Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 03:09:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Đavoli i demoni ne postoje!  (Pročitano 42382 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: lightsoft
Sta pricas ?? Jel' citas ti sta je napisano ili samo koliko nesto da kazes ?? Sta mislis, da je neko lujka pa senku smatra za nesto imaginarno, a ti nam sada otvaras oci kako je to neosvetljeno mesto.
Ne razumes svoje sopstvene reci. Za tebe je covek lud ako smatra da je senka imaginarna. A senka jeste imaginarna, posto ne postoji.
Da li dete vidi Deda Mraza, ili vidi nekog coveka koji glumi nekakvog "Deda Mraza" koji je izmisljeni lik ?
Da li ti vidis "senku" ili vidis mesto koje nije osvetljeno ?
I pored tog odgovora ti se drzis i ubedjujes u nesto.
A uz to jos i znas da djavo ne postoji. Pa onoliko koliko vazi Magic-ovo da zna, toliko moze da vazi i tvoje da ti znas kako ne postoji. Sve dok neko ne iznese dokaz o svojoj tvrdnji.
Dokaz o nepostojanju je nedostatak dokaza o postojanju. Ja znam da 'Djavo' ne postoji, a ko god hoce da
dokaze da 'Djavo' postoji mora pokazati da 'Djavo' postoji.
Gde i kada je u covecanstvu neko morao da dokazuje kako neko/nesto ne postoji ?
Opet ti znas, umanjujes tudju vrednost iznetog. A povrh svega, rece da nigde ne govoris "ja", a skoro svaki tvoj post vrca od toga.

Da ne duzimo, nastavi, imas svoje misljenje, iznosi ga, ali ne umanjuj tudje.
Samo objasnjavam razliku izmedju verovanja i istine/znanja, svako ko kaze da 'Djavo" postoji, veruje da "Djavo" postoji, posto nema znanje o postojanju "Djavola".
Govorim 'ja' samo za ono sto sam rekao, a ne da isticem svoju vaznost, posto je nema.
Ne umanjujem tudje misljenje, nego osporavam da tudje verovanje bude predstavljano kao istina.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Citat
Ne razumes svoje sopstvene reci.
Covece, koliko sivih celija koristis za razmisljanje ?? Dokle vise da ti govorim:

Odakle znas sta ja mislim i sta razumem ???????????

Jel' si uspo da vidis ovo ??

Citat
Za tebe je covek lud ako smatra da je senka imaginarna.
Gde sam napisao da je neko lud ??

Citat
Dokaz o nepostojanju je nedostatak dokaza o postojanju. Ja znam da 'Djavo' ne postoji, a ko god hoce da
dokaze da 'Djavo' postoji mora pokazati da 'Djavo' postoji.
Ma sta rece. Neko zna da Bog ne postoji. A ako zelis da dokazes da postoji, onda to i dokazi. Jednostavno, zar ne ?? To je tvoja logika.

Citat
Gde i kada je u covecanstvu neko morao da dokazuje kako neko/nesto ne postoji ?
Smile

Citat
Samo objasnjavam razliku izmedju verovanja i istine/znanja, svako ko kaze da 'Djavo" postoji, veruje da "Djavo" postoji, posto nema znanje o postojanju "Djavola".
Aha, znaci svako ko kaze da Bog postoji, veruje da Bog postoji, posto nema znanje o postojanju Boga.

Ja stvarno dizem ruke.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2009, 17:33:39 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia Luvmya 520

Jel' si uspo da vidis ovo ??
Iz citanja onoga sto si napisao, posto nemozes napisati ono sto ne mislis ili sto ne razumes.

Gde sam napisao da je neko lud ??
"lujka senku smatra za nesto imaginarno" u ovim recima si naveo da je lud onaj koji senku smatra za nesto imaginarno. (lujka je sinonim za ludaka)
Ma sta rece. Neko zna da Bog ne postoji. A ako zelis da dokazes da postoji, onda to i dokazi. Jednostavno, zar ne ?? To je tvoja logika.
Da, ja znam da "Bog" u koji veruje bilo koji teizam ne postoji, a na njima je teret dokaza, ukoliko zele da dokazu
da taj njihov "Bog" postoji. To nije moja logika, nego logika zdravog razuma.

Aha, znaci svako ko kaze da Bog postoji, veruje da Bog postoji, posto nema znanje o postojanju Boga.

