 100 година, ако се закопају ратне секире. Ја сам за неко пријатељско такмичење земаља бивше СФРЈ (пази пријатељско и СФРЈ у истој реченици) и ништа више од тога.

Слично такмичење постоји у скандинавским земљама али тренутно не могу да се сетим имена.

Royal league.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
HTC Sensation
Jakso iscitao sam onaj tvoj plan i program i moje misljenje je da mozda ni ne slutimo koliko ce to sve brzo da se obistini(ne znam bas da li po ovom tvom planu  Smile ali ce zaziveti ova liga) i to mislim da ce to sve da se smulja u naredne 3 god najkasnije!!

Jedan sam od retkih koji brani ovu nasu budjavu JSL....ali kao je ona svake godine sve jadnija i losija i napretka nigde nema,mozda ovo za Regionalnu i nije bas toliko lose resenje! Dobra stvar je sto to u basketu "zivi" vec godinama i imamo neki model kako to moze da funkcionise,naravno najveci problem ce biti navijaci,gostovanja itd i kad bi se to lepo organizovalo(tako da se onemoguci odlazak navijaca na gostovanja) to moze biti jedna ok liga koja ce podici neki kvalitet fudbala,vratiti ljude na stadione i sve je to ok

Ja sam `91 kad je Zvezda bila prvak sveta imao 7 god i onu staru ligu stare Juge nisam doziveo sa stadiona tako da sam o rivalstvu sa Dinamom,Hajdukom itd slusao od caleta,dede,preko tv-a...nemam taj neki odecaj zagrizenosti da zivim za dan kad ce oni doci na Marakanu i mi cemo im se posratu u usta od navijanja i zvizdanja...evo sad kad u NLB dodje Zagreb u Pionir ja sedim grickam semenke i psujem Stimca  Smile a za Zagreb me zabole...ja njih mrzim pa ih mrzim ali mi mrznja sigurno nece niti glavni motiv da odem na Maru da ih gledam...motiv ce mi biti bolji fudbal u odnosu da je dosao Mladi Radnik i to sto ce biti mozda pun stadion...

Mi realno godisnje zivimo za 6 utakmica sa sve derbijem i tekmama u Evropi i to je to,na ove ostale idemo iz ljubavi prema Zvezdi a ne zbog dobrog fudbala,sa ovom ligom broj "tih" utakmica bi bi makar duplo veci...to je uspeh...zar ne??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

S.P.Q.R.

Zodijak
Pol
Poruke 1608
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 531.2
Neko je negde napisao,ali ne mogu da nadjem sad...
"Ne bi trebalo da se stvara regionalna fudbalska liga,bilo bi kao jadranska liga,propali bi mali timovi na ustrb 4,5 velikih klubova"
Alo bre rodjace...sta bre ima da propadne,nema nista,toliko je propalo da nema vise sta da propadne...
Pa vojvodina koja stoji kao odlican tim ima prosecnu posetu od 500 ljudi !
Zamisli tek onda "male timove"...

I kao lose je da bude kao jadranska liga ?
Sta je bre tu lose
Jel bi ti bilo lose da Partizan,Zvezda i Vojvodina uvek ulaze u cetrvrtfinala lige sampiona i lige evrope (Partizan,zvezda,hemofarm,fmp - evroliga,evrokup ... )
Za kim ti sad zalis,za Mladim Radnikom i Cukarickim ?

Necu bre da gledam ligu gde jedan tim ima skor 13/1/1 (Bio to Partizan ili Zvezda...To ne znaci da je zvezda jaka...Nego da su svi drugi za kurac...A ako se ovako nastavi,tako ce i ostati...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7001
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
HTC One M8
Onaj jaksin plan deluje zaista dobro,svaka ti cast! Smile Ja i dalje tvrdim da nije potrebno nekog mucenja da se to ostvari,potrebna je samo volja i to moze lako da zazivi...mislim da su i klubovi poceli to da shvataju...

Kao sto rece "idispavaj",boli mene racku za jedan Cukaricki,Mladi Radnik,Bezaniju i ostale,ali ne zato sto ih ne volim,nego zato sto oni od ovoga sada gore ne mogu...!Moramo shvatiti da su fudbalski klubovi u Srbiji pali na dno!Mogu jedino Partizan i Zvezda jos vise da propadaju,ostali su dovoljno pali...

