Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 01:06:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Атеиста сам, па?  (Pročitano 37806 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
Sony 
Odličan copy paste. Opet, ako si Ateist, odrekao si se Biblije, tako da ne možeš da se žališ šta piše u njoj i kako je napisano. Also, to što si napisao nema veze sa stvarnošću, ljudi jenostavno ne rade te stvari tek tako u sred bela dana i bez kazne Smile
« Poslednja izmena: 13. Sep 2012, 22:30:30 od BlizzardJakkal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Технички, више сам агностик него атеиста. Ни на шта се не жалим, само указујем на тамну страну мјесеца. Па видиш, то што сами хришћани признају Библију као највећу светињу, а не спроводе ријеч божију, то више говори да све еволуира (еволуција бејбе)  Smile и да ће у некој далекој будућности разлика између вјерника и невјерника бити иста као између агностика и атеисте. Можда нешто постоји вс не постоји
« Poslednja izmena: 13. Sep 2012, 22:43:00 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Koliko se secam, vec sam se deklarisao kao neko ko je totalno van citave price o veri, Bogu, ateizmu, teizmu, agnosticizmu i ostalom. Medjutim, svakako da mi je bliza verzija postajanja koja je anti-kreacionisticka. Mogu da verujem u Veliki Prasak ili slicne teorije, ali zar me to takodje ne cini vrstom vernika?

Ono sto sam zeleo da podelim sa vama je moje razmisljanje, cinjenica da su ljudi do pre par vekova spaljivani zbog ideje da je Zemlja loptastog oblika, a danas, kao sto znamo crkva ne moze protiv cinjenica da je Zemlja zaista loptastog oblika, dakle ,ljudi pokazali i dokazali, danas niko od strane crkve ne tvrdi da je Zemlja ravna ploca (ili tvrdi, ja zaista ne znam?). Svakako, logicno pitanje, koje se namece je da li ce po istom sablonu sve ideje u verovanja, koja poticu od crkve postajati manje relevantna, kako vreme odmice i kako otkrivamo i rusimo tabue i zablude?

Ali to nije razlog da boga pises velikim slovom a ostalo malim zar ne? Vjernik je vjernik i treba postovati,ali nacija nije vjera zar ne?

Ljudi zive u zabludi i tako zivot prolazi.Silom prilika ili nekakvom utjehom reda radi kada ponestane bilo cega pronalaze utjehu u bilo cemu.Jer nada mora imati korijen a korijen mora niknuti iz necega misticnog sto nema objasnjenja.Tako da sve sto nema objasnjenja je misticno,a misticno postaje vjera u beznadju samog sebe.
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
Sony 
@ Raven_Claw3190900 Ako si Agnostik, to znači da te ne zanima i da ne želiš da znaš da li postoji bog i njegova čuda. U prevodu, ti to nisi, jer ti ova tema samo služi da se prepucavaš sa nama vernicima uzimajući citate iz knjige koje si se odrekao. Ako mene pitaš, ti si samo provokator koji želi da izaziva reakciju, a ja ti kao pravi Hrišćanin opraštam taj greh Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50202
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Мали осврт...

@ Opsesija. Ovo što si napisao je kontradiktorno. Ili si Pravoslavac ili si Ateist. I ti nisi to zbog drugih, već zbog sebe Smile

Pravoslavac.

Уколико не вјерујеш у Бога и Исуса Христа не можеш бити православац. Можеш бити обожавалац православља. Волиш Цркву, носиш око врата крст, привлаче те иконе, олтар, старе цркве и манастири... Али и даље не вјерујеш. Слично као код обожаваоца старе словенске религије. Људи знају све о сваком богу, посјећују археолошке локалитете и споменике, цртају и пишу о томе... али и поред свега не вјерују у њихово постојање. Већ на тај начин више одају почаст вјери својих предака.    
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Nije lepo davati tako pogrdan naziv Bogu. Ako ne verujes, to je tvoje pravo, ali nemoj se na tako ruzan nacin sprdati sa necim, sto predstavlja zivotni oslonac vecini ljudi na zemlji. Bozije zapovesti su jasno definisane, a bolesna deca su iskljucivo prizvod ljudske pohlepe, zbog koje je zagadjena cela planeta.
Zašto to nije lepo?
Zašto se ne bih sprdao sa nečim u šta neko veruje?
Bolesna deca su se radjala i pre industrijske revolucije... uz to, sad pokazuješ da Jerotić ipak priča gluposti.

@ Raven_Claw3190900 & Predragoon
Pod a) Kako znate bibliju ako ne verujete u nju (to vam je ko da ste anarhisti, ali vadite neke stvari iz zakona koje vam se (ne) sviđaju)
Ne moram da verujem da bih je poznavao... treba upoznati neprijatelja, ne moraš da mu sve veruješ na reč.

Pod b) Vadite reči iz konteksta samo da bi ste nekome nešto dokazali Smile
Ne vadimo reči iz konteksta već 'rišćani svesno žmure na delove knjige koja je kao sveta.
Kako recimo ti tumačiš reči: Ne dopusti veštici da živi?
Zbog gluposti koje pišu tamo jedan mnogo bolji (i pošteniji) madjioničar od Isusa kaže da je siguran put u ateizam čitanje Biblije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1208
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Ja i ne znam sta prica taj Jerotic, o njemu ne znam skoro nista i nakada ga nisam citirao. Ako ti nije stalo do Boga, trebalo bi bar da imas postovanja prema kolegama sa foruma, osobama iz svoje okoline i svih ostalih koji veruju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Ja i ne znam sta prica taj Jerotic, o njemu ne znam skoro nista i nakada ga nisam citirao. Ako ti nije stalo do Boga, trebalo bi bar da imas postovanja prema kolegama sa foruma, osobama iz svoje okoline i svih ostalih koji veruju.
Možda nisi trebao da komentarišeš o deci, jer su ona pomenuta kroz kontekst Jerotićevih ludovanja?

Taj princip poštovanja se previše vrednuje ovih dana. Čovek je čoveku vuk.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Apple N73

'Ako nema Boga - sve je dozvoljeno' (Fjodor Mihailovič Dostojevski, 'Braća Karamazovi'). Eto sreće za takve ljude, imam ovaj život, mogu da radim šta hoću, ionako nema nikoga da me kazni. Oslobađaš se odgovornosti za bilo šta što učiniš. Ja mislim da je to jedan od razloga zašto su svi ovi ljudi ateisti. I ne bih ih nazvao ateistima, već antiteistima, pošto ne propuštaju nijednu priliku da pljunu nešto što je nekome sveto, Boga, Crkvu i krst. Ovi antiteisti se militantno ponašaju, očigledna je patološka mržnja prema religiji i vjernicima. Za njih se jednostano može kazati da su izgubili zdrav odnos prema sebi i svijetu. Izgubljeni slučajevi... Smile
« Poslednja izmena: 14. Sep 2012, 00:42:19 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1208
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Citat
Možda nisi trebao da komentarišeš o deci, jer su ona pomenuta kroz kontekst Jerotićevih ludovanja
Ja iznosim iskljucivo svoje misljenje. Nisam upoznat sa Jeroticevim izlaganjem. Bog nije krivac za bolesnu decu, niti kaznjava roditelje preko njih. Ljudi su svojim glupostima, zagadjenjima i sumnjivim vakcinama razboleli decu. Bog je ljubav i podrska. To je Bog u koga ja verujem, a svako ima pravo da veruje, ili neveruje u sta hoce i da kaze svoje misljenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 01:06:58
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.