Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 05:33:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Атеиста сам, па?  (Pročitano 37710 puta)
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
mob
Samsung SGH-E590
Duh ne postoji, to su nekad primitivni nomadi dali ime za svest, koju su smestili negde pored srca.
Smile Smile Smile
Postoje stvari koje ljudski mozak ne moze da ukapira, ti si upravo pokazao gde je tvoj mozak zabo sa razmisljanjem. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50150
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
У принципу мораш да будеш помало задрт, помало ограничен а помало и да обмањујеш самог себе не би ли читава та атеистичка визија свијета колико толико била заокружена...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
mob
Samsung S7
@roki

sta da ti radim, ti i dalje misli da ti je mozak pored srca a ne u glavi, a ja cu da zabodem tamo gde treba  Smile

У принципу мораш да будеш помало задрт, помало ограничен а помало и да обмањујеш самог себе не би ли читава та атеистичка визија свијета колико толико била заокружена...

i to kaze neko ko nije ateista, pa sta ti onda znas covece kakvi smo mi.

ako je tebi lakse da ti magicno bice pravi svemire, odredjuje sta ces da jedes, sta ces da jebes, sta ces da psujes, onda si ti taj koji si ogranicen, mucni malo glavom, ako je ostalo nesto posle liturgije.
« Poslednja izmena: 05. Okt 2012, 23:24:55 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1208
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Citat
svoj mozak neces poneti na onaj svet, pa neces ni imati cime da mislis i da rezonujes
Ovaj dokumentarac govori bas na ovu temu, mogao si ga bar malo gledati. Misao je vantelesna, a mozak je samo veza misli i tela.Niko ne zna tacno sta je misao i odakle dolazi, a ni gde se zavrsava, odnosno odlazi posle smrti. Zna se samo da ima veliku snagu i telo je u odnosu na nju beznacajno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50150
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
i to kaze neko ko nije ateista, pa sta ti onda znas covece kakvi smo mi.

ako je tebi lakse da ti magicno bice pravi svemire, odredjuje sta ces da jedes, sta ces da jebes, sta ces da psujes, onda si ti taj koji si ogranicen, mucni malo glavom, ako je ostalo nesto posle liturgije.

Добро. Ето. Сада смо дошли до закључка да су и тврди материјализам и вјерски догматизам задрти и ограничени. Човјек има ограничена схватања не само када негира недогматске истине, већ и када се негира било каква могућност за постојање ненаучних чињеница.
« Poslednja izmena: 05. Okt 2012, 23:54:29 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
mob
Samsung S7
@magicmaster

>постојање ненаучних чињеница.

Kakve su to "nenaucne" cinjenice?

Citat
svoj mozak neces poneti na onaj svet, pa neces ni imati cime da mislis i da rezonujes
Ovaj dokumentarac govori bas na ovu temu, mogao si ga bar malo gledati. Misao je vantelesna, a mozak je samo veza misli i tela.Niko ne zna tacno sta je misao i odakle dolazi, a ni gde se zavrsava, odnosno odlazi posle smrti. Zna se samo da ima veliku snagu i telo je u odnosu na nju beznacajno.

Kako se "zna" da misao ima veliku snagu? Snagu cega?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Citat

Ma, dosta je tu mistifikacija.
 Misao jeste logicki pojam, i ima razlicite oblike.. u mozgu je to specificna organizacija neurona i elektricno dejstvo. U vazduhu je zvuk, tj. treperenje vazduha koje je samo ljudima relevantno, na papiru slika slicno.

Ja ipak vise volim da se zadrzim na onome sto znam. Mada kao sto sam prije govori svakako nauka ima svoja ogranicenja.

O misli se dosta i zna. Neke stvari jesu veoma kompleksne da se diseciraju  detaljno.

Iznenadio bi se kad bi uzeo da ucis psihijatriju i neuroanatomiju, koliko su neke stvari - koje mi shvatamo apstraktno i misticno, zapravo konkretne i materijalno vezane.

Dusa je konkretno apstraktan pojam. Psiha je grcki za dusu. Tako da je psihijatrija medicina duse, -logija, nauka o.

I dusa (iako u naslovu nauke) nije nigdje definisana.
I inace psihijatrijske definicije su promjenjive, i u sluzbi objasnjavanja bolesti.

U svakom slucaju iako ima dosta neuhvatljivih stvari, ima i zapanjujuce konkretnih i izucenih stvari.

Pshijatrija mi je ekstremno zanimljiva, samo naravno kao i za sve teske nauke treba imati volje i zara da se to strebaci i razumije.
« Poslednja izmena: 06. Okt 2012, 00:17:54 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1208
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Citat
znenadio bi se kad bi uzeo da ucis psihijatriju i neuroanatomiju
Ja psihologiju i neuroanatomiju proucavam vec godinama i ljudska psiha mi je vrlo poznata i njeno dejstvo u realnom zivotu.Snaga misli, snaga volje - to je  nesto najjace u svakom coveku i bilo kom zivom bicu.Bez toga nema uspeha ni u cemu.Ako ne verujes da nesto mozes uraditi, to nikad i neces uraditi.Ne znam u kom svetu vi zivite pa postavljate ovakve zakljucke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.989.0
Kakve zakljucke? Nisam mislio nista lose.

Drago mi je sto se interesujes. Al ipak mislim da se najbolje ta materija moze upoznati pri odgovarajucem faksu, koji te tjera da to u potpunosti savladas tj. da se prisilis da shvatis, ne samo iz razonode.

I razgovor sa oboljelim osobama je prosvjetljujuci po pitanju poznavanja psihe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50150
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
@magicmaster

>постојање ненаучних чињеница.

Kakve su to "nenaucne" cinjenice?

То су оне природне законитости које још нисмо довољно проучили и упознали, а које у стварности постоје без обзира свиђало се то некоме или не. Тесла овде може бити одличан примјер... Његови изуми пролазили су дуг и мукотрпан пут прихватања од стране званичне науке. То значи да данас можеш да изађеш пред научнике са нечим што је 100% тачно, а да сви они тврде како лупеташ глупости. Научна истина је сам она која је од званичне интелигенције опште прихваћена и потврђена. Ово што си ме питао спада у домен нечега што се сада негира, а што ће евентуално касније бити званично реализовано у књигама сујетних доктора. Погледај уосталом овај клип...

« Poslednja izmena: 06. Okt 2012, 00:55:16 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 05:33:05
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.