Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 22:08:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Атеиста сам, па?  (Pročitano 41905 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
A kako mozes da opovrgavas postojanje onoga sto ne postoji?Ono ne postoji i tacka...a ti time sto verujes da ne postoji,dajes postojanje tome u sta ne verujes.

evo jedan Bogoslovski forum,skoro je osnovan... pa ko zeli neka pristupi

[Edit by Magic Master: Svaka poruka cija je svrha iskljucivo reklama komercijalnih sadrzaja, drugih foruma, drugih sajtova krsi Pravilnik Burek Foruma, i bice cenzurisana i reciklirana.]
« Poslednja izmena: 20. Sep 2012, 16:46:37 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
Samsung S7
@PavicL

Ti si to malo lose ukapirao. Logicki je neosnovano tvrditi da nesto ne postoji. Cak ne moze ni da se dokaze tako nesto, bar ne u teorijski beskonacnom prostoru, jer da bi dokazao moras da pretrazis svaki nanometar prostora.

S obzirom na karakteristike datog entiteta (naravno postoje hiljade i hiljade tumacenja) ali zadrzimo se na glavnim, veoma, veoma je mala verovatnoca da takav enitet, kome su ljudi dali ime bog, postoji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7244
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
A kako mozes da opovrgavas postojanje onoga sto ne postoji?Ono ne postoji i tacka...a ti time sto verujes da ne postoji,dajes postojanje tome u sta ne verujes.

evo jedan Bogoslovski forum,skoro je osnovan... pa ko zeli neka pristupi

http://bogoslovsketeme.s4.bizhat.com/index.php?mforum=bogoslovsketeme
Prvo, ja nisam ateista pa ne opovrgavam ništa.
Pitao si šta je ateizam i dobio si odgovor.

Drugo, najlakše je opovrgnuti postojanje onoga što ne postoji, jer nepostoji.
Ako upotrebimo tvoju ne-logiku, ja verujem da ti nisi budala, što daje rezultat da jesi.

Svako malo se pojavi neki vernik koji tvrdi isto što i ti i bude mu ukazano gde greši. Konsultujte se malo jedni sa drugima pre ''samoubilačkog'' napada.
« Poslednja izmena: 20. Sep 2012, 11:54:14 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51787
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Tи ниси атеиста. Ти си Антихрист. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
mob
Samsung S8 Plus
Citat
S obzirom na karakteristike datog entiteta (naravno postoje hiljade i hiljade tumacenja) ali zadrzimo se na glavnim, veoma, veoma je mala verovatnoca da takav enitet, kome su ljudi dali ime bog, postoji.

Zasto to tvrdis? Pojasni malo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
Samsung S7
Citat

Zasto to tvrdis? Pojasni malo...

Pa evo kraci odgovor:

1) Svemoguc bog
- logicki bog koji ne moze sebe da unisti nije bog. Jer nije svemoguc. Ako moze da sebe unisti, onda nije bog, jer bog ne moze da bude unisten.

2) Apsolutno dobar bog
 - opet, ne moze da bude dobar prema svima, jer bi onda oni koji cine zlo, nastavili to da rade.

3) Slobodna volja, ako postoji, onda bog ne moze da zna sta ce se desiti. Ako ipak zna, onda je sve vec predefinisano, pa smo tako mi samo roboti koji izvrsavamo program u glavi. Ako smo samo programirani, onda smo i programirani da verujemo da on postoji, time se iskrenost vere ponistava s obzirom da je nametnuta.

Ako postoji slobodna volja, sveznajuci bog ne postoji.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7244
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Tи ниси атеиста. Ти си Антихрист. Smile
Više volim da me oslovljavaju sa Zver.  Smile
A može i Antihrist - to dođe nešto kao protivotrov.  Smile
« Poslednja izmena: 20. Sep 2012, 12:41:23 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
mob
Samsung S8 Plus
O neeeee! Napisao sam ti opsiran odg.i nestade mi struje i ode sve u tri lepe sargarepa  Smile  Odgovvoricu kasnije ponovo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Поштујем туђа мишљења, али кад год неког верника питам "Зашто верујеш у Бога?", они никад немају прецизан одговор.

