Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 10:53:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Avioni oboreni na teritoriji SFRJ,SRJ !!  (Pročitano 44082 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
SonyEricsson k-750i
oborili smo samo 2 aviona,nazalost!Mozda ih je i bilo vise,ali nisu pali na teritoriju Srbije,pa su price zataskane.Oboreni su f117 i f16,a sve ostale price rekla kazala ne stoje.gdje su dokazi!!!ostaci ostalih aviona?!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 107
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Ericsson 
Da je F117 pao samo koji kilometar zapadnije niko ne bi ni znao da smo ga oborili. Mislim da će se svi sa time složiti.

Još jedan F117 je bio pogođen. Iako je uspeo da sleti na tuzlanski aerodrom, kasnije je rashodovan, što se svodi na isto kao i da je oboren.Čitava stvar se  spominjala u američkom Kongresu, a uglavnom su je potezali u raspravi oko povećanja budžeta za Raptor, koji su mnogi smatrali nepotrebnom.

Potvrđeno je obaranje jednog F-16 i to je to.

E sad, meni su pričali zastavnici i neki majori , tokom obuke za poslužioca na radaru u vojsci, koji su se borili 99'te da je verovatno bilo još obaranja, ali da su avioni padali okolo....

Recimo, dejstvovano je na još jedan F-117, glava rakete je eksplodirala, i šta sad... Da li je avion oboren, ili je oštećen, da li je pao... Ipak, mislim da se raspravljanjem o ovome mlati prazna slama. Činjenica je da su Ameri napravili šta su hteli, da se rat morao završiti onako kako se završio i da smo ga mi izgubili.

Jedan oboren avion više ili manje tu ne menja mnogo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 6300
Takođe se kao gubici računaju i jedan Ah-64 koji se srušio u Albaniji i sad nisam siguran, ali mislim da se takođe spominje i F-16 ili Harijer koji se srušio u Jadransko more (prema NATO izvorima zbog kvara  Smile ).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2238
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Evo nešto o ''neslužbenim'' gubicima NATO-a

"ЗВЕЗДЕ" СУ ОДЛЕТЕЛЕ У ЛЕГЕНДУ
Хаг и судбине генерала из Србије разлог су ћутања о акцијама на које је Београд имао међународно право, а наши пилоти право на понос

Тачно месец дана после почетка агресије и бомбардовања Југославије 1999. НАТО се налазио пред великом прославом 50 година постојања и још већим изазовом шта урадити у рату против Југославије. Да ли појачати бомбардовање и по цену нових цивилних жртава и штете, што се све медијски враћало као бумеранг, или повести копнену офанзиву пре свега користећи ОВК као пешадију?

У Вашингтону су звонили бубњеви и тумачења да је све осим тоталне победе заправо тоталан пораз за Запад. Јер, ваздушни удари нису сломили кичму југословенске војске, морал војске и народа био је висок и сви су били уједињени у жељи за отпором.

Мишљења западних аналитичара да ће бити потребно само неколико дана бомбардовања да Београд поклекне, нису се показала као тачна. Југославије није одиграла онако како је то НАТО очекивао, није се предала после неколико дана. На брзину инсценирани сценарио реализовао се са невероватним контраефектима. НАТО је интервенисао да би, наводно, спречио хуманитарну трагедију, али ју је проширио и убрзао. Интервенисао је да би спречио да криза дестабилизује друге земље, а она се у међувремену проширила и на Македонију са неизвесним последицама по питању статуса Космета. У првом постмодерном рату конфузија би била забавна да није била и крвава.

Виктор Черномирдин стигао је 22. априла 1999. у Београд у покушају проналажења решења и некаквог компромиса да се рат заустави. Тог дана југословенска ПВО добила је стриктно наређење да не дејствује управо због авионског лета руског преговарача и могуће грешке. Ту чињеницу НАТО је искористио и један амерички ловац-бомбардер Ф-16 летео је од мађарске границе до Београда у радарској сенци цивилног авиона Виктора Черномирдина да би затим бацио бомбу од скоро три тоне на подземни објекат Стражевицу. Ратно лукавство, или кршење међународног ратног права? Сазнавши да их је амерички Ф-16 искористио као штит у прилазу Београду, руски пилоти су у одласку Черномирдинов авион окренули потпуно другим коридором, тамо где није ни било предвиђено, па се авион одједном нашао изнад положаја једне пешадијско-артиљеријске јединице у Срему. Са земље је на непознати и ненајављени авион отворена урнебесна ватра чак и из пиштоља и пушака. Срећом нису га погодили, јер је одмах узео велику висину.

Само три дана касније пилоти на аеродрому Голубовци код Подгорице извлачили су карте за супертајну мисију, без знања и одобрења команде у Београду: напад на аеродром Ринас крај Тиране. На том аеродрому била је смештена америчка борбена група "Соко" са 24 хеликоптера типа "апач", као и делови 82. падобранске дивизије из Форт Брега, Северна Каролина. У рану зору 26. априла у акцију је кренуло шест авиона Г-4 "супер-галеб" југословенског РВ, иначе из састава акро-групе "Летеће звезде". Ниско летећи на само три метра изнад морских таласа, да би избегли радарску контролу, југословенским авионима требало је мање од 20 минута да стигну до циљева у рејону аеродрома Ринас. Стигли су из правца излазећег сунца и визуелно били тешки за откривање. Прво је ракетама и бомбама нападнут логор за обуку терориста ОВК крај аеродрома Ринас, да би затим авиони Г-4 гађали америчке хеликоптере на земљи. Уништено је девет "апача" док су још три била озбиљно оштећена.