Jedini problem je kako pogurati stvaranje ovakve lige,kako naterati glavonje da sednu za sto i razmotre ovo,mora postojati neki nacin da se dopre do njih... Smile
« Poslednja izmena: 05. Feb 2010, 23:34:50 od Mountain king »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Hvala svima! Smile  Smile

Malkin ima istine u tome sto kazes, to za osecanja... I ok je sto je tako... Jer mi idemo da gledamo svoj klub, a ne zato sto mu dolazi neki protivnik... To je ono "Zvezda se voli svakog dana, ne samo protiv Milana"... Ali da ne bi doslo do podela na razlicite tabore(tj. svi navijamo za razlicite klubove), ovo se treba gledati kao interes srpskog sporta...

U skladu sa time, mora se postaviti pitanje, sa kojim ligama bi mi trebali praviti to...

Pa recimo, ja bih voleo da tu budu Kiprani, koji su bili zainteresovani za tu opciju, Imaju 2-3 jako solidna kluba, i interesantno gostovanje. Dalje, Madjari bi sigurno imali 2 solidna predstavnika... Bugari bi u pogledu kvaliteta bili dobri ucesnici sta vise odlicni, ali oni imaju i tendenciju da budu seratori u celoj prici(ovo je licni utisak, pojma nemam zasto to mislim)... Onda dolazimo do Hrvata, koji bi realno mogli dati 2-3 kluba koji su solidne jacine, a uz to i tu je taj rivalitet, ali opet, njima nikada nisam verovao... Prosto nisam ubedjen u sigurnost nasih fudbalera tamo, a kamoli navijaca... Rumuni bi bili idealni, ali pitanje je koliko bi oni bili zainteresovani, mada je bilo nekih indicija...
(Naravno prica sa Hrvatima, Bugarima, Madjarima i nije bas prijatna iz razloga sto smo sa svima svojevremeno ratovali i nismo nesto preterano u prijateljskim odnosima, ali sta da se radi... )
Dakle nama CG, Slovenija, Makedonija, pa ni Bosna i nisu toliko potrebne, jer tamo je liga slaba stvarno i klubovi su slabi... Ok je to tesko gostovanje u Podgorici, Skoplju i sl. ali ako cemo tako, tesko je gostovanje i u Krusevcu...

Dakle ako bi ta liga imala po onom planu 12-13 ucesnika, moglo bi izgledati ovako:

1.CRVENA ZVEZDA
2.PARTIZAN
3.VOJVODINA
4.APOEL
5.ANORTHOSIS
(OMONIA)
6.LEVSKI
7.CSKA SOFIA
8.LOKOMOTIVA SOFIA
9.DEBRECEN
10.VIDEOTON (pih)
11.DINAMO ZAGREB
12.HAJDUK SPLIT
(SLAVEN BELUPO)
+ 1 mozda(od ova dva u zagradama)

Ili umesto hrvata sto bi bilo idealno:
STEAUA
CLUJ
UNIREA

Takodje, tu bi mogli ici i slovaci, cesi ili poljaci(nisam siguran ko od njih, ali znam da je neko od njih bio zainteresovan za takvu ligu, pricao je valjda Tole jos odavno)... E pa sad tu treba kombinovati lige i klubove...

Posle toga bi se nastavila liga po onom rasporedu...

UEFA bi tu trebala da da 1 mesto za sigurnog ucesnika LS(tj. za pobednika lige), plus da se ne menja broj kvalifikanata iz nacionalnih prvenstava.
Takodje bi 2. i 3. mogli da dobiju neko mesto za kvalifikacije u Ligu Evrope(tamo mislim da vise nema sigurnih ucesnika ako se ne varam)...
E sada, da ne bi doslo do povecanja kvalifikanata iz ovog regiona za to takmicenje, trebalo bi urediti da se u odredjenom trenutku poslednji kvalifikanti iz nacionalnih prvenstava susretnu(primera radi, ako iz Srbije ima 3 kvalifikanta za Ligu Evrope, taj 3. bi trebao da se susretne u nekom od kola(pre onih glavnih) sa takodje poslednjim kvalifikantom iz neke od zemalja ucesnica regionalne lige)... E tu vec ima problema, obzirom na to da ce neke zemlje obezbediti ta mesta za LE i sta se desava sa tim viskom, ali sigurno da se i za to moze lako naci resenje...  Kao i za cinjenicu da ima 5 zemalja koje bi ucestvovale pa je jedna visak u tim kvalfikacijama, tj. to sa poslednjim kvalifikantom za LE... Elem za te stvari se mogu naci solucije...