Nikad ga nećeš ni dobiti jer ga je nemoguće dati. Najprecizniji mogući odgovor ti je da čovek jednostavno veruje. Zato se to i zove vera. Činjenica nema. Ne postoje činjenice ni ko je pisao Jevanđelja, da li su to stvarno bili Apostoli, ali ljudi veruju. Ne postoje činjenice ni da se deo sa krsta, na kojem je Isus razapet, i dalje čuva. Ljudi veruju da je baš to taj deo. To je zapravo i svrha vere.
Doduše, postoje oni koju su vernici čisto iz običaja, ali najčešće zbog mira u sebi.

Rekao si da, kao ateista, veruješ samo u sebe. Ali, veruješi u još nešto, u to da Gospoda nema.

Шта год ја мислио о атеистима, не могу да оспорим ово

Citat
Зар је потребно веровати у Бога да би био прави Србин?

Не само "веровати у Бога", већ бити припадник стриктно једне монотеистичке религије - православља.

Не могу да кажем и да се стање не поправља, али још увек преовладава ова горња премиса, која нас је коштала тога да Срби католичке вероисповести данас себе декларишу као Хрвате, а Срби муслиманске вероисповести као Бошњаке. Да је вера остављена по страни, не само да би број Срба и на званичним пописима био далеко већи, већ би данас и границе Србије вероватно много другачије изгледале.

Uistinu.

U potpunosti se slazem. Mrznja prema svemu sto je vezano za veru je strasna i  neprekidno se pokazuje i na ovom forumu, u svim temama gde se pominje vera, vernici i Bog.
Svi komentari su negacija, mržnja, antagonizam i to ne samo prema Bogu i Crkvi, već i prema naciji, prema svojoj zemlji, prema svom narodu. Ničeg pozitivnog ne možeš naći kod njih. Sve im je samo negacija i mržnja, stalno samo 'thumb down'. Kakav žalostan pogled na svijet i na život, nikako ne bih volio da sam u koži jednog od tih nesrećnika. I u rijetkim momentima kad su srećni nemaju kome da zahvale, ne mogu da kažu: 'Hvala ti, Bože!' Vjerovatno je užasno iskustvo nikad ne biti pozitivan. Podarimo tim jadnicima malo hrišćanskog milosrđa.  

Ja bih sebe opisao kao militantnog ateistu, zato što za razliku od ateista koji tvrde kako bog ne postoji, i da su crkva i religije loše po ljudsku vrstu, i tu podvuku crtu, ja tvrdim da su sve crkve i sve religije zlo koje treba uništiti, a boga kao ideju iskoreniti.
(ovde militantni ne znači "spreman da koristi silu", već neko ko poseduje proaktivni stav kada je u pitanju kraj religije na ovoj planeti)

Politička korektnost u stilu "Bog ne postoji ali svako ima pravo da misli šta hoće" koja je sada trend u pokretu ateista kod mene ne pije vodu.
Treba aktivno raditi na gašenju religijskih pokreta tako što će se ljudima ukazivati na nelogičnosti koje religije nose u sebi, ukazivati na njihovu neusaglašenost sa svetom koji nas okružuje i bez prestanka pokazivati njihov loš uticaj na ljudsku vrstu i njen napredak.

A, ako sve to znači da treba odbaciti nacionalnost kao jedno od obeležja pojedinca ili grupe, OK.
Ništa strašno.
To je ionako jedna prevazidjena vrsta grupisanja ljudi koja nema mesta u svetu budućnosti.

Brisanje granica i stvaranje samo jedne zajednice - ljudske vrste, koja ima ista prava, obaveze i dužnosti svuda na planeti svet je budućnosti kojem treba težiti.
Sve što razdvaja ljude i tera ih da mrze jedni druge treba ukloniti, a religija je tu na prvom mestu.

Kako je tebi dobro brate moj.

Nemam ja vremena za ovo  Smile 
Ni dovoljno znanja, takodje.  Smile

Verovatno imam više škole nego ti godina , ali kao što rekoh ne hvala.
Kaže naš narod... nema budale dok ne završi školu.
Dakle, ipak imaš vremena, još lažeš da nemaš.  Smile

Ako su ono što si gore napisao stavovi školovanog čoveka, onda nam je zemlja stvarno u problemu.
I ako je ovo bila odbrana hrišćanskog pogleda na svet treba razumeti ateiste što ne prihvataju veru.

