Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 16:18:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ateisti imaju svoje udruzenje...  (Pročitano 41214 puta)
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia ????

Da, to i jeste problem, sto je zvanican stav crkve fasizam. Mada ne znam sto se cudim, crkva ima dugu istoriju flertovanja sa fasistima (citaj: Nikolaj Verimirovic)

Jesi li ti normalan covece???

Pa vladika Nikolaj je zajedno sa patrijarhom Gavrilom jedini koji je imao visoko svesteni cin, a da je bio u logoru! (procitaj knjigu "Tajne Dahaua")
Nijedan biskup, nijedan hodza, ali nas vladika i nas patrijarh jesu...

Не само то, него је наша црква и далеко највише страдала за вријеме Другог свијетског рата. То што нам је уништено двије трећине храмова и побијено преко пола свештенства неће натјерати људе да прекину пласирање сулудих теза о умјешаности  СПЦ у фашизам... 

Vidis bre da covek lupeta gluposti, ne razume se ni malo u tematiku.

@incredibl6
Predrag Ilic "Srpska Pravoslavna Crkva i tajna Dahaua", procitaj, zanemari zakljucke autora, baziraj se na cinjenicama i izvorima, slobodno ih proveri i onda mi reci po kom osnovu si ti zakljucio da je vladika Nikolaj povezan sa nacistima!
Jedino sto meni pada na pamet, a da moze da prodje je to sto je on bio simpatizer cetnickog pokreta,a crvena bezboznicka propaganda ga je samim tim okarakterisala kao nacistu (kakav je, prema njihovim recima, bio ceo cetnicki pokret)
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2

Da, to i jeste problem, sto je zvanican stav crkve fasizam. Mada ne znam sto se cudim, crkva ima dugu istoriju flertovanja sa fasistima (citaj: Nikolaj Verimirovic)

Jesi li ti normalan covece???

Pa vladika Nikolaj je zajedno sa patrijarhom Gavrilom jedini koji je imao visoko svesteni cin, a da je bio u logoru! (procitaj knjigu "Tajne Dahaua")
Nijedan biskup, nijedan hodza, ali nas vladika i nas patrijarh jesu...

p.s. Ne preziva se "VeRimirovic", nego "VeLimirovic", tako da se javi, za pocetak, kad budes mogao da izgovoris pravilno njegovo ime, a po pitanju njegovih veza, kao i povezanosti SPC sa bilo cim bolje cuti, vec si se dovoljno osramotio  Smile Smile

Jel imas ti neki bolji argument od te slovne greske koja se iskrala?
Sta je sa Hitlerovim odlikovanjem?  Sta je sa saradnjom sa nacistima u borbi protiv partizana i komunista?
Sto se tice VeLimirovica, koliko se zna , bio je u delu logora za politicke zatvorenike, koji kazu da je dosta laksi od onog kakvu mi imamo predstavu. Inace ne znam kako bi i na cemu tamo mogao da pise knjige.
Na kraju krajeva, fasizam nije samo saradnja sa Hitlerom,  fasizam je i ovo danas, "Srbin moze biti samo Pravoslavac".  Odbaciti i negirati neciju nacionalnost samo zato sto ne prihvata Pravoslavlje, nije nista drugo nego fasizam. Fali jos samo fizicki da pocnu da eliminisu "ne-Srbe"

Не само то, него је наша црква и далеко највише страдала за вријеме Другог свијетског рата. То што нам је уништено двије трећине храмова и побијено преко пола свештенства неће натјерати људе да прекину пласирање сулудих теза о умјешаности  СПЦ у фашизам...  

Odakle ti podatak da je unisteno 2/3? Cuo sam da je crkva najvise stradala od komunista, bilo je to dugih 50 godina...A uvelicavanje stradanja SPC iznad jevrejskog i ruskog stradanja ti je krajnje bljutavo

Pozdrav
« Poslednja izmena: 30. Mar 2010, 01:20:08 od inkredibl6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia ????

Sta je sa Hitlerovim odlikovanjem?

Dobio ga je 1935. za obnovu nemackog vojnog groblja u Bitolju 1926. a potom ga je vratio 1941, nakon napada Nemaca...toliko o tome

Nije bila klasicna slovna greska, na qwerty tastaturi su L i R podosta udaljeni da bi to bilo benigno, ono sto sam ja hteo da kazem je da ne znas ni kako se covek stvarno zove, a nasao si za shodno da sudis o njemu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2

Sta je sa Hitlerovim odlikovanjem?

Dobio ga je 1935. za obnovu nemackog vojnog groblja u Bitolju 1926. a potom ga je vratio 1941, nakon napada Nemaca...toliko o tome

Nije bila klasicna slovna greska, na qwerty tastaturi su L i R podosta udaljeni da bi to bilo benigno, ono sto sam ja hteo da kazem je da ne znas ni kako se covek stvarno zove, a nasao si za shodno da sudis o njemu.

Jeste jeste, zanemaricemo i to sto je godinama bio fasciniran Hitlerom, i time sto je, parafraziram, "utkao svetosavlje u nemacku sredinu".  Da ne spominjem "Nacionalizam bez vere ne ide", i slicne fasisticke misli.
I cekaj, mi i dalje pricamo o slovnoj gresci? S kim sam ja nasao da se raspravljam...  Idi radi nesto pametno, post je, okani se losih misli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia ????
Nemoj ti da mi govoris o postu i gresima, molim te... I to nije bila slovna greska nego tvoje neznanje... A nacionalizam bez vere zaista ne ide, jer nas srpski narod cini crkva i drzava, a ne treba biti mnogo pametan i shvatiti da to nema neke posebne veze sa hitlerom...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Nemoj ti da mi govoris o postu i gresima, molim te... I to nije bila slovna greska nego tvoje neznanje... A nacionalizam bez vere zaista ne ide, jer nas srpski narod cini crkva i drzava, a ne treba biti mnogo pametan i shvatiti da to nema neke posebne veze sa hitlerom...

Al si uporan. Okej, nemam pojma kako se tacno zove Prikolaj Zelimirovic, i zabole me.  Nadam se da drzis njegovu ikonu u sobi, i da mu se katkad molitvama obratis.  Jer to je tako srpski i pravo slavno. Sve ostalo je fals, a mi cemo ostati ovako bedni i glupi u neznanju.
« Poslednja izmena: 30. Mar 2010, 01:53:38 od inkredibl6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia ????
 Smile pravo slavno Smile
« Poslednja izmena: 30. Mar 2010, 01:59:09 od S Baldrick »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Smile pravo slavno Smile

i meni je smesno, ko bi rekao da se crkva koja je toliko odstupila od isusove vere naziva pravo-slavnom
« Poslednja izmena: 30. Mar 2010, 02:02:41 od inkredibl6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia ????
znas ti vrlo dobro sta je meni smesno Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Ma nasa crkva je daleko jedna od najliberalnijih u svetu. A takav im je i cenovnik  Smile

Ali sto je svestenicima profesionalna deformacija da drpisu i da decake boli guza posle susreta sa njima, zatvorio bih je kao i katolicku ili bilo koju drugu.

Vratio bih mnogobostvo, pa nek veruje ko u sta oce. Ja bih izabrao Dionisa, boga vina, plodnosti i zena... ili pak Bahusa, boga seksa i vina. Mislim da bih nasao dosta pristalica.
« Poslednja izmena: 30. Mar 2010, 02:18:19 od Major_T »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 16:18:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.