Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 00:05:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Атеиста сам, па?  (Pročitano 37838 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1208
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Citat
Te tvoje krstase je licno papa blagosiljao.
Slazem se sa tobom. Medjutim, treba znati da je papa najvece sprdanje sa verom. To su pre nekoliko vekova shvatili neki ljudi, pa postadose protestanti. Bas zbog takvog ponasanja svestenih lica, mnogi sumnjaju u veru i krive Boga, ali jedini krivac za sve lose je ljudska pokvarenost i pre svega pohlepa, sto je danas vidljivo na svakom koraku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Citat
Oni imaju veru, veruju u nesto znaci vernici su. Isto kao ti. Neuspesno pokusavas da se izolujes od takvih ljudi.

A kada tebi Buki kaže kako si na neki način vernik jer veruješ u nešto (u nepostojanje Boga, recimo), ti kažeš da to nije tačno. Nemoguća si, jebote. Dugo nisam imao prilike da razgovaram sa ovakvom osobom, još od Papalukasa recimo. Di Kanio je već diplomata.

I jedno pitanje. Pošto smo mi Hrišćani svi zli, da li to znači da je, recimo, i Patrijarh Pavle (Bog da mu dušu prosti) bio zao čovek?

Citat
Uzasan stvor siluje devojcicu od 6 godina, o on je sama u tom problemu, zove boga upomoc, ali niko je ne stiti, niko...

Bash je lepo biti religiozan

Bolestan si čovek, da ti ja kažem.

A što se tiče samih Papa, svi znaju da oni veru koriste iz lične koristi. Šta mislite, zašto Papa nije dobrodošao ovde?
Oni su nešto najblatnjavije što postoji u Hrišćanstvu.

Kako god, Krstaši jesu dobili blagoslov od Pape, ali su imali svest i cilj sam sebi postavljen, a to je da se oslobodi grob Isusov od nevernika. Normalno da je tu nastao revolt. Sveti grob ti drže nevernici i hteli su da ga oslobode. Jedini cilj je bio Jerusalim (uz par sporednih situacija, ali to je manje važno).
Naravno, uvek su postojali i oni osvajači koji su želeli novac i bogatstvo, ali tu ne igra ulogu nikakva vera. Doba imperije, ljudi. Tako se to radilo.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2012, 02:28:16 od Raća_5 »
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Citat
Oni imaju veru, veruju u nesto znaci vernici su. Isto kao ti. Neuspesno pokusavas da se izolujes od takvih ljudi.

A kada tebi Buki kaže kako si na neki način vernik jer veruješ u nešto (u nepostojanje Boga, recimo), ti kažeš da to nije tačno.

Da ti kazem druze ja " vjerujem u nepostojanje" jako puno stvari

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_deities

Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Citat

A kada tebi Buki kaže kako si na neki način vernik jer veruješ u nešto (u nepostojanje Boga, recimo), ti kažeš da to nije tačno.

Da ti kazem druze ja " vjerujem u nepostojanje" jako puno stvari

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_deities

Smile

Znam ja to, zna se ko su vernici, ali devojka priča jedno pa drugo.
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Kako polemisati sa ljudima koji ne razlikuju nivoe ljudskog saznanja, verovanje od naučnog saznanja, koji ne razlikuju kognitivni stav od teističkog? Istorija filozofije za 4 godinu srednje škole?! Smile Koji se pozivaju na nauku, a ne znaju osnovne stvari o materiji, svetlosti, termodinamici, relativnosti. Poslednje izvaljivanje takve vrste na ovoj temi sam iskulirao, mene bi bilo sramota da se pozivam na argumente koji nemaju veze sa dokazima sa nepostojanje Boga, uz to još i netačne argumente. Onda sledi povezivanje verovanja i verovatnoće sa naučnom činjenicom o nepostojanju Boga. Verujući, bar neki od njih ne tvrde da znaju da Bog postoji, za razliku od atesita kojima je dovoljan dokaz za saznanje o nepostojanju Boga njihovo neverovanje u istog. Smile
Science, yeah... carry on... Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Pa naravno da postoji razlika izmedju znanja o materijalnom i vjerovanju natprirodno.