Imam pitanje za vernike.
Da li bi imali nešto protiv osobe koja "ateistički" osporava postojanje božanstva ili razboritost verskih praksi u koje vi ne verujete?
Drugim rečima, ako neko pobija tvrdnje Islama, Hinduizma ili neke druge religije kojoj vi ne pripadate, da li biste smatrali da taj čovek radi lošu stvar i da je kako reče Predrag_NK_77 to jedna osoba koja je izgubila kontakt sa realnošću?
Lično, protiv ljudi koji komentarišu nešto to me ne zanima, ne bih imao ništa protiv. Nije finta u osporavanju, već u omalovažavanju.

Ali, opet, s druge strane, mora se shvatiti (i to je činjenica) da su hrišćanska i islamska zajednica dve suparničke vere i to je tako vekovima. To je kao kad neko kritikuje film koji ti nisi gledao.

Ko kaze da su zatvorenici losi ljudi, bar vecina.
Hahahaha pa vidi se kakve moralne vrednosti imaju vernici! Znaci ti hoces da kazes da je neko ko ubija, siluje, krade dobar covek?

Čovek ne mora da ubija, siluje i krade da bi bio zatvorenik.

Citat
Bez obzira pod kojim je uslovima neko pocinio zlocin, on ide u pakao, sto znaci da je los covek. Jel vas to bese biblija uci?

Nas Biblija uči i o ovome, što je čovek i naveo:

Citat
Sustina vere i jeste da se i najgorem zlocincu pruzi mogucnost pokajanja. Neki ovde ne znaju sta znaci oprastanje, a osoba koja ne moze da oprosti, njoj je zivot najteza kazna.

Citat
Najmanje kradu oni koji nemaju sta da jedu! Najvise kradu ljudi starosti od 15-25 god., a to rade da bi ispali face, zato sto se dive kriminalcima tipa Arkan, zemunski klan itd. i zato sto im treba novac da bi kupili jos jedan par patika ili nekog drugog sranja. Kradja je jedan od smrtnih grehova, jel si zaboravio? Moras ponovo da procitas svoju bibliju.

Postoji priča, ili pak mit, o Robinu Hudu. Čula si za njega i za priče o njegovim krađama. Ako si čula, verovatno znaš kome je sve to davao.
Kada su Krstaši kretali u prve pohode, i tada je jedna od Božijih zapovesti bila ista kao i dan danas, ali se kretalo u slavu Boga i oslobođenje groba Sina Gospodnjeg.

Šta hoću reći, pa ono na čemu se Hrišćanstvo većinski i zasniva. Postoji oprost, ako nisi čula.

Citat
Mnogi zatvorenici su nepravedno osudjeni? A ko to kaze? Oni? Laz je jedan od smrtnih grehova i to si zaboravio.

Majko moja.

I kapiram da je Medžik Master ovo u sprdnji rekao, ali nije daleko od istine:

Citat
Није никакво чудо што те је напустила.

Ne bi me čudilo i da te tako, na taj način, i neko mnogo bliži napusti.

Citat
Svaki covek ima pravo na samoodbranu, ni zakon, a ni Bog mu to pravo ne oduzimaju
Cekaj, licno sam slabo informisan o religiji, pa mozda i lupim nesto, ali zar se ne kaze u jednom delu Biblije "ako te neko napadne, okreni drugi obraz" ili tako nesto slicno?

Problem je sto ljudi sve shvataju bukvalno. Ajde, pokusacu malo da objasnim posto sam "upucen"  Smile 

Dobiti od nekoga samar, za Jevrejina je bilo veliko ponizenje ali, jos vece ako bi taj udarac bio ucinjen spoljnom stranom sake. (Ako desnjak udara coveka ispred sebe po desnom obrazu onda on to moze uciniti samo spoljnom stranom sake.) U ondasnjem drustvu spoljnim delom sake su se udarali oni koji su bili"ispod"vas i tako bi bili ponizeni. A ako bi vam on okrenuo drugi obraz onda bi ga morali udariti sakom i time bi ga priznali za ravnopravnog.
Takodje treba se zapitati ko su bili Isusovi slusaoci. U svim primerima se vidi da su slusaoci bili neprestano izlozeni takvim ponizenjima. Zbog toga im je Isus tako i govorio. Za nas je to skoro pa filozofija a za njih je bio izraz koji su lako shvatali. Nadam se da si me razumeo  Smile 
Takodje, treba uzeti u obzir i TRPLJENJE, koje je velika hriscanska vrlina.  Smile

