Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 19:07:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ateisti imaju svoje udruzenje...  (Pročitano 40958 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.1.249.1042
mob
HTC One
Pa lepo, Srbi poistovećuju nacinalnost i državnost sa verom tj. ako si Srbin podrazumeva se i da si pravoslavac. To si mogao da vidiš i ovde u ovoj temi gde neko tvrdi da je rođen kao Srbin hrišćanin...  Smile

Koja bljutava tvrdnja sa zlonamernom konstatacijom. Ja sam Srbin ali sam ateista kao masa ljudi koje poznajem. Bavis se nekim smesnim generalizacijama a bunis se sto se to isto radi na jednoj drugoj temi.  Smile

Ako govoriš o veri, nisam ni postao Jevrejin (piše se velikim slovom). Ako misliš na Jevrejski narod to je nešto sasvim drugo.

Pise se malim, isto kao i pravoslavac, hriscanin, musliman ili budista. Ne nameci versku odrednicu jedne vere kao da je iznad drugih. Izrael, Izraelci... a poistovecivanjem vere i drzave koje spominjes jevrej postaje Jevrej. Sijo mi ga Djura.

P.S. U vezi linka - ako nisi znao em sto se nazivi institucija i pisu svim velikim slovima, takodje je ovo englesko govorno podrucje, a oni i u nazivu filma osim veznika sve reci pisu velikim slovo umesto samo pocetne reci. Toliko o tome.  Smile

sova je pomenuo ono sto ja pricam vec neko vreme... Zasto vama toliko smeta Pravoslavlje??? Jedna je od najmiroljubivijih religija, nema telesnog kaznjavanja, nema kamenovanja, nema hodanja po vatri da bi se dokazala vera, ne propagira osvetu, NISTA! Sta je tu toliki problem?

Zasto mislis da nekome nesto smeta? Dok god se misli da svim ateistima smetaju vernici i obrnuto, nece se normalno diskutovati. Meni ne mseta religija kao sto mi ne smeta to sto moj komsija voli narodnjake. Ja ne volim narodnjake a u Boga ne verujem i to je to. Imamo drugacije zivotne poglede kao i polazne tacke o nastanku univerzuma, coveka, itd.

Meni smetaju vernici koji mi namecu svoj stav, ne oni koji iznose i obrazlazu svoj stav. Ako mi kazes "ja verujem u to" onda je normalan razgovor moguc, ako mi kazes "to je tako i tacka" nema mesta diskusiji.

Mozemo se sporiti o tome da li je veronauci mesto u skolama, da li je potreban dzinovski krst u Nisu, treba li u RRA da bude predstavnik SPC i slicno... i to opet nije razlog da meni kao ateisti smeta religija vec potezi nekih ljudi koji su predstavnici SPC, drzave itd. A to sve nisu pitanja vere vec odnosa drzava/crkva.

Mada, ja sam odavno prestao da pisem na ovom delu foruma posto sam ateista za sebe a ne za druge i shvatio sam da se sve svodi na medjusobno ubedjivanje koje nikome ne koristi a oduzima energiju. Sta god da se napise, svako ce ostati na svom pocetnom polazistu.
Ne. Ova tema je pokazala da nacionalne manjine ne znaju gde im je mesto.

Gde im je mesto?

Dakle, Srbija je pravoslavna drzava i to ce ostati bez obzira na male grupe gradjana sumnjivih prezimena.

Republika Srbija je drzava Srba i ostalih njenih gradjana u kojoj je pravoslavna vera samo najdominantnija. To je sve, Srbija nije pravoslavna drzava niti ijedna drzava treba da bude zasnovana na nekoj religiji niti religija treba da bude drzavna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia ????
slazem se, ko god da zasluzi... Ja bih prvi Pahomija iza resetaka...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia ????

sova je pomenuo ono sto ja pricam vec neko vreme... Zasto vama toliko smeta Pravoslavlje??? Jedna je od najmiroljubivijih religija, nema telesnog kaznjavanja, nema kamenovanja, nema hodanja po vatri da bi se dokazala vera, ne propagira osvetu, NISTA! Sta je tu toliki problem?

Zasto mislis da nekome nesto smeta? Dok god se misli da svim ateistima smetaju vernici i obrnuto, nece se normalno diskutovati. Meni ne mseta religija kao sto mi ne smeta to sto moj komsija voli narodnjake. Ja ne volim narodnjake a u Boga ne verujem i to je to. Imamo drugacije zivotne poglede kao i polazne tacke o nastanku univerzuma, coveka, itd.

Meni smetaju vernici koji mi namecu svoj stav, ne oni koji iznose i obrazlazu svoj stav. Ako mi kazes "ja verujem u to" onda je normalan razgovor moguc, ako mi kazes "to je tako i tacka" nema mesta diskusiji.

Mozemo se sporiti o tome da li je veronauci mesto u skolama, da li je potreban dzinovski krst u Nisu, treba li u RRA da bude predstavnik SPC i slicno... i to opet nije razlog da meni kao ateisti smeta religija vec potezi nekih ljudi koji su predstavnici SPC, drzave itd. A to sve nisu pitanja vere vec odnosa drzava/crkva.

Mada, ja sam odavno prestao da pisem na ovom delu foruma posto sam ateista za sebe a ne za druge i shvatio sam da se sve svodi na medjusobno ubedjivanje koje nikome ne koristi a oduzima energiju. Sta god da se napise, svako ce ostati na svom pocetnom polazistu.

