Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Maj 2026, 00:04:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Атеиста сам, па?  (Pročitano 41915 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
Samsung S7

A veru ste skrojili tako da za sve imate odgovore. Puni ste kontradiktornosti. Prvo vam bog kaze da idete u pakao ako prekrsite neku njegovu zapovest (znaci voli da kaznjava), a posle ste izmislili da ce bog da vam oprosti ako prekrsite njegovu zapovest (znaci milosrdan je). Pa ako ce bog sve da vam oprosti, cemu onda 10 bozijih zapovesti?

+++1000 !!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
(ateista sam..)

Nije to tako matematicki da te oprostenje unaprijed ceka sta god uradio.

To oprostenje se odnosi ako neki covjek posle svih svojih zlodijela i bijesova ima sansu da se iskreno pokaje i promjeni.

Al mora da shvati koliki je sljam bio, i to je pozitivan pogled na svijet - bez obzira na "Boga".

Zivot ide dalje, moguce je biti dobar sta god da si uradio ako iskreno krenes iz pocetka.

A ne "ubicu ponovo pa cu se ponovo pokajati"..

Sad ja sam ateista i to je placebo.. al placebo djeluje u 1/3 slucajeva da vam kaze student medicine.

Preporucujem film "the Mission" o prirodi hriscanstva i o prirodi ljudi, DeNiro i Jeremy Irons.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2012, 22:08:23 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Kada bi se svaki put opraštalo svet bi bio u totalnom haosu. Bog ume da vidi istinsko pokajanje. Zamisli nekoga ko je, sticajem okolnosti, pregazio kolima čoveka i ubio ga. Naravno, nenamerno. Da li je on zaslužio put u pakao ukoliko oseća gorčinu situacije na koju, recimo, nije mogao da utiče? I to je ubistvo, ali oprost postoji.
I pored svega toga, kažnjavanje ume i te kako delotvorno da bude. U pozitivnom smislu.

Vernici se dive kriminalcima? Preskočiću to.

Ne znam kako si uspela da izvučeš to da sam rekao kako ateisti ne umeju da praštaju. Ja zapravo mislim i da ne poznajem nekog ko je ateista.

Što se tiče priče o drugarici, sama si ovde dosta toga osporavala i nametala, pa sam u skladu s tim, onako reagovao. Naravno, ja situaciju ne poznajem niti me zanima. Eto, povlačim to što sam rekao.

Kada kažeš "izmislili STE da je Bog milosrdan", ne znam na koga tačno misliš. To se prenosi vekovima, milenijumima. Nema tu šta da se izmišlja, u to se veruje.

IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 150
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1171.0
(ateista sam..)

Nije to tako matematicki da te oprostenje unaprijed ceka sta god uradio.

To oprostenje se odnosi ako neki covjek posle svih svojih zlodijela i bijesova ima sansu da se iskreno pokaje i promjeni.

Al mora da shvati koliki je sljam bio, i to je pozitivan pogled na svijet - bez obzira na "Boga".

Zivot ide dalje, moguce je biti dobar sta god da si uradio ako iskreno krenes iz pocetka.

A ne "ubicu ponovo pa cu se ponovo pokajati"..

Sad ja sam ateista i to je placebo.. al placebo djeluje u 1/3 slucajeva da vam kaze student medicine.

Preporucujem film "the Mission" o prirodi hriscanstva i o prirodi ljudi, DeNiro i Jeremy Irons.
Ja preporucujem film "The life of Brian", stvarno pokazuje pravu sliku o religiji ako se izuzmu komicni efekti.

Poznato mi je da bog navodno oprasta ako se neko iskreno pokaje i ja mislim da nekom treba da oprostimo u tom slucaju. Ali problem je u tome sto vecina ljudi konstantno cini lose stvari, a ubedjeni su da ce bog da im oprosti za sve. Neko mora da im kaze da su dvolicni.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2012, 23:25:29 od jupiter92 »
IP sačuvana
social share
Poslednje utočište podlaca su vera i patriotizam.

There will be justice!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia zvrr
To što su ljudi dvolični i Boga svojataju tek kad im zatreba, ne govori protiv Boga( a ne ide ni u prilog dokazima da On ne postoji), nego protiv tih ljudi.

Citat

Ljudi i plemenite ideje mogu da upropaste zbog svojih abnormalnih poriva i potreba.

Inače, bili smo svjedoci izjave onog pederčića..pardon muškog-čmara-ljuba...pardon geja (bem ti političku korektnost) kako mrzi Boga ( a ovamo ga ne priznaje-insane in the brain), i da vjerske objekte treba spaliti. Isto tako pročitasmo ovdje kako je @Jupiter izgubila drugaricu nakon što joj je saopštila da ne vjeruje u Boga (malo mi teško da povjerujem u takav scenario, ali ajde). Poenta: ne bi trebalo suditi na osnovu pojedinačnih događaja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79

Citat

Ljudi i plemenite ideje mogu da upropaste zbog svojih abnormalnih poriva i potreba.

Upravo tako.

Taj film je svakom da pogleda sta je to lijepo u hriscanstvu, i ateistima.

Film je na kraju brutalan i postavlja dosta dobrih pitanja na koje "nebo suti".
Ali preporuka svima koji misle da je hriscanstvo "veliko zlo".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 150
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1171.0
Pa vernici moraju da budu dvolicni jer se ugledaju na boga. Cela biblija je takva. Bog voli ljude, bog kaznjava ljude, bog voli ljude, bog kaznjava ljude...
IP sačuvana
social share
Poslednje utočište podlaca su vera i patriotizam.

There will be justice!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
Samsung S7
Pa sta nam treba film da bi videli realnost. To mogu da gledaju mozda deca do uzrasta 13 god. Kad prerastes taj period dovoljno je samo da otvoris oci i da gledas okolo, pa ces videti sve sta religija nosi sa sobom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Jasno je da film nije egzaktna istina, ali jeste estetska istina, i moze da prosiri vidike ako to zelis naravno.

Sve je stvar perspektive. A sto vise perspektiva imas to vise znas, blizi si istini.

Znam ja i za krstase, i za progone naucnika, zabranu anatomije.. itd. ali mislim da ima i lijepih stvari u hriscanstvu.

Jer vjerovao ili ne ljudi nisu glupi da pojedu govno i neku besmislenu bajku. Banalno  je tako misliti.

Kako je moguce da neki covjek -drug koji je inteligentan - ravan tebi po svim ostalim pokazateljima inteligencije.. ipak vjeruje. Jesi li se zapitao kad?
« Poslednja izmena: 26. Sep 2012, 00:08:21 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia zvrr
Popovi umjesto da žive povučenim, asketskim životom, se goje k'o svinje, opšte polno s svakom osobom s kojom mogu=čitava religija je loša=Bog je loš=Bog ne postoji? Okej.

Raznorazne psihopate u ime vjere zadovoljavaju svoje nagone (ratovi, ubistva, silovanja)=čitava religija je loša, Bog je loš=Bog ne postoji. Okej.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Maj 2026, 00:04:44
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.