Upravo to. Ni jedan Hrišćanin ne voli poniženja. To je recimo znao i veliki vojskoviđa Saladin, te nije masakrirao Hrišćane koji su ostali u Jerusalimu, nego je krst, koji je skinuo sa kupole zamenivši ga polumesecom, vukao po blatnjavim poljanama Jerusalima.
Takođe Atila nije ubio cara Istočnog Rimskog Carstva, već ga samo ponizio pred svima.

IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 150
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1171.0
Ko kaze da su zatvorenici losi ljudi, bar vecina.
Hahahaha pa vidi se kakve moralne vrednosti imaju vernici! Znaci ti hoces da kazes da je neko ko ubija, siluje, krade dobar covek?

Čovek ne mora da ubija, siluje i krade da bi bio zatvorenik.

Citat
Bez obzira pod kojim je uslovima neko pocinio zlocin, on ide u pakao, sto znaci da je los covek. Jel vas to bese biblija uci?

Nas Biblija uči i o ovome, što je čovek i naveo:

Citat
Sustina vere i jeste da se i najgorem zlocincu pruzi mogucnost pokajanja. Neki ovde ne znaju sta znaci oprastanje, a osoba koja ne moze da oprosti, njoj je zivot najteza kazna.

Citat
Najmanje kradu oni koji nemaju sta da jedu! Najvise kradu ljudi starosti od 15-25 god., a to rade da bi ispali face, zato sto se dive kriminalcima tipa Arkan, zemunski klan itd. i zato sto im treba novac da bi kupili jos jedan par patika ili nekog drugog sranja. Kradja je jedan od smrtnih grehova, jel si zaboravio? Moras ponovo da procitas svoju bibliju.

Postoji priča, ili pak mit, o Robinu Hudu. Čula si za njega i za priče o njegovim krađama. Ako si čula, verovatno znaš kome je sve to davao.
Kada su Krstaši kretali u prve pohode, i tada je jedna od Božijih zapovesti bila ista kao i dan danas, ali se kretalo u slavu Boga i oslobođenje groba Sina Gospodnjeg.

Šta hoću reći, pa ono na čemu se Hrišćanstvo većinski i zasniva. Postoji oprost, ako nisi čula.

Citat
Mnogi zatvorenici su nepravedno osudjeni? A ko to kaze? Oni? Laz je jedan od smrtnih grehova i to si zaboravio.

Majko moja.

I kapiram da je Medžik Master ovo u sprdnji rekao, ali nije daleko od istine:

Citat
Није никакво чудо што те је напустила.

Ne bi me čudilo i da te tako, na taj način, i neko mnogo bliži napusti.

Pa da, u zatvor se ide i zbog pokusaja ubistva, silovanja i kradja.

Ti ako ces mitovima o Robinu Hudu da branis kriminalce, bolje odmah odustani. Ne mozete da poricete da se vernici dive kriminalcima, evo ti se polomi da ih odbranis.

A veru ste skrojili tako da za sve imate odgovore. Puni ste kontradiktornosti. Prvo vam bog kaze da idete u pakao ako prekrsite neku njegovu zapovest (znaci voli da kaznjava), a posle ste izmislili da ce bog da vam oprosti ako prekrsite njegovu zapovest (znaci milosrdan je). Pa ako ce bog sve da vam oprosti, cemu onda 10 bozijih zapovesti? Izmislili ste to da je bog milosrdan samo da biste opravdali svoju dvolicnost. Vernici su sve u recima, a nista u delima. Optuzujes ateiste da nikome ne prastaju, a ta moja drugarica je pokazala koliko je veliki vernik cim meni nije mogla da oprosti sto imam drugacije misljenje.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2012, 20:05:42 od jupiter92 »
IP sačuvana
social share
Poslednje utočište podlaca su vera i patriotizam.

There will be justice!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Maj 2026, 22:08:21
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.