Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Аустрија за 20 година: Турци,Арапи,Курди,Срби и Хрвати  (Pročitano 25331 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 391
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Koga nema bez njega se moze i mora .

pa ne znam da li bih mogla da se slozim s ovim. dok kod svih ostalih naroda (npr ex yu) postoje organizacije, oni koji brinu o svojoj kulturi, naciji, srbi su kao ovce.

razgovaram s jednom devojkom, iz srbije, srpkinjom koja vec dugo zivi u austriji i pita me sta radim i ja joj kazem idem kuci za bozic i ona meni: pa srecan ti tvoj bozic!!!!!!!!!!!

Na takve sam i mislio , ne one kao sto ste Vi ...... A pitanja organizovanja Srba u drugim drzavama su poslednja rupa na svirali ovima na vlasti !!!!!  Ako se ne ,, ponese iz kuce ,, , nigde drugo se nece nista nauciti o svom narodu , istoriji , veri , kulturi ...... Evo i ovde imamo probleme da sacuvamo narodni identitet , akmoali u drugim , nama nesklonim ( da upotrebim eufemizam ) drzavama , kao sto je Austrija . Dovoljno je procitai i razmisljanja nekih na ovom forumu .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Nokia 
Citat
2. nikad nam nisu oprostili niti hoce ubistvo ferdinanda
e oво ко је кога и зашто убијо.... Smile
Citat
ono sto mene najvise brine, a to je da deca nasih, srpskih porodica koji zive duze u austriji ili su se rodili ovde, sve manje gledaju na svoje obicaje, a sve vise izlaze sa ciganima, vencavaju se sa njima ili turcima.
о гастабајтерима се може свашта говорити. какви су то људи,који су им били мотиви да се оду из Србије...
Citat
Увек постоји одређени временски период у коме ће се исељеници потпуно асимиловати.
''Јевреје'' нико није асимиловао вековима. Број оних који су се одрекли Торе и Талмуда је занематрљиво мали. Нико није асимиловао Турке....број бивших Кинеза је такође мали.... Smile
Овде је тема стање Аустрије,а може да се односи на цео ''западни свет''....који је у кризи и пред нестајањем.А спас тражи на погрешном месту,у Вашингтону! Али,да ли има спаса оваквој Јевропи? Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 3510
i ovde ih ima poprilicno koji su Srbi samo na papiru  .....

То су другосрбијанци, нација супермодерних схватања и мотор развоја целокупне ЕУ. Малигнији су бар три пута од србокатолика и србопотурица. То треба лечити, ако је могуће, а ако не Smile...
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung s3
au !!! 6 strana off-a!!!

par stvari o prvom postu, moje vidjenje:

1. austrijanci (pored madjara i slovenaca) su krivi za raspad jugoslavije.
3. austrijanci su ti koji su se zalagali za otcepljenje kosova. citiram jednog: evropa je napravila gresku sto nije odvojila kosovo od srbije jos posle prvog svetskog rata.
4. austrija ce sve uraditi da srbija bude beogradski pasaluk
5. austrijanci su u nekom, ajmo reci kompleksu od srba (ako srbija osvoji zlato u vaterpolu na svetskom prvenstvu, austrijanac ce reci: to je varvarski sport). ako srbija pobedi u tenisu, oni to nece nigde reci. doduse, austrijanac ne voli nikog ...
6. austrija ce uciniti sve dok srbija ne poklekne i ne prizna da je zlocinac u ratu 90-tih i da su hrvati i muslimani zrtve.

7. istina da postoji dazmija u becu, prilicno velika, ali se nalazi pored dunava, i nema okolo zgrada
8. istina da je 16 bezirk pun turaka, srba, muslimana, hrvata i siptara. i da austrijanci koji zive tamo, stide se.
9. istina da je isto u 10 i 5 bezirk-u.  
10. istina da turkinje hodaju umotane i da je grad pun kebab standova.

11. istina da postoje skole u kom su vecina deca auslenderi, ali isto tako austrijanci ce upisati svoju decu u skole gde nema stranaca.

12. istina je i da deca auslendera koja se rodi u austriji, sve vise prima obicaje, nacin zivota zapadni.

13. ono sto mene najvise brine, a to je da deca nasih, srpskih porodica koji zive duze u austriji ili su se rodili ovde, sve manje gledaju na svoje obicaje, a sve vise izlaze sa ciganima, vencavaju se sa njima ili turcima.

14. sta ces onda tamo, vrati se  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.4
mob
Alcatel 
Topla2 ima kalup za procenjivanja Srpstva. Ne zna da li bi šešelj prošao kroz taj kalup? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG Google Nexus 5
pa pazi, gledano geoloski, austrija je mnogo manja nego sto pokazuju granice. deo tirola je italijanski, drugi deo je slovenacki. i tu se govori italijanski.
voralberg je vise svajcarski i ljudi se tamo vise osecaju kao svajcarci nego austrijanci i ne bi imali nista protiv da se odvoje.
burgenland ti je uglavnom madjarsko-hrvatski. tamo, mislim i ne zive austrijanci.
50km mesto udaljeno od samog beca, parndorf je hrvatsko mesto i tamo se do cini mi se 2SR pricao hrvatski.

lepo je rekao gavrilo princip da ce srpski duhovi setati beckim ulicama (nesto tako) ... jos kad bi to srbi znali da iskoriste ...

e sad, austrija je jako organizovana zemlja, tako da verujem da ce se lako izboriti s ovim problemom s bloga.

