Hemicari nisu napravili novi zivot, tako da nista nisu dokazali...
Takodje hemija ne objasnjava nastanak materije i sta je bilo pre materije, i odakle se stvorila materija, zasto... Bezbroj je pitanja na koje arogantni ljudi jedne ili druge strane tvrde da znaju odgovor...
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Ne svrljam vec sam samo reagovao na tvrdnju da je hemija eksplicitna nauka i da u svako trenutku objasnjava sve... Kao sto sam rekao daj mi primer gde su naucnici stvorili informaciju, novi zivot eksperimentom...
A tvrdnja da energija postoji oduvek, sta je oduvek, gde to postoji? Toliko neodgovorenih pitanja, a arogantnih tvrdnji koliko hoces...
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
@magic, sorry old boy, nemam nasa latinicna slova, pa ti je tesko da citash
"Shvrljati" = skakati sa teme na temu, radi zbunjivanja protivnika.
@Feanor
Ok, nisi zensko.
Naveo sam ti primer za hemiju i za nastanak zivota.
Odakle postoji energija?
Za sada razumom i logikom mozemo da sebi predstavimo dva puta:
1) Ne postoji oduvek nego je stvorena prilikom velikog praska. Sta je bilo pre velikog praska? Ne znamo! 2) Energija postoji od uvek i u neprestanom ciklicnom kruzenju iz jednog stanja prelazi u drugo. Za sada znamo dva stanja energije - energetsko i materijalno. Mozda postoji i trece. Ne znamo!
A pa ja mislim, da kod ovakve diskusije ne trba de se svodi samo na logiku.
Pa kako onda? Ako je necija iluzija, necije mashtanje i snovi potrebno i dovoljno za ovakvu diskusiju onda diskusije i nema.
Imas po ludnicam razne likove koji su umislili da su Napoleon Bonaparta, Isus ili Elvis Prisli. Sta mi tu mozemo da uradimo? Verovatno nista, osim da ih neki strucan lekar ubedi da to nisu.
Medju vernicima ima razumnih osoba koje barem mogu da procitaju sta je napisano i da pokusaju da razumno na to da odgovore. Koristeci pri tom logiku i argumente mogu navesti druge da se ukljuce.
Zato sto ova diskusija (kognitivno intelektualna razmena) upucuje na nesto sto nije takvo po prirodi, upucuje na nelogicnost. Kad tvoj um prestane da se hvata za suprotnosti koje pravi, takoreci, tad spoznajes. Kao tvoj um sto je isprojektovao pitanje i po konstrukciji trazi odgovor. Zato ovakvo pitanje nije objasnjivo jer pitanja i nema. Tako je, rasprave u tom smislu i bilo kom razumnom nema, nema smisla da postoje razlike,i to je jedan od puteva... Pa ispada da je bezraspravno, bezpojmovno, bez reci. Paradoksalno svaka praznina bi bolje objasnila "istinu". Deder da bacim koju sliku.
Pita Ucenik ucitelja: Gde nestaje oblost kad je mesec ostar? A gde nestaje ostrina mesecu kad je okrugao? Ucitelj: Oblina je tu kad je mesec ostar, a i ostrina je tu kad je okrugao.
Pogledaj cosak nekog stola. Da li bi ti znao za cosak da ne "postoji" prazan prostor oko njega? I da li bi znao za prazan prostor da "nema nicega" u njemu, da nema coska ?
Vidis mozak stvara slike podvojenosti, isklucivosti.
Jos jedan primer, razgovor dve osobe u budistickom hramu. Pitanje: Da li postoji Budina priroda u psu? (ovo "budina priroda" slobodno zamenis sa ekvivalentom bilo koje religije) "Odgovor": "MU"! MU , na kineskom znaci ne i kontrast je "U" sto je pozitivnost tj potvrda. Pravo znacenje u istocnjackoj filozofiji ovog "MU" je apsolut nije ni "ne" ni "da". Ono odbija intelekt da napravi spoj za pojam, vezanost za suprotnost. Cak i za ideju o "vezanosti" i "nevezanosti". Misao se stalno upire za neke suprotnosti, mi ljudi smo stalno vezani za takve pojmove "dobro" - "lose", "pravo" - "krivo", "istina" - "laz". Za relativne stvari, pa prosucujemo, donosimo odluke, imamo zelje.
Ovaj koji je rekao "MU", hteo je da otrgne onog koji je postavio pitanje od takvih ideja, ideja uopste da na nesto postoji apsolutan odgovor i da uopste postoji pitanje. Hteo je da ga odbije od same doktrine budizma i njihovog ucenja.
Mi smo mutavi i pre no sto damo odgovor.
Necu da tupim vise, nista i ne govorim u sustini.
Ako si gledao Matrix, zbog ove "problematike" se rusio sistem, a Kianu (Letva) je bio istina. Al' ce me sjebe ovo poredjenje.
« Poslednja izmena: 05. Okt 2012, 13:58:40 od *WarBoss* »
Na pocetku mora da je postojalo nesto. Vi ga zovite kako hocete, a za mene je to bog.
Nema pocetka. Tvoj bog nije imao pocetak, zasto bi energija imala?
Ukapiraj da to sto ti nazivas energijom ja nazivam bogom. Jedina razlika izmedju naseg razmisljanja je to sto ja u toj energiji vidim svest, a ti verovatno fiziku. Fora je u tome sto je i tvoja fizika samo u domenu teorije..