U redu, postojanje "nenaucnih" cinjenica, misli se na hipoteze (teorije) koje neki naucnici prezentuju, ali abog toga sto su toliko radikalno drugacije od ostalih nisu uvrstene u zvanicnu nauku.
Ovo je u redu, ali nikako ne moze da se upotrebi na postojanje necega sto je samo po sebi besmisleno da postoji. Mislim na ortodoksnu teoriju sta je to "bog"
Доказали смо већ на теми "апологетика" да идеја о Богу није бесмислена. Бар када су закони логике у питању. Наравно, не мислим ту конкретно на неког Бога из религије, већ генерално Творца...
Не знам шта је смисао ове теме. Капирам да ваљда није био циљ поновно разглабање свега већ написаног, већ да се у центар пажње постави социолошки однос вјерника и атеиста. Како треба уредити друштво да би и једни и други били задовољни?
Доказали смо већ на теми "апологетика" да идеја о Богу није бесмислена. Бар када су закони логике у питању. Наравно, не мислим ту конкретно на неког Бога из религије, већ генерално Творца...
Drago mi je sto se interesujes. Al ipak mislim da se najbolje ta materija moze upoznati pri odgovarajucem faksu, koji te tjera da to u potpunosti savladas tj. da se prisilis da shvatis, ne samo iz razonode.
I razgovor sa oboljelim osobama je prosvjetljujuci po pitanju poznavanja psihe.
Moje poznavanje psihologije je daleko od razonode, a najvece se znace ne stice na fakultetu, vec iz iskustva, svog i tudjeg.O psihicki obolelim osobama vise je zaduzena psihijatrija. Psihologija se bavi svima, pa cak i zivotinjama. Svaka osoba ima svoj psiholoski model.Lepo sam dao film, a vi i dalje terate po svom,a niste videli naucna otkrica onog o cemu vam pisem.Snaga uma je najjaca.
У принципу мораш да будеш помало задрт, помало ограничен а помало и да обмањујеш самог себе не би ли читава та атеистичка визија свијета колико толико била заокружена...
Kaze lik koji veruje u imaginarna bica sa neba, koja stvaraju svet za 6 dana, a nastao je od Adama i Eve, maJstore ti to nas zaje...s malo ? Svet nastao pre 6000godina si ozbiljan
I od 1000 bogova na ovoj planeti u koje drustva danas veruju, bas je taj tvoj pravi
Kako kazes, moras biti pomaso ogranicen, zadrt.....
@malkovitch Neces znati ni kad umres, jer ces - biti mrtav! Cak i da nekako pomocu magije i nastavis neki zivot posle smrti, svoj mozak, koji je materijalan i koji nosi svoju svest sa sobom, svoj mozak neces poneti na onaj svet, pa neces ni imati cime da mislis i da rezonujes. Tako da ti je isto, sve jedno neces znati.
Koji bag u softveru?
ja te opet pitam otkud znas? ja ne znam, mogu samo da verujem u nesto ili ne, ne na osnovu onoga cime mi neko ispira mozak bio taj ustoliceni teokrata koji barata apologetikom bas ko vrsni naucnik tehnologijom. koren svih zabluda bas kao i resenja je pre svega u nama, znam da ovo moze da zvuci kao zesce proseravanje ali kad dodjes, ne u stanje nihilizma svesti kad pomislis da si bog, vec samo obicna jedinka koja nista ne zna i pored svega naucenog.... tek onda ces mozda videti sustinu ili svetlo koje moze da ti se ukaze.... ako si te srece.
sta se desava sa onima koji su na bili ivici zileta izmedju zivota i smrti i kad su dematerijalizovali sebe i na mozda najcistiji nacin videli odvajanje duha od tela?
a bag posmatraj coveka kao neki kompjuter ali ne ko ovaj sendi bridz sa xeonima poslednje generacija sa 128 jezgra vec nesto ko ona srpska galaksija voje antonica pa kazi sebi da li nas savrsen 8bitni operativni sistem nema nijedan bag, mislim na onaj svesno napravljen da ne vidimo ono sto ne smemo da vidimo i da shvatimo ono sto ne smemo da shvatimo.... ali rodi se tu i tamo neki kevin mitnik ili geri mekinon, u prevodu mikelandjelo, mocart, nimajer ili drugi.... koji potvrde da taj bag zaista postoji.
Cak i da vidis kako ti se "duh" odvaj od tela, on ne moze poneti sa sobom mozak. Tvoj mozak je skup fizickih neurona. To je tvoje telo.
Zato ti kazem da "to odvajanje" - neces moci da shvatish, neces moci da razumes, jer ce tvoj mozak umreti.
Sto se tice bug-a, koji je "neko" namerno ubacio u tvoj i moj mozak, mogu samo da ti kazem - good luck with that!
Aj sad malo logike, ako ti "neko" ubaci bug u tvoj mozak - tvoj softver koji pokrece tvoj sistem misli, onda to nije bug! To je deo programa, koji je dizajner smislio i ubacio. Zna se sta je bug.
Ako je pak dizajner slucajno svojim nesavrsenim dizajnom omogucio da bug postoji, onda taj dizajner nije savrsen.
Onda si pomenuo neke velikane koji su se rodili bez "bug-a". Cekaj, bre ko koga tu jebe? Znaci dizajner opet napravio sranje?
« Poslednja izmena: 08. Okt 2012, 13:31:39 od bluesoniq »