Sve je to tacno, medjutim, ja zapravo nisam ni pokusavao da bilo koga od njih ubedim da postoji Bog, vec na temi o krstu u Kragujevcu sam naletao na skroz maliciozne komentare koji su imali za cilj da omalovaze veru koju prihvatam kao nacin zivota...
Ne mogu tacno da se setim, neko mi je na jednoj slicnoj temi cak i rekao "Jebalo te hriscanstvo" sto je za mene vrhunska uvreda i pitanje je kako bi se sve zavrsilo da je to bilo uzivo...
Zakljucak: ne borim se protiv ateista, nego protiv provokatora i iskljucivih antiteista (oni su ti koji furaju ono sto si ti naveo kao primer: "to je tako i tacka-nema mesta diskusiji")
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.1.249.1042
mob
HTC One
Citat
neko mi je na jednoj slicnoj temi cak i rekao "Jebalo te hriscanstvo"

To je uvreda kako god uzmes, ne moze se pravdati odnosom ateizam/vera. Ali, to je pre svega je nekultura i nedostatak kucnog vaspitanja.

Nisam vernik, ne smatram da je Srbija pravoslavna drzava niti da treba da bude ali znam dobro da je pravoslavlje duboko u Srpskoj tradiciji i da je svojevremeno odigralo vaznu ulogu u opstanku Srbije.

Ja sa vernicima pricam kao sa svakom drugom osobom, to je ono sto je vazno, covek. Dok sam bio aktivan imao sam veoma ostre nastupe ali su uvek bili ciljani na pojedine vernike koji su bas svojim stavom apsolutne istine i prezrenja prema ateistima izazvali takvu smisljenu reakciju da udari gde najvise boli. Ali je pozadina svega bio moj odnos sa nekim ko je kao osoba los. Sto bi se reklo - svi smo mi ljudi ali nije svako covek.

Kao sto sam upoznao amerikanca koji mi je postao bolji drug od bezbroj nasih tako znam i masu vernika koji su bolji ljudi od nekih ateista i obrnuto. Sve se na kraju svodi na licnost.

Mada, tu nema razlike od drugih zivotnih prica. Ako se meni npr. ne svidja serija Lost (kao sto mi se i ne svidja  Smile) a nekome drugome svidja, mozemo da kazemo jedan drugome zbog cega. Ako me sa druge strane pocnes ubedjivati da je dobra, da ja nemam pojma i da mi je ukus nikakav naravno da ces naici na odgovarajucu reakciju.

I na kraju, kao i diskusija o seriji Lost tako i diskusija o (ne)veri ima svoj kraj. Mozemo da diskutujemo danima, ali posle jednog vremena smo svi rekli sta smo imali a ostatak je samo parafraziranje, preformulisanje, naganjanje. To uveliko vidimo na ovom delu foruma, a tako je od prvog dana kada je ovaj forum nastao.
« Poslednja izmena: 30. Mar 2010, 02:43:13 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Cooclo raneru ti si dobar coek.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia ????
a Lost jeste sranje Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.1.249.1042
mob
HTC One
Cooclo raneru ti si dobar coek.

Malo, malo pa neko pocucla raneru  Smile

Ti si drugi lik koji je napisao Cooclo raneru... i kao i prethodnik nisu upotrebio nas lepi srpski jezik da procitas kako to ustvari zvuci.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Slazem se sa Runnerom.  Pravoslavlje jeste deo Srbije ali nije integralni deo Srbije.  Ko zeli da veruje neka veruje, uvek mozemo da diskutujemo o nasim stavovima i pogledima, ali kada cujem glupost kako su Ateisti izdajnici ili spijuni ili ili  e onda tu imamo problem.  Svi se mi menjamo, evo pre godinu dana sam imao drugaciji pogled, i drugaciji nacin komunikacije, sledece godine ce verovatno biti nesto drugo.  Ne moramo da se postujemo, ne moramo da se druzimo ni volimo, ali zato bar mozemo da se ponasamo civilizovano.  Doduse ja sam i za opciju kada se ne ponasamo civilizovano, jer kao sto vecina zna ovde, nisam iscistio sve racune jos. Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Ja jesam pravoslavni vernik, ali se sećam kako sam raznišljao dok u Boga nisam verovao
(do studija), i da su tada nekii vernici (ili 'vernici') bili agresivini prema meni,
lako je moguće da bih propustio da ugledam Hristovu ljubav u njima.

Zato sada, zalažem se da ateisti (i anti-teisti medju njima) imaju pravo da se udružuju.

Očekujem da neki od njih budu maliciozni, cinični i sarkastični prema meni, a ja samim tim što
se ispovedam kao hrišćanin - ispovedam se i da sam voljan da trpim i otrpim, jer i mene
od Boga pa na dalje mnogi trpe u različitim okolnostima.

Pa šta ako pročitam neku uvredljivu rečenicu na svoj račun?
Ja nisam neka 'veličina' koja se ne sme nipodaštavati.
Svako iz svog intelekta izdvaja ono šta tamo ima, pa neki dobro a neki ...
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1042
Ko ateista ne vidim nikakvu potrebu da se udruzujem.

Koja je zajednicka osobina. Nevjerovanje? Po meni je to podrazumijevano, i ne zahtijeva organizovanje.

E sad prava potreba da se udruzuje je da seru vjernicima i da se prave pametni...  Smile  a to je klosarski. Ko da nisu odrasli.

Mislim mogli su osnovati naucno udruzenje, ili udruzenje evolucionista, ali ne - ateisti, da bi kontrirali.
Lazni osjecaj vrijednosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 19:07:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.