@SaleS, idem tamo gde mi je lepse i gde cu brze ostvariti svoje snove ...
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG Google Nexus 5
србокатолика и србопотурица. То треба лечити, ако је могуће, а ако не Smile...

evo da neko ima misljenje kao ja ...

ja bih isla od stana do stana, sa popom i sve te vratila u pravoslavnu veru ... izvadila sa njihovih tavana ikonu i kandilo ... postoje zapisi, knjige svih koji su se poturcili u bih.
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
au !!! 6 strana off-a!!!

par stvari o prvom postu, moje vidjenje:

1. austrijanci (pored madjara i slovenaca) su krivi za raspad jugoslavije.
3. austrijanci su ti koji su se zalagali za otcepljenje kosova. citiram jednog: evropa je napravila gresku sto nije odvojila kosovo od srbije jos posle prvog svetskog rata.
4. austrija ce sve uraditi da srbija bude beogradski pasaluk
5. austrijanci su u nekom, ajmo reci kompleksu od srba (ako srbija osvoji zlato u vaterpolu na svetskom prvenstvu, austrijanac ce reci: to je varvarski sport). ako srbija pobedi u tenisu, oni to nece nigde reci. doduse, austrijanac ne voli nikog ...
6. austrija ce uciniti sve dok srbija ne poklekne i ne prizna da je zlocinac u ratu 90-tih i da su hrvati i muslimani zrtve.

7. istina da postoji dazmija u becu, prilicno velika, ali se nalazi pored dunava, i nema okolo zgrada
8. istina da je 16 bezirk pun turaka, srba, muslimana, hrvata i siptara. i da austrijanci koji zive tamo, stide se.
9. istina da je isto u 10 i 5 bezirk-u.  
10. istina da turkinje hodaju umotane i da je grad pun kebab standova.

11. istina da postoje skole u kom su vecina deca auslenderi, ali isto tako austrijanci ce upisati svoju decu u skole gde nema stranaca.

12. istina je i da deca auslendera koja se rodi u austriji, sve vise prima obicaje, nacin zivota zapadni.

Ovo sve stoji. Austrijanci jos nisu zaboravili I svetski rat izgleda. Inace, Austrija se jos uvek nije oslobodila kompleksa da je vladala nad mnogo naroda i drzava i da su bili imperija i jos im izgleda nije jasno sta se dogodilo. U II svetskom ratu vise su naneli zla nemacke trupe iz Austrije nego Nemacke. Istina je i da su Austrijanci vise zatvoreni za strance nego Nemci.
Srbi, Hrvati i Bosanci su u Nemackoj dobro integrisani, u Austriji slabije.

13. ono sto mene najvise brine, a to je da deca nasih, srpskih porodica koji zive duze u austriji ili su se rodili ovde, sve manje gledaju na svoje obicaje, a sve vise izlaze sa ciganima, vencavaju se sa njima ili turcima.

Ovo nisam znao. Verovatno posledica odbijanja Austrijanaca prema svim strancima. Ni Talijane ne vole bas mnogo, jedan od razloga je i juzni Tirol. U Nemackoj ima slabo mesanja ljudi sa podrucja bivse Juge i Turaka posto su Turci dosta izolovani dok bivsi Jugosloveni se utope u sistem i generacija koja se rodi u Nemackoj tesko moze da se razlikuje od Nemaca. Kada izlaze, bivsi Jugosloveni uglavnom se srecu u diskotekama, dok Turci imaju svoje diskoteke. I jos nisam cuo da je neki Srbin/Hrvat ozenio Turkinju il obrnuto.

austrijanci su popuš... 1918 i 1945, izgleda da oće reprizu!  Smile

Dobro su se izvukli 1945, cim popusili oma su postali opet Austrijanci a ne Nemci  Smile

Koga nema bez njega se moze i mora  .

Nek postane dobar Austrijanac svaki Srbin koji se odrekne svog identiteta , i da smo zdravo ......  Smile .. i ovde ih ima poprilicno koji su Srbi samo na papiru  .....

Pa to tesko, pre ce da postane Francuz il Holandjan neg Austrijanac.

Koga nema bez njega se moze i mora .

pa ne znam da li bih mogla da se slozim s ovim. dok kod svih ostalih naroda (npr ex yu) postoje organizacije, oni koji brinu o svojoj kulturi, naciji, srbi su kao ovce.

razgovaram s jednom devojkom, iz srbije, srpkinjom koja vec dugo zivi u austriji i pita me sta radim i ja joj kazem idem kuci za bozic i ona meni: pa srecan ti tvoj bozic!!!!!!!!!!!

Svasta.  Smile

Topla2 ima kalup za procenjivanja Srpstva. Ne zna da li bi šešelj prošao kroz taj kalup? Smile

Ugojio se sada nesto, zapeo bi  Smile

србокатолика и србопотурица. То треба лечити, ако је могуће, а ако не Smile...

evo da neko ima misljenje kao ja ...

ja bih isla od stana do stana, sa popom i sve te vratila u pravoslavnu veru ... izvadila sa njihovih tavana ikonu i kandilo ... postoje zapisi, knjige svih koji su se poturcili u bih.

Prosla su ta vremena, ne mos nikog vise da prisilis na veru. Zadnji su to ustase probali pa im nije uspelo.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 3510
Па Инцико хоће да се врати у вјеру прађедовску, ал' се стиди да каже. Ајде да му помогнемо. Ја сам за. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.4
mob
Alcatel 
Па Инцико хоће да се врати у вјеру прађедовску, ал' се стиди да каже. Ајде да му помогнемо. Ја сам за. Smile Smile Smile
U svako doba, biću kum na krštenju. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.