Ali problem je u tome sto vecina ljudi konstantno cini lose stvari, a ubedjeni su da ce bog da im oprosti za sve. Neko mora da im kaze da su dvolicni.
Ko su zapravo ljudi koji misle da će im Bog uvek oprostiti grehe? Da li oni znaju u šta veruju, u koga? Kako posmatraju Boga, na koji način? "Idem da ubijem čoveka (po 24. put), pokajaću se, i Bog će mi sigurno oprostiti". To nisu vernici. Vera ne služi za pozdrave i želje.
Svi koje ja poznajem se ponasaju tako! SVI DO JEDNOG! Ne mora da bude bas u vezi ubistva, ali laganje da. I oni su ubedjeni da su najveci vernici koje je svet ikada video. Isto tako i netolerantnost. Zar bese bog ne kaze 'voli bliznjeg svog'? E pa vernici to najmanje od svih postuju.
To što su ljudi dvolični i Boga svojataju tek kad im zatreba, ne govori protiv Boga( a ne ide ni u prilog dokazima da On ne postoji), nego protiv tih ljudi.
То је фора.
Константин Велики, први хришћански римски цар, је технички прихватио хришћанство на самрти. Покрштен је буквално на самртничкој постељи. Разлог зашто је то урадио је било то што је веровао да тај обред доноси својеврсну катарзу... прочишћење од свих грехова. И намерно га је одлагао до самог краја како би, тако прочишћен од свих грехова и злодела које је починио за живота (а починио их је богами поприлично) као потпуно нов човек, изашао пред Бога на истину.
Тумачење религије и свега што она носи/прописује/захтева/брани/одобрава је у принципу својевољно. Није Бог прописао сва та правила... већ људи верујући да би тако нешто Бог урадио. А шта је од тога исправно и да ли је уопште исправно... па сазнаћемо кад умремо, јелте.
To što su ljudi dvolični i Boga svojataju tek kad im zatreba, ne govori protiv Boga( a ne ide ni u prilog dokazima da On ne postoji), nego protiv tih ljudi.
То је фора.
Константин Велики, први хришћански римски цар, је технички прихватио хришћанство на самрти. Покрштен је буквално на самртничкој постељи. Разлог зашто је то урадио је било то што је веровао да тај обред доноси својеврсну катарзу... прочишћење од свих грехова. И намерно га је одлагао до самог краја како би, тако прочишћен од свих грехова и злодела које је починио за живота (а починио их је богами поприлично) као потпуно нов човек, изашао пред Бога на истину.
Тумачење религије и свега што она носи/прописује/захтева/брани/одобрава је у принципу својевољно. Није Бог прописао сва та правила... већ људи верујући да би тако нешто Бог урадио. А шта је од тога исправно и да ли је уопште исправно... па сазнаћемо кад умремо, јелте.
Tehnicki, a? Jel to tvoje tumacenje ili je copy sa ateisti.org? Konstantin je za hriscanstvo uradio mnogo i on je svoju veru potvrdio delima. Potpuno je nebitno kada se krstio...
Tehnicki, a? Jel to tvoje tumacenje ili je copy sa ateisti.org? Konstantin je za hriscanstvo uradio mnogo i on je svoju veru potvrdio delima. Potpuno je nebitno kada se krstio...
Да не улазимо у причу о Константину, није ми то намера... навео сам њега као пример тезе коју заступам - да људи тумаче те религијске одредбе произвољно. Неко мисли да не треба радити недељом, неко не мисли. Неко мисли да на сваки празник који падне у понедељак, среду или петак треба постити, неко не мисли. Неко мисли да је дркање грех, неко не мисли. Константин је мислио да ће једним простим ритуалом спрати све своје грехове. Ја рецимо не мислим да му је само то било довољно, нити је то колико ми се чини (можда грешим) канонско право тако дефинисало.
И да... мало си се зајебао у процени. Мисим схватам те ја зашто си се залетео, истина је да не пишем често по религији, па очито ниси ни имао прилику да видиш шта и како пишем... али ево да знаш да се декларишем као хришћанин. Не праволсавац, не католик, не протестант, не англиканац, лутеранац, баптиста, презвитеријанац, мормон.... само хришћанин.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Sad ja sam ateista i to je placebo.. al placebo djeluje u 1/3 slucajeva da vam kaze student medicine.
Ateizam je stanje svesti koje nalaze osobi da istice svoje neverovanje u teisticke bajke. Nije placebo posto je rezultat 'konzumiranja' bajki koje pricaju teisti oje su prouzrokovale stav koji definise ateistu. Deluje 100% posto ne postoji ateista koji nije istakao/rekao/naglasio da je ateista.
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije. Jewpiter Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis. Jewpiter
How much cocaine did Charlie Sheen take ? Enough to kill two and a half men. Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "