Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Jun 2026, 01:02:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Атеиста сам, па?  (Pročitano 42344 puta)
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
mob
Samsung SGH-E590
Ova tema!

Vase pravo da ne znate nista! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Poslednje izvaljivanje takve vrste na ovoj temi sam iskulirao, mene bi bilo sramota da se pozivam na argumente koji nemaju veze sa dokazima sa nepostojanje Boga, uz to još i netačne argumente. Onda sledi povezivanje verovanja i verovatnoće sa naučnom činjenicom o nepostojanju Boga. Verujući, bar neki od njih ne tvrde da znaju da Bog postoji, za razliku od atesita kojima je dovoljan dokaz za saznanje o nepostojanju Boga njihovo neverovanje u istog.

Drago mi je sto si bar procitao pre nego sto si krenuo da das svoj komentar. Ili mozda ipak nisi  Smile

Ma nisi bre ni procitao sta komentarises ali ipak eto te sa pogresnim komentarom.

1. Nepostoji naucna cinjenica o nepostojanju boga
2. Ova tvoja poslednja recenica, to verovatno ni ti sam nisi znao sta hoces da kazes.

"Moje neverovanje u boga je dovoljan dokaz da bog ne postoji" ? Jesi to hteo da kazes?

Ajd sad leba ti budi posten pa pronadji bilo gde na ovoj temi, gde je to neko napisao.

U tvom odgovoru lightsoftu naveo si jedno potpuno pogrešno tvrđenje i jedno koje je tačno samo u specijalnom slučaju. Radi se o tome da vreme NE protiče za foton koji se kreće u vakuumu i da je entropija jednaka 0 na 0 K samo za savršene kristale, koji praktično ne postoje, za sve ostale sisteme entropija je neka konstanta bliska, ali nejednaka 0, jer poseduju nultu kvantno mehaničku energiju. Uz to, praktično je nemoguće postići temperaturu od tačno 0 K u realnim sistemima. Toliko o naučnim argumentima na koje se stalno pozivate u ovoj temi.

Stvarno ne mogu da tražim gde je i ko šta rekao na temi, ali sama činjenica da se pozivate na neke "naučne" argumente dovoljno govori o tome šta tvrdite, jer onda to više nije verovanje, već kognitivni stav. Ako ne verujete u postojanje boga, sa kakvim pravom osporavate drugima pravo da veruju? Ako pak ne tvrdiš da bog ne postoji, onda i nisi ateista, već agnostik. Odluči se.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
To bi bilo isto kao kad bi rekao, ja stvarno nisam ljubitelj fantastike, ali sto postujem Gandalfa, pa to nema nigde!

Nije da nisam ljubitelj religijA, samo ne vjerujem u bogove i u natprirodno..

A religija nije samo teizam i natprirodno.

Nego ukljucuje dosta toga.. filozofiju, tradiciju, folklor, obicaje i indirektno umjetnost inspirisanu religijom (slike, knjige, muziku)..

I ne vidim razlog sto mi se ne bi mogla dopasti filozofija i umjetnost, a ostalo ne.

Tako da se meni svidja filozofija oko mnogih religija. Ono sto se govori da je govorio taj navodni Isus, a mene ima smisla.

Kao sto mi jos vise ima smisla Budisticka filozofija. Buda npr nije bog, to je ucenje, genijalno ucenje.
Konfucijanizam isto moralno-eticko ucenje. Genijalno za procitat.
Hriscanstvo mi naime i nije favorit u odnosu na ove.

Kao sto je Hipokrat skontao nesto sto i dan danas cini 60% medicinskog pregleda. Bez obzira sto je zivio prije 2000 godina.

Tako su i ovi ljudi koje religije slave smislili genijalan odnos prema pojavama u zivotu i smrti (stvarima "duha" tj. psihe).

To sto se nekima pripisuju natprirodna svojstva mene apsolutno ne sprecava da u prici koja im se pripisuje pronadjem neku mudrost.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2012, 12:45:25 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Citat
Jos jednom ateista je ne-vernik. Ako je neko ne-plicac onda ne moze biti i plivac. Nadam se da ti je sad jasno.

Uz to što si bolestan, mnogo si i bezobrazan čkode, ili možda glup, ili ne umeš da čitaš. U to već ne ulazim.