Ja stvarno dizem ruke.
Kada bi postojalo znanje da "Bog" postoji u materiji, ne bi bilo verovanja u "Boga", verovanje u "Boga" postoji
samo zato sto ne postoji materijalni dokaz postojanja "Boga".
Opet naglasavam da Biblija lepo objasnjava da je "Bog" samo rec i nista vise, a rec ne postoji u materiji.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
How many fallacies  Smile
Znaci znanje o nepostojanju necega, oznacava nepostojanje necega jer nepostojanje necega je vezano za znanje?  Kako to ide?  A sta su onda forme?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Citat
Iz citanja onoga sto si napisao, posto nemozes napisati ono sto ne mislis ili sto ne razumes.
Da li uopste kapiras da se ovo:
Citat
odnosilo na ovaj citat ??
Citat
Ne razumes svoje sopstvene reci.
Pa zasto li ti uopste citiram, ako ni to ne shvatas.

Citat
"lujka senku smatra za nesto imaginarno" u ovim recima si naveo da je lud onaj koji senku smatra za nesto imaginarno. (lujka je sinonim za ludaka)
Slusaj, nemoj mi izvlaciti nesto iz konteksta. To nikako ne pokusavaj. Bar sa mnom. Lepo je napisano:
Citat
Sta mislis, da je neko lujka pa senku smatra za nesto imaginarno, a ti nam sada otvaras oci kako je to neosvetljeno mesto.
postavljeno pitanje, da li ti mislis da je neko lujka. Nemoj se sa mnom igrati tih igara.

« Poslednja izmena: 14. Apr 2009, 18:12:29 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Mozda jos jedno pitanje koje se moze postaviti je, sta je senka?  Da li je zavisna od naseg posmatranja iste, ili postoji sama po sebi.  Da li je senka senka po sebi ili senka jer je tako smatramo, ili je zato sto imamo koncept senke?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia Luvmya 520
How many fallacies  Smile
Znaci znanje o nepostojanju necega, oznacava nepostojanje necega jer nepostojanje necega je vezano za znanje?  Kako to ide?  A sta su onda forme?

Apsolutno i postojanje i nepostojanje je vezano za znanje. Kao sto sam rekao, znanje je energija koja kreira dozivljaj, bas kao sto imas dozivljaj necega sto postoji, kroz taj dozivljaj znas sta ne postoji.
Forme su granice nekog sadrzaja.
Slusaj, nemoj mi izvlaciti nesto iz konteksta. To nikako ne pokusavaj. Bar sa mnom.
postavljeno pitanje, da li ti mislis da je neko lujka. Nemoj se sa mnom igrati tih igara.
Ne izvlacim nista iz konteksta, i ne igram se sa tobom, ali mi dajes povoda da pocnem, ali ovoga puta to neces ni primetiti.
Da li mozes da nam kazes da li senka postoji u energiji/materiji ili je imaginarna/iluzija ?
Citat: RavenDark
Mozda jos jedno pitanje koje se moze postaviti je, sta je senka?  Da li je zavisna od naseg posmatranja iste, ili postoji sama po sebi.  Da li je senka senka po sebi ili senka jer je tako smatramo, ili je zato sto imamo koncept senke?
Senka je rec koja predstavlja opticki efekat, ne postoji bez obzira na posmatranje.
Da li halucinacije postoje ili neki ljudi samo imaju mogucnost da ih osete ?
Mi nemamo koncept senke, imamo koncept reci 'senka'
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat: gottago
ne postoji ili ne postoji u stvarnosti ?
A u cemu je razlika izmedju 'ne postoji' i 'ne postoji u stvarnosti' ?
Da li ono sto 'postoji u masti' postoji u stvarnosti ?
"ne postoji u stvarnosti" misli se na ovozemaljski materijalni zivot.
"ne postoji uopste" odnosi se na sve dimenzije.
previse si siguran u svoje znanje. koliko vidim nemas nikakvog znanja o duhovnom svetu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Citat
Ne izvlacim nista iz konteksta
Aha, ne izvlacis ??

Citat
ali ovoga puta to neces ni primetiti.
Izvoli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: gottago
"ne postoji u stvarnosti" misli se na ovozemaljski materijalni zivot.
"ne postoji uopste" odnosi se na sve dimenzije.
previse si siguran u svoje znanje. koliko vidim nemas nikakvog znanja o duhovnom svetu.
Kakav 'duhovni svet', sta je to ? Jel' mozes da nam svojim 'znanjem' objasnis  postojanje 'duhovnog sveta' ?
Sve sto moje znanje prepoznaje je energija i zivot, za trecu dimenziju ne znam.

Jewpiter
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 03:09:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.042 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.