Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 09:20:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ateisti Srbije su zapostavljeni  (Pročitano 44812 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Citaj malo izmedju redova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
Ateizam je licni izbor (kao i religija. Nike nemoze biti rodjen religiozan) a ne pokret. Ateizam nije protiv nijedne religije. Da jeste tek onda bi se mogao smatrati pokretom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Ne treba čitati između redova.

Čovjek je religiozno biće i to od početka svog života. I to svaki čovjek. Nad tim mi ne odlučujemo, jer je to već odlučeno. A ateizam, današnje predstavljanje ateizma jest pokret. Ne po svojem nekakvom usmjerenju ili ne-usmjerenju protiv religije, što je inače za ovu diskusiju nevažno, nego po svojim obilježjima.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
Čovjek je religiozno biće i to od početka svog života. I to svaki čovjek. Nad tim mi ne odlučujemo, jer je to već odlučeno. A ateizam, današnje predstavljanje ateizma jest pokret. Ne po svojem nekakvom usmjerenju ili ne-usmjerenju protiv religije, što je inače za ovu diskusiju nevažno, nego po svojim obilježjima.

@koni

Ako je odluceno, ko je to odlucio. Ko je tako pametan da odlucuje da li je neko religiozan od rodjenja ili nije? Ateizam nije pokret. Ateizam je odnos prema svetu oko tebe. Ateizam je neverestvo u boga, neverstvo da postoji kreator sveta itd itd. Ateizam je neverovanje u boga! Moze se reci da je ateizam neka vrsta oslobodjenja od religijskih dogmi...

IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@komunista

Tko je tako pametan? Onaj tko nas je stvorio.
Ja nisam rekao ateizam! Ja sam rekao 'današnji ateizam' i još točnije 'ono što se danas prikazuje kao ateizam'. Razlika je velika i taj 'današnji ateizam' jest pokret, po svojim obilježjima.
Tvojim riječima: 'ateizam je nevjerovanje u boga" (Boga), ali opet samo vjerovanje...
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
Tko je tako pametan? Onaj tko nas je stvorio.
Ja nisam rekao ateizam! Ja sam rekao 'današnji ateizam' i još točnije 'ono što se danas prikazuje kao ateizam'. Razlika je velika i taj 'današnji ateizam' jest pokret, po svojim obilježjima.
Tvojim riječima: 'ateizam je nevjerovanje u boga" (Boga), ali opet samo vjerovanje...

@koni

Kada kazes onaj ko me je stvorio, verovatno mislis na Boga? Tvoja teza je da si religiozno bice jer te je tako stvorio Bog. Slobodno mozes da pitas roditelje kako si stvoren, ako te vec zanima pravi odgovor.

Ne postoji razlika na danasnji prosli ili buduci ateizam: Kakva su to obelezja kada kazes da je pokret?

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@komunista

Milo, gle. Nije moja teza da je čovjek religiozno biće, a pogotovo zbog toga jer ga je stvorio Bog. Svakodnevno možeš provjeriti svoju usmjerenost na 'onostranost', na 'više', na transcendentno i to ne možeš čak ni ti negirati, unatoč svojoj želji. A ovo što ja pišem nije znanstvena-fantastika nego je znanstveno utemeljeno. I to ne samo teološki, nego i medicinski. I osim toga, roditelji me nisu napravili, jer kad nešto napraviš onda je to po tvojoj volji i želji, a ja nisam potpuno po želji mojih roditelja. Oni su me samo prihvatili, kao i tebe tvoji.
A, postoji razlika, samo ju nisi sposoban( ne u smislu vrijeđanja) i izučen prepoznati.
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@koni

Ako nije tvoja teza, onda je podrzavas, sto mu dodje na isto. Uopste nije bitno sto je ti nisi prvi izrekao ako je podrzavas. Bas mi je drago da ti znas na koji nacin ja razmisljam i na sta sam usmeren, pa jos hoces da mi objasnis. A reci mi molim te kakva je to ne naucna-fantastika koja objasnjava postojanje Boga, pa jos i medicinu ubacujes (nisam ti se prosli put zahvalio na ispravci da se Bog pise velikim slovom, hvala ti. Znao sam i pre toga ali me nesto vuce da pisem malim, pa me izvini zbog toga). Bato, mene nisu prihvatili, nisam ja pao s neba kao ni ti, pa da nas prihvataju ili ne. Nemoj molim te da raspravljamo oko toga suvise mi je glupa tema da ti je objasnjavam kako si nastao.

Ti si igleda neki mnogo "sposoban" i "izucen" pa prepoznajes. Ja se izvinjavam sto sam usao sa vama u polemiku
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@komunista

Naglasio sam da govor o sposobnosti ne shvaćaš kao vrijeđanje jer mi to nije bila namjera. Moraš priznati da imaš neka ograničenja. Meni se može kvantna fizika objašnjavati godinama ali ju ja neću shvatiti. To je moje ograničenje. I ti imaš svoje. Ti nisi u stanju prepoznati znakove religioznoga u današnjem ateizmu, jer nisi izučen za to, ali ja jesam. I zato mogu one stvari reći.
Kako si/sam nastao? Koliko parova želi dijete, pa ga na mogu 'dobiti'? Koliki parovi zatrudne a da nisu željeli dijete? Meni je to dovoljan dokaz da sami ne 'stvaramo' život nego ga samo prenosimo i to ako Onaj, možeš čitati priroda, tako odluči.
Još jednom ponavlajm da mi nije namjera vrijeđati.
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@koni

Nema ljutis, Koni. Medjutim, ako vec nemas nameru da ulazis u polemiku sa "laikom" oko religije u ateizmu, jer si ti profesionalac, malo je bez veze da to naglasavas i da ti to bude argument u diskusiji.

Sto se tice tvog argumenta oko nastajanja. Prvo niko nije nastao bez polnih odnosa muskarca i zene, kada je covek u pitanju. To sto neko ne moze da ima potomstvo ili ga ima "slucajno" (naravno tek posle odnosa) ne dokazuje postojanje Boga. U prirodi nema idealnog, u kretanju materije uvek postoji interakcija idealnog i anomalijskog. U prirodi uvek postoji selekcija, tako da se to moze tumaciti prirodnom selekcijom i odabirom. Nema potrebe da se u ovom procesu uvede rec Bog.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 09:20:43
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.