Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 01:08:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ateisti Srbije su zapostavljeni  (Pročitano 44890 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Jesam se malo nejasno izrazio... Brzo pricam, brzo kucam pa ispadne mnogo izmuckano, skroz deseto od onoga sto sam hteo da kazem. Smiley

Hteo sam da kazem da mnogo ljudi zavrse zivot kao nesrecni i nesredjeni (psihicki) a da nisu spoznali nesto sto bi za njih predstavljalo istinu. Mislim da je to problem posebno naseg doba, mnogo je ljudi liseno duhovnosti. (ne mislim samo na religioznost, mislim i na obrazovanje, otvorenost, toleranciju...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
@komunista

Pa i razmišljao sam nešto o tome... U svakom slučaju dosta offtopica.

Pozdrav
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

se ipsum vincere pulcherima res est

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 3624
Zastava Periferija razuma
... i da svi zivimo u ljubavi i sagresenju...amin Smile
IP sačuvana
social share
Na silu ne biva...al, ne se znaje - Заре игра.
Ћклај  конза
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
Vrlo zanimljiva tema, žao mi je što ranije nisam znao za ovaj forum.

Eto, svi govore o zaštiti prava vernika, a sada je neko konačno progovorio i o zaštiti prava nevernika. Samo jedan ateista može da bude ovako originalan.
« Poslednja izmena: 09. Avg 2005, 10:41:27 od vant »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@vant

Bas mi je drago da ti se svidja moja tema. Hvala na pohvali.
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 65
Ne zelim nikoga da vredjam ovim sto cu reci, jer svako ima pravo da veruje u sta god hoce, ali Komunisto ti zaista ne vidis koliko si glup, i koliko ti je glupa tema, a sada cu ti reci i zasto. Ateizam po vama propagira ne postojanje Boga, ali to nije tacno, vec naprotiv on propagira Bozije postojanje, jer po zakonima logike da bi se nesto negiralo to mora da postoji! Evo na naucnoj osnovi sam ti dokazao da Bog postoji!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@Alternator
Citat
jer po zakonima logike da bi se nesto negiralo to mora da postoji

To sto ti koristis je formalna logika. Moras da koristis visu logiku ili dijalektiku: i da primenis treci princip dijalektike negaciju negacije na tvoju konstrukciju, pa onda da mi se javis.

Ako sam ja glup, ti mozes biti samo gluplji jer koristis samo formalnu logiku.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
Ateizam nista ne propoveda,nije organizovan kao religija pa da treba da propoveda nesto.Jednostavno,to je naziv za ljude koji ne veruju u Boga.Ne treba da postoje ateisticke organizacije,ministarstvo nevera Smile ili slicno.
Naravno,ja sam ateista.Dokaze da bog ne postoji mozete videti svakodnevno,u svojoj najblizoj okolini ili u istoriji.
Vernici:koliko ljudi poznajete koji ZAISTA veruju u boga,postujuci SVA religijska pravila? Svu trojicu? Smile
Iskreno,ni komunizam nije bolji,sugav supstitut za religiju...
IP sačuvana
social share
Da li je to zaista vazno?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@Martell

Ministarstvo nevera je samo glupost koju sam hteo da uvedem da bi neutralisao drugu glupost zvanu ministrarstvo vera: Drzava treba potpuno da se odvoji od religije, bilo to pravoslavnje, ili bilo koja druga religija: Zasto? Ako zelimo pravo demokratsko drustvo, onda svako treba da placa ono sto koristi. Ateisti ne koriste ministarstvo vera, ne koriste crkve koje GRADI drzava. Mi nemamo slobodan dan, jer ne slavimo slavu. Da se razumemo, nemam ja nista protiv crkava, popova i ministarstva vera. Nek to placaju VERNICI.

Ako si vec ateista, to znaci da ne verujes u kreatora sveta i prirode koja te okruzuje, to znaci da ne verujes da je ideja primarna vec materija. To znaci da verujes u teoriju evolucije - da ne postoji ostra granica izmedju zive i nezive prirode. To znaci da verujes u princip odrzanja energije ili mase: materija ili energija se ne moze unistiti niti stvoriti vec samo prelaze iz jednog oblika u drugi. Jednom recju ti si materijalista (ne u onom uobicajnom smislu da te zanima korist i novac , vec u filozofskom kao suprotnost idealizmu - ideja je primarna a materija sekundarna).

Nedostaje ti mala karika da postanes dijalekticki materijalista ili komunista. Prouci dijalekticku (Hegelovu) logiku i postaces. 
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
mob
Samsung S7
Hmm zanimljiva tema.Da li mozete da mi kazete konkretno sta je Ateizam?Ne tipa direktnog ne verovanja u nesto svemoce i vise ili boga .....nego tipa ....Ko ,Zasto,Kako ...itd.Obicno za Boga se koriste tipovi cudesa,propagiranja i sta ti ja znam ,a za ateizam jos nisam video.

Poz!!
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 01:08:07
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.