Znam ja to, zna se ko su vernici, ali devojka priča jedno pa drugo.

Citat
Krstasi su "polagali" pravo, da jevrejina koji je bio jeretik i ubijen kao takav odbrane? Da ne pricamo da ga niko nije ni napadao, jer i dan danas se ne zna gde je sahranjen. Sem toga, ako se on uzdigao na nebo, onda grob ni ne postoji, posto se u grobu sahranjuju mrtvi ljudi.

Ne mora da znači da grob služi za mrtve ljude.

Citat
Vama vernicima i nama nevernicima je isti racku. Verovao ti ili ne, nikakvu zastitu neces dobiti. Zlo se desava svima bez razlike. Na to sam mislio, kad si pomenuo da vernici imaju zastitu od boga.

Kako ti znaš da li vernici dobijaju zaštitu i šta osećaju kada nisi vernik?

IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Ja mislim da su zene za sve krive.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1208
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Posto je spominjano telo, evo jedno pitanje: Kada se uporedi telo (bolje reci lik) zivog coveka i istog tog posle smrti, zapazicemo da je doslo do neke promene. Iako naoko izgleda isto, po necemu je drugaciji, ali ne moze se objasniti po cemu. To su prvi sati posle smrti, i nema veze sa trulenjem. Momentalno posle smrti, covek se promeni, ali tu promenu je tesko recima opisati, najblize receno fali mu zivot. Za par trenutaka postaje poput kamena, a lik vise podseca na vostanu figuru. Vecina nas je nazalost imala u blizoj okolini smrtni slucaj i mogla je to da primeti. Kako drukcije to objasniti vec odsustvom duse.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2012, 18:08:38 od vujod »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Mada se dusa moze potpuno materijalisticki objasniti..

i kad ugasis kompjuter nema slike na ekranu mislim Smiley a softver nije nista misticno.

Malo grubo poredjenje ali za mene je dusa iako suptilna stvar, slozena kombinacija nervnih celija i sl.

Nije mi dusa ni covjek ista maje bezvrijedna ako nije bozanska.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22040
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Apple iPhone 16, S23
@jupiter92 ne prijavljuj svaku poruku na forumu koja se ne slase sa tvojim misljenjem, ok?
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
mob
Samsung S8 Plus
@jupiter92 ne prijavljuj svaku poruku na forumu koja se ne slase sa tvojim misljenjem, ok?

Pa jel moguce???   Smile  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 150
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1171.0

@ marko 284
Postojanje pakla i raja nije dokazano, ali truljenje tela u zemlji jeste. Tako da su ateisti bar u necemu u pravu  Smile

Prilicno sam siguran(u svom nekom poznavanju religije) da postoji jedan od uslova da nekoga proglase za sveca da njegovo telo ne trulii tako da ti nije neki dokaz za ateizam ako cemo posteno(valjda ce me ispraviti neko ko se razume vise od mene u neke religijske instance...).
Postoje delovi zemlje koji imaju neke posebne supstance koje usporavaju truljenje tela. Tako telo mrtvaka moze da izgleda potpuno citavo iako je decenijama bilo pod zemljom. Eto kako nepoznavanje nauke moze da ispadne delo visih sila. To nije nikakav razlog da nekoga proglase svecem. Kada bi iskopali telo nekog ateiste i ono bi bilo citavo ako je bilo zakopano u zemlji koja sadrzi takve supstance.

@ vujod

Ja ne verujem u postojanje duse. Dusa je samo laicki naziv za psihu. Psiha se nalazi u mozgu, a ne izmedju plucnih krila gde svi misle da se nalazi dusa.
To sto telo odmah nakon smrti izgleda kao vostana figura ja pripisujem nedostatku mozdane aktivnosti, gasenju neurona, prestanku strujanja krvi i nedostatku disanja.

@chelavi1

Prijavila sam samo Wseekera jer je to sovinisticka izjava, iako znam da je mislio samo na mene!!! Ispada ko da sam ih sve redom prijavljivala! Nisam!!!
« Poslednja izmena: 29. Sep 2012, 19:59:05 od jupiter92 »
IP sačuvana
social share
Poslednje utočište podlaca su vera i patriotizam.

There will be justice!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Jun 2026, 01:02:08
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.042 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.