Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 07:45:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ateisti Srbije su zapostavljeni  (Pročitano 44906 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
@koni

Aj meni obljasni sta je to toliko "religiozno" u "danasnjem" ateizmu. Sta ga cini takvim? I kako u opste mozes da kazes da je ateizam religiozan. To je paradoks.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@ CvijaFaQ
Ti nisi u stanju prepoznati znakove religioznoga u današnjem ateizmu, jer nisi izučen za to, ali ja jesam.

E pa Cvijo, ne mozemo ni ti ni ja to razumemo. On je covek izucen za to, a ja/mi, pretpostavljam, nisam/nismo. Iako covek ne zna ni cime se bavim/bavimo.
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
@komunista

Pa rekao sam ti da ti tu 'selekciju' možeš nazivati priroda. Ja ću ju nazivati Bog. Ali ni to nije dokaz Boga jer njemu ne treba veći dokaz od ovoga svijeta. Opet kažem ti možeš u tome gledati svakakve zavrzlame i principe, a ja ću gledati da je to Bog, tj. da je to njegovo djelo.
Zar nije smisao ovog 'mjesta' diskusija? A svaka diskusija donosi za sobom i nešto što netko ne zna i što može učiti. U ovom slučaju možemo diskutirati o tome je li ili nije današnji ateizam religijski pokret, ali ako možeš nešto naučiti nauči. I to ne zato jer se ja pravim pametan i jer sam profesionalac u "xx" nego zato jer je stvarno tako. Nisam ni prvi ni zadnji koji to govori, jer da sam jedini više bih razmislio trebam li to pisati.

@CvijaFaQ

Jel' da da je paradoks da je današnji ateizam religijski pokret? Znači očito nešto na valja s današnjim ateizmom. A joj... tebe to ne zanima... Ti hoćeš da ti ja dam odgovor... Al' ja ti ga neću dati, jer očito moje 'davanje' rješenja vrijeđa ljude... Mogu te usmjeriti u pravom smjeru. Prouči koje su glavne značajke religioznih pokreta, imaš ih pet btw., i onda to usporedi sa današnjim ateizmom i pronađi ono što je zajedničko. Osim toga, imaš i već mnogo ljudi koji su pisali na tu temu. Dobro?
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@koni

Prvo, ti si resio sve probleme u svom zivotu: Sve objasnjavas Bogom, sto je vise nego glupo. Na primer, neki parovi ne mogu da imaju decu (ti bi rekao Bog, kraj price), medjutim, mnogi ljudi resavaju probleme i objasnjavaju procese, kako ih ti nazivas "zavrzlamama i principima", da bi se na kraju ti parovi izlecili i imali potomstvo. Ovo je samo jedan od primera.

Drugo, "ovaj svet je dokaz da postoji Bog". Molim te daj neki primer ili argument, a ne cisto abstrakovanje.

Trece, ja se ne stidim da ne znam, i normalno je da covek ne zna sve u zivotu. Tvoj problem je sto ti uopste ne diskutujes. Nego samo pricas kako znas, a mi ne znamo. Malo mi je pravo da ti kazem glupa takva "diskusija" sa tobom.

CvijaFaQ te lepo pita i trazi argumente, a ti umesto da mu das tih pet svojstava kao argument, ti se opet pravis pametan. Vise vredja takvo ponasanje. Uz to, potpuno isto vremena bi ti bilo potrebno.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@komunista

Prvo: Ne objašnjavam sve Bogom... sigurno si me krivo shvatio... Evo danas nisam mogao upaliti auto... Nije mi palo na pamet da to objasnim Bogom, nego sam otvorio haubu i malo pročrčkao po rasplinjaču ( ne kužim se previše u mehaniku pa je to i bilo pravo črčkanje...)... I proradio je... Nisam se Boga ni sjetio, što i nije baš pohvalno... Ali imaš pravo kad kažeš da neke stvari Njime objašnjavam... Zašto? Ipak sam vjernik. I neke stvari prihvaćam vjerom. Kad ih ne mogu drukčije objasniti. KAd već spominješ probleme uz potomstvo... Kako obnjasniti da muž i žena ne mogu imati djece a i jedno i drugo su potpuno zdravi? Imaju sve prirodne dispozicije za potomstvo a ne mogu začeti? Hajde ti znanstveno objasni! A doktori ne mogu shvatiti jer sve 'štima'. Evo ti prilika za znanstveno dokazivanje. Btw. pravi, živi slučaj!
Ako sam glup zbog toga što sam vjernik i Bogom objašnjavam neke stvari, neka. Pa piše u Bibliji:'Židovima sablazan, Grcima ludost!' Ništa novog. Ali bar mogu priznati da sam vjernik, za razliku od...

Drugo: Pa rekao sam da ne treba nikakav dokaz. Razmisli malo. Što 'drži na okupu' cijeli svijet? Koliko ima na svijetu neprijatelja koji imaju nuklearno oružje i jedan potez prsta je dovoljan da krene lančana reakcija i već sutra bi na svijetu ostali samo žohari. Jesi se ikad to zapitao? Nisi? E, pa istina je! I zašto se to ne dogodi? Očito ima nešto...svijest ljudi, neka 'sila', nešto, nešto, nešto... Za mene je to Bog. Za tebe, tko zna? I ne napadam tvoje uvjerenje.