Ali opet zavisi od predubjedjenja.

Kad ja kazem "ne vjerujem u boga", tumacenja zavise od predubjedjenja:

Vjernik to tumaci da je slicno "ja ne vjerujem da ce sutra pasti kisa". . tj. vjerovanje u okviru realnog posto je njima Bog realan.

Ateisti ta tvrdnja vise zvuci "ja ne vjerujem da ce sutra padati pande" odnosno nesto sto potpuno nema smisla jer pande nikada nisu ni padale, pa zasto bi uopste se neko izjasnjavao po tom pitanju,
osim ako ga neko pita "da li vjerujes da ce sutra padati pande"..

Mozda je termin isti "vjerovanje- ne vjerovanje" onda djeluje simetricno i da je ista kategorija.

Ali ocigledno postoji razlika izmedju "ne vjerovanja" i "ne vjerovanja" koja zavisi od predubjedjenja tj. subjektivno je.

Eto mislim da je objasnjenje bas dobro. Procitajte ga opet Smiley
« Poslednja izmena: 29. Sep 2012, 03:14:04 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 150
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1171.0
Citat

A kada tebi Buki kaže kako si na neki način vernik jer veruješ u nešto (u nepostojanje Boga, recimo), ti kažeš da to nije tačno. Nemoguća si, jebote. Dugo nisam imao prilike da razgovaram sa ovakvom osobom, još od Papalukasa recimo. Di Kanio je već diplomata.

I jedno pitanje. Pošto smo mi Hrišćani svi zli, da li to znači da je, recimo, i Patrijarh Pavle (Bog da mu dušu prosti) bio zao čovek?
A ti si bezobrazan, bas kao i buki. Zasto vi non-stop insistirate da ateisti moraju da veruju u nesto? Nijedan ateista nece da kaze "ja verujem da bog ne postoji", nego ce da kaze "ja ne verujem u boga". Onaj prvi izraz vi stalno potencirate, trpate u usta ateista i onda hocete da nas ubedite kako smo mi vernici. Od kad verovati i ne verovati imaju isto znacenje? Kad kazes da je ateizam verovanje to je kao da si rekao da je zdravlje bolest.

A sto se tice Pavla, njega niko nije ni pominjao dok nije umro. Onda vam je odjednom postao sve sveto i na nebu i na zemlji. Slicno je bilo i sa Tosetom Proeskim, secam se. Nije imao toliko vatrenu publiku, a onda kad je umro svi su samo njegove pesme pustali i pricali "On je bio anjeo", "najbolji pevac ikada" itd.

Kako polemisati sa ljudima koji ne razlikuju nivoe ljudskog saznanja, verovanje od naučnog saznanja, koji ne razlikuju kognitivni stav od teističkog? Istorija filozofije za 4 godinu srednje škole?! Smile Koji se pozivaju na nauku, a ne znaju osnovne stvari o materiji, svetlosti, termodinamici, relativnosti. Poslednje izvaljivanje takve vrste na ovoj temi sam iskulirao, mene bi bilo sramota da se pozivam na argumente koji nemaju veze sa dokazima sa nepostojanje Boga, uz to još i netačne argumente. Onda sledi povezivanje verovanja i verovatnoće sa naučnom činjenicom o nepostojanju Boga. Verujući, bar neki od njih ne tvrde da znaju da Bog postoji, za razliku od atesita kojima je dovoljan dokaz za saznanje o nepostojanju Boga njihovo neverovanje u istog. Smile
Science, yeah... carry on... Smile

Kako raspravljati sa nekim ko ne zna razliku izmedju dobra i zla? Jedino sto je religija cinila je zlo, a vi to pokusavate da predstavite kao dobro. Jos jedan koji nije procitao tekst! Onde se nije radilo o tome da li bog postoji ili ne, nego o tome sta je religija donela svetu.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2012, 03:18:40 od jupiter92 »
IP sačuvana
social share
Poslednje utočište podlaca su vera i patriotizam.