Novcana nagrada za prvih 4 npr. u ligi bi bila idealna ukoliko je moguca...

Onda, dolazimo do domace lige...

Kada se prica o ozivljavanju centara treba imati u vidu i jednu stvar... Mi smo narod sa pobednickim mentalitetom... I ne znam zasto, ali nekako, misljenja sam da je cak poseta na tribinama veca kada se klubovi nalaze u drugoj ligi i bore se za prvu, nego posle kada klub udje u prvu ligu(sem tekmi sa CZ i PFC)...

Dakle takmicarski motiv je jako bitan, i trebalo bi da postoji i za tu ligu koja ce se igrati pre ukrstanja sa klubovima iz Regionalne lige... Pobednik bi trebao da dobije neku titulu za osvojeno prvenstvo, kao i novcanu nagradu... Novcana nagrada bi mogla biti obezbedjena od strane eventualnog sponzora, kao i od fudbalskog saveza srbije... Primera radi, ne mora to da bude neka ogromna suma, ali da ukupan fond za nagrade bude 350 000 e to bi bilo odlicno... Prvi dobije 150, drugi 100, treci 75 i cetvrti 25 000... I kao sto rekoh pocasti za prvaka... Pa sto da ne... Ako Brazilci mogu da imaju prvenstva okruga i sl. pa tek onda da igraju Nacionalno prvenstvo(po jednokruznom sistemu valjda), sto da ne... (*Inace i taj jednokruzan sistem bi isto mogao da bude interesantan, ali mozda ipak ne)... Dakle sto mi ne bi imali isto tako prvaka te lige, kao sto brazilci imaju prvaka regiona(ili primera radi Apertura i Klausura u Argentini su dva odvojena prvenstva(jesen i prolece), koliko ja znam))... Da se vratim temi...

Po prethodnoj zamisli u prvoj ligi bi trebalo biti 12/13 klubova(mozda bolje 12), pa to bi mogli biti npr.

1.OFK Beograd(RAD)
2.Radnicki Nis
3.Radnicki Kragujevac
4.Smederevo
5.Sloga Kraljevo
6.Spartak Subotica
7.Indjija
8.Sloboda Uzice
9.Borac Cacak
10.Novi Pazar
11.Jagodina
12.Napredak Krusevac
+Eventualno Dinamo Vranje, Macva Sabac, Rad, Srem itd.

Sastavljah ovako otprilike listu, u skladu sa sadasnjim kvalitetom i tendencijama, kao i privrednim potencijalom sredina... Otud Kraljevo, Indjija i sl. Prihvatam sve ispravke!  Smile
Mislim da bi ovo prvenstvo bilo stvarno interesantno, kao i borba za tu titulu(mislim da bi i poseta bila veca i sve)...  Smile

Posle bi se ukrstali po vec utvrdjenom scenariju, gde bi se odredjivao plasman u evropu i regionalnu ligu...  Smile

Sta mislite o celoj toj ideji i prici? Meni je posebno interesenatan ovaj poslednji deo, sa pricom o nasoj ligi(ovo iznad sa ucesnicima i UEFA-om je u domenu spekulacija)... Stvarno sam misljenja da bi to bilo jako interesantno i dobro...

P.S. Takodje sve izneto u ovom postu podrazumeva i ovaj post(tj. poznavanje njegovog sadrzaja): http://forum.burek.com/balkanska-regionalna-fudbalska-liga-t416495.msg7032292.html#msg7032292

P.P.S. Covece imam i napomene u postu, kao knjigu da sam pisao... Inace sutra(jednog dana kada se bude igrala regionalna liga) kad mi ovi iz FSS-a ukradu sve ideje za dzabe, bice veselo...  Smile

P.P.S. Malo editovah, tj. dodah negde nesto da bi bilo jasnije...  Smile

« Poslednja izmena: 06. Feb 2010, 01:29:44 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.