Италијанска државна телевизија јавила је истог дана вест о нападу на аеродром Ринас само једном и онда је та вест скинута. Руска агенција Итар-Тас јавила је да је аеродром Ринас крај Тиране био затворен за саобраћај 26. априла и неколико дана касније, да италијански министар унутрашњих послова није одлетео са тог аеродрома после завршетка посете Тирани и да се прва вест о губитку једног америчког "апача на рутинском лету" поклапа управо са 26. априлом. Албанска делегација, која се тог дана враћала са састанка Савета Европе у Стразбуру није слетела на аеродром Ринас већ у Валону.

На брифингу за новинаре у Бриселу, један од портпарола НАТО-а, италијански бригадни ваздухопловни генерал Ђузепе Марани тих је дана врло похвално говорио о југословенским пилотима на авионима Г-4.

Дан после акције на Ринас аеродрому, НАТО је 27. априла 1999. у три наврата жестоко бомбардовао аеродром Голубовци крај Подгорице посебно гађајући подземни објекат тог аеродрома Тузи, где су се и налазили авиони Г-4 из акро-групе "Летеће звезде". Објекат је срушен и сви авиони у њему су уништени. Један од југословенских пилота тих је дана добијајући војно одликовање рекао да га прима за успех у тајној мисији.
Прошло је од тада доста година, по међународном праву Југославија је имала пуно право на одмазду по оним државама које су своју територију, или ваздушни простор "изнајмиле" за извршење агресије на нашу земљу. Ипак, пилоти о акцији на аеродром Ринас не желе уопште да причају. Хаг и све оно што се догодило са генералима из Србије одређују и сва каснија понашања. Дакле, што се тиче пилота и њиховог поноса, та се прича никада није догодила. Службено, не. Неслужбено, "Летеће звезде" одлетеле су у легенду...

Мирослав Лазански

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 211
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia Galaxy S
sa čime je oboren taj f117, letio je nisko ili je bilo u pitanju nešto večeg dometa
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I have more jewels then your jeweler

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1819
Zastava Finland
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung i9300
ja sam video aerodrom Rinas 3 godine posle rata protiv NATO-a, ne znam sta sam video ali dosta toga, velika gomila metalnog krsa je tamo bila. mozda nema veze sa tim napadom a mozda i ima..

ali mi je ovo najjace:
34.    20.05.    4:00    Mt. Cer, southwest of Sabac    One B-52H Stratofortress shot down along with its entire crew (5)
koliko znam B52 nikada nisu zalazili na vazdusni prostor Srbije za vreme bombardovanja vec su tomahavke ispustali sa teritorija okolnih drzava, mozda i gresim.. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 228
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
     Nilobac:
     Б'52 JESU ulazili u naš vazdušni prostor, istina blizu granice. Znam čoveka koji ih je par puta gledao iznad Uroševca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1294
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
sa čime je oboren taj f117, letio je nisko ili je bilo u pitanju nešto večeg dometa
E sad...To je vojna tajna,mada se znaju neke stvari...
Zvanicna verzija kaze da je avion oboren delovanjem PVO...koji na sebi ima neke nestandarne dodatke...narvano,vojska nije ekla o kakvim je to izmenama na PVO-u...Ima neke price da je neki ruski inzenjer od starog sovjetskog radija napravio uredjaj koji kada se veze za neki od sovjetskih radara,sasvim jasno pokazuje F-117 kao objekat koji se krece...
Postoji i neka izjava jednog od funkcionera NAto-a,sad ne znam da li je neki general,pukovnik,sta vec,koji je rekao da je taj avion oboren jednistvenim sistemom koji Jugoslavija poseduje,a o cijem saznanju nije upoznata ni Rusija...
To su neke price...zvanicna verzija kaze neki poseban PVO,mislim,klasican PVO ali sa dodatim uredjajima ili necim..
Probacu da nadjem linkove ovoga sto sam ti rekao,ali ako ne uspem da znas da sam to procitao u nekim novinama o tehnici i u knjizi ''Tesla-pronalazac za treci milenijum''
tako da ako mozes bar knjigu nabavi... Smile
IP sačuvana
social share
Nemanja.Rodoljubi
Citat
Ваш став о најваљеној геј паради у Београду заказаној за 10.10.2010. године?

RASMC
Citat
Lock!

Rasim je peder!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
F-117 je oboren sistemom S-125 Neva (SA-3 Goa NATO oznaka) kojom je komandovao Zoltan Dani
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 211
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia Galaxy S
F-117 je oboren sistemom S-125 Neva (SA-3 Goa NATO oznaka) kojom je komandovao Zoltan Dani

prije će biti to nego neko kemijanje sa radiom i raketom.mislim da  bi prije išli osposobit radare na 29-kama nego buđit rakete
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 10:53:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.