There will be justice!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Ako hoces pravo jasna podijela izmedju dobra i zla (poeticno svjetla i tame) je uticaj hriscanske filozofije  Smile

Zapadne religije imaju tako jasnu i striktnu podijelu na dobro i zlo, andjele i demone..  na istoku je to u jing-jang fazonu. Tj. vise je pomjesano isprepleteno. Njihova bozanstva su i dobrocinitelji i zlobe ponekad istovremeno.

Znaci ako mislis da postoji apsolutno dobro i zlo koristis se filozofijom onoga sto najvise mrzis. Kroz indirektan uticaj na kulturu i na svijest ljudi.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2012, 03:23:55 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Pa naravno da postoji razlika izmedju znanja o materijalnom i vjerovanju natprirodno.

Ali opet zavisi od predubjedjenja.

Kad ja kazem "ne vjerujem u boga", tumacenja zavise od predubjedjenja:

Vjernik to tumaci da je slicno "ja ne vjerujem da ce sutra pasti kisa". . tj. vjerovanje u okviru realnog posto je njima Bog realan.

Ateisti ta tvrdnja vise zvuci "ja ne vjerujem da ce sutra padati pande" odnosno nesto sto potpuno nema smisla jer pande nikada nisu ni padale, pa zasto bi uopste se neko izjasnjavao po tom pitanju,
osim ako ga neko pita "da li vjerujes da ce sutra padati pande"..

Mozda je termin isti "vjerovanje- ne vjerovanje" onda djeluje simetricno i da je ista kategorija.

Ali ocigledno postoji razlika izmedju "ne vjerovanja" i "ne vjerovanja" koja zavisi od predubjedjenja tj. subjektivno je.

Eto mislim da je objasnjenje bas dobro. Procitajte ga opet Smiley
Ono se nije odnosilo na tebe.

Ja sebi ne dajem pravo da ikada tvrdim sa bilo kakvim stepenom sigurnosti da nešto jeste ili nije, samo na osnovu verovanja, bez obzira da li se radi o materijalnom, ili transcedentnom.
Treba se osoboditi predubeđenja, uvek su pogrešna i vode do pogrešnih tvrdnji.

Kako raspravljati sa nekim ko ne zna razliku izmedju dobra i zla? Jedino sto je religija cinila je zlo, a vi to pokusavate da predstavite kao dobro. Jos jedan koji nije procitao tekst! Onde se nije radilo o tome da li bog postoji ili ne, nego o tome sta je religija donela svetu.

Kao hrišćaninu vrlo rano su mi u svest usađene iskonske moralne vrednosti hrišćanstva, tako da je optužda da ne razlikujem dobro od zla neosnovana.
Da li mi možeš reći ko je, kada i gde pokazao i naučno dokazao da je jedino što je religija donela svetu zlo? Ako možeš, spreman sam da razmotrim prelazak u ateizam.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 150
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1171.0
Ako hoces pravo jasna podijela izmedju dobra i zla (poeticno svjetla i tame) je uticaj hriscanske filozofije  Smile

Zapadne religije imaju tako jasnu i striktnu podijelu na dobro i zlo, andjele i demone..  na istoku je to u jing-jang fazonu. Tj. vise je pomjesano isprepleteno. Njihova bozanstva su i dobrocinitelji i zlobe ponekad istovremeno.

Znaci ako mislis da postoji apsolutno dobro i zlo koristis se filozofijom onoga sto najvise mrzis. Kroz indirektan uticaj na kulturu i na svijest ljudi.
Povraca mi se vise od tvog bezobrazluka i kleveta.
Sad hoce da me uvede u raspravu da filozofskim terminima objasnim sta je dobro i zlo. Ajde batali! Kad kazem dobro i zlo sigurno ne mislim na boga i djavola, onako kako vernici predstavljaju dobro i zlo. Nego na stvari zbog kojih se ide u zatvor i zbog kojih se ne ide. Sve stvari iz onog teksta su kaznjive zakonom, a niko nije bio kaznjen zbog toga! Ti vernici koji su to cinili su pocinili zlocin i izvukli su se, a i dalje se izvlace! A ovi ih jos i brane! To znaci da ne znaju razliku izmedju dobra i zla.
IP sačuvana
social share
Poslednje utočište podlaca su vera i patriotizam.

There will be justice!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 00:05:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.