Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 21:16:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Avioni oboreni na teritoriji SFRJ,SRJ !!  (Pročitano 43864 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Imam negde neke fotke unistenih aviona pa ako uspem da nadjem vreme postavicu ih Smiley
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Ma ima dosta istine. Inace oborili smo i jedan bugarski MiG-29. Ti Bugari kad god im se ukaze prilika mucki udare na nas. Stalno se svadjam sa svima ovima sto sverciju robu odatle- neprijateljima srpskog naroda turaju pare u dzepove.
Bas ce Bugari da salju Migove pa da jos dobiju friendly fire jer ce misliti da su iz SRJ. I Madjari su prizemnili svoju eskadrilu 29-tki celo vreme rata.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4

Koliko god da imas godina ,i da ides u bilo koju akademiju za pilote(sto cisto sumnjam) za bilo koju zemlju ........kao bivsi emigrant,ili doselilac ili kako god hoces ....jako tesko mozes da dobijes "zeleno svetlo" za takvu obuku .Jedan pilot najmanje kosta drzavu 1\2 miliona Evra sta ti mislis ...oni samo tebe cekaju  Smile Smile

Znam slicnog lika. Inace je americka vojska sastavljena od doseljenika. Svaki drugi se zove Lopez il Gonzales. Cak kao stranac mos da sluzis vojsku. A kao pilot i nije nesto placeno. Na putnickom avionu se vie zaradi. Jedina satisfakcija je da lozis jet i da si mangup ko u top gunu. Inace sam bio sa ribom koja je bila pilot u Nemackoj, i preselo mi je kako vozi auto, ko da ima 10 zivota, tako se ponasa. Amerika ti je zemlja sansi, ako si nesto vredan i poslusan podupiru te, ako nisi sposoban, cekas u redu za supu kod vojske spasa.

Ovako- verujem ja da su ti ti piloti to rekli ali sad ja da kazem. Video sam sliku oborenog F-16 kod nas. nemam je ali ima negde zabelezen podatak o tacnom serijalu. jedan poznanik je posle dve godine negde na zapadnom aerodromu video jedan F-16 potpuno isto obojen i oznacen kao onaj sto je oboren kod nas. Kad je osoblju to pomenuo oni su mu rekli da to nije tacno... dakle laziranja imas sa njihove strane kolko hoces. Sto ti ti piloti ne kazu kako je jedan njihov pilot na F-16 i pored upozorenja britanskog pilota na Herijeru ipak napao siptarsku kolonu izbeglica.
Pa o tome se dosta trubilo, to niko vise ne moze da sakrije. Zasuli su ih sa "zvoncicima", dogadja se to
Herros pitaj ga posto samo sa tobom prica o onim oborenim hrvatskim avionima sto su uletali iz Madjarske. Jedan je tako puko u vazduhu da su od pilota nasli samo saku sto drzi pilotsku palicu... e da nemam sliku Smile
Kakav sad hrvatski avion iz Madjarske? To su isto tako lovacke ko kad Hrvati pricaju da su `91 oborene dve 21 koje u gadjale Osijek i upale u Madjarsku teritoriju pa ih ovi oborili.
U muzej je otislo samo ono sto je javno vidjeno a ostalo... he he he na ispitivanjee pa nesto materijala Rusima, nesto Kinesima a Bogami i Iran se zanima za take stvari Smiley
Iran ima dosta te zapadne tehnike  Smile
Kod nas je bio na Bataji iracki Mig 23. Video sam ga 1998, rekli su mi da je doleteo kod nas, kao "zapalio" iz fight-a, u vreme pustinjske oluje. To sam siguran milijardu %. Pentrao sam se po njemu.
Mozda si ga video ali u zavodu "Moma Stanojlovic". Inace nije 'zapalio' iz Pustinjske oluje vec je za vreme povlacenja bivse JNA preleteo iz remontnog zavoda "Zmaj" u Zagrebu za Batajnicu. Smile
JNA nije imala 23-ojke.
A sta je sa onim navodima da smo dobili od Belorusa jedan SU 27.......jer to samo trac ili ima istine ? Smile
Smile Na zalost ni jedan SU-27 nismo dobili,a i taj avion nama nije ni potreban. Ogroman je za nasu drzavu. Inace trenutno se prica o remontu  Smile nasih MiG-29 i mislim da je to neka realnost u odnosu na dobijanje 27-ca.
Bilo je price krajem osamdesetih da JNA nabavi Suhojeve na racun sovjetskog duga al sprecio dil Ante Markovic. Inace je zverka al pored Mig 21 i Mig 29 jos jedan teret za odrzavanje. Da je bilo para trebalo se uloziti u domace ili koprodukciju. Suhojev mos samo da vozas a na domacem i da pritegnes koji sraf a i da ga remontujes.
Ono sto se prepricava medju pripadnicima Vojske Srbije jeste i obaranje B-2 koji je pogodjen sa Boforsom na visini od oko 5000m a pao u neku sumu u hrvatskoj.  Navodno je vizuelno primecen, oznacen laserom( jer su zirafe retko palili a kada jesu uglavnom su bile pogodjene) i pogodjen indirektnom paljbom od strane baterije Boforsa.  Pozdrav od plavca. . .
Taj B 52 je navodno pao negde oma blizu granice, samo sto nijedan mestan nije primetio. Mozda je postao nevidljiv.  Smile
Ne treba mnogo strasti ulevati u to. Mozda je sruseno nekih 10 a osteceno 20 aviona (bezbespilotskih i tomahavka). I Rusi nisu prosli bez ogrebotine nad Gruzijom. Al kad ulazis u takav sukob, moras da racunas na neke ogrebotine. Procentualno vidjeno, nije oboreno skoro nista. Leteli su kad su hteli i gde su hteli. JNA nije bila opremljena da sama brani nebo protiv agresije jedne supersile. Il da ti neko priskoci u pomoc (tad se racunalo na treci svetski rat) il se zavuci, cuti pa opali po usima kad ti pridje na nisan. Jeste, mozda ces na kraju i da izgubis, al neprijatelj nek racuna kolko ce da izgubi. Ni Francuska ne moze da se sama bori protiv USA ili Rusije al ima dosta u arsenalu da odvrati potencijalne kandidate kojih nema mnogo.
U Iraku su prvo s*ebali glavne kapacitete koji su ionako bili u ocajnom stanju i kasnije je stvar trgovine. Gardisti su se predali i otisli kuci sa oruzjem a danas su u policiji i vojsci.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat
U stvarnosti (u koju ovi diskutanti retko zalaze) svi gubici NATO-a 1999 su objavljeni sto na internet stranama vojnih jedinica sto po obicnim medijima i strucnim casopisima. Pored F117A i F16CJ koji su jedini pali usled nase vatre izgubili su i:

Naravno a i F-117a je prso iz tehinickih problema,a i misuri je u odlicnom stanju samo su odlucili da ga nekoriste onako ...a i sin Veslija klarka nije leteo niti mu je avion ostecen samo su odlucili da ga zamene onako,a nisu ni bombe bacali u jadransko more to su korali ...ajde bre jel ti to ozbiljno ili sta ?
« Poslednja izmena: 02. Dec 2008, 22:43:54 od eizo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
"a i misuri je u odlicnom stanju samo su odlucili da ga nekoriste onako"

Vise miliona gledalaca, sto posredno sto neposredno, ga je videlo samo na "Great Georgia air show 2007" - naravno u letackom programu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia n73
Ja imam jedan deo F117,sta mislite jel bi imao nekih problema ako bi ga probao prodati na netu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
SonyEricsson C702i
Ja imam jedan deo F117,sta mislite jel bi imao nekih problema ako bi ga probao prodati na netu?
Pazi samo da nije radioaktivan!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
SonyEricsson k-750i
imam i ja ..p.s. bilo je kupiti u aeromuzeju za 10 evra
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Vise miliona gledalaca, sto posredno sto neposredno, ga je videlo samo na "Great Georgia air show 2007" - naravno u letackom programu.

Naravno nisi primetio mozda ti ili tih par miliona gledalaca datum upisivanja novog serijskog broja aviona,pobogu pa do skora si i na netu mogao da nadjes zapis crne kutije na live leaku dok je nisu povukli,a mislim da za dosta aviona moze i sad da se nadje nisam skoro gledao
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kakav bre datum upisivanja kakvog novog serijskog broja? Spirit of Missouri je bio i ostao AV-8 88-0329 - posle 1999 ucestvovao je u raznim dogadjajima poput rata u iraku, aeromitinzima a na njemu je 2004 izvela let prva posada sacinjena iskljucivo od zena.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 21:16:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.