Treće: U pravu si. Ovo znam, kao i dosta onoga o čemu pišem. Pogledaj gdje sam pisao ako te zanima. Tamo gdje imam nešto pametno napisati. No to ne prihvaćate. Nije moj problem... Nije ni tvoj... Pa čini mi se bolje usmjeriti ljude u pravom smjeru nego iznositi to isto mišljenje... Pa tko voli nek' provjeri...

Četvrto: (Pogledaj treće.) Ma ne pravim se pametan, nego sam oprezan. Kad sam jednom iznio svoje mišljenje rastegnulo se pisanje i bio sam opomenut. Pametan jesam, jer je pametnom dosta jednom reći. 'Tko se opeče na mlijeko, puše i na jogurt.' Znam da nije tvoj problem, ali probaj razumijeti... Kad iznesem mišljenje napada ga se zbog ovakvog i onakvog, a kad ga ne iznesem opet, ali opet isto... Stvarno ne znam što učiniti? Možda...

U svakom slučaju pozdrav.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@koni

Drago mi je da si problem auta pokusao resiti "nereligijski". Prvo, niti sam lekar, a i da jesam nisam ispitivao te ljude o kojima ti govoris, ali poslednju stvar koju bih pomislio da je uzrok toga Bog. Verovatno postoji neka drugi uzrok za takvu posledicu. Pre, ljudi nisu znali sta je uzrok da more bude slano, a danas znaju. Jedan od zadataka nauke je da shvate te uzrocno-posledicne veze.

Niko nije rekao da si glup zbog svoje vere! Samo kazem da je glupo to sto se hvalis da znas, a ne kazes to.

Nekada u ime Boga su se vodili ratovi, pa to da Bog nas cuva od nuklearnog rata je malo kontradiktorno.

Izvini, ali stvarno nemam razloga da citam sve tvoje diskusije, kao nicije druge, pa da ulazim s tobom u polemiku, jer protiv tebe ni protiv nikoga nemam nista protiv licno... Medjutim, ako imas neki citat u vezi sa ovom problematikom onda je u redu: Samo nam daj temu diskusije i broj strane.

Pametan obicno ne prica da je pametan. Kako si u problemu, da li da kazes svoje misljenje ili ne, bolje je po meni da se kaze. Covek se lakse menje iznoseci svoje misljenje i slusajuci tudje, najbolje suprotno. Samo se budale ne menjaju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@Herros

I meni je glupo kud je otišla ova diskusija pa...
U vezi sa svime ti mogu reći, a to se puno puta ovdje i dogodilo implicitno, a koji put i eksplicitno, da je vrijedeći stav: 'Nije važno što je rekao, nego tko je rekao.' Po meni je to žalosno. Žalosno je to da će o religijskim temama ljudi radije slušati zvijezde, poznate osobe ili koga sve ne, a ne one koje bi trebali. Sad bi se mogli zakačiti oko toga koga bi trebali no nema smisla. Kad te boli zub, nećeš ići kod autolimara ili za šišanje ići kod oftamologa...(osim ako privatno ne radi...)... Što sam htio reći? Važno je tko je što rekao. Nije važno slažem li se ja s nečime ili ne, ali ako stručnjaci kažu to, ma velika je vjerojatnost da je tako. Nikad se ne pokazujem toliko pametan, da SVOJU pamet drugima iznosim. I nigdje nisam iznosio SAMO svoje mišljenje, nego prihvaćeno mišljenje vodećih stručnjaka. Prije svega, čovjek treba znati, da bi mogao raspravljati i da bi mogao poučavati. Ali uzalud je sve to kad nismo spremni učiti...

Hvala i pozdrav
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@koni

Stvarno smo otisli mnogo od teme.
Jos uvek mi nisi jasan: zasto si uopste na forumu, kada si toliko "pametniji" ("religijski /nereligijski obrazovaniji") od ostalih. Idi i diskutuj sa onima koji su tebi "ravni", tako da ne gubimo vreme ni ti ni ja.
Na tvoje opaske da je vazno ko kaze, a ne sta se kaze, ima to istine, ali imam da dodam citat: Amicus Plato sed magis amica veritas.

Pozdrav tebi
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Drag mi je Platon ali mi je draza istina...

Stoji, ali vazno je imati i svoje misljenje koje nije skup citata raznovrsnih filozofa. Istina moze da dodje iz usta ludaka ili maloumnog dok filozof prica obrnuto. A najtuznije je sto: 1. ludaka niko nece slusati 2. istinu pojedinacno nikad ne spoznamo dok ne bude kasno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
Stoji, ali vazno je imati i svoje misljenje koje nije skup citata raznovrsnih filozofa.
Bas o tome i prica ova izreka. Ne znam sta ce ti to "ali".

Ovaj drugi deo pod brojem dva bas te nisam razumeo ...

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 07:45:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.